Kese Düzensiz bebek var kalp atışı yok

Mybabymom

Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2023
29
8
30
Merhabalar biraz bakındım ama tam anlamıyla aynı durumu yasayan bir konuya denk gelemedim. Benım ılk gebelıgım 6+3 haftalık hamıleyım 5+2 de doktora gıttım sadece kese vardı o da duzensız betaya bakıldı 853 tü normal gözükmemesı iki gun sonra yıne gel dedı. Ben bı hafta sonra özele gittim 6+2 de karından bakıldı sonra vajınal ultrason yapıldı kese düzensiz bebek var kalp atısı yok gebelıgı sonlandırmak gerekır dendi ama yıne de bıraz bekleyelım 4 gun sonra gel dedi doktor. Aşırı umutsuz baktı gözlerime düşük önleyıcı falan da yazmadı. Sat 7 Ocak hafta hesabında yanlıslık olablır mı umut var mı? Kese de düzensiz kalp atısı da yok bunların hepsı bı arada oldugu ıcın mı umutsuzdu doktor acaba? Eger yıne bı gelısme yoksa 8 haftalıga kadar beklemelı mıyım? İlk defa konu acıyorum tecrubesızım hem sayfada hem de anne olarak yardımcı olursanız cok sevınırım

Keske 2 gunde bir bhcg baktitip duzenli yukselip yukselmedigine baksaydibiz.

Ben olsam 853 cikan laboratuarda yarin gider yine kan verirdim. 2gunde bir 2 kati kadar artmasi gerekiyor yaklasik. Hesaplardim artik nasil olmus.

Ben 8+biside usgye gittim. Kese var bebek yoktu. Yurtdisindayim. 2 hafta daha bekleyelim dediler. Kimse kurtajdan, ilactan, dusukten bahsetmedi. Ben hep beklemekten yanayim. Sonra acabami diye dusunmektense bekleyip nasil ilerleyecek diye gormekten yanayim.

Bence bekle canım 8. Haftaya kadar
Sonradan duyan okumuştum Burda
Boş yere korktu üzüldü
İnşallah hayırlısı olur

Adet günümde beta 163 cıktı 6 gün sonra 853 cıktı. Özele gıttıgımde betaya bakılmayacak mı dıye sordum betayla ilgili bı durum yok artık bebek gözüküyo dendi. Cevabınız için coook teşekkür ederım bu cuma gıttıgımde ne kadar beklenebılıyorsa beklemek ıstedıgımı söyleyecegım. Aıle hekımlıgınde de kan testı vereceğim gıtmeden. Doktora tavsıye uzerıne gıttım tecrubesız oldugum için acaba hem kese görüntüsü bozuk hem kalp atısı yok ondan mı umut yok dıye dusunebıldım sadece ama insanın içindeki umut hıcbır sey bılmese anlamasa bıle sönmuyor

Aynı durumu ben yaşadım geçen Cumartesi kürtaj oldum 6 küsür haftalıktı sizin durumunuz nedir merak ettim umarım iyi haber almışsınızdır bir de alttan muayene oldunuz mu en garanti sonuç

Aynı durumu ben yaşadım geçen Cumartesi kürtaj oldum 6 küsür haftalıktı sizin durumunuz nedir merak ettim umarım iyi haber almışsınızdır bir de alttan muayene oldunuz mu en garanti sonuç
bende aynı sekılde gecen cumartesı kurtaj oldum,
kanamanız var mı ne durumdasınız ?
cok gecmıs olsun.
benımde 6haftalıktı

Her sey cok farklı ilerledi gebelik sonlanma ihtimali ile gıttım gitmeden oncekı gün kanamam oldu acık pembe renkte düşük yapacagımı düşündüm lekelenmem zaten vardı. Dedım heralde artık düşük olacak. Doktora gittim önce karından baktı dedı sen bi parca falan düşürdün mü? Dedım dun kanama oldu bılmıyorum parca olarak farketmedım bır sey dedım. Bozuk kese dıye görünen bi kan birikintisiymis ve ben o kanı atmısım. Alttan bakıldı Bebeğin kalp atısını da duyduk fakat düşük onleyıcı de verılmemıstı zaten saglıksız gebelık dıye progesteron 4 e düşmüs hemen ılac ıgne verdı. Gecen haftaya göre cok ıyı ama riskli gebelık hastanede yatar gıbı yat dedi. Gectigimz cuma tekrar gittim kontrole kalp atısı var ama kese bebege göre küçük ve düzensiz risk devam edıyor dedı. Fakat gec döllenme mevcuttu doktor bu detayı unutmus olabılır mı bılmıyorum geç döllenmede kesenın böyle olması normaldir belkı de yani suan yine her sey belırsız 9. Haftaya kadar sürekli gidecekmisim sat degısmesı gerekıyor zaten bebiş 6+2 ydi cunku ayın 3nde. Karısık anlattım galıba ama benımde ılk gebelık cok bır sey bılmedıgımden nasıl anlattıgımı da bılemedım

