• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke hiç görmeseydim :(

insanlar sokaklarda aç geziyor ,buraya her gün birileri aldatılma ,dayak vs gibi korkunç yaşanılanları yazıyorken sizin kafanıza taktığınız mevzuya bakın ..
hayatınızın en önemli anı dediğiniz o anlar parayla mı ölçülüyor ben anlamış değilim
insanın sevdiği yanındayken , bırakın böyle hesaplar yapmayı,her yerde kıyılan nikah onu mutlu etmeli.
ama maalesef toplum olarak o kadar şekilci insanlar olduk ki iyi yerlerde bir araba parası kadar parayla düğünler yapılsın
herşey çok şık olsun pahalı olsun ,tek derdimiz bu oldu
ama nedense mutluluk derdimiz yok ,mutluluğun adı gösteriş ve para olmuş.
konu sahibi üzerinize alınmayın ,ben sizin açtığınız konu üzerinden sosyal algımıza değinmek istedim sadece ..
ben olsam 3.000 liradan fazla para vermem ,zengin bile olsam hiç farketmez..
o parayı ziyan edeceğime koyarım cebime balayında dünya turuna çıkarım ..
düğün dediğiniz şey zaten başkalarını memnun etme içgüdüsü aslında.
ama 100.000 lira da harcasanız başkalarını memnun edemeyeceğiniz için ben şimdiki aklım olsaydı hiç para harcamazdım düğüne
nikah salonunda güzelce bir nikah yapar ,cebime kalanla da süper bir balayı yapardım şööööyle 10 gün sürecek ..
eminim o beni daha mutlu ederdi..

sağol canım güzel fiikirlerin için ama ben milleti değil kendimi mutlu etmek için uğraşıyorum ben ne yaparsam yapayım insanlar zaten nankör beğenmezler benim beğenmem önemli ben sadece hayalimdekinin olmamasına üzüldüm de yazdım bu kadar kesin yargılayıcı olmanıza gerek yok... Allah a çok şükür ki mutluyuz hiçbir sıkıntımız yok maddi manevi rahatız sadece düğün olayında biraz sıkıntıya gireceğiz o kadar onada şimdiden birlikte birikim yapmaya başladık ve evin tek erkeği olduğu için ailesi de düğün istiyor. Bir de evlenirken yemek vermek sünnettir peygamber efendimiz imkanınız yettiği kadarıyla insanlara yemek verin demiş bizde aynen öyle yapmaya çalışıyoruz zaten tek masrafımız düğün öyle saçma sapan takıymış bohçaymış ben zaten istemiyorum.Anlatabildim mi ?

Kim demiş hayatının en önemli 5 saati diye ?

Düğünlerin bir çoğunda gelin ve damat olayın farkına bile varamadan , etrafa gülücükler saçma ile uğraşırken o 5 saat bitiverir.

Hayatınızın düğünden sonrası için o parayı harcasanız bence çok daha mantıklı .

Düğün genelde gelenleri eğlendirmek için bana göre , ben olsam daha büyük bir bütçeyi balayına ve ikimize ayırırım .

herkese de söylediğim gibi çok şükür diğer herşeye bütçemiz var birtek düğün sıkıştırıyor bizi onuda zaten sizin dediğiniz gibi eğlenmeli yapmıyoruz kuran okunacak ilahi söylenecek bunuda kendime çok görmüyorum

herkese de söylediğim gibi çok şükür diğer herşeye bütçemiz var birtek düğün sıkıştırıyor bizi onuda zaten sizin dediğiniz gibi eğlenmeli yapmıyoruz kuran okunacak ilahi söylenecek bunuda kendime çok görmüyorum

Anladım .

Bu çok görmek az görmek meselesi değil ... sadece o kadar çok hayatının dönüm noktası gibi görmüşsün ki o düğünü , yanlış olan bu .

Hangi mekanda olursa olsun , sevdiğin adamla hayatının kalanını birleştirdiğin gün olarak bak düğününe , mekana , şaşaaya değil .

Hayırlı olsun .

Anladım .

Bu çok görmek az görmek meselesi değil ... sadece o kadar çok hayatının dönüm noktası gibi görmüşsün ki o düğünü , yanlış olan bu .

Hangi mekanda olursa olsun , sevdiğin adamla hayatının kalanını birleştirdiğin gün olarak bak düğününe , mekana , şaşaaya değil .

Hayırlı olsun .

