Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Vayy be ne güzel konu tıkır tıkır işliyor..Bu arada ben noki arkadaşlar hesap uçmş benim :) Olsun cnaları sağlosn bn kurtuldum bilen bilir beni fotoğraflarımı herşeyimi telefon numarmı bile paylaştım varyy be ne kadar çabuk geçmş zaman

böyle sorunu olan arkadaşlara tavsiyem şudur ; sonuçlar kesinlikle yüz güldürücü.. bir tanıdığım yaptırdı. sonuçtan çok memnun :KK66:

arkadaşlar merhaba , doktorla görüştüm bana çok kepçelik yok sende yaptırmana gerek yok açıkçası dedi gittiğim doktorda özel doktor yani 2bin tlye yaptırmayı düşündüğüm, devlet hastanesi doktoru değil yani kararsız kaldım psikolojik yönden kötüysen yapalım ama bana sorarsan abartılacak bir durumun yok dedi kararsız kaldım iyice ben kendim baya kepce sanıyorum ama :)) ...

ayrıyeten kızlar çok kolay ameliyat olduğunu söyledi zaten ben hastanede değil muayehanede local anestezi ile sohbet ederek yapıyorum dedi doktor .. ameliyat ettiği hastalarını gösterdi ... 58 yasında bir amca ameliyat etmiş, kızı ile 2 side ameliyat olmuşlar doktora resmini gördüm şaşırdım kepceliğin yası yok demek ki :))

napıyım ben şimdii kararsızım resmen

arkadaşlar merhaba , doktorla görüştüm bana çok kepçelik yok sende yaptırmana gerek yok açıkçası dedi gittiğim doktorda özel doktor yani 2bin tlye yaptırmayı düşündüğüm, devlet hastanesi doktoru değil yani kararsız kaldım psikolojik yönden kötüysen yapalım ama bana sorarsan abartılacak bir durumun yok dedi kararsız kaldım iyice ben kendim baya kepce sanıyorum ama :)) ...

ayrıyeten kızlar çok kolay ameliyat olduğunu söyledi zaten ben hastanede değil muayehanede local anestezi ile sohbet ederek yapıyorum dedi doktor .. ameliyat ettiği hastalarını gösterdi ... 58 yasında bir amca ameliyat etmiş, kızı ile 2 side ameliyat olmuşlar doktora resmini gördüm şaşırdım kepceliğin yası yok demek ki :))

Aynaya bakınca her seferınde üzülüyorsan ne olursa olsun yaptır derim bence.

cnm aynaya bktkca eqer rahatszlik duycaksan dusunme yptr ama cok sorun deilse buyuk bi rahatszlik duymuyosan boswer hic uqrasma.. Kndi pskolojik durumuna qore karar wermelisin buna canim..

bu ameliyat nası oluyo arkadaşlar local anestezi ile ama oturuyor musunuz , yüzüstü yatıyor musunuz ??

kızlar merhaba ben yeni katılıyorum aranıza ben 1 hafta önce kepçe kulak ameliyatı oldum. fakat ağrılarım hala var bide kulaklarım çok geri gibi duruyo ilerde biraz açılma olabilirmi ? :KK43:(

1 ay önce oldum ameliyatı sağ kulakta aşırı bir şişlik vardı şimdi indi ama sağ kulağın üst tarafında açıklık var, sol kulak çok düzgün.
Doktor sağ kulak ölçüsüne 21-17 sol kulak ölçüsüne 20-15 dedi. Şimdi sağ kulağın üst tarafında açıklık var hafifde bi şişlik var kulağın içinde ama hala simetri farkı duruyor. Nedersiniz 2mm çok mu ?

