- 24 Mart 2020
- 9.889
- 35.544
- 31
- Konu Sahibi WunderLost
Merhaba hanımlar
Dışarda yediğim zaman genelde bana dokunan ama sevdiğim bir lezzet olan çıtır tavuğu artık evde yapıp daha sağlıklı tüketmiş oluyorum sizlere de tavsiye ederimm
Malzemelerrr
Göğüs
Corn Flakes (mısır gevreği)
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 diş sarımsak
1 yumurta
1er tatlı kaşığı tuz, kimyon, köri, kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvıyağ (FIRINDA DA YAPABİLİRSİNİZ MALUM YAĞ FİYATLARI)
Gelelim yapılışınaaaa
Önce tavukları marinelemek için harcımızı hazırlayalım (1 saat dolapta dinlendireceğiz)
Uygun bir kaba yumurta, un, süt, sarımsak ve baharatları koyup koyu kıvamlı bir harç elde edelim.
Ben ince uzun doğradım tavukları siz de istediğiniz şekilde doğrayıp bu harca koyun ve dolapta bekletin. Dinlenmiş tavukları ufalttığımız mısır gevreğine bulayalım.
Artık kızartma aşamasına geçebiliriz
Ardından sunuma geçiyoruzzzz
Afiyet olsunnn
Dışarda yediğim zaman genelde bana dokunan ama sevdiğim bir lezzet olan çıtır tavuğu artık evde yapıp daha sağlıklı tüketmiş oluyorum sizlere de tavsiye ederimm
Malzemelerrr
Göğüs
Corn Flakes (mısır gevreği)
1 su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 diş sarımsak
1 yumurta
1er tatlı kaşığı tuz, kimyon, köri, kırmızı toz biber
Kızartmak için sıvıyağ (FIRINDA DA YAPABİLİRSİNİZ MALUM YAĞ FİYATLARI)
Gelelim yapılışınaaaa
Önce tavukları marinelemek için harcımızı hazırlayalım (1 saat dolapta dinlendireceğiz)
Uygun bir kaba yumurta, un, süt, sarımsak ve baharatları koyup koyu kıvamlı bir harç elde edelim.
Ben ince uzun doğradım tavukları siz de istediğiniz şekilde doğrayıp bu harca koyun ve dolapta bekletin. Dinlenmiş tavukları ufalttığımız mısır gevreğine bulayalım.
Artık kızartma aşamasına geçebiliriz
Ardından sunuma geçiyoruzzzz
Afiyet olsunnn