Kese içi karışık görüntü. Acil Kürtaj

Ellfiayy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2019
139
46
98
Merhaba,

Şuan 5+6 haftadayım.

5. haftada yapılan ultrasonda 5 mm’lik gebelik kesesi görüldü.

6. haftada kan tahlili için devlet hastanesinden randevu aldım. İlk doktor kesenin şeklinde bozulma olduğunu, kese içinin karışık göründüğünü, sağlıklı olmadığını acilen kürtaj yapılması gerektiğini söyledi.

İkinci bir göz görmesi açısından ve gerekiyorsa kürtaj randevusu almak amacıyla başka bir hastaneden aynı gün randevu aldım. Bu doktor ise 6+1 ile uyumlu CRL izlendiğini, embriyonun oluştuğunu, her şeyin yolunda olduğunu ama kalp atışının henüz net değerlendirilemediğini,
subkoryonik kanama olmadığını söyledi.
Sonra ben dayanamayıp kese gören ilk doktoruma tekrar gittim. O da 14 mm kese olduğunu henüz embriyo görünmediğini söyledi.

Tüm sonucları doktor arkadaşıma attığımda ise kesenin düzgün olduğunu ama kese içinin karışık göründüğünü, takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Belirgin bir ağrım ya da kanamam yok. Beta HCG artışı şu ana kadar düzenli. Aslında çok stresli biri değilim ama doktorlar arasında bu kadar uç yorum farkı olması beni çok endişelendirdi.
Her şeye hazırım ama vakit geçmiyor belirsizlik zorluyor.

Bu arada ilk 50 beta ile öğrendim. Süreç içinde düzenli artış gösterdi ve dün yaptırdığım son beta HCG sonucum 30.000 civarında çıktı

Benzer durumları yaşayan varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız??

İnsan hangi doktora güvensin şaşırıyor gerçekten şaka gibi.... Bir an önce hayırlı sonuç alırsınız inşallah

Merhaba,

Şuan 5+6 haftadayım.

5. haftada yapılan ultrasonda 5 mm’lik gebelik kesesi görüldü.

6. haftada kan tahlili için devlet hastanesinden randevu aldım. İlk doktor kesenin şeklinde bozulma olduğunu, kese içinin karışık göründüğünü, sağlıklı olmadığını acilen kürtaj yapılması gerektiğini söyledi.

İkinci bir göz görmesi açısından ve gerekiyorsa kürtaj randevusu almak amacıyla başka bir hastaneden aynı gün randevu aldım. Bu doktor ise 6+1 ile uyumlu CRL izlendiğini, embriyonun oluştuğunu, her şeyin yolunda olduğunu ama kalp atışının henüz net değerlendirilemediğini,
subkoryonik kanama olmadığını söyledi.
Sonra ben dayanamayıp kese gören ilk doktoruma tekrar gittim. O da 14 mm kese olduğunu henüz embriyo görünmediğini söyledi.

Tüm sonucları doktor arkadaşıma attığımda ise kesenin düzgün olduğunu ama kese içinin karışık göründüğünü, takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Belirgin bir ağrım ya da kanamam yok. Beta HCG artışı şu ana kadar düzenli. Aslında çok stresli biri değilim ama doktorlar arasında bu kadar uç yorum farkı olması beni çok endişelendirdi.
Her şeye hazırım ama vakit geçmiyor belirsizlik zorluyor.

Bu arada ilk 50 beta ile öğrendim. Süreç içinde düzenli artış gösterdi ve dün yaptırdığım son beta HCG sonucum 30.000 civarında çıktı

Benzer durumları yaşayan varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız??
Hayretle okudum gerçekten kime güvenip ne yapılacak gerçekten güç Allah esirgesin ilk doktora direk tamam deseydiniz kürtaj olsaydınız hadi

Hayretle okudum gerçekten kime güvenip ne yapılacak gerçekten güç Allah esirgesin ilk doktora direk tamam deseydiniz kürtaj olsaydınız hadi
Gerçekten ben de şaşkınım. Makinesinin bozuk olduğuna inanmak istiyorum. Aslında bu bile kabul edilemez…

Ultrason görüntünüz var mı acaba nasıl bi karışıklık var siz görebiliyormusunuz
Kese bozuk diyen doktordaki görüntü yok ama monitörden gördüm gerçekten kese net görülmüyordu.

Aşağıda paylaştığım keseye 14mm diyen doktorun ultrasonunun görüntüsü

Eklentiler

• 2236A243-DDB9-4D0F-BC7D-AF238979213F.webp
    2236A243-DDB9-4D0F-BC7D-AF238979213F.webp
    24 KB · Görüntüleme: 34
Kese bozuk diyen doktordaki görüntü yok ama monitörden gördüm gerçekten kese net görülmüyordu.

Aşağıda paylaştığım keseye 14mm diyen doktorun ultrasonunun görüntüsü
Bu görüntüye göre sorun yok gibi de İnşallah hiçbir sıkıntı yoktur makina hatasıdır herşey sağlıklı bi şekilde yolundadır canım

Back
X