• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke Babam bir kuruş bırakmasaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hakkımızda hayurlısı olsun çagırıp bir emlakçı müt.fiyat belirleriz kaç daire sıgıyor
isteyene hissesini satması teklif edilir.
Gözünüzü seveyim gidin bir avukatla görüşün. İçinde şu an tek bir ev olan arsaya neden kaç daire sığdığını hesaplayıp pay böleceksiniz ki? Olmayan şeyin hesabı mı olur? Şu an ederi neyse o hesaplanır ilerde ederi ne olacak diye hesaplanmaz. Kardeşleriniz de haklarını size satmaz zaten şu durumda sanıyorum.

avukatlık kısımında değilim hanım efendi parayla pulla işimde yok ben manevi açıdan nasıl bir yol izlerim kımseyı kırmadan üzmeden diye fikir almak istedim ayrıca orda babamı kaybettim dedim kol gibi laf sokacagınıza keşke bir baş sağlıgı dileseydiniz. yazık
Kol gibi laf sokmak mı ? O nasıl çirkin bir tabir ... Siz iyi misiniz ?

anneniz ölmediği için şuan mirascı anne. o yüzden büyük bir rest çekmesi gerek. gerekirse bağırıp çağıracak anne
Hayır yanlışınız var, annesi ne kadar miras kaldı ise diyelim 5 ev 1 arsa 10 dükkan bunlarin hepsinde tek tek %25 hakkı var diğer kalan haklarin hepsi kaç çocuğu var ise onlara bölünecek.

Abi konuya vakıf olduğu için anneyi illallah ettirip bütün kardeşleri toplayın o arsaya ev yaptırmak amacı.

Çünkü bir kişi ben istemiyorum der ise arsa satışa çıkar hakkı neyse onu alır, yada arsada hakkı ne ise o bölümü çevirir kendi kullanır. Ev yapabilir ise o bölüme evi de yaptırır.

Gözünüzü seveyim gidin bir avukatla görüşün. İçinde şu an tek bir ev olan arsaya neden kaç daire sığdığını hesaplayıp pay böleceksiniz ki? Olmayan şeyin hesabı mı olur? Şu an ederi neyse o hesaplanır ilerde ederi ne olacak diye hesaplanmaz. Kardeşleriniz de haklarını size satmaz zaten şu durumda sanıyorum.
müt.de müt.diyorlar.su an ederinden satmazlar.asla...haklsınız asla su an satmazlar.
avukatla gorusmem bişeyi değiştirmez adamlar hakkımız ölüm hak miras helal annem çıksın buraya evler yapılsın
herkes hakkınım alsın diyorlar.

kadın neler demiyor yok nerdeyse annemin üzerine yürüyecek o derece yani ben kendimi zor tutuyorum
FallenAngel,
başınız sağ olsun, sabırlar diliyorum.
Anneniz o evde mi ikamet ediyor? İkamet adresi orasıysa aile konutu şerhi konulabiliyor, sağ kalan eşe bu yolla ömür boyu oturma hakkı tanınıyor, bunu bir araştırmanızı öneririm.
Allah yardımcınız olsun mirasçılar arası anlaşmazlık berbat bir şey.

Ne yapar eder rıza göstermezdim sonuçta siz istemiyorsunuz nasıl yapılacak yeni bir oluşum oraya?

Hayır yanlışınız var, annesi ne kadar miras kaldı ise diyelim 5 ev 1 arsa 10 dükkan bunlarin hepsinde tek tek %25 hakkı var diğer kalan haklarin hepsi kaç çocuğu var ise onlara bölünecek.

Abi konuya vakıf olduğu için anneyi illallah ettirip bütün kardeşleri toplayın o arsaya ev yaptırmak amacı.

Çünkü bir kişi ben istemiyorum der ise arsa satışa çıkar hakkı neyse onu alır, yada arsada hakkı ne ise o bölümü çevirir kendi kullanır. Ev yapabilir ise o bölüme evi de yaptırır.
arsa satışa çıkarsa manevi yonden bizim için ykım olur.yani annem için asıl yıkım o zaman olur herkes bana yuklenıyor ama
annem tansiyon hastası be çok yaşlı oraya kepçe girdiği zaman annemı kayıp ble edebilirim.
Allah askına benmi çok duysalım ya.....

met.de müt.diyorlar.su an ederinden satmazlar.asla...haklsınız asla su an satmazlar.
avukatla gorusmem bişeyi değiştirmez adamlar hakkımız ölüm hak miras helal annem çıksın buraya evler yapılsın
herkes hakkınım alsın diyorlar.
Annenizin yaşadığı ev mi bu ev? yazlık ev, kır evi gibi bir şey mi? Sonuçta kanun bu hakkı tanımış onlara. Dava yoluna giderlerse üç beş sene oyalanırlar ama.

