evet var öyle tipler ne boy var ne tip ama nasılsa kendılerınden çook emınler.. ben sınır olurum bu tıplere aslında konu kendıne güvenen ınsana sınır olmam bende güvenırım kendıme ..ama şu kendısının dıkkat çekmek için yapmıyorlarmı vik vik tavırlarr :)) allahım yaaa işte oda kopuyor bende filim :) ama tebrık ederım başarıyolarda :)))
insanın özgüven sahibi olması tabiki çok önemli.. bunun boyla kiloyla alakası yok bence.. güveniniz varsa hem çekici, hem kararlı bir tavrınız oluyor, buda istemsiz olarak dikkat çekiyor.. ses tonunuzdan tutunda, yürüyüşünüze kadar yansıyor.. illede bağıra bağıra ben buradayım dermişcesine hareketlere gerek yok yanii. ne güzel , kendinizi güzel buluyorsunuz, ama demekki eksik gördüğünüz taraflarınız varki, güven eksikliği yaşıyorsunuz. bunları düşünüp bir kağıda not alın. sonrada o yönlerinizi tamamlamaya çalışın, bence işe yarayacaktır.. benim fiziğim çok düzgün değil, bir meslek sahibide değilim, ama özgüvenim yüksektir..
aslında eksik bulduğum taraflarımı buraya da yazabilirim ve siz de bu eksiklikleri nasıl giderebileceğim konusunda yardımcı olabilirsiniz...
öncelikle dış görünüşten başlarsak:
1-dişlerimi çok beğenmem bu nedenle yere bakarak gülerim ve bu tamamen br özgüvensizlik belirtisidir tüm hoş hatunlar ve yakışılı beyler gülerken başları yukarda olur ve çok da uzun olmayan şuh bir gülüş tüm bakışları üzerine toplayabilir...
2-burnumu uzun bulduğum için yalnızca kısa göründüğünü düşündüğüm profilden bakış atar, o yöne doğru oturur eğer tam tersi oturmak zorunda kaldıysam hep huzursuz olur sanki burnuma bakıyor herkes gibi hissederim...
3-sürekli dudaklarımı kemiririm, dudaklarım çok kurur ve ben de lama gibi habire yalarım, dişlerimin arasında birşey sıkışmış gibi o hayali şeyi çıkarmaya çalışırım ve bu bunun ne kadar kötü göründüğünü bilmeme rağmen yıllardır yapmaktan vazgemem,,,
4-ayaklarımı sallarım, sürekli kımıldatırım
5-parmaklarımı kütletir dururum, çıkan sesin ne kadar sinir bozucu ve görüntünün de berbat olduğunu bilirim,,,
6-kollarımı ellerimi koyacak yer bulamam, ayrı ayrı yana doğru rahatça sallandıramam, illa ki kollarım birleşk duracak, ellerim bibirine değecek,
gelelim içsel bozukluklara;
1-eleştiriye açık olsam da hassas olduğum için eleştirilmekten korkumdan istediğim gibi davranamıyorum ve kendi hoşuma giden değil insanların hoşuna giden şeyleri öncelikle yapmaya çalışıyor ve bunları gözetiyorum,
2-başkalarının düşünelerine çok ama çok önem veriyorum,
3-ezberim kuvvetli olmadığından ve hafızam da güçsüz olduğundan bildiklerimi çabuk unutuyor, bu nedenle konuşmalara katılamoyorum
4-dikkatsiz olduğum için yaşadığım olayları veya okuduklarımı karşı tarafa tastamam aktaramadığımdan muhabbetim sıkıyor ve arada parçalar boşluklar oluyor
5-aslında çok önemli bir işte çalışıyorum ve bulunduğum mevkii itibariyle çok güçlü ve özgüvenli olmam gerekirken ben anlattıım sebeplerle eksikliklerimden dolayı ve bunları bilmeme rağmen tamamlayamadığımdan başım dik, asil ve kararlı bir tutum sergileyemediğimden bu niteliklere sahip bayanların yanında civciv gibi mıyıl mıyıl oturuyorum...
sizce ben tüm bu alışkanlıklarım ve korkularımdan kurtulabilir miyim???????????
