kese çevresinde kanama (subkoryonik hematom)

DoLL_

benim inandığım ölümsüz masallarım var...
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2010
1.969
1.973
333
merhaba arkadaşlar daha önce bu konuda bir şeyler yazılmış ama kimse daha sonra ne olduğundan bahsetmemiş o yüzden tekrar açtım belki bana yardımcı olabilirsiniz.benim kanamam yok fakat içeride kese çevresinde kanama varmış.şuanda 16+4 günlük hamileyim 11.haftadan beri bu devam ediyor.pek çok doktora gittim fakat hep istirahat deyip progestan verip gönderiyorlar ama açıklamıyorlar.bu ne kadar tehlikeli? artık 4.ayımdayım ve düşük olmasından çok korkuyorum kocaman bir bebeği kaybetmek istemiyorum gidecek olsaydı şimdiye kadar bırakırdı beni diye düşünüyorum ama içim hiç rahat değil.bu durumu yaşayan bu konuda bilgisi olan var mı?

merhaba ; bende 3 gün önce aynı kesenin yan tarafında subkoryonik hematom olduğunu öğrendim.hematom bebeğimin kesesinden büyük görünüyordu ((Ama onun öncesinde benim kanamam oldu.ve daha sonrada hematom oluştu.şimdi senin gibi günde 3 defa progestan kullanıyorum bir de haftafa bir progestan tarzı iğne vuruluyorum.dr. rapor verdi.ama benim kanamamın sebebi büyük ihtimalle kullandığım ilaçlar oldu bende pıhtılaşma sorunu var o yüzden aspirin ve kan sulandırıcı iğne kullanıyordum.4 ay öncesinde bu pıhtılaşma sorunundan düşük yaptım o zaman bunu bilmiyordum.şimdi aspirin kesildi iğneye devam.aynı zamanda haşimato troidim var.şimdi hafif pıhtı şeklinde kahverengimsi az az akıntım oluyor.açıkcası senin durumunu merak ettim ben 7+5 günlük hamileyim.Ne bilim şu mubarek kandil günü dilerim Rabbim hayırlısı ile bebeklerimizi sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip eyler...

Merhabalar... Benim plesentam aşağı yerleşimli olduğu ıcın 2 kanama geçirdim. Bu arada suanda 27+2' hamileyim. Bugün 3 kanamam oldu birde üstüne sunulanının hematom olmuş. Bende bir sağlıkçının ama is basa gelince hersey değişiyor. Moralim COK ama COK bozuk....

çok geçmiş olsun.moralini bozma diyecem ama herkesin banada söylediği ama insanın elinde olmayan bir şey.evet sağlıkçı olsakta insanın başına gelince çok değişiyor.peki dr la görüştüğünde hematom için ne dedi.ilaç tedavisini v.s aksatma bol sıvı ve dinlenmek sanırım.umarım her şey yolunda gider dua etmekten başka yapacağımız bir şey yok bende yarın dr gidecem.yaklaşık on günde bir ultrason.umarım kötü bir şey demez.

merhaba yazılarınızı yeni gördüm.ben şuanda 26+5 gündeyim. benim kanamam geçti çok şükür.bende sizlerin durumunu merak ettim.hematom olduğu süre içinde baya bir istirahat ettim.şimdide çok fazla yerimde durduğum söylenemez ama şükür ki geçti.şimdi de sebepsiz kasık ağrıları ile uğraşıyorum korkuyorumda erken doğum olacak falan diye.sizin durumunuz nasıl??
zelisimm, sizin durumunuz nasıl düzene girdimi?
kadbal seninde gebeliğin ilerlemiş baya şuan durumun nasıl?nasıl seyrediyor gebeliğin??

merhaba , 7 haftalık hamileyim fakat doktor bebeğimiin 5 haftalık ve kese çvresinde kanama görüldüğünü söyledi, ilaç vermedi yatak istirahatı verdi, çok üzgünüm.benim durumumda olup da düşük yapmayan var mı ?

