• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kepçe kulak...

Birde bırakın çocuğunuz kusurlarıyla büyüsün.. Kusurlarını bilerek büyüsün.. (bu kusur değil gerçi) hayatta karşısına öyle şeyler çıkacak ki emin olun iyiki annem ben küçükken kulaklarımı yaptırdı demeyecek.. Yeri gelecek keşke doğmasaydım diyecek.. Hayatın acı gerçekleriyle karşılaşarak büyüsün.. Belki onun bu haliyle dalga geçenlere ilerde geldiği konumla büyük bir ders verecek.. Bilemezsiniz..

9 ay karnımda taşıdığım yavrumu doğduktan 5 dk sonra kaybettim. Beşiğine yatırmam gerekirken, toprağa verdim.. Kızmayın ama gerçekten bebeğinizin sağlığı yerindeyse böyle şeyleri dert etmeyin.. Rabbimin verdiğine her zaman razı olun dış görünüşe takılmayın. Selametle..

Hayır sevemez. Fiziksel görünüşü dört dörtlük olmayan hiç kimse kendi bedenini sevemez, bedenini olduğu gibi kabul edip mutlu olamaz. Mutlaka sorun yaşayacak, psikolojisi bozulacak. O yüzden dünya standartlarına uymayan her uzuv yapılabilecek en küçük yaşta estetik ameliyat ile düzeltilmelidir (!)

Insanlar kendini digerlerinden farkli kilan seylerin hic kiymetini bilmiyor. Hepsi ayni fabrikadan cikmis gibi insanlar, özellikle kadinlar 😑😑😑 ne ara ve neden böyle oldu toplum hic bilmiyorum.

Dogum yapana kadar cilliydim. Dogum sonrasi gobekteki linea nigrayla birlikte cillerim de soldu. Suan hic yok denecek gibi.
Canim cillerim cok özlüyorum 😍 bebek gibiydim.
Ama herkes bunun bi ilaci yok mu lazerle gitmiyor mu fondotenle kapatsana diye tavsiye veriyordu😑😑😑 tanimadigim insanlar bile otobuste falan durdurup yorum yapıyordu.

Insanlar kendini digerlerinden farkli kilan seylerin hic kiymetini bilmiyor. Hepsi ayni fabrikadan cikmis gibi insanlar, özellikle kadinlar 😑😑😑 ne ara ve neden böyle oldu toplum hic bilmiyorum.

Dogum yapana kadar cilliydim. Dogum sonrasi gobekteki linea nigrayla birlikte cillerim de soldu. Suan hic yok denecek gibi.
Canim cillerim cok özlüyorum 😍 bebek gibiydim.
Ama herkes bunun bi ilaci yok mu lazerle gitmiyor mu fondotenle kapatsana diye tavsiye veriyordu😑😑😑 tanimadigim insanlar bile otobuste falan durdurup yorum yapıyordu.
Allah akıl fikir versin ne diyelim. Hepimizin kusurları var (çil kusur değil bence) bedenimizde sevmediğimiz yerler var. Ya da farklı olsa da sevdiğimiz. Önemli olan kusurlarımızla bedenimizi kabul edip sevmek. Yoksa düzelttirmenin sonu gelmez.

1 yaşındaki oğlumda kepçe kulaklık var..Simdeden gören "Kepçe kulak" diye seviyor 😔 büyüğünden onu yaralayacağını düşünüyorum ameliyat ile mümkünmus ve en erken 6 yaşında...4/5 yaşına kadar kıkırdağın gelişimi devam ettiğinden..Acaba o zamana kadar satılan kulak bantlarıyla bunun düzelmesi sağlanabilir mi? ( Yatarken kulagi açılıyor çünkü)Sağlıkçilar veya bu dertten muzdarip olanlarin fikirlerine ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler

