Keşke Babam bir kuruş bırakmasaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Yok öyle bir Dünya, geri adım atsın kardeşiniz biraz.

Aile konutu olduğu için intifa hakkı konusunu araştırın, şerh koydurma hakkı var. Basitça taşınmaz ortadan kalkana veya hak sahibi ölene kadar kullanma hakkıdır.
Anneniz kiraya veremez ama içinde sınırsız oturabilir. Konuyu araştırın

Anneyi evden atıyoruz, hadi arazimden çık, yok bana para gelsin diye deliren evlatlar için kanunlarımızda koruyucu hükümler vardır.

Mademki tavırları bu, şerh koydurarak tüm bu tartışmalara nokta koyabilirsiniz.
Kaliteli bir avukat burada altındır, davaya gitmeden bu mesele çözülebilir.

Dava açılsın dedemlerin ufak bir arazi için 3 kardeş arasında, 30-40 yıllık devam eden davası var ertelendikce erteleniyor. Hiçbir şey çıkmaz
Her dava aynı seyirde ilerlemez. Annemin de bir arazi davası vardı çok mirasçılı. 6-7 ay içinde çözdük, parselledik herkesin hakkını belirledik satmaya bile başladık.

Öncelikle yaşadığınız uyuşmazlık hem aile hemde miras hukuku ile ilgili teknik bir durum, biran evvel bu alanda uzman bir avukatla görüşün. Ön bilgi vermek gerekirse eğer anne babanız söz konusu evi ve taşınmazları medeni kanunun değiştiği 2002 yılında sonra edinmişlerse ve farklı bir mal rejimini kabul etmemişlerse yasal olarak edinilmiş mallara katılma rejimine tabi olduklarından babanızın bu yıldan sonra edindiği tüm karşılıklı yani kendi emeği ile edindiği mallarda annenizin yarı oranında alacak hakkı var, annenizin bunun için öncelikle aile mahkemesinde ölüm nedeni ile mal rejimi tasfiyesi davası açabilir. Ayrıca söz konusu ev anne babanızın ikamet ettiği aile konutu ise kendi miras payına karşılık intifa yani oturma hakkı talep edebilir mahkemeden. Bence gidip bir avukatla görüşün ve yüm yasal haklarınızı öğrenin babanızın 2002 yılından sonra edinilen mallarının yarısının bedelinin annenize kalacağını öğrenen kardeşlerinizin, söz konusu bedeli annenizin alıp onların hak sahibi olamayacağını öprenince malları paylaşmaktan şu aşamada geri adım atacağını düşünüyorum.

annem tamam yapılsın diyor.
ama su an değil diyor babam çok kısa oldu oleli.
biraz olsun anneme anılarıyla yaşama hakkı verilemezmiydi ?

Biraz olsun yaşama hakkını geçin ölümüne kadar rahatça oturma hakkı bile var

İntifa hakkını araştırın, kolaylıklar dilerim

1.derece de en yakını eş ama
Hayır o iş değil ama meselâ bir çocuğun mal sahibi kocanız öldü malın toplam yüzde 75 çocuğa kalıyor diğer yüzde 25 hisse eşe kalıyor çocuklar miras konusunda daha önde artı birince çocuk dur eş değil kanunen bile öyle

Avukatla görüşmem bir şey değiştirmez demişsiniz ama naçizane çok şey değiştirir. İlk olarak ölüm hak miras helal diyorlar ne yapabiliriz ki düşünceniz degisir. Zira hepiniz mirascisiniz. Ve hepiniz birlikte karar almadikca mallarınızı kimse satamaz, müt. Anlaşamaz. Eğer anlasamazsaniz da, yani satmama konusunda siz ve anneniz de kararliysaniz, satış isteyenler izalei suyu davası açmak zorunda kalırlar. Bu davada da onların hakkını siz satın alarak yine mallarınızı satıştan kurtarirsiniz. O sebeple peşin hükümlü olmak yerine bir avukattan danışmanlık hizmeti alın lütfen. Bu bilgiden kat ve kat fazlasını dosya durumunuza göre size sunar ve olası bir dava sürecinde de haklarınızı en iyi şekilde korumuş olursunuz avukatınız vasıtası ile. Vefatınız için de Allah'tan rahmet diliyorum.

keşkeeeeeeeee ama kimse benım gibi yada sizin gibi düşünmüyor.
miras hakkım benım diyor.en kötusu annem tamam diyecek alan alacak satan satacak.
ama birde bu topragın altı var.
Kardeşlerinize deyinki annem daha ölmedi...
Mirasa acil ihtiyaçları varsa o ayrı,hakkını imkanınız varsa ödersiniz biter.
Annemle babamın ortak tapu olan evini,annemin vefatından sonra tamamen babamın üzerine yaptık kardeşlerimle sonuçta yine bizim,dedikki satmak vs. yok ona göre.

