• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kentsel dönüşüm kira yardımı bilgisi olan yazsın lütfen

ESELA1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2012
1.867
1.532
133
Arkadaşlar kirada 1 eviniz var ve sizde işleriniz sebebiyle başka bir yerde oturuyorsanız(ikametiniz farklı) ev sahib olarak kira yardımından faydalanabiliyormusunuz, koşulları nedir? bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim..(tek evimiz var oradan aldıgımız kirayla oturdugumuz evin kirasını ödüyoruz, faydalanmak için kentsel dönüşüm içine giren evde mi oturmak gerekiyor)...

Hayır tabiki ev sizin üzerine ise,evin elektrik su sayaçları sizin uzerine ise kira yardımı alabiliyorsunuz müteahhit ile görüştünüz mü?

Ikametiniz başka yerdeyse alamazsiniz.
Adınıza son 3 ayın faturası olmalı ikametgâhla birlikte.

Siz almayacaksınız da kiracınız mı alacak
Tabiki daire sahibi olarak oradan kira geliri elde ediyorsunuz evin tasarruf hakkı sizin
Kira kontratınızı ibraz ederek alırsınız

Siz almayacaksınız da kiracınız mı alacak
Tabiki daire sahibi olarak oradan kira geliri elde ediyorsunuz evin tasarruf hakkı sizin
Alamaz yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.
Sadece müteahhitin verdigini alir. Devletin verdiği için orda ikamet etmesi gerekir.

Alamaz yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.
Sadece müteahhitin verdigini alir. Devletin verdiği için orda ikamet etmesi gerekir.
Ev benimse oturup oturmama hakkı da benimdir
Oradan kira alıp kendi evimin kirasını ödüyorsam ve kira kontratlarımla bunu ibraz edebiliyorsam nasıl alamam

Ev benimse oturup oturmama hakkı da benimdir
Oradan kira alıp kendi evimin kirasını ödüyorsam ve kira kontratlarımla bunu ibraz edebiliyorsam nasıl alamam
Devlet o evden yıkım yüzünden çıkana yapıyor yardimi.
Mantıken haklisiniz lakin yasal şartlar belli.
Ikametgah ve kişi üzerine son 3 ayın faturası gerekiyor.

Devlet o evden yıkım yüzünden çıkana yapıyor yardimi.
Mantıken haklisiniz lakin yasal şartlar belli.
Ikametgah ve kişi üzerine son 3 ayın faturası gerekiyor.
Pardon müteahhitin verdiğini alır demişsiniz
Ben konu sahibinin özellikle devletin verdiğini sorduğunu anlayamadım
Müteahhit vermiyorum derse nolur peki
Var mı öyle bir hakkı

Pardon müteahhitin verdiğini alır demişsiniz
Ben konu sahibinin özellikle devletin verdiğini sorduğunu anlayamadım
Müteahhit vermiyorum derse nolur peki
Var mı öyle bir hakkı
Genelde demiyorlar.
Anlaşma metinlerinde oluyor o madde.
Peşin peşin yatırıyorlar imzadan sonra.
Tabii imza metnine koydurmak sart.

Genelde demiyorlar.
Anlaşma metinlerinde oluyor o madde.
Peşin peşin yatırıyorlar imzadan sonra.
Tabii imza metnine koydurmak sart.
İlk bakışta devletin vermemesi mantıksız gibi dursa da müteahhit ödüyorsa eğer ikisinden almakta haksızlık olur gibi
Bir mağduriyet oluşmayacaksa kümin ödediğinin bir önemi yok o halde

Peki devletten alamıyorsam müteahhit tamamını karşılar mı
Bizimde kirada evimiz var uzun dönemde kentsel dönüşüme girebilir o yüzden sordum
Yordum sizi de
Aynı durumdayız:)
Anlaşmada 1500'e tamamlanması denir mesela. Devlet 500 ödese. Müteahhit 18.000'i hesabınıza yatırır. Yani 1000 verir.
Erken bitirirse kalanı geri ister.

Aynı durumdayız:)
Anlaşmada 1500'e tamamlanması denir mesela. Devlet 500 ödese. Müteahhit 18.000'i hesabınıza yatırır. Yani 1000 verir.
Erken bitirirse kalanı geri ister.
Konu sahibi gitti , konuyu biz açmışız gibi oldu :)
Siz bayağı bilgi sahibisiniz ben bu kadar ayrıntılı bilmiyordum
Teşekkür ederim :)

İkametgahınız başka bir şehirde ise kentsel dönüşüme tabi tutulmuş başka ilde ki ev icin kira yardımı alamazsınız. Müteahhit ile görüşün. Ayrıca eviniz kirada ise elektrik su doğalgaz gibi abonelikleri kiracı kendi üzerine almalıdır.

Konu sahibi gitti , konuyu biz açmışız gibi oldu :)
Siz bayağı bilgi sahibisiniz ben bu kadar ayrıntılı bilmiyordum
Teşekkür ederim :)
Bende anlamadım banlanmışım,banım açılınca anca okuyabildim yorumları.. Elektrik su, ikamet olmayınca devletten alamıyormuşsun.. Müteahit te anlaşmaya baglı olarak not aldı verende varmış vermeyende (devletten alanlar için şuan ödeme 840 tlymiş). Sadece şuan devletten alamadığımız belli, müteahit sadece ön görüşmeydi not aldı gitti..

Bende anlamadım banlanmışım,banım açılınca anca okuyabildim yorumları.. Elektrik su, ikamet olmayınca devletten alamıyormuşsun.. Müteahit te anlaşmaya baglı olarak not aldı verende varmış vermeyende (devletten alanlar için şuan ödeme 840 tlymiş). Sadece şuan devletten alamadığımız belli, müteahit sadece ön görüşmeydi not aldı gitti..
Konuyu bdv ye açtınız diye ban yediniz sanırım
Hayırlısı olsun hakkınızda

Back
X