(Sorun üretenler var ya da okunduğunu anlayamayan arkadaşlar...ben Ameliyata karar verdik yaşını bekliyoruz denedim madem gelişimi devam ediyor geç kalmamak için elimden bir şey gelir mi yapıp sonuc alanlar var mı fikir almaya geldim :))
Sizi anlıyorum bu sadece görüntü ile alakalı bir sorun değil ki güzellik çirkinlik kime göre neye gore derdinizin bu olmadığını da biliyorum
Anne olarak çocuklarımızın her hali bize o kadar güzel ki ama çocuklar çok acımasız akranlarının zorbaliklarina maruz kalsin istemeyiz
Ben intagramda keşfetime düşen bi profilde görmüştüm bebeğinin kulağına atel denen bi alet takmıştı olumlu sonuç almisti yabancı bi ülkeden getirmişti sanirim

1 yaşındaki oğlumda kepçe kulaklık var..Simdeden gören "Kepçe kulak" diye seviyor 😔 büyüğünden onu yaralayacağını düşünüyorum ameliyat ile mümkünmus ve en erken 6 yaşında...4/5 yaşına kadar kıkırdağın gelişimi devam ettiğinden..Acaba o zamana kadar satılan kulak bantlarıyla bunun düzelmesi sağlanabilir mi? ( Yatarken kulagi açılıyor çünkü)Sağlıkçilar veya bu dertten muzdarip olanlarin fikirlerine ihtiyacım var.. şimdiden teşekkürler

(Sorun üretenler var ya da okunduğunu anlayamayan arkadaşlar...ben Ameliyata karar verdik yaşını bekliyoruz denedim madem gelişimi devam ediyor geç kalmamak için elimden bir şey gelir mi yapıp sonuc alanlar var mı fikir almaya geldim :))
Benim eşim ve babası kepçe kulak , kızımda da vardı ben İlk 6 ay bantladim ve şuan 3 yaşında hiç kepcelik yok.
Ama bize doktor 6 aya kadar bantlayin demişti çünkü kikirdaklari 6.aya kadar sertleşiyor, 6 dan sonra fayda etmez demişti.

Benim küçük oğluşumdada var gepçiğim diye severim hatta.Büyüdükçe küçüklüğüne göre biraz daha düzeliyor şu an sekiz yaşında.Ama çok aşırı içe kıvrık değildi biraz büyük birazda kepçeydi şuan pek belli değil.Çok aşırı gerçek bir kepçe görüntüsünde olanlar var eğer öyleyse müdahale ettirilebilir tabi büyüyünce.Görüntü hepimiz için önemli ama gençlerin ortamlarda yaşadıkları sorunların psikolojik sonuçları ağır oluyor.Helede bu dönemde .Geçmiş olsun.

Ben hanımlara katılmıyorum. Bizim açımızdan elbette çok tatlı elbette evlat. Sağlıklı olsun ilk dileğimiz. Ama birey olarak onu ve büyürken ki psikolojisini düşünmek zorundayız. Ben ilkokuldayken sınıfımda kulakları böyle bir çocuk vardı. İsmini dahi hatırlamıyorum herkes kepçe derdi. Sürekli sürekli dalga geçerlerdi , çocuk ağlardı ,bu seferde ağlıyor diye bakın ağlayan maymun falan diye dalga geçerlerdi. Çocuklar çok zalimler, hayatı boyunca dalga geçecekler. Bence şu an kendinize dert etmeyin. Sonuçta şu an yapabileceğiniz birşey yok, beklemek zorundasınız. Eğer okula başlamadan önce hala ileri boyuttaysa kepçeliği o zaman bir doktorla konuşursunuz operasyon için. Bunun estetik kaygısıyla alakası yok. Bu çocuğun psikolojisini ve karakterini etkileyecek bir şey. Ben olsam kesinlikle yaptırırım çocuğumun mutsuz olmasına, özgüvensiz büyümesine izin veremem.

