- 2 Nisan 2020
- 725
- 1.266
- 63
- 38
- Konu Sahibi papatyasevilir
-
Babasi da oyleydi derkenBenim oğlum 5 aylık olcak. Oda öyle.. yerim onun kulaklarınıbabası da öyleydi küçükken büyüdükçe kulakları düzeldi. Küçücük çocuğu sırf kulağı kepçe diye ameliyata sokmayın.. kendisi rahatsz olursa düşünürsünüz.
HahahaBabasi da oyleydi derkenOnu da ben buyuttum gibi olmus
Allah razı olsun Rabbim evlatla ve evlatsizlikla bizleri sınamasn..9 ay karnımda taşıdığım yavrumu doğduktan 5 dk sonra kaybettim. Beşiğine yatırmam gerekirken, toprağa verdim.. Kızmayın ama gerçekten bebeğinizin sağlığı yerindeyse böyle şeyleri dert etmeyin.. Rabbimin verdiğine her zaman razı olun dış görünüşe takılmayın. Selametle..
Aslinda kocayi kendin buyutup egitecen.Bi film vardiya turkan sorayin o sekilde.Istedigin sekli ver adamaHahaharesmlernde gördüm
Kepçe kulaklı çocuklar zeki olur .Durun bakalım daha kırk hal alır kulaklar .
Anam oda başkasyla kaçtıydı sonra bebeyi almıştıAslinda kocayi kendin buyutup egitecen.Bi film vardiya turkan sorayin o sekilde.Istedigin sekli ver adama
Hanımefendi bant hekimlerce ilk 6 ay yapılması istenen şey zaten bu durumlar için.. Lütfen bilginiz olmayan konularda yorum yapmak için yaomayny(adresi bilmediği halde tarif eden yurdum insanı gibi)Siz sadece kendi düşüncelerinizden bahsetmişsiniz. Çocuğunuz etkileniyor mu? Ağlıyor mu bu durum için? Üzülüyor mu?
Siz kendi adınıza çocuğunuzun bedeni için söz sahibi olamazsınız, annesi de olsanız. Ayrıca küçücük çocuğa bant yapıştırmak falan ne alaka. İleride psikolojisi bozulur mu diyorsunuz ama bu davranışlarınızla asıl, çocuğun bilinçaltına kulaklarında bir anormallik varmış gibi lanse edeceksiniz. Kendisini olduğu gibi kabul etmek yerine, kulaklarına bant takılınca kulaklarının utanılacak bir şey olduğunu düşünebilir. Bu açıdan düşünüyor musunuz hiç?
Amaaaan anasina bakip alacan o zaman.Anam oda başkasyla kaçtıydı sonra bebeyi almıştı
Yesinler o kulaklari. Benim kiz cocugu 8 aylik yegenim var. O da kepce. Isirasim geliyor. Evet akran zorbaligi yasayabilir. Ama siz bu dusuncenizi ona da yansitirsaniz o da bunu utanilmasi gereken ya da duzeltilmesi gereken bir sey olduguyla buyur. Bence yapmanız gereken ne bu durumu yok saymak ne de bundan rahatsiz olmak. Ve arti olarak insanlari oglumu boyle sevmenizden rahatsiz oluyorum seklinde net bir sinir koymak
Hanımefendi bant hekimlerce ilk 6 ay yapılması istenen şey zaten bu durumlar için.. Lütfen bilginiz olmayan konularda yorum yapmak için yaomayny(adresi bilmediği halde tarif eden yurdum insanı gibi)
gereksiz duyar kasanlar online olmuşkonu ile ilgili bir fikrim yok ama benim bir arkadasımın da kucukken oyleydi buyudugu zaman duzeldi belki zamanla düzelir ama düzelmeme ihtimali varsa doktorunuzun dedigi sekilde ilerlemek en iyisi, bir de bence su an kulak bantı vs ile müdahale etmeyin derim, cunku o da kıkırdak gelisimini etkileyebilir, bir de cocuk rahatsız olabilir, psikolojik olarak da kendisinde bir kusur varmıs gibi dusunebilir. 0-6 yas donemi cok onemli ya o acıdan bence cok da mudahale etmeyin su an baska bir arac ile. sonrasında doktoru uygun gordugunde ameliyatı dusunebilirsiniz. cocuk ben niye bunu takıyorum yapıstırıyorum bende bir sorun mu var vs vs diye icine kapanmasın sonra
Yoo biliyorum zaten öğretmenim, gelişim psikolojisinde de var bu. kafa kemiği kulak vs gibi organların şekillenmesi için kritik dönem vardır. Çocuğunuz o dönemi geçmiş. O dönemde yaptırdığınızda hiçbir şeyin farkında olmayacaktı zaten, bence siz anlayamamışsınız(her şeyi en iyi kendisinin bildiğini düşünen yurdum insanı gibi.)
Ben hanımlara katılmıyorum. Bizim açımızdan elbette çok tatlı elbette evlat. Sağlıklı olsun ilk dileğimiz. Ama birey olarak onu ve büyürken ki psikolojisini düşünmek zorundayız. Ben ilkokuldayken sınıfımda kulakları böyle bir çocuk vardı. İsmini dahi hatırlamıyorum herkes kepçe derdi. Sürekli sürekli dalga geçerlerdi , çocuk ağlardı ,bu seferde ağlıyor diye bakın ağlayan maymun falan diye dalga geçerlerdi. Çocuklar çok zalimler, hayatı boyunca dalga geçecekler. Bence şu an kendinize dert etmeyin. Sonuçta şu an yapabileceğiniz birşey yok, beklemek zorundasınız. Eğer okula başlamadan önce hala ileri boyuttaysa kepçeliği o zaman bir doktorla konuşursunuz operasyon için. Bunun estetik kaygısıyla alakası yok. Bu çocuğun psikolojisini ve karakterini etkileyecek bir şey. Ben olsam kesinlikle yaptırırım çocuğumun mutsuz olmasına, özgüvensiz büyümesine izin veremem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?