Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

mrb kızlar.bende dün ameliyat oldum.öncelikle korkularınızı bir yana bırakın.olmaya karar verdiyseniz sonuna kadar dewam ettirin ve yolunuzdan şaşmayın. uludağ üniversitesinde ameliyat oldum. ameliyat yaklaşık 50 dk sürdü. öncelikle doktorunuza güvenin ve bu güveni ona hissettirin ki oda size rahatça işlem uygulayabilsin. ayrıca nasıl bir görüntü istiyorsanız bunu açıkça dile getirin ki sonuç başarılı olabilsin.lokal anestezi yöntemi ile başlangıçta iğneler yapılıyor. tabi herkesin acıya karşı eşik şiddeti farklı.ben iğneden kandan kesilmekten korkan bir insan değilim.o yüzden çok rahattım. iğneler yapıldıktan 20 sn sonra acıyı hissetmemeye başlıyosunuz. sonra lazer yöntemi ile kıkırdağa kadar derim kesildi. ondan sonrada kıkırdağa uygun şekil verilip ip yardımı ile kalıcı dikiş atıldı.en son ise dış deri eriyen dikiş ipi ile kapatılıyor. ve en sonrada görüntü sizede gösteriliyor. buraya kadarki süreç aslında en kolayki süreç. ilk gece çok önemli. verilen ağrı kesicinizi ve antibiyotiğinizi içmeye hemen başlayın. şişklikleri,morarmayı,lazer ve dikiş acısını biraz olsun dindirmek için bandajın üzerinde buz uygulabilirsiniz. ancak bandajı ıslatmamaya dikkat edin. emin olun buz çok iyi geliyor.bunu bana başka bir doktor tavsiye etmişti....bugün ikinci günüm..yarın pansumana gidicem,şimdilik yolunda gibi durumlar... ayrıca moralinizi her daim yüksek tutun ki işler daha kolay gerçekleşsin. diğer günler yine haber vermeye dewam edicem. çünkü yaptırmak isteyen herkesin bu konuda kalben her zaman yanında olmak isterim...hoşçakalın..

bugün pansumana gittim. saç bandajını ve kulaklarımın üzerindeki gazlı bezleri çıkardım ve görüntü gayet iyiydi.çok fazla şişlik ve morluk yoktu. simetride gayet güzeldi.ilerleyen süreçtede dilerim bu durum devam eder....neyse doktor fotoğrafımı çekti.daha sonrada pansuman yaptı. bandajı 10 gün boyunca sabah akşam takmamı söyledi.kafamda bir baskı hissedersem yarım saatliğine çıkartabileceğimi de dile getirdi. zaten sizde sırf dikişler kaynaşsın diye her gün gönüllü takma isteğine sahip olacak bir duruma geliyorsunuz .her gün evde pansuman yapabilmem için batikon ve gazlı bez almamı söyledi. ayrıca gemysetin adında antibiyotik bir krem yazdı. bunlarla her gün pansuman yapacağım. haftaya tekrar kontrole gideceğim. ayrıca şunuda dile getirmek istiyorum ameliyat,ilaçlar,bandaj ve kontroller toplamda 500 lira ya denk gelecek.isteyipte yaptırmak isteyenler olursa beklemeyip harekete geçin derim...ama dikkat etmeniz gereken şeylerden biride doktorunuza ameliyat esnasında yapacağı işlemleri sorun.çünkü ameliyathanenin donanımı iyiyse ve doktorda işinde tecrübeli ise ortaya başarılı bir sonuç çıkıyor.size ise biraz acılara sabretmek düşüyor....

willdone24, canım bende bugün Aydın'a doktorla görüşmeye gittim. bana senin ihtiyacın yok dedi. ama yine de ben yaptırmak istiyorum. kafama çok takıyorum çünkü. sen hangi ilde gittin hastaneye?
korktum açıkcası. iple ameliyatta da kesiyolarmış. hiç haberim yoktu. benimki de iple olcak. bana 1 hafta sargıda kalır 1 ay da bandana takarsın dedi. iyi düşün taşın dedi. sen pişman oldun mu hiç ? yardımcı olursan çok sevinirim.

mrb!ben bursada uludağ üniversitesinde ameliyat oldum. 5 haziranda gerçekleşti. ameliyat toplamda 50 dk sürdü ve lokal anestezi ile oldum. ameliyat olmayı düşünüyorsan kıkırdağa kalıcı dikiş ile şekil verileni tavsiye ederim.iple olanı değil.iple yapılan ameliyatın açılma riski diğerinden daha fazla imiş bilgine....
ameliyatın üzerinden nerden bakarsan şu an itibariyle 54 saat geçti ve ben çok rahatım,ağrılarım hafif düzeyde. düzenli olarak ilaçlarımı içiyorum ve bandajımı da pansuman harici hiç çıkarmadım. hızlı hareket etmemeye ve çok konuşmamaya dikkat ediyorum. kulaklarım 10 gün sargıda kalıcak. sargıdan kastım kulaklarımın ön ve arkasına konulmuş ince gazlı bez ve üzerine saç bandajı. haftaya perşembeye kontrole gidene kadar pansumanı kendim yapıcam. bandajın üzerine ince şal sarıyorum ve böylece hiç kimse anlamıyor ameliyat olduğumu :) daha sonra ise sadece gece yatarken takıcakmışım.
şimdilik pişman olduğum bir durum yok. dilerim böylede devam eder. şayet ameliyat olacaksan içine sinen birine ameliyat ol,şüphelerle kendini kimseye teslim etme. niyetine girdiysende Rabbim yolunu açar çünkü bana öyle oldu ve bugün kendimi internette toplu saç modellerine bakarken buluverdim......