senin durumunun aynısını ben yaşıyorum. kendimi küçümseyip başkalarını yüceltiyorum. baktım olmuyor aklıma gelen tüm olumsuz özelliklerimi bi kağıda yazdım ve hep yanımda taşıyorum. sende sorunlarının farkındasın bu çok çok iyi birşey. ilaç kullanımını gerektirecek bi durumumuz yok diye düşünüyorum. sadece az düşünmemiz gereksende de daha ortada bişi yokken 'hah tamam şimdi bana şunu diyecek şu eksikliklerimi yüzüme vuracak yada o gıcık bakışını atacak beni deli edecek bütün günüm kötü geçecek' diye düşünüyor musun?? ben kaç defa bu olayı yaşadım hep kendimi şişirdim, münakaşaya giremiyorum çünkü patlayacak gibi oluyorum yada gözlerim doluyor daha ortada hiiiiiiiiç bişi yok. içimde bi seljan var ki benim mutsuz olmamı istiyor gibi. galiba düşmanım bile bu kadar canımı yakamaz
yazdıklarını okurken kendim yazmısta okuyor gibi hissettim vallaben bu sorunu cok olmasada biraz astım oda dıs görünüşüme önem vererek..ve bundanda önemlisi ne oursa olsun aynaya baktığımda kendimi güzel görmüyorsam iyi hisstemiyorsam dısarı cıkmıyorum..dıs görünüşüme güvendiğim zaman o gün kendimi cok cok güzel bulduğum zaman hiç bir sorun olmuyor..gtaliba benm tek derdim dıs görünüşümle ilgili..kendimi güzel bulmuyorsam dusa giriyorum ve düğüne gider gibi hazırlanıp cıkıyorum dısarı o zamn bi sorunum kalmıyor bende sende asıl seni etkileyen seyi bulmalısın..zaten yazmıssın biliyosunda ama bunlardan biri daha cok etkiliyodur seni bence..bende öyle yani önce onu bul temeli düzelt ve sonra diğer seylerden devam et
ben sanırım çok fazla mükemmeliyetçi bir insanım aslında takıntı haline getirdiğim özelliklerimden çok daha fazla bir çok kişinin sahip olmak istediği özelliklere de sahibim ama ben bunları ön plana çıkartmak yerine hep olmayan şeylere kafayı takıp içime kapanıyorum her alanda başarılı olmak en iyisi olmak gibi özelliğim de var hırslı bir insanım ama kimseye zararı olmayan bir hırsım var sadece kendimi tatmin etmek mutlu etmek için hırs yaparım gerçi bu aralar hiçbir şey gözüme görünmüyor hayatı sallamış depresif bir haldeyim ama özümde bu var evet...sanırım yetinmeyi bilmeyi öğrenmem lazım o zaman çok daha mutlu olacağımşunu unutma, hiç kimse kendisine o kadar güvenmez. kendine güven maskesi altına gizlenirler sadece, havalı ve güçlü gözükmek için.
çok havalı tipler aslında çok eziklerdir. öyle eziklerdir ki bunu saklama ihtiyacı duyarlar.
sen takıntılarına takıldıkça onları iyice takıntı haline getirmişsin :)
bak şimdi, saydıklarının çoğu ve dahası bende var:
benim burnum uzun ,kulaklarım kepçe, dudaklarımı kemiriyorum, dişlerim çok fenaydı tel taktım, parmağımdaki etleri koparıyorum, göz kırpma tikim var, hafızam kötü. göğüslerim küçücük
ama öyleyse öyle napalım. bi sürü de güzel özelliğim var. mesela insan psikolojisinden anlıyorum ve bu karşımdakilerin aslında ne kadar sıradan olduğunu gösteriyor bana. her insan sıradan aslında ve sen de o sıradan insanlardan birisin. bu yüzden sıradansın diye kendini kötü hissetme boşa.
Bunları ne kadar düşünürsen çözmek yerine o kadar fazla "ben sorunluyum" mesajı yollarsın beynine, bu da her şeyi kötüye götürür.
Şimdiiii.....bundan sonra dikkat et insanların aslında ne kadar kompleksli varlıklar olduğuna. En kendine güvenende bile ne kadar kompleks olduğuna dikkat et. Öyle iyi gelecek ki bu sana. Bana çok iyi geliyor. Ne kadar da boş yere kendimi eziyormuşum, onlar da aslında ne kadar eziklermiş, ne kadar kendilerini kanıtlamaya muhtaçlarmış da bu kadar özgüvenli gözükmeye çalışıyorlarmış diyeceksin. Ve özgüvenini işte o zaman kazanacaksın
Sevgilerimle
ben sanırım çok fazla mükemmeliyetçi bir insanım aslında takıntı haline getirdiğim özelliklerimden çok daha fazla bir çok kişinin sahip olmak istediği özelliklere de sahibim ama ben bunları ön plana çıkartmak yerine hep olmayan şeylere kafayı takıp içime kapanıyorum her alanda başarılı olmak en iyisi olmak gibi özelliğim de var hırslı bir insanım ama kimseye zararı olmayan bir hırsım var sadece kendimi tatmin etmek mutlu etmek için hırs yaparım gerçi bu aralar hiçbir şey gözüme görünmüyor hayatı sallamış depresif bir haldeyim ama özümde bu var evet...sanırım yetinmeyi bilmeyi öğrenmem lazım o zaman çok daha mutlu olacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?