Kese yavas ilerliyo

hullyaaa

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2024
184
49
13
22
Hanimlar merhaba benim uzun anlaticsm umarım okursunuz yaşayan bir fikir verir benim son adet tarihim 3 ocak 19 ocakta pik gördüm değerlendirdik geçen haftaki salı doktora gittim ayın 18i 5+1 çıktı bugün ayın 28 tam 10 gün oldu 5+5 çıktı kalp atışı dinlenilmedi başka doktora gittim hemen oradan çıkıp o 6 kusur haftalik dedi ama kalp atışı yok dedi ikiside haftaya perşembe gel atış yoksa kürtaj yapicaz diyolar başına gelen var mı böyle olup daha sonra kalbi atan

Sağlıksız olunca gebelik böyle ilerleme yavaş oluyor veya ilerleyip duruyor. Mesela ben de ilk gebeliğimde 5.haftada gittim sonraki hafta kalp atışı için gittim kese normaldi gelişimi ama 10 gün sonra gittiğimde kalp atışı duymadık zaten kese gelişimi durmuştu 6+4 te kalmıştı. Doktorum da sağlıksız olunca böyle oluyor demişti ya gelişip duruyor ya da yavaş gelişiyor. Ama umarım siz inşallah kalp atışını duyarsınız umut her zaman vardır

İnşAllah teşekkür ederim bisey sormak isterim sağlıksız derken bebek mi sağlıksız olacak olunca yavas ilerliyor mesela yavas ilerlerken gebeligi devam ettirmek ne olur

İnşAllah teşekkür ederim bisey sormak isterim sağlıksız derken bebek mi sağlıksız olacak olunca yavas ilerliyor mesela yavas ilerlerken gebeligi devam ettirmek ne olur
doktorum şey demişti bebek sağlıksız doğmak yerine doğmamayı tercih ediyor mesela başı olmayan ölü bir bebek karnında taşıyıp onu doğurmak yerine bebek en başından sağlıksız olduğu için kendi kendine zaten gelişmeyi ve büyümeyi durduruyor bu kötünün iyisi öyle düşün demişti. Tabi şuan sizde net birşey yok o nedenle bekleyin duyarsınız görürsünüz de inşallah şuan size zarar vermez ben 1 düşük 1 kürtaj yaşadım kürtajda 8.haftaya kadar düşükte 9.haftaya kadar bekledim yani bana bir problem oluşturmadı daha küçük oldukları için zarar vermiyorlar problem olmaz size ama beklemekte fayda var herşey netleşene kadar zaten şuan hiçbir doktor da kürtaj istemez sizden belirsizlik var şuan

Haftaya perşembeye hazırlıklı gel dediler ikiside haftaya kürtaj diyor ya buna çok üzülüyorum bende beklemek istiyorum 8 9 haftaya kadar ne olur ne olmaz diye Rabbım hepimizin evladını bağışlasın

Haftaya perşembeye hazırlıklı gel dediler ikiside haftaya kürtaj diyor ya buna çok üzülüyorum bende beklemek istiyorum 8 9 haftaya kadar ne olur ne olmaz diye Rabbım hepimizin evladını bağışlasın
Yani haftaya gidin eğer kesenizin gelişimi hâlâ çok yavaşsa mecburen kürtaj olun geri dönüşü olmayacak en azından beklemek yerine çaresizce o psikolojiyle emin olun çok zor kürtajı kabul edin. Ben mesela ikincide kese ilerlemem güzeldi ama kalp atışı alınamadı o yüzden baya beklemek istedim geç döllenme vs belki diye ama doktorum olmaz kürtaj yapalım demesine rağmen ki olmadı da beklememe rağmen mecburen gidip kürtaj oldum. İlkinde de kontrole bilerek geç gittim çünkü bende kese ilerlemesi iyidi kalp atışı duyacaktık geç gideyim riske atmayayım dedim ama zaten gittiğimde kese de gelişmemiş durmuş gelişimi 6+4 te dediğim gibi ki artık kese şekli de bozulmaya başlamıştı o gelişimi devam ettirmediği için. Mesela kürtaj olanda gelişimde sorun yoktu ama kalp atışı alınamıyordu bu yüzden onda kese şekli bozulmamıştı ama bunda gelişim durdu zaman geçiyor haliyle kese şekli bozulmuştu ve düşük başlamıştı doktorum da müdahele etmeyelim kendisi düşsün dedi ama o kadar zor bir süreçti ki zaten psikolojikmen kötü oluyorsun üstüne bir de hayatımda yaşadığım en kötü ağrıları yaşadım. Yetmedi risk var parça kalırsa kürtaj felan o kadar kanama olduğu için de değerler düştü aylarca onları toplamakla uğraştım. Yani tek bir doktorla yetinmeyin ama doktorların söylediklerinizi de bi kendi terazinizde tartın ve öyle karar verin yani son karar hep sizin. Ama umarım duyarsınız Allahtan umut kesilmez ne zaman isterseniz de yazın üzmeyin kendinizi en önemlisi şuan sizin sağlığınız.

Allah razı olsun çok güzel konuştunuz çok kötü perişan haldeyim ama Rabbım büyük elbet hakkımızda hayırlısı ne ise onu verecek bize isyan etmiyorum asla hayırlısı buymus diyorum bir iki hafta bekleyeceğim halen durum kötüyse mecbur kürtaj olacak ama kürtaj nasıl birsey biraz da korkuyorum açıkcası ne oluyor acili bir işlem mi bilgi verir misiniz

Evet tahmin edebiliyorum o psikolojinizi ama elden birşey gelmiyor herşey Rabbimin nasip etmesiyle alakalı. 2 defa yaşadım gebelik kaybını ve şuan 3.ye gebe kalsam bile şuan o kadar stresli o kadar kötü hissediyorum ki yani doktorum da stres herşeyin başı böyle yapma diyor ama elden ne gelir. Tabi her gebelik kendine özgüdür bir kez veya iki kez başımıza böyle şeyler geldi diye tekrarlayacak değil inşallah bir sonraki gebeliklerimizde sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi şöyle söyleyeyim ben sağlıkçıyım stajda felan kürtaja çok denk gelmiştim bu nedenle de kürtajdan çok korkuyordum yani acı hisseden de vardı hissetmeyen de özellikle küçük haftalarda olanlar çok ağrı hissetmezdi zaten bölge uyuşturuluyor ama yine de ben gördüğüm şahit olduğum için korkmuştum tabi bu ağrı eşiğiyle alakalı kişiden kişiye değişir kısa süreli bir işlem 10-15 dk sürer ama yine de ben anestezi almak istedim ağrı hissetmekten ziyade o psikolojide çok hevesle beklediğim şeyin vücudumdan ayrılışına şahit olmak istemedim en azından devlet hastaneleri anestezi vermiyor ama özel hastaneler veriyor ben de anestezi alarak kürtaj oldum sonrasında birkaç gün hafif ağrı ve kanama başka hiçbir problem olmuyor korkmayın merak etmeyin inşallah gerek de kalmaz

İnşAllah çok sagolun çok yardımcı oldunuz Allah bir değil bin kez razı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…