Evet tam anlatmak istediğim bu, çünkü denedim ve en ufak şeyde hamile sevindirmek çok sevap flan demeye başladı konuyu farklı yerlere çekiyor. Kendi nefsine göre düşünse beni anlayabilir ama onuda yapmaz. Ben de eşimin annesi diye çok üzerine gitmek istemem bir şekilde annem babam olmalarının bedelini ödüyorum yaşadığım her gün.Anladım. Eltini kıskanıyorsuna getirecek lafı yani. O zaman bahaneler bulup uzaklaş. Yine anlamazsa sen de onun zayıf noktalarına saldır. Belli ki ancak bundan anlayan bir t
Sevapsa kendi yapsın yahu sen çocuğunla gitmek zorunda mısın? Kafaya bak ya. Asıl seni üzen ailen biliyorum ama işte secemiyoruz. Benim de sorunlarım var ailemle. Ama kv vs bilmez kimsenin ağzına laf vermemek lazım sonra böyle yapıyor en iyi dediğin bile.Evet tam anlatmak istediğim bu, çünkü denedim ve en ufak şeyde hamile sevindirmek çok sevap flan demeye başladı konuyu farklı yerlere çekiyor. Kendi nefsine göre düşünse beni anlayabilir ama onuda yapmaz. Ben de eşimin annesi diye çok üzerine gitmek istemem bir şekilde annem babam olmalarının bedelini ödüyorum yaşadığım her gün.
Sizin birincil aileniz eşiniz,siz,varsa çocuklarınız.Kayinvalidenizin söyledikleri bir kulaginizdan girsin diğerinden çıksın.Sizi üzmek için yapıyor.Bu tarz davranış ve söylemlerde bulunduğunda a ne güzel öyle mi yapmışlar ne kadar hoş diyip sinirden kudurtabilirsinizDaha önce açtığım konuda da bahsettiğim gibi doğduğum günden beri ailemin bana zarar vermekten başka bir işe yaradıklarını görmedim. Bütün şiddete hakarete rağmen kendimi bir şekilde okula adapte edip güzel bir bölüm okudum,atanamadım orası ayrı her neyse. Erken yaşta evlendim evden uzaklaşmak için attım kendimi desem daha doğru olur. Hızlı karar verdim ama eşim çok iyi bir insan annemin babamın yapmadığı her şeyi o yapıyor yıllardır ona baktığımda hep iyiki diyorum. Eşimin ailesi ilk başlarda çok iyi davranmadılar bana ama sonra onlar da beni tanıdıkça çok değiştiler bir sorunumuz yoktu. Kaynım 7 aylık evli, evlenmeden önce bana yapmadıkları birçok şeyi onlara yaptılar ben de hiç üzerinde durmadım imkanlar değişti zaman değişti dedim geçtim. Eltimin ailesi hep arkasında o sebepten kaynaklı olduğunu düşünüyorum eşimin ailesi de ona daha fazla değer veriyor. Eltim hamile kaldığı günden beri yatıyor yatsın eşi yapıyorsa o onların sorunu dedim ama bebekle hasta oldum aç kaldım bir çorba vermeyen kayınvalidem iş yapmasın diye başka şehire gitti işini yemeğini yaptı. Şimdi izne geldiler kayınvalidem doğumdan sonra rahat etsin dolabına bir şeyler yapalım diyor, her fırsatta bak ailesi bebeğe beşik aldı sürpriz yaptılar diyo, annesi babası şunu almış yok bizi yemeğe davet ettiler sürekli beni bir şekilde rahatsız edecek cümleler kuruyor. Bilinçli olduğundan eminim, eşim onlara üzülüp takılma ne yapıyorlarsa yapsınlar diyor ama benim içim içimi yiyor aileme kinleniyorum kızıyorum. Sürekli düşünüyorum böyle bir durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum, desteklerini bekliyorum..
Emin olun böyle insanlar daha da can acıtmak için üsteler bu laftan sonra. Zaten aklı başında kalbi temiz bir kadın olsa birinin hassas olduğu bir konuda diğer gelini övmezdi.biliyorum çok zor ama boşverin
ama bir arkadaş yazmış ya yukarıda açık açık söyleyin diye
bende olsam biraz da olsa söylerdim
annesi şunu bunu yapmış dediklerinde biliyorsun anne benimkiler de böyle sen böyle dedikçe ne kadar üzülüyorum vs diyebilirsiniz
bu arada eltinizin işlerine mi koşturmaya çalışıyor sizi anlamadım zorunda değilsiniz
biran önce çalışıp atanmaya bakın
Hemen hemen konu sahibi ile aynı şeyleri yaşadım ve eşim annesiyle konuştu durumu. Kv ilk fırsatta bunu bile isteye yüzüme sağlam bir şekilde çarptı. Hatta cümlede şöyleydi "söylemiyim söylemiyim diyorum ama x senden ... bla bla" diye bi cümle kurdu. Sonra yine inadına inadına başka zamanda yine bu duruma atfeder şekilde başka bir şeyi gözüme soktu. Yani uzun lafın kısası zaten hassasiyet gözeten insan şu ana kadar gözetirdi konu sahibini böyle konuşup üzmezdi. Eğer konu sahibi üzüntüsünü dile getirip konuşursa kadın dahada ileri gider gibime geliyor.Ben açıkça konuşurdum. Yine böyle bir imada bulununca, anne ailemle aramda problemler var biliyorsun, bunları bana anlatmaktaki amacın nedir üzmek mi? Uzmekse evet basariyorsun ama kimse ailesini secemiyor, biraz dikkatli ol bundan sonra derdim.
