kepçe kulak ameliyatı olmak isteyenler

nurgul mentese

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2016
10
0
1
Yaklaşık 10 gün önce kepçe kulak ameliyatı oldum.Yıllarca olmadığım için okadar pişman oldumki bu yazıyı yazmak istedim.Başkalarına cesaret olsun diye..Ameliyatı Op.Dr M.Volkan Kıyak yaptı.Çok araştırmıştım doktor konusunu çünkü korkuyordum ve doğru seçim yaptığım için hem çok şanslı hem de çok mutluyum.Herşeyden önce o kadar samimi bir doktor ki arkadaş gibi yaklaşıp bütün kaygılarınızı bütün korkularınız sizden alıyor.Ameliyata gelince lokal anestezi ile 2 saat boyunca hiçbirşey hissetmeden oldum (herkese bu şeklde tavsiye derim.)Ameliyat sonrasıda korktuğum gibi herhangi bir ağrım olmadı.Ama elbetteki bandaj takıyorum ve dikkat ediyorum.Bence bu sorunu yaşayan herkes bu sorundan kurtulmalı.Ben psikolojik olarak küçüklüğümden beri hep bunu ezikliğini yaşadım.Şimdi keşke daha önce olsaymışım diyorum.Sorusu olan herkese yardımcı olabilirim.Ayrıca burdan Doktorum Volkan Beye çok teşekkür ediyorum.

Arkadaşlar Erkin Önsal istanbul umranıye devlet hastahanesınde amelıyat oldum çok ıyıdı amalıyat başarılı tavsiye edıyorum

hemen sonra hayır normal kesı yoluyla ipin bir getirisi yok ılerısı yok yani

şu an durumunuz nasıl şişlikler vs acı varmı kulakta açılma vs

şu an durumunuz nasıl şişlikler vs acı varmı kulakta açılma vs
öncelikle şişlik acı ve ağrım hiç olmadı.Ama 3 hafta boyunca kulak bandajı kullandım.şuan çok rahat yatıyorum.eski halime döndüm ama ben sadece gece yatarken bandaj takmaya devam ediyorum.ilk 3 ay çok önemliymiş.Açılma konusuna gelince çok az olması gerektiği kadar oldu.Normal kulak gibi kimse anlamıyor ameliyat olduğumu.benim kulaklaım sadece kepçe değil aynı zamanda büyüktü.Şuan iyiki olmuşum diyorum.saçlarımı istediğim gibi topluyorum ve örüyorum. Keşke daha küçük yaşlarda yaptırsaymışım ama nasip bu zamanaymış.

acınız belkı ağrı kesıcı ıle geçmıstır ancak şişliğin olmamasına şaşırdım doğrusu

sdc bir gün ağrıkesici kullandım. 1 hafta antibiyotik kullandım başka ilaç kullanmadımBurun ameliyatı gibi düşünmeyin şişlik olmuyor.Bu bir süreç amliyatın ertesi günü herşey eskisi gbi olmuyor bir süre anestezinin etkisi sürüyor.Kulaklar uyuşmuş bir şekilde oluyor 15 gün falan.Sonra yavaş yavaş etkisi azalıyor.

ben 16 gunumdeyım ara sıra hafıf sızı sıslık bir sevıye ındı ancak doktorum kulağın sağlam halıne gelmesı 6 ayı en az bulur dedı ve bundan sonrakı hayatında kulağını hamlelere karsı korumalısın dedı

valla şişlik olmasına şaşırdım açıkcası.bende hiç olmadı ağrı bile olmadı bende şaşırmıştım ağrı olmamasına.Ben doktorumdan memnunum.düşündüğümden daha kolay geçti sonrası.

ama tüm amelıyat olanlarda şişlik ve acı var 1 yıl geçmıs kısılerde bıle hala ağrı olduğunu söluyor kulağına dokununca inşAllah bnde olmaz bnm ılk gun zordu sonrakı gunler azaldı sağ kulağım sola göre bozuktu hoca onu esıtlemek ıcın uğraştığı ıcın bıraz daha sağ kulağım ağrıyor sola göre şişliklerım su an ılk bandaj açılışına göre azaldı bakalım bugun 16. gunum 1 aya ulaştığında ne olacak ılk ay sonrası sıslıkler buyuk olcude gıdıyor cunku 6 aya kadarda tamamen yok oluyor

yalan yok bende ağrı ve şişlik hiç olmadı.Tabiki hassastı ilk dönemler.sonra giderek azaldı.şimdi hiçbirşey hissetmiyorum.Herşey normale döndü.1 yıl çok abartmışlar bence.22 ay olmadan normale döndüm ben.ama gece yatarken bandaj takmaya evam ediyorum.
geçmiş olsun istediğin gibi olur inşallah sonunda :)

Merhaba arkadaşlar ben 3 saat önce kepce kulak operasyonu geçirdim.lokal anestezi ile oldum 2 saat sürdü sadece uyuşturucu iğne biraz acı veriyor ondan sonra acı yok.kıkırdak yapıyı keserken sesleri duyduğunuz için biraz geriliyorsunuz onun haricinde acı falan yok yani..sonucu henuz bilmiyorum.yarın bandajlar açılacak. Özel plastik cerraha oldum iple değil onu önermedi zaten.biraz kıkırdak acı yapmaya başladı. Yatamiyorum yatınca canim acıyor. Yarın umarım memnun olurum

Merhaba geçmiş olsun.Doktorunuz kimdi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…