Doğuma Hazırlık Kesisiz normal doğum yapan hastaneler

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Size çok az bir zaman kalmış, inşallah sağlıkla alırsınız bebeğinizi kucağınıza

Bugün sağlık ocagndaki hemşire dıo sezeryn yparsn okdr Dr gttm hıc bı zaman sezeryn denediler kıloluyum amaoglumdada kıloluydum normal yptm moralm bozuldu aglıyorm mübarek gün inş normal dogurrm

Merhabalar. 30 haftalık hamileyim ve doğum kesisi(epizyotomi) gerekli olmadıkça yapmayan bir doktor arıyorum. İstanbul bağcılardayım. Avrupa yakası doktor önerilerinizi bekliyorum.
Türkiye Hastanesi özgür Çetiner ilk doğumlarınin yüzde 80ini epizyotomisiz yaptırdığını söylemişti ama bunun için 6. Aydan sonra galiba eğitime gitmeniiz istiyor egzersizler masajlar psikoloji vs sizin de bu duruma hazır olmanız gerekiyor.

Cahilliğime verin kesinin dezavantajı nedir. Kendi kendine yırtılsa daha korkunç değil mi.
Aslında aksine kendi yırtılsa iyileşme hızı kesige göre daha hızlı oluyor ve de kesildiği ile kalmayıp bir de üstüne yırtılabiliyor ve uzun süre iyileşmeyen dikisler hem çok ağrıya hem de bir çok fonksiyonun kisitlanmasina sebep oluyor. Bu bahsettiğim rutin epizyotomi uygulamaları icin. Eğer ki gerçekten gerekiyorsa buna doğum anında karar verilir ve gebeden de onay alınması gerekir ama şimdi direkt kesiyorlar işte bunu istemiyoruz bunun için de pilates belli egzersizler perine masajı vs gerekiyor.

Kesi atılmazsa kendiniz yırtılmayı hissediyorsunuz ben normal doğum yaptım doktora yırtılma hissediyorum diyince kesi attı zaten hiçbişey hissetmiyorsunuz kesi atarken ama yırtılma hissi çok acılı bir his benim 3 dikişim vardı 2 ay falan o bölgeye hiç bakmadım cesaret edemedim 2 ay sonra izi bile yoktu estetik dikiş attıkları için hiçbişey kalmıyor. Kesisiz yapıcam diye bebeğinizin ve kendi sağlığınızı riske atmayın

Kesinlikle öyle. Benim kızımın eli başında geldiğinden kendiliğinden küçük yırtık olmuştu 2 dikiş atıldı. Sonra 1 hafta kadar hafif sızlama oldu o kadar. Ne zaman düştüğünü bile bilmiyorum dikişlerin hiç hissetmedim.

Merhabalar. 30 haftalık hamileyim ve doğum kesisi(epizyotomi) gerekli olmadıkça yapmayan bir doktor arıyorum. İstanbul bağcılardayım. Avrupa yakası doktor önerilerinizi bekliyorum.
Doğumu nerde yaptığınızı paylaşır mınız doktorun adı ve ücretini normal sezaryen. Mı oldu memnun kaldınız mı

valla oglumda normal dgum yptım 60 yakın dıkıs vardııcden yırtılma vardı uc yerden kesıde atmıslardı kızda ıse kntrole gıttım acıl sezeryana aldılar bebekırı bebekdı hala agrılarm oluo oda yardm edenım ypk esımle oglum destek oluo ondn dınlensem bıseym kalmıo sezeryn oldum bagcılar devlette dr cok ıyıydı ılggılendıler hastanede dıyabet hastası oldugumu ogrendm ayaklarım davul gıbıydı cok sukur bırbucuk aylık olduk agrılarm hafıfledı ama ıkıncı gun kalkdım hemen ayaga eger yatsaydım bukdr cabuk toparlamazdım arada agrm oluo tabı ama normal dogum gıbısı yok sezeryanı sevmedım

Sanılanın ve ezberlenin aksine doğal yırtılma daha çabuk iyleşiyor. Yok işte estetik olmaz falan lafları sırf hastayı teselli gibi geliyor bana. Eskiden evde yapılan doğumlarda kesi falan yoktu hiçbirinde. Gerekli olmadığı halde bizim ülkemizde çok sık yapılır olmuş bu iş, yurt dışında böyle bir uygulamayı kadınlar kabul etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…