bence eşine ve kendine bak hangimizin kayınvalide kaynı ile arası dört dörtlük ki eltim felaket biridir kıskanç haset kötü niyetli özel günler hariç görüşmem denk gelmem ben şahsen ilk günden beri mesafemi setimi koydum daha az yıpranır daha az üzülürsünüz emin olunDaha önce açtığım konuda da bahsettiğim gibi doğduğum günden beri ailemin bana zarar vermekten başka bir işe yaradıklarını görmedim. Bütün şiddete hakarete rağmen kendimi bir şekilde okula adapte edip güzel bir bölüm okudum,atanamadım orası ayrı her neyse. Erken yaşta evlendim evden uzaklaşmak için attım kendimi desem daha doğru olur. Hızlı karar verdim ama eşim çok iyi bir insan annemin babamın yapmadığı her şeyi o yapıyor yıllardır ona baktığımda hep iyiki diyorum. Eşimin ailesi ilk başlarda çok iyi davranmadılar bana ama sonra onlar da beni tanıdıkça çok değiştiler bir sorunumuz yoktu. Kaynım 7 aylık evli, evlenmeden önce bana yapmadıkları birçok şeyi onlara yaptılar ben de hiç üzerinde durmadım imkanlar değişti zaman değişti dedim geçtim. Eltimin ailesi hep arkasında o sebepten kaynaklı olduğunu düşünüyorum eşimin ailesi de ona daha fazla değer veriyor. Eltim hamile kaldığı günden beri yatıyor yatsın eşi yapıyorsa o onların sorunu dedim ama bebekle hasta oldum aç kaldım bir çorba vermeyen kayınvalidem iş yapmasın diye başka şehire gitti işini yemeğini yaptı. Şimdi izne geldiler kayınvalidem doğumdan sonra rahat etsin dolabına bir şeyler yapalım diyor, her fırsatta bak ailesi bebeğe beşik aldı sürpriz yaptılar diyo, annesi babası şunu almış yok bizi yemeğe davet ettiler sürekli beni bir şekilde rahatsız edecek cümleler kuruyor. Bilinçli olduğundan eminim, eşim onlara üzülüp takılma ne yapıyorlarsa yapsınlar diyor ama benim içim içimi yiyor aileme kinleniyorum kızıyorum. Sürekli düşünüyorum böyle bir durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum, desteklerini bekliyorum..
Daha önce açtığım konuda da bahsettiğim gibi doğduğum günden beri ailemin bana zarar vermekten başka bir işe yaradıklarını görmedim. Bütün şiddete hakarete rağmen kendimi bir şekilde okula adapte edip güzel bir bölüm okudum,atanamadım orası ayrı her neyse. Erken yaşta evlendim evden uzaklaşmak için attım kendimi desem daha doğru olur. Hızlı karar verdim ama eşim çok iyi bir insan annemin babamın yapmadığı her şeyi o yapıyor yıllardır ona baktığımda hep iyiki diyorum. Eşimin ailesi ilk başlarda çok iyi davranmadılar bana ama sonra onlar da beni tanıdıkça çok değiştiler bir sorunumuz yoktu. Kaynım 7 aylık evli, evlenmeden önce bana yapmadıkları birçok şeyi onlara yaptılar ben de hiç üzerinde durmadım imkanlar değişti zaman değişti dedim geçtim. Eltimin ailesi hep arkasında o sebepten kaynaklı olduğunu düşünüyorum eşimin ailesi de ona daha fazla değer veriyor. Eltim hamile kaldığı günden beri yatıyor yatsın eşi yapıyorsa o onların sorunu dedim ama bebekle hasta oldum aç kaldım bir çorba vermeyen kayınvalidem iş yapmasın diye başka şehire gitti işini yemeğini yaptı. Şimdi izne geldiler kayınvalidem doğumdan sonra rahat etsin dolabına bir şeyler yapalım diyor, her fırsatta bak ailesi bebeğe beşik aldı sürpriz yaptılar diyo, annesi babası şunu almış yok bizi yemeğe davet ettiler sürekli beni bir şekilde rahatsız edecek cümleler kuruyor. Bilinçli olduğundan eminim, eşim onlara üzülüp takılma ne yapıyorlarsa yapsınlar diyor ama benim içim içimi yiyor aileme kinleniyorum kızıyorum. Sürekli düşünüyorum böyle bir durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum, desteklerini bekliyorum..