İnanın hiç ama hiç öyle şeylere bakmıyorum sadece olmayacak olması çok üzdü beni bunu ona bile belli etmedim üzülmesin diye çünkü elinden geleni çok iyi yapmaya çalışıyor bende ona karşı böyle olmalıyım diye sesimi bile çıkarmıyorum.

sağol canım güzel fiikirlerin için ama ben milleti değil kendimi mutlu etmek için uğraşıyorum ben ne yaparsam yapayım insanlar zaten nankör beğenmezler benim beğenmem önemli ben sadece hayalimdekinin olmamasına üzüldüm de yazdım bu kadar kesin yargılayıcı olmanıza gerek yok... Allah a çok şükür ki mutluyuz hiçbir sıkıntımız yok maddi manevi rahatız sadece düğün olayında biraz sıkıntıya gireceğiz o kadar onada şimdiden birlikte birikim yapmaya başladık ve evin tek erkeği olduğu için ailesi de düğün istiyor. Bir de evlenirken yemek vermek sünnettir peygamber efendimiz imkanınız yettiği kadarıyla insanlara yemek verin demiş bizde aynen öyle yapmaya çalışıyoruz zaten tek masrafımız düğün öyle saçma sapan takıymış bohçaymış ben zaten istemiyorum.Anlatabildim mi ?

anladım da arkadaşım peygamber efendimiz israfı da kesinlikle yasaklamış bunu da biliyorsundur umarım
bence bir düğüne bu kadar para vermek israftan başka bir şey değildir?
madem sünnete bu kadar dikkat ediyorsun ,daha az parayla bir yer tut kalan parayı da bir fakire fukaraya sadaka olarak ver
çok çok daha fazla sevap al ,amacın sünnete uyup sevap almaksa ..
ben sizi tanımıyorum fakat yazdıklarınızda çok üzüldüğünüzü ifade etmişsiniz
bu kadar büyük bir üzüntü bende de bu hisleri oluşturdu kusura bakmayın ..

anladım da arkadaşım peygamber efendimiz israfı da kesinlikle yasaklamış bunu da biliyorsundur umarım
bence bir düğüne bu kadar para vermek israftan başka bir şey değildir?
madem sünnete bu kadar dikkat ediyorsun ,daha az parayla bir yer tut kalan parayı da bir fakire fukaraya sadaka olarak ver
çok çok daha fazla sevap al ,amacın sünnete uyup sevap almaksa ..
ben sizi tanımıyorum fakat yazdıklarınızda çok üzüldüğünüzü ifade etmişsiniz
bu kadar büyük bir üzüntü bende de bu hisleri oluşturdu kusura bakmayın ..

Çok teşekkür ederim herkesin tarzı fikri ayrı ben düğünümde fazla fazla yemek vermicem zaten israfi çok iyi düşünebiliyorum kaygılanmayın benim için. Hoşçakalın.

5 saat ama hayatının en önemli 5 saati :(

Bize fotoğrafı extra yiyecei derken hemen hemen 1500e geldi.. Sorsan o günle ilgili doğru düzgün birşey hatırlamıyorum.. Üstünden çok zaman geçmemesine rağmen.. İnsan kendi düğününden birşey anlamıyor ki hep koşturmaca..kuaföre, fotoğrafçıya,salona, kaynananın evine vs vs. Yazık o kadar para verilir mi :19: ve en fazla 5 saat dedim.. 2-3 saat sonra insanlar sıkılmaya başlıyor, takısını takıp kalkıp gidiyor :34:

Selamlar öncelikle, düğün salonumuzu tuttuğumuzda salonda ki ilgili kişiden tek bir şey rica etmiştim. Dedim "rica etsem, nikah masasını ve sandalyelerini benim arzu ettiğim şekilde dekore edebilir misiniz?" , o sırada eşim de atladı olaya tabi dedi " bende , şu maytap, salon fişeği ve şelaleden bol bol olsun istiyorum "dedi. Tabi dediler sağ olsunlar, hiç kırmadılar. Neyse düğün günü geldi çattı, kuaföre, fotoğraf çekimi, gelin alma, karnımız acıktı dur düğüne kadar yemek yiyelim, eyvah misafirler gelmeye başladı, "evett Nil hanım Cüneyt bey şahitlerinizin kimliklerini alalım, nikah memuru geldii, evet Nil Hanım Cüneyt Bey çıkıyoruz, gülümseyin, elele tutuşun, Cüneyt bey geline uzak yürüyün eteğine basmayın, "Allah'ım herkes bize bakıyor", "ooffff çok heyecanlıyım", "sandalyeye oturamayacağım galiba", "imzam nasıldı benim??" , "ayağına basmam gerek" .....vs vs vs