benimde sargım dun cıktı.durum gayet iyi.eski kulagımdan eser yok:)en basından beri düşündüğüm gibi bir agrı cekmedim.öncelikle ankara'da olmak isteyenler için Serdar Öztürk'ü kesinlikle tavsiye ederim.ben bir cok dr arastırdım ama Serdar bey le konusunca kesinlikle ona olmalıyım dedim ve gönül rahatlığıyla ameliyatımı oldum.hemde yanımda kimse olmadan tek basıma gittim.
bosuna kendinize zaman kaybettirmeyin.karar verdiyseniz korkmadan gidip olun cunku "keske daha onceden olsaydım"diyeceksiniz.
sevgilerimle..

mrb canım . korkulcak bsey vrmı peki? nasıl begendnmi smdki grntyüüü? ayrca eve gderken sargyı nasıl gzledn gzleneblyomuu yada? eriyen dikiş kullandı deglmii?

1ay olucak iple estetik yaptırdım ben, sol kulağım gündüzleri sızlıyo sürekli dokunduğumda ağrı oluyo kıkırdakta,
normal bi durummu? sizde ağrılar oldumu ne zamn geçti?

darki meraba.. durumunu merak ettim. nasıl oldun ağrıların geçti mi ve kulakların ne durumda herhangi bir açılma oldu mu kısacası memnun musun ?

mrb canım . korkulcak bsey vrmı peki? ben cok korkuyorum nasıl begendnmi smdki grntyüüü? ayrca eve gderken sargyı nasıl gzledn gzleneblyomuu yada kocaman sargı yapılmıyodr umarım ? eriyen dikiş kullanldı demi? pansuman yapıldı mı smdi sana ?

arkadaslar bugün serdar öztürk e ameliyat oldum düsündüğüm gibi kesinlikle bir agrım olmadı suan üzerinden 9 saat gecti :) p.tesi sargılarım aclcak sabrszlkla beklyrm .. olmak istyrsanz kesnlkle olun korkulcak br yanı yok emn olun kii ben igneden kandan ble korkardımm .. cok iyi cok tatlı bir doktor serdar öztürk tavsiye ederimmmmmm.

mrb canım . korkulcak bsey vrmı peki? nasıl begendnmi smdki grntyüüü? ayrca eve gderken sargyı nasıl gzledn gzleneblyomuu yada? eriyen dikiş kullandı deglmii?

korkulacak hiç bir sey yok.kendinize guvenin..yanagımın yanında biraz şişlik ve kulagımda morarma vardı ama cok hızlı iyileşiyor.ben saçlarımı tepeden toplayıp dışarı cıkıyorum bile:)eve giderken başıma fular sardım ve kimse anlamadı.2 gun idare ettim.

geçmiş olsun canım.kusura bakma ilk sordugun soruları ancak bugun okuyabildim ama sen coktan Serdar Öztürk'e ameliyat olmuşsun.cok sevindim senin adına cunku cok iyi bir tercih yapmışsın.bundan sonrası artık dahada kolay.
ben sadece geceleri kulagım kıvrılmasın diye saç bandı takıyorum.aldıgım tenisçi bandı kulagımı cok acıttıgı için kendi yaptıgım bandı takıyorum.3 hafta takmamı soyledi.bu hafta kontrolum var.sadece 2 ay gunes gozlugu takamıcam.bu benim için kotu oldu cunku gozlerim guneste cok kotu oluyor ama ne yapalım.bu kulaga değer:)))

yanagnda neden şişlk oldu canm yaa .s benmde bgn acldı sargılarım bandaj takılı suan ama ck pis kasınıyooo dayanamıyorum sennde öyle oldumu ?
canm cok sevndm saclarnı toplayp rahat rahat gzmene benmkler sis suan hafif iylesyo heraldee hem sonc istedgn gbimi suan :)

arkadaşlar ben bu hafta cuma günü ameliyat olcam ama kaç gün sonra banyo yapabilirim kaç gün sonra dışarda gezebilirim bilgisi olan varmı?

Belli belirsiz bir sislikti ama gecti.benimde bazen kasiniyor ama asla kasimiyorum.ben 3 gun sonra banyo yaptim..
Kulagimi ilk gordugumde gusel olacagini biliyordum ve morluklar gectikte dahada dogallasiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…