bu verdiğiniz ölçüler acaba tam olarak neresi oluyor bende 1 hafta önce oldum bu ameliyatı

kızlar merhaba ben yeni katılıyorum aranıza ben 1 hafta önce kepçe kulak ameliyatı oldum. fakat ağrılarım hala var bide kulaklarım çok geri gibi duruyo ilerde biraz açılma olabilirmi ? :KK43:(

merhaba canim qecmis olsun.. Aqrilarin 1 hafta snrasina qecmeye baslar.. Daha cok yeni suan.. Kesinlikle acilma da olucak biraz we sekli de deisicek.. 1ayda hemen hemen kulak sekli oturmaya baslio.. .sisliklerin insin oncelikle ondan snra azcik acilma olur we kulak seklini almaya baslar merak etme..

bu ameliyat nası oluyo arkadaşlar local anestezi ile ama oturuyor musunuz , yüzüstü yatıyor musunuz ??

ben qenel anasteziyle sirt üstü yatarak olmustum hic bi aqri sizi duymadim o yuzden :) ama bi qece hastanede yatmistm ilaclarm werildi aqrim arttiqi zaman aqrikesici yapildi bu yuzden kalmak iyi oldu bnm icin..

Kızlar ben yazın izmir bozyaka devlet hastahanesin de ameliyat oldum. Ameliyatıma Dr. Kutay hanım girdi. Sakın ama sakın ona ameliyat olcaksanız hemen vazgeçin. Çünkü benim ameliyatım çok zordu.local anestezi oldum. ilk kulağıma işlem yaparken belkı tam anlamıyla değil ama ağlamaktan katılcak boyle nefessız kalcak kadar herşeyi hissettim. Önce neşterle kesti hafif bi sızı hissettim hemen soyledım hıssettıgımı o da sen karıstırıyosun dokunma hıssıdır o bız sadece acı hıssını koreltıyoruz dokunmalrı hıssedıyosun dedı. sonra kıkırdaga ıslem yapmaya basladı arkadaslar yemın ederım belkı yarım saat kıvrandm resmen işkenceydi. artık soru soruyolardı cevap veremez hale gelmıstım.en basta vurdugu sedasyonun etkısı bile 5 sn surdu. sonra diğer kulağıma gecerken yuksek dozajda vurucam dedı hıc bısey hıssetmedım onda sukurler olsun . neyse cıktım aglaya aglaya odama getırdıler benı bıde orda annemı gorunce sınırlerım bosaldı agladım. dr geldı bı guzel sıkayet ettı benı yok korktu hıssedyrm dedı ama ılk ıslem yaptgmz kulak oldugu ıcın korkudan psıkolojık oyle agladı o falan dedı baska kımsede bu sorunu yasamadık bız bıtek sınemde boyle oldu. normalde sohbet edıyoruz guluyoruz eglenıyoruz bız amelıyatlar da dedi. neyse cıdden ben sorunun kendımde oldugundan suphelendım.buarada ıkıncı kulagımda acılma oldu tekrar amelıyata gırmeye korkar oldum burnumdan amelıyat olmam lazm cesaret edemez oldum. sorun bende sanıyodum benım bunyeme ıslemıyo falan sandım cıdden oyle bır konustu kı. hatta o kadar ınandım sorunun bende olduguna ev arkadasım da aynı amelıytı olmak ıstydu kutay hanıma goturdum. 1 2 saat oluyor amelıyattan oda cıkalı. aynı seylerı oda yasamıs ben ne yasadıysam oda aynılarını bırebır anlattı.. hatta demıskı bız sinemde (yanı ben) hıc bı sorun yasamadık demıs utanmadan. banada sımdı dank ettı sorun bende veya arkadasımda degıl sorun dr.da kızlar. artık alcak doz verınce paramı atıyorlar cebıne ne boyle seyler gelıyor aklıma ama gunahı boynuna. aman aman aman sakın o dr.a olcak varsa hemen vazgecsin. kasap resmen o kadın.

