insanlar sokaklarda aç geziyor ,buraya her gün birileri aldatılma ,dayak vs gibi korkunç yaşanılanları yazıyorken sizin kafanıza taktığınız mevzuya bakın ..
hayatınızın en önemli anı dediğiniz o anlar parayla mı ölçülüyor ben anlamış değilim
insanın sevdiği yanındayken , bırakın böyle hesaplar yapmayı,her yerde kıyılan nikah onu mutlu etmeli.
ama maalesef toplum olarak o kadar şekilci insanlar olduk ki iyi yerlerde bir araba parası kadar parayla düğünler yapılsın
herşey çok şık olsun pahalı olsun ,tek derdimiz bu oldu
ama nedense mutluluk derdimiz yok ,mutluluğun adı gösteriş ve para olmuş.
konu sahibi üzerinize alınmayın ,ben sizin açtığınız konu üzerinden sosyal algımıza değinmek istedim sadece ..
ben olsam 3.000 liradan fazla para vermem ,zengin bile olsam hiç farketmez..
o parayı ziyan edeceğime koyarım cebime balayında dünya turuna çıkarım ..
düğün dediğiniz şey zaten başkalarını memnun etme içgüdüsü aslında.
ama 100.000 lira da harcasanız başkalarını memnun edemeyeceğiniz için ben şimdiki aklım olsaydı hiç para harcamazdım düğüne
nikah salonunda güzelce bir nikah yapar ,cebime kalanla da süper bir balayı yapardım şööööyle 10 gün sürecek ..
eminim o beni daha mutlu ederdi..
sağol canım güzel fiikirlerin için ama ben milleti değil kendimi mutlu etmek için uğraşıyorum ben ne yaparsam yapayım insanlar zaten nankör beğenmezler benim beğenmem önemli ben sadece hayalimdekinin olmamasına üzüldüm de yazdım bu kadar kesin yargılayıcı olmanıza gerek yok... Allah a çok şükür ki mutluyuz hiçbir sıkıntımız yok maddi manevi rahatız sadece düğün olayında biraz sıkıntıya gireceğiz o kadar onada şimdiden birlikte birikim yapmaya başladık ve evin tek erkeği olduğu için ailesi de düğün istiyor. Bir de evlenirken yemek vermek sünnettir peygamber efendimiz imkanınız yettiği kadarıyla insanlara yemek verin demiş bizde aynen öyle yapmaya çalışıyoruz zaten tek masrafımız düğün öyle saçma sapan takıymış bohçaymış ben zaten istemiyorum.Anlatabildim mi ?