selam
evet her deneme yeni umutlar getiriyor insana , zor ve strestli günler.
ben 5 yıldır sonunda sağlıklı bir gebelik elde ettim.Açıklanamayan bir durum bizimki eşimin yada benim bir sorunum yok.fakat kısmet işi bunlar .şimdi 18 haftalık oldular gebeklerim iki tane ile devam ediyorum.Umarım devam eder ve sağlıkla alırım kucağıma bebeişleri.
Ben ilk çatlama yöntemi ile başladım 8 ay sürdü fakat her ay olumsuz ile sonuçlandı bir ara kendiliğine bıraktık .Bu arada ist ve bulunduğum bölgede birçok dr görüştük .Sonra artık ciddi anlamda bir merkeze başvurmaya karar verdik.Kendisinide tanıdığımız irenbe de nurettin beye gittik.Farklı birşey söylemedi yolumuzu açıkladı 3 ay kendiliğinizden deneyin dedi.Olmazsa aşılama enaz 3 kere deneriz başaramazsak bir ara verip tüp bebeğe yöneliriz o zaman geldiğinde otorur konuşuruz denildi.
2005 yılında 3 kere aşılama denendi.Hatta ikinci aşılamada 8 saat içinde iki kere yapıldı.Sonuç negatifti.Ara verdik bu işin hem maddi ve manevi boyu var .Çok zor.Kafamızı toparlayım derken son aşılama negatif sonuçtan sonra kendiliğinden hamiş kaldım fakat devam etmedi ve kalbi durdu aldılar benden o aşamada izmire değil buradaki dr gittim.Bazen içimi pişmanlık almıyor değil niçin dr nurettine gitmedim diye .Ama olan olmuştu.1 yıl bekledik olmayınca dr aradım arada zaten görüşüyorduk.Eşimle konuştuk biz tüp bebeğe geçmeye karar verdik diye, tamam denildi devlette sskya yardım ediyordu.İlk deneme oldu fakat herşey çok iyide gitse negatifitle sonuç .Fakat kaybedilen bebeğin utrason ve potoloji raporlarını istedi ilk gördüğünde beni gebeliğe bağlı pıhtılaşma ile ilğili test istedi ve test sonuçunda bende kan koyulaşması ve pıhtı sornu olduğu ortaya çıktı ve gebe kalmama engelden daha ziyade gebelik oluştuktan sonra bebeğin beslenme ve tutunması ile alakal idi.Zaten tüp ve aşılama yaptılan tüm merkezlerde tedavi sırasında aspirin gibi kanı sulandırıcı ilaçlar veriyorlar.Sorun tam bu değildi.
Üzülmmemek münkün değildi.3 adet dönemi sonuçu ikinci deneme embriyolar ve herşey yolunda fakat durum aynısı oldu. 2 adet dönemi sonrası 3 deneme ve sonuç pozitif üçlü gebelik oluştu.Bir tanesini indirgediler.Yani sonlandırdılar.Kan içinde 5 haftadan itibaren evde kendime heparin iğnesi uyğuluyorum.Şimdilk herşey yolunda.
Bende bir çok kere merkez değiştirmekle ilğili çok düşündüm.Fakat adını yazdığın tüm merkezkerde aynı tedavi yöntemini uyguluyor.Farklı bir ilaç yada tedavileri yok.Burada önemli olan senin o merkeze karşı hissettiğin güven duygusu.Münkünse birebir görüş konuşman için.Kendini hangi dr yakın görürsen ve merkezde içinde evet ben burada başarırım hissi olursa tamamdır.Hemşirelerin iliğisi, dr yaklaşımı aslında tedavinin başarılı olmasında çok etkili.Dr ve hemşirelerle yaşayacağın sinir harbi zaten aldığın ilaçların etkisi ile çok yıpratıcı.
Kent, irenbe ve symmmarte üç merkezde iyiler izmir için.
Dediğim gibi birebir görüşme herzaman iyidirYalnış bilmiyorsam kenttin ssk ile ant.ması biiti.İrenbeninde biiti. fakat diğer merkezin varmış gazatede ilanlarını gördüm.
ben irenbeyi tercih ettim ve yaklaşımından,ilğisinden rahatılığından memnunum.
Kendi tercihini kendin ve eşin beraber yapın gidin görün , konuşun ve maddi anlanmada hangisi uygunsa oraya başlayın.
En kısa zamanda bebeğine kavuşman dileği ile, rabbim hepimizin yardımcısı olsun.