cuma günü tek kulağım için kepçe kulak ameliyatı oldum.lokal anestezi yapıldı.ameliyat girmeden önce çok ağladım hatta vazgeçecektim doktor asistan ve hemşireler sağolsunlar yatıştırdılar.Ağlayıp korkmamın sebebi ameliyat ortamıydı bide o yeşil örtüyü örttüler ya bi korku geldi içime hemşire elimden tuttu sonra başladık ameliyata öncelikle lokal olduğu için anesteziyi yaparken sanırım kulağıma 5 tane iğne vurdular dödü acıtmadı ama biri canımı çok yaktı.Ancak bu acıda çok fazla değildi.Doktorum çok iyi biriydi bütün sorularımı cevapladı ve beni sakinleştirdi hatta bana şarkılar söyledi ameliyat yaparken.Lokalde sadece acıyı hissetmiyorsunuz ancak herşeyi duyuyorsunuz.Kulak kıkırdağımı kestiğini,dikerken ipin girip çıkışını hatta kanım ılıkça boynuma akışını bile hissettim doktora bunları an be an söyledim normal dedi.Çok tuhaf bir ameliyat geçirdim diyebilirim gülerek ağlayarak sürekli sohbet halinde şarkılar espriler falan.Neyse sonra ameliyat bitti ve doktor kulağımı temizleyip sardı ve gözlerini kocaman açıp gülerek korkacak bir şey varmıyımış dedi.Gerçekten yokmuş çok şükür güzel bir ameliyat geçirdim.Sonra bana 2 tane ilaç yazdı.Salı günü gel dedi.Galiba dikişleri alacak diye tahmin ediyorum.Hayatımda ilk kez ameliyat oldum normaldede doktora hiç gitmedim desem yanlış olmaz.Eve geldikten yaklaşık 2 saat sonra hafif bir baş ağrım oldu ve özellikle yanma oldu.Onun dışında aman aman bir ağrı çekmedim.Daha sonrada inanın hiç ağrım olmadı desem yeridir sadece hafif yanma gibi mi desem böyle çekilme gibi mi birşey hissediyorum.Kıyaslayacak olursam aylık ağrılarımız bunun yanında hiç kalır.Şimdi merakla sonucu beklemekteyim kulağımı görmek için sabırsızlanıyorum öyle çok korkularım yok zaten küçüktü kulağım sadece öne doğru açıklık vardı yapışık olsun bana yeter:)Bunları neden yazdım ben olmadan önce çok tereddütlüydüm ve 2 ay araştırma yaptım bazen okuduğum şeyler beni rahatlattı bazen karamsarlığa sebep oldu.Ama böyle bir problemi olan varsa eğer ben ayrıntısıyla ameliyat evresini yazdım ki belki insanlara fikir verir diye.şimdi sonuca bakıcaz daha sonra yine yazarım

meraba ya ben bir şey sormak istiyorum nolur birileri yardımcı olsun ya kulak küçültme diye bi operasyon yok mu ya beniim kulaklarım kepçe deil ama aşırı büyük biraz küçülse yeter nolur biliyosanız bilginiz varsa haber verin

meraba ya ben bir şey sormak istiyorum nolur birileri yardımcı olsun ya kulak küçültme diye bi operasyon yok mu ya beniim kulaklarım kepçe deil ama aşırı büyük biraz küçülse yeter nolur biliyosanız bilginiz varsa haber verin

Mrb. küçültme operasyonları bebeklere yapılıyor sanırım.Zaten kırkırdak haldekı bebiğin kulagına geçirilen bi apart yardımıyla daha küçük ve şekilli olması sağlanıyor.Yetişkinlerde olmuyor dıye biliyorum.hem mantıken de anlamlı gelmıyor yetişkinlerde kulak artık sert bi durumdadır amelıyatsız kıkırdakları kesi ile almadan olmaz gibime geliyor.Tabi siz yinede bi araştırın derim ama nacizane fikrim böyle.

3 sene oldu amelyatımı olalıı.. kızlar hiç sıkıntı yapmayın en kolay ameliyat sadece ilk gece zor oluyo sonası cok kolay.. saçlarını rahat rahat topluyosunuz düğünlerde özel günlerde hiç sıkıntı olmuyor.. hiç zaman kaybetmeyin

merhaba.. Bildiqim kadariyla bnm de kücültme ameliyati yok.. Ama istersen yinede bi hastaneye sor.. Hem kepce deilmissin bnce sorun etme bunu..

X