Eve geliş, bizde ki durum aynen şu "Aşkım sen dikkat ettin mi nikah masası benim istediğim gibi miydi?" , Eşimden gelen cevap "onu bilmiyorum da sen, salona girişte ve ilk dansta fişek ve konfeti attılar mı ona dikkat ettin mi?" :9::9::9: Benden gelen cevap "aman boşverr artık evliyiz, sen benim eşimsin, fişek olsa ne olur olmasa ne olur"

Anlatabildin mi canım, sonradan videoyu izlediğimizde gördük ki, nikah masası şahane olmuş, ilk dansımız da ve salona girişte harika olmuş şelaleler, maytaplar, salon fişekleri, konfetiler. Tabi biz bunu sadece CD'den izledik.

Sıkma canını, her şey olduğu kadar olsun. Düğünün belki hayallerin gibi olmayacak ama önemli olan eşinle hayatınızın hayal kadar güzel olması.

Şimdiden mutluluklar, her şey gönlünce olsun.

ya diğer yeri birlikte karar vermişsiniz üzülmee nasippp :16::16:
düğünün güzel olur dilerim canım önemli olan mutlu olmanız
:34::34:

İki yeri de bilmiyorum.. İstanbulda doğdum ama cahilliğime verin.. :1:
Bende düğün mekanına araba parası vermeye karşıyım.. Ne bileyim, çok geliyor bana..
Tabii kaliteli olması, büyük olması güzel. Ama 30 bin 40 bin çok geliyor bana.. Bilemedim tabi ama.. Üzülmeyin her şeyde bi hayır vardır.. :4:

Selamlar öncelikle, düğün salonumuzu tuttuğumuzda salonda ki ilgili kişiden tek bir şey rica etmiştim. Dedim "rica etsem, nikah masasını ve sandalyelerini benim arzu ettiğim şekilde dekore edebilir misiniz?" , o sırada eşim de atladı olaya tabi dedi " bende , şu maytap, salon fişeği ve şelaleden bol bol olsun istiyorum "dedi. Tabi dediler sağ olsunlar, hiç kırmadılar. Neyse düğün günü geldi çattı, kuaföre, fotoğraf çekimi, gelin alma, karnımız acıktı dur düğüne kadar yemek yiyelim, eyvah misafirler gelmeye başladı, "evett Nil hanım Cüneyt bey şahitlerinizin kimliklerini alalım, nikah memuru geldii, evet Nil Hanım Cüneyt Bey çıkıyoruz, gülümseyin, elele tutuşun, Cüneyt bey geline uzak yürüyün eteğine basmayın, "Allah'ım herkes bize bakıyor", "ooffff çok heyecanlıyım", "sandalyeye oturamayacağım galiba", "imzam nasıldı benim??" , "ayağına basmam gerek" .....vs vs vs

Eve geliş, bizde ki durum aynen şu "Aşkım sen dikkat ettin mi nikah masası benim istediğim gibi miydi?" , Eşimden gelen cevap "onu bilmiyorum da sen, salona girişte ve ilk dansta fişek ve konfeti attılar mı ona dikkat ettin mi?" :9::9::9: Benden gelen cevap "aman boşverr artık evliyiz, sen benim eşimsin, fişek olsa ne olur olmasa ne olur"

Anlatabildin mi canım, sonradan videoyu izlediğimizde gördük ki, nikah masası şahane olmuş, ilk dansımız da ve salona girişte harika olmuş şelaleler, maytaplar, salon fişekleri, konfetiler. Tabi biz bunu sadece CD'den izledik.

Sıkma canını, her şey olduğu kadar olsun. Düğünün belki hayallerin gibi olmayacak ama önemli olan eşinle hayatınızın hayal kadar güzel olması.

Şimdiden mutluluklar, her şey gönlünce olsun.