Nicin buraya soruyorsunuz ameliyat ettirebilirsiniz ve bunun hesabini hic kimseye vermek zorunda degilsiniz..ayrica gunumuzde akran zorbaligi cok ilerlemis boyutta..o vakte kadar ne yapilacagini da yine bir hekime danisin

Oglumun kulaklari kepce , hic düşünmedim bu konuyu , ameliyati var buyudugunde rahatsiz olursa olur ameliyati
Sadece bir kere okulda bir cocuk kepce kulak demis , gulup gecti oglum , su pandemi doneminde saclarini uzatti kulaklari kapandi , zaten yakisikliydi daha da yakisikli oldu kuzum

Sac uzatmayi deneyebilirsiniz ama diz bu mevzuya takilirsaniz o daha cok takilir , kendine guvenen cocuk yetistirin bu tarz seyleri dert etmeyin

Ben sizi anliyorum. Bir yakinimin kizi bu yuzden akran zorbaligina maruz kaldi. Okula gitmek istemiyordu. Aynaya bakip kendinden nefret ettigini soyluyordu. Kepce kulak ameliyati erken yasta onerilen tek estetik ameliyat bildigim kadariyla. Onlar da ameliyat ettirdiler 6 yasindayken. Onceleri duzelmis gibiydi. Simdi 8 yasinda ama kulaklari eskisine dondu. O yasta bu akran zorbaligiyla basetmek gercekten zor. Siz de simdiden ozguvenini yukseltmeye, kendini boyle sevmesine yardimci olmaya calisin. Cunku gordugum kadariyla ameliyat pek bir care olmuyor.

Canım artık düzelmez o kulaklar üzgünüm. Benim de kulaklarım öyle. Yaşım da 30 oldu neredeyse ama artık yaptırmam sanırım. O çocuk büyüdüğünde uyurken yastıkta kulağı ağrıyacak. Benim agriyor son 3 4 senedir Mesela . Şimdiki çocuklar cok acımasız. Kepçe kulağı da seven insan olduğunu zannetmiyorum. Tabiki ameliyat yaptır. Doktor da önerdiyse. Kepçe kulak zaten doğuştan olan Bir sey değil. Ben hiç 10.günlük bir bebegin kepçe olduğunu görmedim mesela. Şuan düzelmez. Yine de icinde kalmasın dene istersen baska yöntemler.

Ben sizi anliyorum. Bir yakinimin kizi bu yuzden akran zorbaligina maruz kaldi. Okula gitmek istemiyordu. Aynaya bakip kendinden nefret ettigini soyluyordu. Kepce kulak ameliyati erken yasta onerilen tek estetik ameliyat bildigim kadariyla. Onlar da ameliyat ettirdiler 6 yasindayken. Onceleri duzelmis gibiydi. Simdi 8 yasinda ama kulaklari eskisine dondu. O yasta bu akran zorbaligiyla basetmek gercekten zor. Siz de simdiden ozguvenini yukseltmeye, kendini boyle sevmesine yardimci olmaya calisin. Cunku gordugum kadariyla ameliyat pek bir care olmuyor.
Oluyor. Ameliyat sonrası dikkat etmemiş olabilir. Çarpmış olabilir kafasını bir yere. Evet bazılarının açılıyor geri ama mesela benim kuzenimde yaptırdı 14 yaşındayken falan şuan düzgün kulakları. Benimle de çok dalga geçerlerdi kepçe kulaklı insanlarla okulda dalga geçiyorlar.

Oluyor. Ameliyat sonrası dikkat etmemiş olabilir. Çarpmış olabilir kafasını bir yere. Evet bazılarının açılıyor geri ama mesela benim kuzenimde yaptırdı 14 yaşındayken falan şuan düzgün kulakları. Benimle de çok dalga geçerlerdi kepçe kulaklı insanlarla okulda dalga geçiyorlar.
Olabilir. Ameliyattan sonra uzun sure bant takti ama yeterli gelmemis olabilir. Ben de burada anneyi hemen lincleyen insanlari anlamiyorum. Doktorlar bile bu ameliyati erken yasta oneriyor. Sonradan cok etkili olmuyor. Kadinin yaptirip yaptirmamayi dusunmesi cok normal.