benım doktorumda dedı dınlen yat progestan kullanıyordum ama malesef olmadı işte benımkıse 5 bucuk haftalıktı o zaman gozktugunde 6 haftadfda olan oldu5 bcuk haftda cok azda kalp aısı vardı ama usten gozukmedı tabıkı bu

cano, senin daha önceki forumlarda yazdıklarını okudum da, senin durumun biraz daha farklı canım benimkinden, sende kan pıhtılaşması, varis, çift rahim gibi durumlar var, kan pıhtılaşması daha çok kromozomsal, kese çevresindeki kanamaysa rahim tarafından resörte edilebiliyor yani rahim kanı emebiliyor, bugün doktora gittim o açıkladı,

merhaba arkadaşlar
bende de 2 haftadır falan çok çok açık kahverengi leke oluyor ama yani kahverengi mi koyu sarı mı diye zorluyorum kendimi resmen..dr.düşük tehlikesi var kese çevresinde kanama var dedi ve progestan verdi.aynı durumu yaşayanlar yorum yapın lütfen sizin geçti mi?çok mu tehlikeli bi durum bu?

canım başta hepsinin tehlikesi var.istirahatler sonucu iyileşip iyileşmediğine göre karar veriyor doktorda sanırım.benim ki başta çok ciddiydi 11 haftalıktı öğrendiğimde.hep istirahat ettim 2 haftada bile çok büyük iyileşme vardı ama asıl iyileşmesi 20.haftaya kadar sürdü.şuan 32.haftadayım.ama benim kendi kanamam sadece 5.haftada oldu bir kaç kez progestan falan kullandım tam o geçti derken kese çevresindeki çıktı zaten.ikisi birarada varken risk nekadar artar bilemiyorum tabii..umarım çabuk atlatırsın canım geçmiş olsun.

canım geçmiş olsun.şimdi nasılsın?baya olmuş yamayalı.bende de bugün aynı durum oldu.dediğin gibi çok açık kahverengi ardındanda sarımsı akıntı.ama normale döndü şimdi.sen naptın yazarmısın?*

Benim de jesemin saginda kan pihtisi (hematom) var hastanede bikac gun yattim simdi evdeyim surekli yatiyorum o bolgede acı hissediyorum sizinde aciyor mu bu durumu yaşayan hanimlar?

Benim de jesemin saginda kan pihtisi (hematom) var hastanede bikac gun yattim simdi evdeyim surekli yatiyorum o bolgede acı hissediyorum sizinde aciyor mu bu durumu yaşayan hanimlar?

Selam kızlar ben 7 haftalık hamileyim geçen hafta kanamam oldu hemen doktora koştum.progynex iğne ve istirahat verdi.15 gün sora gel dedi ben bugün dayanamadım yakınlardaki bi doktora gittim.bebek iyi görünüyo ama kese arkasında kan birikmesi var dedi.çok önemli olmayabilir rahim absorbe edebilir takip edicez dedi.gecen yaz 27 haftalıkken erken dogum yaptım bebeğin eşi rahim agzını tamamen kapadığı için.aşıraı kanamalı bi sezaryen oldum bebeğim 3 gun yaşadı.herşey Allahtan ama bu bebişimi de kaybetmekten korkuyorum.zaman geçmek bilmiyor.bu belirsizlik,her an acaba ne olacak korkusu,kanama olurmu düşüncesi ben yıpratıyor..bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim...

pepuke sana ulaşamıom heralde msj hakkım yok dediğini yaptım

canim cok gecmis olsun bebk kaybi cok aci cok zor ustelikte 27 haftalik bebek dahada zor. Allah sabir versin
benimde 2 bebek kaybim var ama ilk haftalardaydi. 2. bebegimde dr kese cevresinde kanama var dedi
ustelik benden kanda gelmiyordum meger o acik kahve lekeymis yani ben anlamamistim o kdar belirsizdiki ..
oyle basladi ama zaten kalp atislarida gucsuzdu dr sordum daha ufak ondan dedi ama icime sinmedi en nihayetinde
8. haftada kaybettim bebegimi. simdi tekrar istiyorum

