Kesenin aşagıda olması plasenta previa demek mi oluyor?

Pepuke

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2010
1.552
44
158
Selam kızlar.benim kafama bişey takıldı lütfen bilgisi olan bişeyler yazsın.ben ikinci hamileliğimde plasenta previa yaşadım ve erken doğum yaptım.simdi yine hamileyim 6.haftamda birazkanamam oldu iğne ve istirahatla atlattım şu an herşey yolunda görünüyor.su ana dek iki prof toplam 3 doktora gittim.üçüne de ısrarla plasentanın yerini sorduğumda bana henüz belli olmayacağını anca 4.aydan sonra belli olabileceğini söylediler.bunları zaten biliyorum ama burada okudugum kadarıyla bazı arkadaşlara daha ilk haftalarda doktorlarının bebek aşağıda ya da kese aşagıda dediğini okuyorum.acaba ikisi aynı şey mi yani kesenin aşağıda olması previa demek Mi oluyor?peki öyleyse bu doktorlar daha ilk haftalarda bunu nası anlayabiliyor?benim doktorlarım bana dogruyu söylemiyolarmı acaba yaaa? Vesveseden kıvranıyorum şuan.

bana da plesenta normalden daha aşağıda dediler. bugün kontrolüm var. zaten plesenta previa için kesin teşhisi 24. haftaya kadar koyamazlar çünkü plesenta 24. haftaya kadar yukarı doğru gelişiyor. benim de endişelerim var. inşallah bir şey olmaz..

İnşallah bişey olmaz canım.zaten previanın da dereceleri var korkma.genelde rahim büyüdükçe plasentada yukarı dogru çekiliyor.ama bende cekilmemişti plasentam tamamen kaplıyordu rahim ağzını.tamamen kader..insallah güzel haberlerini verirsin.

merhaba canım.seninle aynı dertten muzdaribiz.benimde ilk hamileliğimde plas.prev.vardı vede totaldi.benim daha 10-11 haftalıkken bile doktorum plasenta aşağıda.büyük ihtimal var ama kesin teşhis için 20.haftayı bekleyelim demişti.şimdi 17.haftaya girdik .bi değişiklik yok.hala bir ucu aşağıda.ama plasent.prev.olsa bile marjinal olur dedi doktor.bakalım hayırlısı.onada razıyım ben.

mrb cnm,
ben 7 haflalık hamileyim 2 haftadır doktorlar bana kesen asagıda diyorlar .ama bilmiyorum sonradan plesenta previa ya donusucek mi?(

Merhabalar arkadaşım.ilk hamileliğin nasıl geçti onu merak ettim.kanaman oldumu zamanında mi dogurdun?şimdi ikinciye hamilesin sanırım.inşallah tatsız bişey yaşamazsin.en azından total olmasın da ben de marjinale yada parsiyale razı gelirim ne yapayım.kötünün iyisi.insallah sende de en azından total olmaz.ah ah yaşamayan bilmez canım.

mrb cnm,
ben 7 haflalık hamileyim 2 haftadır doktorlar bana kesen asagıda diyorlar .ama bilmiyorum sonradan plesenta previa ya donusucek mi?(

Ben bu doktorları anlamıyorum canım.geçen gün doktorumu arayıp sordum lafımı agzıma tıktı.beni bi daha bunlariçin arama güzel kızım dedi.ben de iki gün ağladım.pişman oldum aradıgıma.soğudum adamdan bi daha da gitmicem.previa 20 haftadan önce kesinleşmiyor diyorlar ama en azından sinyallerini veriyor bence.öte yandan her dr hemen söylemiyor.

evet canım ikinciye hamileyim.şimdi oğlum 9 yaşında.çok yoğun bir kanamayla 33 haftalıkken doğum yaptım.oğlum yoğun bakımda kaldı 2650 gr doğmuştu.midesi sütü kabul etmediği için sürekli kusuyordu.sadece serumla besleniyordu.on gün sonra kilosu 1900 e düşmüştü.tek sıkıntımızda doğumda oksijensiz kalmasıydı.ama ALLAH tan beyin kanaması filan geçirmedi.yanlız kan yuttuğu için solunum sıkıntısı çok ciddi idi.yaşama ihtimalini yüzde 5 olarak vermişlerdi proflar.şükürlaer olsun sımsıkı sarıldı hayata.hatta yoğun bakımda mucize bebek diyolarmış.ALLAH ömür verdi bu zamanlara kadar geldi şükürler olsun.
şimdi yine büyük bir merakla ve umutla bekliyorum.belki sorunsuz bir hamilelik yaşarım diye.ama araştırmalarımda erkek bebeklerde daha fazla görüldüğünü öğrendim.gerçi yüzdeleri birbirine yakındı.erkek bebek bekleyen annelerde yüzde 59,kız bebek bekleyen annelerde ise yüzde 41 diye yazıyordu.şimdi bunada erkek diyor doktor.korkuyorum bende.

plasenta previa plasentanın yerleşim yerinin olması gereken yerden başka bir yerde olmasıdır...kese dedikleri amnios kesesi yani bebeğin içinde olduğu kese..kesenin aşağıda karakteristik olarak görülmesi servikal yetmezlikle alakalı bir durumda olabilir...

Son düzenleme:
[
plasenta previa plasentanın yerleşim yerinin olması gereken yerden başka bir yerde olmasıdır...kese dedikleri amnios kesesi yani bebeğin içinde olduğu kese..kesenin aşağıda karakteristik olarak görülmesi servikal yetmezlikle alakalı bir durumda olabilir...

Son düzenleme:
Kizlarrr bu konu cok eskiden acilmis ama yazmak istedim ben 4+5 haftalik hamileyim doktor kesenin rahim agzina yakin oldugunu dusuk tehlikesi olduğunu soyledu böyle olup sorunsuz gebelik geciren varmi lutfen yardimmmmmmmmm

O kadar erken haftada plesenta previa teşhisi konmaz. Benim de 13. Haftada kanamam oldu. Doktor plesenta aşağıda ama ileriki haftalarda yukarı çıkar dedi nitekim öyle oldu25. Haftda yukarı çıktı

Kizlarrr bu konu cok eskiden acilmis ama yazmak istedim ben 4+5 haftalik hamileyim doktor kesenin rahim agzina yakin oldugunu dusuk tehlikesi olduğunu soyledu böyle olup sorunsuz gebelik geciren varmi lutfen yardimmmmmmmmm
Merhaba,previa teşhisi konması için çok erken çünkü rahim ve bebek büyüdükçe plasentanın yeri de değişebiliyor.konuyu 5 sene evvel açmışım,değişik hisler yaşadım okuyunca.yine previa oldum hatta en kötüsü.ama en iyi drla yavruma kavuştum.geride rahmimi ve mesanemin bir kısmını ameliyat masasında bırakarak..plasentam bana fena halde yapışmıştı çünkü.şimdi,size gelecek olursak,5.haftada dr kese aşağıda bebek düşebilir neye dayanarak söyledi anlayamadım.yerinizde olsam başka bi dra daha görünürüm ve ayrıntılı bi şekilde açıklama isterim.

Canım yukarıdaki arkadaşın da dediği gibi kesenin aşağıda olması düşük anlamına gelmez. Bence başka bir doktora daha git. Moralini de bozma. Çok yorma kendini dinlenmene bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…