- 5 Eylül 2011
- 15.585
- 9.594
- 448
- Konu Sahibi FallenAngel
-
annem tamam yapılsın diyor.Ne yapar eder rıza göstermezdim sonuçta siz istemiyorsunuz nasıl yapılacak yeni bir oluşum oraya?
evet ablacım tek gücüme giden bu babamın o bahçede emekleri gözümün önüne geliyor kalbim çok acıyorAblacım Allah hepimizden razı olsun, yanlış bilmiyorsam ve miras kanunu değişmediyse, anneniz o evde ikamet ediyorsa, resmî olarak ikamet adresi orası görünüyorsa, bazı prosedürleri yerine getirip kanunen ömür boyu oturma hakkına sahip, anneciğin sağken kimse satamaz, evet ölüm hak miras helal, kardeşler haklarını almalı ama benim bildiğim sağ kalan eşin ikamet ettiği mülk için intifa hakkı, ömür boyu oturma hakkı ayrıcalığı tanınıyor.
Lütfen bunu miras hukuku avukatından daha detaylı olarak öğrenin.
Ben seni anladım, kimse hakkını almasın demiyorsun ama babanı kaybetmişsin acın taze, anneciğin eşini kaybetmiş acısı taze, kardeşlerin anneciğinin oturduğu ev üzerinde bile hemen plan yapması gücüne gitmiş haklısın.
Of off. İzale i şuyu davası zaten ortaklığın bitirilmesi davasıdır. Tek tek her pay sahibine dava açılmaz tek bir dava açılır.
Nolur yalvarıyorum bildiğiniz şeyler konusunda akıl verin.
Ablacım Allah hepimizden razı olsun, yanlış bilmiyorsam ve miras kanunu değişmediyse, anneniz o evde ikamet ediyorsa, resmî olarak ikamet adresi orası görünüyorsa, bazı prosedürleri yerine getirip kanunen ömür boyu oturma hakkına sahip, anneciğin sağken kimse satamaz, evet ölüm hak miras helal, kardeşler haklarını almalı ama benim bildiğim sağ kalan eşin ikamet ettiği mülk için intifa hakkı, ömür boyu oturma hakkı ayrıcalığı tanınıyor.
Lütfen bunu miras hukuku avukatından daha detaylı olarak öğrenin.
Ben seni anladım, kimse hakkını almasın demiyorsun ama babanı kaybetmişsin acın taze, anneciğin eşini kaybetmiş acısı taze, kardeşlerin anneciğinin oturduğu ev üzerinde bile hemen plan yapması gücüne gitmiş haklısın.
Diyemez çünkü sadece annenin malı değil, çocukların da malı.Anneniz niye ağlıyor. Vermiyorum malımı size höşt diyemiyor mu
Eğer üzerine birden fazla ev yapılacak kadar geniş bir alansa ben de çok ihtimal vermiyorum aile konutu şerhi konulabileceğine. Ama denesinler şanslarını. Mesele ev değil zaten evin içinde bulunduğu arsa.Mune konuya yorum yapmayacaktım ama belki faydalanan başka biri olur diye belirteyim..
Aile konutu şerhinin ölüm sonrasında korunması için bazı şartlar vardır. Bu şartlar başka bir evin ya da gayrimenkulün olup olmaması ve diğer pay sahiplerinin aile konutu ibaresinin oturma hakkı olarak değiştirilmesini talep etmeleri halinde davaya konu olur. Yani bu eğer kardeşler malda mal diyorsa bu iş her türlü mahkemede biter..
E anneniz hayatta cogu hak ondadır vermiyorum desinMerhaba Arkadaşlar,
kısa bir süre önce babamı kaybettim.Acısını tarif edemem..ama oyle şeyler yaşandıkı onun acısını kat be kat katladı yüreğimde.
miras kavgası......
Rahmetli babamdan hatrı sayılır bir para ve arazi kaldı.arazimizin içinde bir müstakil evimiz ve bahçemiz varki cennet misali.Annem hala hayatta...aklınıza gelebilecek her türlü meyve agacı mevcut.
gelelim sıkıntımıza 5 kardeşiz.
2 tanesi ( 1 i en çok kuduran en çokda malı olan ) evde ev müteahhitte Müteahhit diye anneme baskı hatta eziyet derecesinde baskı yapıyor.
annem babamın yadigarı olan ağaçlarını çiçeklerini ben ölene kadar korumak istiyorum diyor laftan sözden anlamıyorlar.
benım dünya malında gözüm yok kirada oturuyorum annemın bahçesi beton olsun istemiyorum.
ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim ? annemin rızası olmadan yapılan o evlerde huzur bulurlarmı acaba ? annem hergün göz yaşı döküyor
acısını bile yaşatmadılar.
çok üzgünüm...çoooook...
Ama 2 hak oluyor annede e tabi cocuk hakkı da var ama bi sakin olsun yaa, anne hayatta sonuçtaDiyemez çünkü sadece annenin malı değil, çocukların da malı.
Tek tek derken aslinda soylemek istedigim farkliydi. Davayi acan sahis kendisi disindaki tum mirascilari hasim olarak gostermek zorunda. Tek bir dava ancak diger tum misascilara karsi aciliyor. Benim bilgim, tecrubem bu yonde.
