Keneden çocuklarımızı nasıl koruyalım?

zuhal2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2008
73
0
Arkadaşlar,
Bebeklerinizi çocuklarınızı keneden nasıl koruyorsunuz?
Piyasada satılan "giysi üzerine uygulanan" kene kovucu spreyler çocuklarımız için sizce ne kadar güvenli?
Ben Chicconun sivrisinek için olan "zanza no" adlı roll-onunu almıştım, dışarı çıkarken onu sürüyorum ama yetmeyecek diye korkuyorum..

bende off aldım.kızıma onu kullanıyorum.
birde pikniğe filan giderken uzun kollu ve külotluçorap
giydiriyorum.gelincede hemen üzerini kontrol ediyorum.
allah c.c hepimizi korusun.

keneden korunmak için öyle sprey gibi bir ilaç yok diye biliyorum. son 1 yıldır çıkarmadılarsa. bununla ilgili eğitimler verdim. sizlerle paylaşmak isterim.
1- kene öldürmez tedbirsizlik öldürür. hergün kendinizi ve bebeğinizi kontrol edin. kene varmı diye.
2- eğer kene ısırmışsa paniğe kapılmayın. ehil olan birine (sağlık kuruluşu) çıkartırın.kendinize güveniyorsanız cımbızla çıkarabilirsiniz. iğnesini kendinizde bırakmayın sakın.
3- üzerine kesinlikle yağ, gliserin vb. dökmeyin. kusmasına sebep olursunuz.
4- ilk 24 saat çok önemli. ısırdıktan sonra 24 saat geçmemişse yine panik yok. çünkü kene 24 saat karnını doyuruyor sonrasında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi virüsünü kusmaya başlıyor.
5- 24 saat geçmiş olsa bile her kene bu virüsü taşımıyor. sizi kaçıncı konakçı olarak kullandığı önem taşıyor. bi nevi kenenin yaşıyla alakalı diyebiliriz.
6- kene ısırmadığı halde evde, işyerinde, bahçede, piknikte vs. gördüyseniz asla öldürmeyin. keneyi öldürmüş olabilirsiniz ama virüs ölmez. çamaşır suyu bu virüse karşı etkilidir.
7- Virüsün bulaşma ihtimali olan etleri açık yaranız olan çıplak elinizle ellemeyin. eldiven kullanın. etleri en az 30 dk pişirin. çiğmi yediniz yine korkmayın. mide asidi bu virüsü öldürüyor.
arkadaşlar ben bildiklerimi sizlerle paylaştım küçük tedbirler alarak çok şeyi engelleyebiliriz

-Bu ilaçlar kesinlikle iç çamaşırına sürülmemeli, çamaşırla temas etmemeli.
-Cildin üzerine sürülerek kullanılanlar sadece açıkta kalan kısımlara sürülmeli, asla elbisenin altında kalan kısma sürülmemeli.
-Ağıza, yüze, göze kesinlikle temas etmemeli.
-Bebeklerden uzak tutulmalı, onlara kesinlikle sürülmemeli. Özellikle 2 aydan küçük bebekler için daha dikkatli olunmalı. Çünkü az da olsa bebeklerde krizli ölümlere neden olabilir. Çocukların ulaşamayacakları yerde saklanmalı
-Hamilelerden, özellikle hamileliğinin ilk 3 ayında olanlardan uzak tutulmalı

Lütfen TSE onayı olsa bile özellikle minikleri bu tür ticari ürünlerden uzak tutun.

kızımı pikniğe ve bol yeşillikli yerlere götürmüyorum..mecbur kalıp gittiğim zamanlarda ise asla yeşilliğe oturmuyorum..kızımı kucağımdan bile indirmiyorum..ben ne yazıkki öyle spreylere fazla güvenmiyorum..

çok önemli bir konu açılmış,ancak yazılanlar bu konuyu daha vahim hale getirmiş.yani bir miktar kafa karıştırıcı olmuş.tedbir diyorsunuz,kontrol diyorsunuz,keneyi oldürmeyin virüs yok olmaz diyorsunuz iyide virüsü taşıyan kene zaten,bırakalım üstümüze yapışsın,bakalım o virüsü taşıyor mu taşımıyor mu?CADIARZU24saat konusuda hiç açık degil.şu piyasadaki spreyler'keneye karşı korur ve 1yaş altı bebeklerde güvenle kullanılır'ibaresi var mı?arkadaşlar neye dayanarak yazıyorsunuz bunları?herneyse onemli olan şu;boyle bir tehlike var ve her an hepimizi bulabilir,farkettiğimiz an en yakın hastaneye gitmeliyiz.ALLAH ım hepimizi korusun.

çok önemli bir konu açılmış,ancak yazılanlar bu konuyu daha vahim hale getirmiş.yani bir miktar kafa karıştırıcı olmuş.tedbir diyorsunuz,kontrol diyorsunuz,keneyi oldürmeyin virüs yok olmaz diyorsunuz iyide virüsü taşıyan kene zaten,bırakalım üstümüze yapışsın,bakalım o virüsü taşıyor mu taşımıyor mu?CADIARZU24saat konusuda hiç açık degil.şu piyasadaki spreyler'keneye karşı korur ve 1yaş altı bebeklerde güvenle kullanılır'ibaresi var mı?arkadaşlar neye dayanarak yazıyorsunuz bunları?herneyse onemli olan şu;boyle bir tehlike var ve her an hepimizi bulabilir,farkettiğimiz an en yakın hastaneye gitmeliyiz.ALLAH ım hepimizi korusun.

durum vahim değil arkadaşım. önlemleri söylüyorum. benim söylediklerim tamamen bilimsel veriler. geçen sene hamilelik dolayısıyla izne ayrılmadan hastalara bunun eğitimini verdim. virüslü keneler en çok kelkit vadisinde var yani burda. hergün birsürü kişi başvuruyor hastaneye kene ısırığıyla. burası daha çok tehlike altında.
keneyi öldürmekle keneyi öldürürsünüz fakat virüs canlıdır. etrafa bulaşabilir. öldürülen yeri, elinizi, keneye değen yerleri çamaşır suyu ile yıkamak gerekir. yoksa tam temizlik sağlanmaz. 24 saat olayıda şöyle kene ısırdıktan sonra vücudumuzdan kan emmeye başlıyor emiyor emiyor emiyor 24 saatin sonunda doyuyor ve emdiği kanı virüsle karıştırarak tekrardan vücuda enjekte ediyor. ayrıca kenenin ısırdığını duymuyoruz. yakmıyor acıtmıyor. çünkü ısırmadan önce anestezik madde salgılayarak önce uyuşturuyor sonra ısırıyor. o yüzden nasıl ve ne zaman ısırdığını anlayamayız. sadece dikkat ve kontrol ilk şart. böyle bir durumla karşılaştığınızda en güvenli yol hastaneden geçer. en kısa zamanda

X