Laf vermesem bile anlarlardı. Beni hiç arayıp sormazlar, doğuma gelmediler, eşimin ailesiyle bir iletişimleri yok ve daha neler neler... Bizim sınavımız bu ölüme kadar kapanmaz bu yara biliyorum.Sevapsa kendi yapsın yahu sen çocuğunla gitmek zorunda mısın? Kafaya bak ya. Asıl seni üzen ailen biliyorum ama işte secemiyoruz. Benim de sorunlarım var ailemle. Ama kv vs bilmez kimsenin ağzına laf vermemek lazım sonra böyle yapıyor en iyi dediğin bile.
Evet genelde iyi dileklerde bulunurum pek önemsememeye çalışıyorum ama yüz ifadem beni ele veriyordur eminimSizin birincil aileniz eşiniz,siz,varsa çocuklarınız.Kayinvalidenizin söyledikleri bir kulaginizdan girsin diğerinden çıksın.Sizi üzmek için yapıyor.Bu tarz davranış ve söylemlerde bulunduğunda a ne güzel öyle mi yapmışlar ne kadar hoş diyip sinirden kudurtabilirsiniz
Daha önce açtığım konuda da bahsettiğim gibi doğduğum günden beri ailemin bana zarar vermekten başka bir işe yaradıklarını görmedim. Bütün şiddete hakarete rağmen kendimi bir şekilde okula adapte edip güzel bir bölüm okudum,atanamadım orası ayrı her neyse. Erken yaşta evlendim evden uzaklaşmak için attım kendimi desem daha doğru olur. Hızlı karar verdim ama eşim çok iyi bir insan annemin babamın yapmadığı her şeyi o yapıyor yıllardır ona baktığımda hep iyiki diyorum. Eşimin ailesi ilk başlarda çok iyi davranmadılar bana ama sonra onlar da beni tanıdıkça çok değiştiler bir sorunumuz yoktu. Kaynım 7 aylık evli, evlenmeden önce bana yapmadıkları birçok şeyi onlara yaptılar ben de hiç üzerinde durmadım imkanlar değişti zaman değişti dedim geçtim. Eltimin ailesi hep arkasında o sebepten kaynaklı olduğunu düşünüyorum eşimin ailesi de ona daha fazla değer veriyor. Eltim hamile kaldığı günden beri yatıyor yatsın eşi yapıyorsa o onların sorunu dedim ama bebekle hasta oldum aç kaldım bir çorba vermeyen kayınvalidem iş yapmasın diye başka şehire gitti işini yemeğini yaptı. Şimdi izne geldiler kayınvalidem doğumdan sonra rahat etsin dolabına bir şeyler yapalım diyor, her fırsatta bak ailesi bebeğe beşik aldı sürpriz yaptılar diyo, annesi babası şunu almış yok bizi yemeğe davet ettiler sürekli beni bir şekilde rahatsız edecek cümleler kuruyor. Bilinçli olduğundan eminim, eşim onlara üzülüp takılma ne yapıyorlarsa yapsınlar diyor ama benim içim içimi yiyor aileme kinleniyorum kızıyorum. Sürekli düşünüyorum böyle bir durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum, desteklerini bekliyorum..
Evet genelde iyi dileklerde bulunurum pek önemsememeye çalışıyorum ama yüz ifadem beni ele veriyordur eminimSizin birincil aileniz eşiniz,siz,varsa çocuklarınız.Kayinvalidenizin söyledikleri bir kulaginizdan girsin diğerinden çıksın.Sizi üzmek için yapıyor.Bu tarz davranış ve söylemlerde bulunduğunda a ne güzel öyle mi yapmışlar ne kadar hoş diyip sinirden kudurtabilirsiniz
Evet eltim doğumdan sonra bebekle yemek yapamaz hazır bulunsun diye hazırlık yapacakmış ve bunu benimle birlikte yapmayı planlıyor kendince.biliyorum çok zor ama boşverin
ama bir arkadaş yazmış ya yukarıda açık açık söyleyin diye
bende olsam biraz da olsa söylerdim
annesi şunu bunu yapmış dediklerinde biliyorsun anne benimkiler de böyle sen böyle dedikçe ne kadar üzülüyorum vs diyebilirsiniz
bu arada eltinizin işlerine mi koşturmaya çalışıyor sizi anlamadım zorunda değilsiniz
biran önce çalışıp atanmaya bakın
Çok teşekkür ederim o sizin iyi niyetli bakışınızdan dolayı. Söylediklerinizde çok haklısınız bir şekilde düşünmemeye çalışmam lazım. Allah sizi güzel insanlarla karşılaştırsın..Eşiniz ailesini tanıyor bu sebeple sürekli yakınmanıza gerek yok. Yoksa siz kötü olursunuz. Mesafe koyup hayatınıza bakın onlardan bir şey beklemeyin ama en önemlisi onların da beklediklerini yapmayın. İnsan ilişkileri eşitlik ilkesine dayanır. Madem diğer geline yoğun ilgi var bırak o da bu ilginin karşılığını kaynananıza versin. Elti için yemek yapmayın, canınız istemiyorsa katılmayın. Dünyaya bir kez geliyoruz böyle kötü kalpli insanları memnun etmek zorunda değiliz. Çok tatlı ve iyi niyetlisiniz size eşinizle güzel bir ömür diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?