Bende tecrubelerimi sizinle paylasmak istiyorum umarim sizlere yardimci olurum....benim 3.hamileligimdi birgun hafif bir karin agrim oldu o gunun aksami esimle yemek yedik cay iciyorduk gece 11 felandi otururken birden kanamam oldu hemen ayaga kalktim pikamama bile tasmisti hemen ustumu degistirip ped takip acile gittik bu arada 9+2 gunluktu acile gidinceye kan bacaklarimdan akiyordu oyle bir bagirarak agladimki ilk defa yamginlar koparircasina feryad edip agladim daha birkac ay once 21 haftalik bebegimi kanamadan dolayi kaybetmistim kesin buda gitti yine o acilari silbastan yasayacaktim o ciglillarimi duyan hemsireler kosup acil kapisina geldiler onlar sancim oldugundam dolayi agladigimi dusunuyorlardi ama sancim yoktu gitmesinden bumunda korkuyordum....hemen ultrasona aldilar bebegim yasiyordu dunyalar benim olmustu dusuk tehlikemin oldugunu dekolmon plesanta dediler ilac vermeden yolladilar bu arada 9+2 idaim 1 hafta ara ara kanmalarim devam etti 12 haftalik olmustum ilk tremaster ayrintili ulteasonum cekilecekti gittim ultrason doktoru bakti ve kesenin kenarinda kan var dikkat et alttan muane olma ve iliskite girme seni zorlayacak seylerden kacin demisti 3 gun sonra dr gittim sonuclari gosterdim sakin alttan muane etmeyin dedim oda yok bakacam sadece dedi dr normal ultrasonu yoktu alta isikli bir aletle bakti ve eliyle muane etti kanama yok ayrilma yok dedi ve eve geldim tam 2 gun sonra kahverengi lekelerim gelmeye basladi suclu drdu uzun bir sure lekeler geldi sabah ilk idrardan sonra kahve rengi kan so.rada keke leke hergun oluyordu hemen dr degistirdim arkasasimin dr yoluma devam ettim ilk defa alttan muane etmeyen bir dr gormustum ve her muayenede ayrintili ultrason dr ultrasondan baktigi an durum riskli dedi jesenin yanibda kanatan bir yer vardi kana ordan oluyor ve %70 bu bebek durmaz buyuk bir yuzdelikti ama su 1 ayi cok dikkat edersem belki atlatirsin demisti yuruyus yok iliski yok hicbirsey yok demisti hatta bu lekeler 1 ay boyunca devam eder demisti evde hep dinlendim sadece oglumu okula goturup getiriyordum ama hep yattim bu lekeler 2 hafta boyunca devam etti ve birden kesildi 16. haftada oglumun hareketlerini hissettim 18. haftada kontrole gittim dr bile sasirdi hic bur risk kalmamusti ne kanamam vaedi nede kesenin kenarinda vardi normal hayatina donebilirsin demusti ben ozamanlar internette arastirmistim iluski alttan muane olunmazsa rahim kendisi emebiliyormus icteki kanamayi cok sukur bur daha ne kanamam oldu nede leke geldi ama gelgorki baska nedenlerden dolayi erken dogum yaptim 34+4 te sumdi oglum masallah 15 aylik oldu sagliklida size tafsiyem dinlenin bol bol dua edin ben dogum yaptigim ana kadar dua ettim dr duser dedigi bebek simdi 15 aylikyiyecegi ekmeyi varsa yiyiyor uzun yazdim baya umarim sizlere yardimci olmusumdur allah bin kere razi olsun o doktorumdan sansa emekli oldu umarim sizinde kucaginiza almak nasip olur insallahhhh.......

Teşekkür ederim canım sana da çok geçmiş olsun.Allah en kısa zamanda kucağını doldurur insallah.bu ne olacak vesvesesiyle zaman geçirmek cidden çok zormuş.daha hamileliğin başındayım nası geçecek onca zaman bilmiyorum.herşeyin hayırlısı tabi.çokmistiyorum sağ salim aralık ayını görebilmek.sabır edicez,tevekkül edicez.herşey kader kısmet..birbirimize dua edelim..