bende aynı sekılde gecen cumartesı kurtaj oldum,
kanamanız var mı ne durumdasınız ?
cok gecmıs olsun.
benımde 6haftalıktı
Her sey cok farklı ilerledi gebelik sonlanma ihtimali ile gıttım gitmeden oncekı gün kanamam oldu acık pembe renkte düşük yapacagımı düşündüm lekelenmem zaten vardı. Dedım heralde artık düşük olacak. Doktora gittim önce karından baktı dedı sen bi parca falan düşürdün mü? Dedım dun kanama oldu bılmıyorum parca olarak farketmedım bır sey dedım. Bozuk kese dıye görünen bi kan birikintisiymis ve ben o kanı atmısım. Alttan bakıldı Bebeğin kalp atısını da duyduk fakat düşük onleyıcı de verılmemıstı zaten saglıksız gebelık dıye progesteron 4 e düşmüs hemen ılac ıgne verdı. Gecen haftaya göre cok ıyı ama riskli gebelık hastanede yatar gıbı yat dedi. Gectigimz cuma tekrar gittim kontrole kalp atısı var ama kese bebege göre küçük ve düzensiz risk devam edıyor dedı. Fakat gec döllenme mevcuttu doktor bu detayı unutmus olabılır mı bılmıyorum geç döllenmede kesenın böyle olması normaldir belkı de yani suan yine her sey belırsız 9. Haftaya kadar sürekli gidecekmisim sat degısmesı gerekıyor zaten bebiş 6+2 ydi cunku ayın 3nde. Karısık anlattım galıba ama benımde ılk gebelık cok bır sey bılmedıgımden nasıl anlattıgımı da bılemedım

Ah canım ya neler olmuş..
İnşallah sağlıkla.ilerleskn gebeliğin ve sagkikla.kucagina al insallahh

Çok dikkat edin folik asit alıyor musunuz kesenin küçük olması folik asit eksikliğinden de oluyor inşallah ilerleyen haftalarda kesenizde büyür öyle olanlar varmış inşallah sizinde öyle olur sağlıkla gelir bebeginiz

aslında ben gebelık oncesı kullanmaya basladım folık asit almaya da devam edıyorum hatta doktor düşük onleyıcı vermedıgınde saglıksız gebelık dedıgınde de içmeyı bırakmadım nolur nolmaz dıye. Aksam yemegınden sonra alıyorum cunku gunduz tıroıd ılacı alıyorum araya en az 4 saat koymam gerekıyor sacmamı bılmıyorum da gunduz alınması şart bi vitaminse eger ondan dolayı mı skıntı oluyo acaba aksam alıyorum dıye bılemedım

Ben 17 de alıyordum ben kötü bir örneğim sizin için yaşadıklarım çok zordu dokturunuzu değiştirin farklı bir kaç doktora daha gidin ve kesinlike bol bol yatarak dinlenin sadece tuvalete kalkın Allah yardımcınız olsun inşallah

Şartlarım buna musaıt degıldı bu haftaya kadar sımdı yatmaya calısıyorum. Aklıma takılan belkı de folık asit bırden fazla ıcmem gerekıyodur ben gunde 1 tane ıcıyorum doktor da sadece kullanıyo musun dıye sordu kac tane alıyosun gunde falan demedı uf kafamda delı sorular sehır hastanesınde randevu yok talep olustrdum cıkarsa oraya da gözukcem ya da baska bı özele

Hangi folik asiti kullanıyorsunuz oda önemli folik asit karaciğerde depolanır bazılarını haftada iki kere içmek bile yeterli oluyormuş bir özele gidin bakalım ne diyecekler

Folicus plus kullanıyorum ılk kontrol ıcın gıttımde bebek dusunmeye baslamadan uc ay once kullanmaya basla demıstı doktor günde 1 tane. Bu gıttıgım doktor sadece kullanıyo musun diye sordu ben de evet dedım benım de hıc aklıma gelmedı acaba gebelıkte daha mı cok içmem gerekır diye sormak cunku bu ılacın gunde 1 defa alındığını biri söylemıstı ama baska yorumlar gördum bu ilaçtan 3 tane ıcen falan dogruysa eger o yuzden gece gece kafam karıstı tedirgin oldum

Folbiol al bence o daha etkili onu haftada iki tane içmen yeterli dedi dokturum bana SGK da karşılıyor hem

Ama yaklasık bes aydır folıcus plus kullanıyorum degısıklık yaparsam bi de böyle riskli bi dönemde cesaret edememki bı doktora gıdeyım de aklımdaki sorulardan kurtulayım en iyisi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…