Farkindaysaniz ortakligin giderilmesi davasi gibi bir sey yazdim sanki farkli birsey soylemisim gibi yukselmenize gerek yok. Ve verdigim bilgilerden tam olarak emin olmadigimi, mutlaka danismanlik almasi gerektigini soyledim.
sadece annemın malı değilki herkes pay sahibi oldu.Anneniz niye ağlıyor. Vermiyorum malımı size höşt diyemiyor mu
Zaten birden fazla mal olduğu için dava açılırsa aile konutu şerhi düşer. Çünkü aile konutunun amacı temel yaşam alanı olmasıdır. Bu durumda da geride kalan eşin başka bir ev alacak mirasa sahip olmaması yani ihtiyaç durumu gözetilir.Eğer üzerine birden fazla ev yapılacak kadar geniş bir alansa ben de çok ihtimal vermiyorum aile konutu şerhi konulabileceğine. Ama denesinler şanslarını. Mesele ev değil zaten evin içinde bulunduğu arsa.
Burda ifşa olmak istemiyorum. Üstü kapalı anlatayım.arsa satışa çıkarsa manevi yonden bizim için ykım olur.yani annem için asıl yıkım o zaman olur herkes bana yuklenıyor ama
annem tansiyon hastası be çok yaşlı oraya kepçe girdiği zaman annemı kayıp ble edebilirim.
Allah askına benmi çok duysalım ya.....
Doğru bilinen bir yanlış annede iki hak falan olmaz. Nerden çıktı bu bilgi herkes aynı şeyi söylüyor.Ama 2 hak oluyor annede e tabi cocuk hakkı da var ama bi sakin olsun yaa, anne hayatta sonuçta
Ben seni çok iyi anladım ablacım, kimse kimseye kanuni miras hakkını alma diyemez ama biraz olsun ölene ve eşinin acısına saygı bekleniyor, daha adamın toprağı soğumadan, sanki hiç var olmamışcasına şuraya şöyle yaparız burayı satarız diye konuşulması insanın gücüne gidiyor, biz babam vefat ettiğinde miras kavgası yapmadık ama ailem sandığım babamın da ailesi sandığı insanlardan öyle şeyler gördüm ki evlerini başlarına yıkmadan yalnızca kavgayla kurtulduklarına dua ettiler.evet ablacım tek gücüme giden bu babamın o bahçede emekleri gözümün önüne geliyor kalbim çok acıyor
herkes hakkını tabiki alsın aldıda zaten.
evet doğru annem % 25 bizde kardeşler % 75 i paylaştık.Doğru bilinen bir yanlış annede iki hak falan olmaz. Nerden çıktı bu bilgi herkes aynı şeyi söylüyor.
Annenin hakkı %25’tir her zaman. Geri kalan %75 çocuklarındır. Anne payı değişmez, çocuk payı çocuk sayısına göre değişir. 1 çocuk varsa çocuk %75 anne %25 alır. Konuda 5 çocuk var anne %25 çocukların her biri %15 alır.
Ayrıca bir mülk üzerinde ne kadar payınız olduğu önemli değil. %1 bile olsa payınız ve söz hakkınız olur.
amin ablacım senın babanında yattıgı yerler nur dolsun makamı cennet olsun.Ben seni çok iyi anladım ablacım, kimse kimseye kanuni miras hakkını alma diyemez ama biraz olsun ölene ve eşinin acısına saygı bekleniyor, daha adamın toprağı soğumadan, sanki hiç var olmamışcasına şuraya şöyle yaparız burayı satarız diye konuşulması insanın gücüne gidiyor, biz babam vefat ettiğinde miras kavgası yapmadık ama ailem sandığım babamın da ailesi sandığı insanlardan öyle şeyler gördüm ki evlerini başlarına yıkmadan yalnızca kavgayla kurtulduklarına dua ettiler.
Maalesef ölen öldüğüyle, acısını yaşayanlarda yaşadıklarıyla kalıyor.
Tekrar Allah sabır versin.
keşkeeeeeeeee ama kimse benım gibi yada sizin gibi düşünmüyor.Aslında evler ortak tapu olmalı ya da iki ev varsa mesela biri annede biri babada. Diğer türlü kalan taraf zorluk çekebiliyor. Burda da öyle olmuş. Bizim de çok yakınımızın öyle davası var şimdi. 4 kardeşten ikisi zorluk çıkarmış, kendi istekleri dışında hiçbir şeyi kabul etmemişler. Ee dava sonucunda da evler satışa çıkarılacak büyük ihtimalle diyor yine istekleri olmayacak aslında. Hatta değerinin altına gidiyor o durumda diyor. Dertleri ne anlamadım. Evlerin ikisi de o kadar güzel yeterki. Başınız sağ olsun. Keşke böyle şeylerle uğraşmak zorunda kalmasaydınız önce anneniz sonra siz.
bilgi için teşekkür ederim denizaslim, ben sağ kalan eş varsa ve bahse konu aile konutuysa izale-i şuyu davası açılamaz diye biliyordum, öyle kalmış aklımdaMune konuya yorum yapmayacaktım ama belki faydalanan başka biri olur diye belirteyim..
Aile konutu şerhinin ölüm sonrasında korunması için bazı şartlar vardır. Bu şartlar başka bir evin ya da gayrimenkulün olup olmaması ve diğer pay sahiplerinin aile konutu ibaresinin oturma hakkı olarak değiştirilmesini talep etmeleri halinde davaya konu olur. Yani bu eğer kardeşler malda mal diyorsa bu iş her türlü mahkemede biter..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?