Canım vakit ayırıp uzun uzun yazmışsın Allah razı olsun senden canım.mesajını okurken sonunun kötü biteceğini sandım ama sora çok sevindim.maşallah Allah yavrukuşlarına sağlkı huzur mutluluk versin canım..senin de sürecin hayli zorlu ve stresli geçmiş ama ne güzel mutlu son olmuş darisı başımıza inşallah..dediğin gibi yiyeceği ekmek varsa sen naparsan yap o doğuyor.o yüzden çok kasmamak lazım.tedavini olacaksın,elinden geleni yapacaksın,gerisi Allaha kalmış.bakalım benim pıhtı ne olacak.yokmu olacak,büyüyecekmi.bi de perviadan korkuyorum tekrarlama olasılığı var.o ilerki haftalarda bebek büyüdükçe belli oluyor.hangisinden korkacağımı şaşırdım...ne yapayım yatıyorum,oturuyorum.farz namazlarını oturdugum yerde kılıyorum zaman geçirmeye çalışıyorum..benim için dua edermisin canım?duanın gücüne çok inanıyorum..

Ah canım ahhh ne çektim bilemezsin 9 haftalikken şiddetli kanama 18.hafta hersey normale dondü 28. Haftada sıvı gelmeye başladı hemen Dr gittim ultrasonla bakıldı bebegin suyu değil dedi sonra şekere bakıldı biraz fazlaydı ama şüpheli çıktı sonra vajinal kültür yapıldı b grubu streptecoc diye bir bakteri türü çıktı tahminimce kaybettiğim bebeğimde su kesesi yırtılmıştı enfeksiyona çevirmişti artık kanamadan dolayımı yoksa önceki enfeksiyonmu tekrarladı bilmiyorum affedersin şiddetli sıvı akıyordu herdefasinda soluğu acilde alıyordum ama yok bebegin suyu degildi halada okadar sıvı nerden geliyordu merak. Ediyorum ve dogum ettigim gune kadarda hergun geldi 28.haftadan 34.haftaya kadar kabus gibi bir hamilelikti her aksam oldugunda bir ohhhh çekiyordum bügünde bitti diye evlat kaybetme korkusu nedir en iyi bilenlerdenim sana ve herkese tasfiyem bu previa oldugunda dikkat edin ozellikle bebeği durması gereken yerden ayrılanlara bebek ilk 12 hafta rahimde duruyor 12. Haftadan sonra büyüdükce kendini yavas yavas yukarı çekiyor ve olması gereken yere yerleşiyor eğer 4.aya kadar yerleşmezse hamilelik sonuna kadar riske giriyor sana tavsiyem bebek hareketlerini hissedinceye kadar çok dikkat et riskin olsun yada olmasın devamlı dinlen hareketini hissedinceye o yerini buluyor zaten bendede öyle oldu bunu birçok doltordanda duydum sakın stres yapma bebegin seni birakmicaktir zaten İnan oğlumu her kucağıma aldığımda cocuğu olmayanlar bu duyguya hasret kalanlar olanlarininkininde acısını görmemeleri icin hergun evlâtlarıma her sarıldığımda dua ediyorum suan yaşadıklarını okadar çok iyi anliyorumki helede o kaybetme korkusu allahım kimseyi bu sınavdan geçirmesin suan her iki oglumda karşımda oynuyorlar insss sende bu güzel duyguları yaşayıp çektiklerime değdi dersin müfakatini tonton bir bebisle alırsın.....ben mucizeme kavuştum kabus gibi bir hamilelikten sonra darısı basina

cok sukur ki bebegini kucagina almissin. benimde lekelenmelerle basladi kalbi durdu sonra.
ama hep vajinal bakildim bu sefer eger hamileysem hic baktirmicam Hatta tr ye gelip oyle muayen olayim diyorum
buarada 27. gunum sinirda 30 bekliyorum bakalim sikca wc ye gidiyorum birde uyku basmasi var ins bebeistendir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…