FallenAngel,
başınız sağ olsun, sabırlar diliyorum.
Anneniz o evde mi ikamet ediyor? İkamet adresi orasıysa aile konutu şerhi konulabiliyor, sağ kalan eşe bu yolla ömür boyu oturma hakkı tanınıyor, bunu bir araştırmanızı öneririm.
Allah yardımcınız olsun mirasçılar arası anlaşmazlık berbat bir şey.
mune abla Allah razı olsun rabbim babamın topragı kadar sizlere ömür versin.
çok zor bir durum bunu hemen araştıracağım.
4 kardeş bir şekil ikna edilir ama bir tanesi çok azılı.

Bu kadar mal mülk para varsa paraya kıyın da bir avukata danışın bence.
Doğru söylüyor. Biz de aynı şeyi söyledik. Hukuki haklarınız hakkında bilgi sahibi değilsiniz. Burda konu açarak annenizin çiçekli bahçesini kurtaramazsınız bunun yolu avukata gtmekten geçiyor

Doğru söylüyor. Biz de aynı şeyi söyledik. Hukuki haklarınız hakkında bilgi sahibi değilsiniz. Burda konu açarak annenizin çiçekli bahçesini kurtaramazsınız bunun yolu avukata gtmekten geçiyor
burada avukat kadar bunu bilen insanların olduğunu düşündüğüm için illaki yasayan tecrübe eden birileri oldugunu düşündüğüm ,için yazdım ciddi boyutta avukatada gidilecek ama bu şekilde babasını kaynetmiş birine sivri dille yazmanız çok itici.konuma lütfen yorum yazmayın rica ediyorum

Çok üzüldüm annenizin adına.
Erkek evlatlar neden böyle oluyorlar 😞
Müge anlıyı sık sık seyrettiğim için annenizin adına birazda korktum açıkcası. Allah annenizi korusun inşAllah tez vakitte herşey yoluna girer 🤲🏻

Tamam o zaman aile konutu şerhi koydurun hiç bir şey yapamazlar.

Ancak ev büyük bir arsa üzerinde olduğu için arsa kısmına şerh konulamayabilir ondan emin olamıyorum, o kadar hakim değilim mevzuya.
çok teşekkür ederim hemen hukukı bir yardım girişiminde bulunacağım.

Tamam o zaman aile konutu şerhi koydurun hiç bir şey yapamazlar.

Ancak ev büyük bir arsa üzerinde olduğu için arsa kısmına şerh konulamayabilir ondan emin olamıyorum, o kadar hakim değilim mevzuya.
birde ev tam arsanın ortasında yanı o evi yıkmadan hiç bişey yapılmaz saçma olur yanı
onuda danısıcam avukata

Çok üzüldüm annenizin adına.
Erkek evlatlar neden böyle oluyorlar 😞
Müge anlıyı sık sık seyrettiğim için annenizin adına birazda korktum açıkcası. Allah annenizi korusun inşAllah tez vakitte herşey yoluna girer 🤲🏻
maalesef insan oğlu işte.. ne olursa olsun insanız içimizde mal mülk vs hırsı oluyor
.

mune abla Allah razı olsun rabbim babamın topragı kadar sizlere ömür versin.
çok zor bir durum bunu hemen araştıracağım.
4 kardeş bir şekil ikna edilir ama bir tanesi çok azılı.
Ablacım Allah hepimizden razı olsun, yanlış bilmiyorsam ve miras kanunu değişmediyse, anneniz o evde ikamet ediyorsa, resmî olarak ikamet adresi orası görünüyorsa, bazı prosedürleri yerine getirip kanunen ömür boyu oturma hakkına sahip, anneciğin sağken kimse satamaz, evet ölüm hak miras helal, kardeşler haklarını almalı ama benim bildiğim sağ kalan eşin ikamet ettiği mülk için intifa hakkı, ömür boyu oturma hakkı ayrıcalığı tanınıyor.

Lütfen bunu miras hukuku avukatından daha detaylı olarak öğrenin.

Ben seni anladım, kimse hakkını almasın demiyorsun ama babanı kaybetmişsin acın taze, anneciğin eşini kaybetmiş acısı taze, kardeşlerin anneciğinin oturduğu ev üzerinde bile hemen plan yapması gücüne gitmiş haklısın.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back