Ne hoş olmuş sizin ki :) sağol canım herkesten farklı eleştirmeden çok güzel bi cevap vermişsiin teşekkür ederim Allah ne muradın varsa versin

Ne hoş olmuş sizin ki :) sağol canım herkesten farklı eleştirmeden çok güzel bi cevap vermişsiin teşekkür ederim Allah ne muradın varsa versin

Neden eleştireyim ki, insan hayatında bir kere yaşayacağı o güzel günün hayallerinden bile güzel olmasını hep arzu eder. Hangimiz eşya bakarken en iyisini istemedik ki, ya da hangimiz dillere destan bir düğün ile evlenmek istemedik ki? Ama işte bazen şartlar yeterli olmuyor hayallerimizi gerçekleştirmek için. Sadece, o beğendiğin yer olmadı diye düğünün berbat geçmeyecek bunu bil yeter. Sen harika bir gelin olacaksın, herkesin gözü sen ve eşinde olacak, o günün belki de en özel ve güzel şeyi düğün mekanı değil sizin birbirinize "evet" dediğiniz an olacak.
:16::16::16::16:

Benim düğünümde istediğim salonda olmadı.ama 30 000 de çok fazla canım ya.içimde de kalmadı ne yalan söyleyim çünkü evlendikten sonra aklına gelmez bile o.sanki içinde kalacak gibi oluyo üzülüyosun ama ben şimdi takmıyorum bile hergün ayrı bi şeyi düşünmekten ona fırsat kalmıyor.rabbim mutlu etsin

Kuzu sen bunlara uzulursen daha zor konularda cokersin valla dim sana ....ya ben napim ben de daha hic bisey yok aklnca yazin dugun olack ama hic konusulan konu yok ...

takılma böyle seylere tadını cçkar yaptığın hazırlıkların ,sonra boşuna üzülmüşüm d
Selam kızlar

öyle doluyum kii :(( ekim gibi düğünüm olcak bunun için yer araştırması yaparken benim aklıma 5 yıl önce abimin evlendiği bağcılar halk sarayı geldi çok güzeldi salonda düğünde herşey iyiydi yani.Nişanlıma da orayı söyledim gittik baktık oda beğendi bütçemizede uydu.amaa gel gelelim kii ben tarabya cent koleji sosyal tesisini görene kadar... bi yakınımızın burda düğünü olmuştu ve tanıdık vasıtasıyla baya indirim yaptırmışlardı.bizde hevesle gittik görüştük tanıdık bizede indirim yapar dedik ama artık orda öyle biri kalmamış yani olmadı 2-3 gün haber bekledim olumsuz haber geldi yıkıldım ağladım öyle heveslenmiştim ki balkonda kıyılan nikah ondan sonra volkanlar eşliğinde merdivenlerden inmek hayalimdi olucak sanmıştım :( dün olumsuz haberi aldığımdan beri sanki karadenizde gemilerim battı bitik bi haldeyim :( bana teselli verin bişey yapın gözüm başka yer görmüyo

Canım yaşın kaç bilmiyorum ama bu konuyu eve gelip ağlayacak ve karadenizde gemileri batıracak kadar üzülmen gerçekten çok kötü. Yani düğün dediğin şey lüksten ötürü birsey değil ki amaç insanlara sevdiğin insanla hayatını birleştirdiğini ilan etmek. Dinen de gelenekler olarak da amaç biz evliyiz ve birbirimizden sorumluyuz sözünü vermek ve buna uygun hayatını idam ettirmek. Ayrıca sevdiğin adamla birlikte hayatın olacağını düşünsen hiç düğünüm orada olsun burada olsun derdine girmez nerede olursa olsun sadece sonrasını düşünür mutlu olursun.
Sanırım yaşın kucuk ve şaşaalı şeylerin insanları mutlu edebileceğini sanıyorsun ama yanılıyorsun. Mutlu olmak için yanında ki insanın karakteri önemlidir. Evliliğe ilk atılan adımlar ve nişanlılık dönemi de evlilik kurumunu yürütebilip yüretemeyeceğiniz açısından çok önemli süreçler. Yani eğer şimdiden bir lüks düğün için ağlayabiliyorsan ileride eşinin maddi olarak gerçekleştiremeyeceği bir çok sey senin ağlamana neden olucak. Ayrıca karşında ki adam ileride böyle şeyler için ağladığını gördüğünde onu da mutsuz ediceksin. Evlilik ben bunu istedim yapamadım mutsuz oldum diye ağlamalara üzülmelere gelmez iyi günde zor günde hepppp mutlu olmazsan mutlu da edemezsin sevgiler.:19:

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam kızlar

öyle doluyum kii :(( ekim gibi düğünüm olcak bunun için yer araştırması yaparken benim aklıma 5 yıl önce abimin evlendiği bağcılar halk sarayı geldi çok güzeldi salonda düğünde herşey iyiydi yani.Nişanlıma da orayı söyledim gittik baktık oda beğendi bütçemizede uydu.amaa gel gelelim kii ben tarabya cent koleji sosyal tesisini görene kadar... bi yakınımızın burda düğünü olmuştu ve tanıdık vasıtasıyla baya indirim yaptırmışlardı.bizde hevesle gittik görüştük tanıdık bizede indirim yapar dedik ama artık orda öyle biri kalmamış yani olmadı 2-3 gün haber bekledim olumsuz haber geldi yıkıldım ağladım öyle heveslenmiştim ki balkonda kıyılan nikah ondan sonra volkanlar eşliğinde merdivenlerden inmek hayalimdi olucak sanmıştım :( dün olumsuz haberi aldığımdan beri sanki karadenizde gemilerim battı bitik bi haldeyim :( bana teselli verin bişey yapın gözüm başka yer görmüyo

Balkonda kıyılan nikah...Sizin aglamanız...Ne kadar boş şeyler için ağlayabiliyorsunuz böyle?

Sevdiginiz insanla evleniyorsunuz, bu yetmiyor mu?

canım yaşın kaç bilmiyorum ama bu konuyu eve gelip ağlayacak ve karadenizde gemileri batıracak kadar üzülmen gerçekten çok kötü. Yani düğün dediğin şey lüksten ötürü birsey değil ki amaç insanlara sevdiğin insanla hayatını birleştirdiğini ilan etmek. Dinen de gelenekler olarak da amaç biz evliyiz ve birbirimizden sorumluyuz sözünü vermek ve buna uygun hayatını idam ettirmek. Ayrıca sevdiğin adamla birlikte hayatın olacağını düşünsen hiç düğünüm orada olsun burada olsun derdine girmez nerede olursa olsun sadece sonrasını düşünür mutlu olursun.
Sanırım yaşın kucuk ve şaşaalı şeylerin insanları mutlu edebileceğini sanıyorsun ama yanılıyorsun. Mutlu olmak için yanında ki insanın karakteri önemlidir. Evliliğe ilk atılan adımlar ve nişanlılık dönemi de evlilik kurumunu yürütebilip yüretemeyeceğiniz açısından çok önemli süreçler. Yani eğer şimdiden bir lüks düğün için ağlayabiliyorsan ileride eşinin maddi olarak gerçekleştiremeyeceği bir çok sey senin ağlamana neden olucak. Ayrıca karşında ki adam ileride böyle şeyler için ağladığını gördüğünde onu da mutsuz ediceksin. Evlilik ben bunu istedim yapamadım mutsuz oldum diye ağlamalara üzülmelere gelmez iyi günde zor günde hepppp mutlu olmazsan mutlu da edemezsin sevgiler.:19:

yazdıklarımı doğru düzgün okumadan beni yargılayamazsınız ! Eşimin maddi sorunu beni üzseydi eğer onun evi olmadığı için benim evimde oturalım demezdim ona. Kirada oturacağımıza ailemin bana aldığı evde oturalım dedim sizler gibi takı istemedim kollarım dolsun demedim hoş bi düğün için bi an özendim sadece ama siz insanlar kendinizi çok büyük görüp yargılamaya çok müsaitsiniz maşallah

Balkonda kıyılan nikah...Sizin aglamanız...Ne kadar boş şeyler için ağlayabiliyorsunuz böyle?

Sevdiginiz insanla evleniyorsunuz, bu yetmiyor mu?

Size mi sorucam yetip yetmediğini bu kadınlar niye direk eleştri hani hiç diyemez misiniz 25 yaşında genç kız heves etmiş sadece diye sizlerde etmediniz mi istekleriniz hiç mi olmadı nişanlım bile bana içini ferah tut diye moral verdi kadınlar fesatlıklan çok bilmişlikten direk eleştrii yapar böyle

Neden bu kadar sinirlendiniz? Napalım aramızda para toplayıp o salonu mu tutalım? Yada sen ailenin verdiği evde beraber yaşamayı kabul etmişsin. Ayak dire ki eşin 30 bin tl cik sıkıversin dişini de o salonu tutsun diye gazlayalım mı napalım sen söyle :31:

Back