Keşke Babam bir kuruş bırakmasaydı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
hanım efendi benım sıkıntım hakkım değil annemin maruz kaldığı durum
ben hakkımı kanunı olarak aldım zaten tapu intikal işlemi oldu
derdimiz rahmetli babamdan kalan bahçenin beton olmaması

Bende diyorum ki kafalarına göre oraya bina yapamazlar. Nolur burda dolma akıl arayacağınıza bir avukata gidip haklarınızı öğrenin....

hepiniz hak sahibisiniz istediği kadar baskı yapsın, anneniz imza atmak zorunda kalsa bile siz atmayın hepinizin imzası tam olmadan hiç birşey yapamazlar.

Aghavaha çocukları kaçıncı derece sizce? Eş her zaman 4/1 miras hakkına sahiptir. Geri kalan çocukların.
Çocuklar uzak akrabadır canım. Allah'ım burdaki üyelerin hukuk bilgisine hayranım. Eş 1. Derece çocuklar kapı mandalı kardeş o kim yahu salla gitsin...

Evet böyle bir hakları var. Ya da mahkeme yoluyla mülk satılır üç kuruşa ve mirasçılar arasında paylaştırılır.
o zaman hisslerini satışa çıkarırlar.ben alırım onların hissesinide.

Sizlerin yani mirasçıların imzası olmadan hiçbişey satılmaz alınmaz yapılmazda.Bende yakın zamanda kaybettim ne kavgalar yasadık abim yüzünden cok iyi anlıyorum sizi hatta bir araba satıldı bile ve tümünü aldı umrumda degil çünkü Allah yedirmez ona hayır getirmez hakkımıda helal etmiyorum

o zaman hisslerini satışa çıkarırlar.ben alırım onların hissesinide.
Tabi şöyle olabilir
Diyelim bahce in güncel değeri 1 milyon
Öte tarafta 5 milyon da Baska miras var. 6 milyon mesela.
O iki abi 5 milyonluk kısımdan 1 er milyon alıyor. Siz de mesela evi anneye veriyorsunuz. Gibi gibi...

Aslında anne sag iken onun aynı standartta yasaması saglanmalı. Zaten ihtiyacı durumunuz yoksa anne eski hayatı sürsün. Miras bölüşülsün ama anne arzu ettiği evde sabit kalabilmeli. Benim ahlak anlayışına göre böyle olmalı.
Gün gelir belki anne arzu eder ikna olur ev o zaman müteahhit verilir ama anne razı olmalı.

Siz cok duygusal ve maneviyatli dusunuyorsunuz, ne mutlu size.
Ancak tüm kardesleriniz yasal mirasci. Isterlerse isterler. Suan annenin hakkina girmis olmazlar, annen onlarin hakkina girmis olur.

Ben de agaclarin korunmasindan yanayim yanlis anlasilmasin, ama hakki olan malla plan yapan adama vicdan yaptirmazdim annemin gozu yasli diye.

anneniz ölmediği için şuan mirascı anne. o yüzden büyük bir rest çekmesi gerek. gerekirse bağırıp çağıracak anne

Hayir, eşe 1/4 kalir.
Cocuklar da mirasci.
2020 eylulde esimi kaybettim.
12 adet evi vardi 9 ev 4 yasindaki ogluma, 3 ev bana kaldi.
O zamandan beri degismisse bilemem, ama sanmam.

ben yapılmasın demiyorum olaya manevi boyuttan bakıyorum hepsinin evi arsası gırna ihtiyac olsa zaten annem hemen verir.
bu acele niye babamın daha kefeni kurumadı ? en müşkül benım kiradayım ama annem ne derse o olsun diyorum bu azgınlık nedir.anlamıyorum asla imza vermiycem

peki hiç bir iktiyacları olmadığı halde 2 şer 3 er ve arsa arabaları olduğu halde bu acele niye hakkı diye.
annem hakka girer oylemi peh....dünya tersine donmuş.

O kardesinizin size yani hepinize tek tek izale-i şuyu davasi acmasi gerek. Ortakligin bitirilmesi davasi gibi bir sey. Muhtemelen sonunda hakkini odeyerek satin almaniz gerekir. Ama o zaten mutahite verilsin diyor satilsin demiyor. Bu durumda o dava bi ise yaramaz gibi geliyor.

Yine de emin degilim mutlaka danismanlik ucreti odeyerek bir avukat ile gorusun. Baskilarina boyun egmeyin. Anneniz haklarini bilirse kolay kolay kandirip, sindiremez.
Allah akil fikir versin gozunu mal hirsi burumus. O anneyi aglattiktan sonra ne hayir gorecek o maldan.

tüm malı mülkü dökün ve hukuki yardım alın

kalanların değerini belirleyin

gerekirse miras paylaşım sözleşmesi yapın

miktarlar uygunsa annenize ve karşı çıkmayanlar evi alır diğerlerine de başka ne varsa hisselerine uygun mal o verilir

anneniz ikna olmasın canını da sıkmasın

en son aşamada ortaklığın giderilmesi davası açılacak da satılacak da o aşamaları zaten uzun ve oraya ev yapmak isteyenlerin işine gelmez

farklı farklı dayanaklar ile değişik istemler de var ama tek tek irdelenmeli tüm mal varlığı

bunların güncel ederleri vs

tabiki hakkı buna sözümüz yok hakkını aldı zaten yasal olarak
ama şu an açta acıkta olsa gelsin yapsın binasını alsın gitsin ama inanın acil durum yok
Allaha havale ediyorum

peki hiç bir iktiyacları olmadığı halde 2 şer 3 er ve arsa arabaları olduğu halde bu acele niye hakkı diye.
annem hakka girer oylemi peh....dünya tersine donmuş.

Isterse karun kadar zengin olsunlar, ölüm hak miras helaldir. Ihtiyac halinde kullanilir gibi bi sarti yok ki.
Annem üzülmesin diye ben laf etmezdim ne isterse yapsin, mal benim icin annemden kiymetli degil. Ama herkes böyle dusunmek zorunda degil ki.
Ortakligi bitirip herkes yoluna bakmak isteyebilir.

Of off. İzale i şuyu davası zaten ortaklığın bitirilmesi davasıdır. Tek tek her pay sahibine dava açılmaz tek bir dava açılır.

Nolur yalvarıyorum bildiğiniz şeyler konusunda akıl verin.

hakkımızda hayurlısı olsun çagırıp bir emlakçı müt.fiyat belirleriz kaç daire sıgıyor
isteyene hissesini satması teklif edilir.

Bu kadar mal mülk para varsa paraya kıyın da bir avukata danışın bence.
avukatlık kısımında değilim hanım efendi parayla pulla işimde yok ben manevi açıdan nasıl bir yol izlerim kımseyı kırmadan üzmeden diye fikir almak istedim ayrıca orda babamı kaybettim dedim kol gibi laf sokacagınıza keşke bir baş sağlıgı dileseydiniz. yazık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…