Kendini sevdirmeyen oglum

Çocuğunuz sizin aksine kendi kendine mahremiyet, vucut dokunulmazlığı algısını geliştirmiş çok fazla kafaya takılacak bir durum gibi durmuyor aksine iyi bişey. Anne babalar bunu çocuklarına öğretmeye çalışır normalde siz kendini koruyan cocugu değiştirmeye çalışıyorsunuz biraz tezat bir durum.
Haberlerde görüyoruz en yakını bile insana neler yapabiliyor niye cocuk hoşlanmadıgı halde baskası tarafından ellensin öpülsün sevilsin ne gerek var?
Giydirirken vs ağlaması hoşnut olmaması da bana cok normal geldi çocuklarda genel bir tepkidir alt değiştirirken durmamak vs.
Siz olağan seyleri niye sorun gibi görüyorsunuz ki

Tamam anladim canimda bir cocuk hicmi durmaz bügün disarda dolastirdim yürüdü felan hersey iyi gel gelelim dönüste oto koltuguna binmek istemiyor cok agliyor diretiyo kendini binmemek icin normal bi durummu yani ne zaman gecer ki

Tamam anladim canimda bir cocuk hicmi durmaz bügün disarda dolastirdim yürüdü felan hersey iyi gel gelelim dönüste oto koltuguna binmek istemiyor cok agliyor diretiyo kendini binmemek icin normal bi durummu yani ne zaman gecer im in
Geçmiş konularınıza baktımda çocuğunuzu bi salsanızmı acaba ? Çocuğun her yaptığı hareketten şikayetçisiniz sürekli kendinize dert arıyorsunuz.
Vallahi bende anlamadim neden sorun bendemi cokmu üstüne düsüyorum ilk cocuk diye.iste oto kotuna binmek istememesi üst alt degisimi istememesi durmuyo agliyo hep özgür kalmak istiyor bunlar normalmi benmi sorun ediyorum cok

Başkasına sevdirmiyor diye sorup sonra oto koltuğu yazmışsınız. Kucağınızda kalmak yerine oraya oturmak istemiyordur, ayrılık kaygısı vardır.
Mahremiyet kitabında tam olarak bunu anlatıyormuş demekki. Çocuk kendisine atılan normal olmayan bir bakışı, yapılan davranışın uygunsuzluğunu hisseder içten içe diyordu. Ailesinden başkasına dokundurmak istememesi de kendini korumaya çalışmasından işte.

Tamam anladim canimda bir cocuk hicmi durmaz bügün disarda dolastirdim yürüdü felan hersey iyi gel gelelim dönüste oto koltuguna binmek istemiyor cok agliyor diretiyo kendini binmemek icin normal bi durummu yani ne zaman gecer ki
Evet durmayan durmuyor maalesef ki.
İkiz annesiyim, bebeklerim hemen hemen 9 aylık. Doğdukları zamandan beri ne pusetlerinde ne bebek arabalarında durmuşlardır. Bunların güvenlik kemerlerini takıp ilerlemek istesek bile sanki kolu bacağı koparcasına ağlıyorlar.
Alt üst değiştirme mevzusu da kısmen benzer sizinle üstlerini cıkarıp bezlerini açarken herşey cok güzel ama bezi kapatmak istedigimizde veya kıyafet giydirmek gerektiginde yine feryat figan. Diyeceğim o ki bazı çocuklar böyledir ve bu bir sorun değildir. Her insanın sevdiği sevmediği seyler vardır diye düşünüyorum. Onlar da minik insan

Sorun cünkü araba ve üst degisimi istemiyor hemen agliyor catlatiyo kendini baska yasayan anneler varmi diye paylastim buraya
Arabadan, üst değişiminden bahsetmiyorsunuz ki. Kendini elletmiyor, öptürmüyor falan diyorsunuz, bunlardan şikayetçisiniz. Bu anlayışı vermek lazım zaten çocuklara, siz tam tersi bozmaya çalışıyorsunuz.

Ayrıca oto koltuğunda oturmamak, kıyafet ve bez değişiminde ağlayıp kaçmaya çalışmak çoğu bebekte görülen bir durum. Çok da garip şeyler değil.

Merhaba benim kızımda şuan kronolojik olarak 16 aylık ama erken doğumdan ötürü 14 aylık . Alt değişiminde eline oyuncak verip kandırıyorum . Kıyafet giydirmek gerçekten çok zor oluyor. Sürekli çorap topluyorum evden aile üyelerinin sevmesine kucağına almasına izin veriyor hatta iyice şımarık oluyor ancak dışarıda kimseye gitmiyor uzaktan gülmeyi el sallamayi tercih ediyor

Benim bebeğim de 6 aylık 3,5 aylık olduğundan beri benden ve babasından başka kimseye gitmez dokundurtmaz asla sevdirmez biraz rahatsız edici bir durum aslında hiçbir yere gidemiyorsun çünkü

Benim bebeğim de 6 aylık 3,5 aylık olduğundan beri benden ve babasından başka kimseye gitmez dokundurtmaz asla sevdirmez biraz rahatsız edici bir durum aslında hiçbir yere gidemiyorsun çünkü
ben gitmeye gidiyorumda misafirlige eziyet ettilermi sevmiyor elletmiyor kendine daha dogrusu bizede fazlasina kactikmi hemen sikiliyor

Gercekten zor durum sadece üstünü degisip disari cikaracaz ama basiyo yaygarayi istemiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…