Benim bildiğimde anne ölene kadar bütün miras onun üzerine olmuyor mu? . Yanlış biliyor olabilirim.
Bizde öyle oldu, aile büyüğümüz ölene kadar malların hepsi onun üzerineydi, sağ iken çocukların hiçbiri tapusunu almadı. Hala da öyle tarlalar, çay ve fındık bahçeleri, arsalar ve onların üzerine yapılan 4 müstakil ev, hiçbirini paylaşılmadı. Neden böyle oluyor bende merak ediyorum.

Yanlış biliyorsun. Ölen kişinin mal varlığı eşi ve çocukları arasında belli oranlarla paylaştırılır. Ölümden sonra tapular hisseli olarak yeniden çıkartılır. Bu tapunun başka şekilde çıkartılmasına olanak yok. Yeni tapu çıkartılmazsa da cezası var. Herkesin hisse payı tapuda yazar. Sağ kalan eş dahi tapunun tamamını bu aşamada üzerine alamaz. Ancak diğer mirasçılar satış gösterir sağ kalan eşin üzerine geçirilebilir tapu.

Ha çocuklar annemiz/babamız sağken biz miras istemeyiz diyebilir. Biz öyle yaptık mesela. Babamızdan kalan taşınmazların tapularında hepimizin adı var ancak hiç birimiz şu an bir şey istemiyoruz. O mal varlığı annemizin. Satış gösterip üzerine geçirme kısmı çok masraflı olduğu için o yolu tercih etmedik.

Zaten yanlış biliyor olabilirim dedim.
Belki cezası vardır, belki bilerek yapılmıştır bilmiyorum ama konusu hiç geçmedi. Kimsenin tapusu yok, buna şuradan eminim anneleri öldüğünden beri o yer benim bu tarla senin kavga ediyorlar. Belki bizimkilerde anneleri ölmeden paylaşmak istememişlerdir, olabilir.
Annemin babası sağ iken paylaştırdı mesela, annemin tapusu var ama babamın yok.

şu an evde tek söz hakkı annenin olmalı değil mi? Çok bilmiyorum bu işleri ama. Diğer kardeşler birleşip karşı gelemiyor musunuz?
Çok üzüldüm gerçekten. Anne hayattayken kurtarsanız bile anne ölünce gidecek olması çok acı.
keşke baba bu ihtimali düşünseydi ölmeden bir şeyler yapsaydı.

mesela arazi anne üzerine olsaydı ama böyle şeylere hiç gerek kalmazdı değil mi?
Kimin önce öleceği hiç belli olmaz ama annem de babama göre çok genç ve dinç. Babam hasta. Babamın da aslında annemin üzerine geçirmesi malını şimdiden mantıklı olabilir bu durumda. Annemin garantide olması açısından.

Tapu dairesine giderse görür zaten. Bunlar için davaya orası benim burası senine gerek yok devlet baba otomatik olarak hallediyor bizim yerimize. Bize gidip ölümü belgeleyip tapuyu almak kalıyor sadece. E devlette bile çıkıyor zaten üzerine intikal eden ne var ne yoksa. Sadece bu işlemleri zamanında yapmazsan ufak bir ceza ödüyorsun. Ben bikaç ay geciktirmiştim 150 lira gibi bişey ödemiştim yanlış hatırlamıyorsam.

Varsa sorun çıkaacak kardeş annenin üstüne geçirilebilir tabi. Bizde sorun çıkaracak kimse yoktu o yüzden önemsemedik. Hatta babamın vefatından önce abim her şeyi benim üzerime geçirme planı yapmıştı bir şey olursa uğraşmayalım tek kişide olsun tapular diye, ama fırsat bulamadan göçtü gitti babacığımız.

belli değil henüz bizim tekne kazıntısı var bi tane. büyüyünce balta sapı olamazsa anneme musallat olmasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…