Olabilir. Ameliyattan sonra uzun sure bant takti ama yeterli gelmemis olabilir. Ben de burada anneyi hemen lincleyen insanlari anlamiyorum. Doktorlar bile bu ameliyati erken yasta oneriyor. Sonradan cok etkili olmuyor. Kadinin yaptirip yaptirmamayi dusunmesi cok normal.
Bencede canım. Ameliyat olunması lazim. Kesinlikle cok normal. Eskiden cahillerdi bir sey bilmezlerdi mesela bizim annelerimiz teyzelerimiz ninelerimiz vs. Benimkiler kepçe kulaklı lar zeki olur hihihi diye gülüyor. Çok komikmiş gibi. Zaten kepçe olmanın sebebi de onlar. Dogdugumdaki çekilen fotolarda kulak gayet normal. Demek ki doğuştan değil. Zaten doğuştan kimse kepçe olmaz. Bir de ne kadar erken olsa ameliyat o kadar iyi. Ben şimdi bu yaştan sonra olmam herhalde. 18 yasına kadar saçlarımı toplayamadım..

Benim kardesimin de kulaklari kepce. Annemin cok yakin bir arkadasi plastik cerrahti. O da anneme aynisini dedi simdiden yaptirin diye kadinin aklina girdi... Kardesim o zaman dort yasindaydi, annem cok tereddut etti. Hic unutmuyorum sormuslardi kardesime daha dort yasindayken kizim kulaklarindan memnun musun duzelttirelim mi diye :D memnunum dedi kardesim :D . 4 yasinda bir de kesin ve net ifade etmisti istemedigini. Sonra da, ergenliginde sacini hic toplamadigi kisacik bir sure haric, hic rahatsiz olmadi, simdi 25 yasinda hala kepce ama hic duymadim onun agzindan kepceyim filan diye. Kucukken kepce diye severdik travmatize filan da olmadi valla. Her insan ayri. Bence ameliyat riski ve travmasi acisi zarti zurtu, bana gore degmez... bir de buyuyunce kendi istese duzeltemez miymis, sifirdan yuz yapiyorlar artik millete. Ergenlikte rahatsiz olursa

Bence doğru bir karar çünkü çocuklar maalesef acımasız oluyorlar.İlkokulda bir arkadaş vardı kulakları öyle idi lakabı uzaylı idi babası da öyleymiş kepçenin uzaylısı diyorlardı çocuk rencide oluyordu belki de.Annem hep uyarırdı kimsenin kusuruyla dalga geçip gülmeyin lakap takmayın Allahı gücüne gider diye her ebeveyn bu bilinci aşılasa belki de bunlara hiç gerek kalmayacak.Tamam Allah vergisi yaratmak istesek tırnağını bile yaratamayız belki ama göz göre göre de rencide olmasına müsade etmemek lazım

Benim kardeşimde kepçe hatta bariz kepçe aşırı diyeyim doğdugunda bant falan taktık surekli ama düzelmedi. küçükken ameliyat ettirmek istedik ama kardeşim çok karşı çıktı hatta kepçe deyince kızıyor onlar benim antenlerim diyor şuan 20 yaşında hla aynı düşüncede çok fazla seviyor kulaklarını kendiyle barışık.

Ayrıca akran zorbalığı için de kulakların kepçe olmasına gerek yok. Çocuklar ne lakaplar takıp dalga geçiyor birbirleriyle, bir görseniz. Kalıcı psikolojik hasar da görmüyor hepsi. Kendimden ve öğrencilerimden biliyorum. Kısa bir dönem takar belki. Sonra kabullenir, benimser. Eğer büyüdüğünde hala durumdan memnun değilse o zaman ameliyat düşünülmeli.

Siz sadece kendi düşüncelerinizden bahsetmişsiniz. Çocuğunuz etkileniyor mu? Ağlıyor mu bu durum için? Üzülüyor mu?

Siz kendi adınıza çocuğunuzun bedeni için söz sahibi olamazsınız, annesi de olsanız. Ayrıca küçücük çocuğa bant yapıştırmak falan ne alaka. İleride psikolojisi bozulur mu diyorsunuz ama bu davranışlarınızla asıl, çocuğun bilinçaltına kulaklarında bir anormallik varmış gibi lanse edeceksiniz. Kendisini olduğu gibi kabul etmek yerine, kulaklarına bant takılınca kulaklarının utanılacak bir şey olduğunu düşünebilir. Bu açıdan düşünüyor musunuz hiç?

Back