kendini öven,ailesini öven tipler hakkında yorumunuz???

bicirkiz

Canıma can katan canımsın...
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2008
1.420
19
bir yere gidersiniz ..başlar----'''benim oğlum benim kızım.....şunu harika yapar şöyle beceriklidir..böyle güzeldir....bu kadar çalışkandır....şu kadar hanımdır....

o mu?? benim hanımın eline kimse su dökemez.....

yeni biriyle tanışırsınız ve sohbet oluşur..fakat bir terslik vardır..karşınızdaki bayan kendini bir över bir över.......överde över....
neye uğradığınızı şaşırırsınız....
--------at ile avrat yiğidin bahtına...
övermisiniz birilerini...övenler ne derece sağlıklı???--hayır yani psikolojik açıdan dedim....sengözlerimebaksanab

ne övmeyi nede övünmeyi severim.çok ukalalık geliyo bana açıkçası.ve genelde övünen insanlar bana tam tersi bi izlenim bırakmışlardır.ayy benim kızı şölee temizlik yaparr diyenlerin kızları aslında bi iş yapamazlar beceriksizlerdir ki övünme ihtiyacı duyarlar sengözlerimebaksanab
ayy bide çok gülüyommm benn yaa eğleniyomm bazennn :) :sm_cool:

samimiyetsiz gelir bana. ozellikle de kendisini ve ailesini oven tiplerin aslinda hic de anlattiklarina gibi karaktere ve aileye sahip olmadiklarini dusunurum.

ne övünmeyi severim nede övüneni ama şölede bişey varki bazen öyle şeyler oluyorki insan evlatları ile gurur duyuyor ve ister istemez onların başarıları hakkında konuşmak istiyor..tabiki konuşma şekli ve uslubu burada dikkat edilmesi gereken konu, karşısındakine nispet yapar gibimi yoksa gerçekten gurur duyduğu için annelik içgüdüsü ilemi konuşuyor kendini belli eder zaten..

Kendini veya yakınlarını öven insanlardan hiç hoşlanmam .:kızgın:Hatta öyle insanlar vardır ki , Yaptığınız bir şakayı bile ciddiye alıp , bundan kendilerine övünç payı çıkarırlar .En sinirime dokunan insan tipide budur .Örneğin şaka yollu kızınızın dağınık olduğunu söylersiniz .Karşınızdaki hemen kendi kızının ne kadar düzenli tertipli olduğunu anlatmaya başlar jeyyar.Şaka yaptığınıza pişman olursunuz .:1no2:Belki o an şaka yapmasanız bile laf olsun diye söylemişsinizdir ama , söylediğinize söyleyeceğinize pişman ederler .Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir tabiki .Zayıf çocuğu olanların ,sanki suç anneninmiş gibi , sürekli şişman bebeği olanlarla karşılaştırılması .Şişman çocuğu olanların övünmeleri "kızım çocuğunu hiç mi beslemiyorsun "diyenler vb....gibi .Eskiden çocuklarım zayıf olduğu için bunun acısını çok çektim :çok üzgünüm:

ben nefret ederim bu tiplerdenn..sen kendini met etme bırak çevren seni met etsin çevren anlatsın senii bana çok ukala çok kendini beğenmiş kişiler gibi geliyo ve aşırı itici geliyor böle tipler

Kendini veya yakınlarını öven insanlardan hiç hoşlanmam .:kızgın:Hatta öyle insanlar vardır ki , Yaptığınız bir şakayı bile ciddiye alıp , bundan kendilerine övünç payı çıkarırlar .En sinirime dokunan insan tipide budur .Örneğin şaka yollu kızınızın dağınık olduğunu söylersiniz .Karşınızdaki hemen kendi kızının ne kadar düzenli tertipli olduğunu anlatmaya başlar jeyyar.Şaka yaptığınıza pişman olursunuz .:1no2:Belki o an şaka yapmasanız bile laf olsun diye söylemişsinizdir ama , söylediğinize söyleyeceğinize pişman ederler .Bunun gibi örnekler çoğaltılabilir tabiki .Zayıf çocuğu olanların ,sanki suç anneninmiş gibi , sürekli şişman bebeği olanlarla karşılaştırılması .Şişman çocuğu olanların övünmeleri "kızım çocuğunu hiç mi beslemiyorsun "diyenler vb....gibi .Eskiden çocuklarım zayıf olduğu için bunun acısını çok çektim :çok üzgünüm:

büyük kızımda bende çok yaşadım bunu. çok zayıf çelimsiz bi çocuktu ve nerdeyse acıyarak bakarlardı:mymeka: oysa şimdi.. neyse sölemiyeyim şimdi övünüyo dersiniz:roflol::roflol:

Ovunecek taraflari olmadigindan ovunurler genelde.
Kompleksi insanlar yani.
Kisa ve oz aciklamasi budur.

Benim kızım şöyle güzel yemek yapar diye övenler var evet ama onlar şimdi yalan mı oluyor?:uhm:peki başkalarının yaptıklarını beğenip,kendi yaptıklarını beğenmeyenler nasıl oluyor acaba merak ettim şimdi, çünkü bu sorun da bende var...Benim annem de beni tam tersine yaptığım hiçbir şeyi beğenmez ama başkalarınınkini beğenir...bazen karşılaştırma bile yapılıyor musunuz?:çok üzgünüm:Size de oluyor mu?:teselli:

Canım kıyamam sana, anneler bazen hata yapıyorlar .Maksat kızlarımızı dahagüzel şeylere yöneltme .Sen gene birşeyler yapıyormuşsun Şeniz Benim kızım hiçbirşey yapmaz .Ben de kızıma söylerim ama , en azından birşeyi öğrendim .Asla kızımı başkalarının yanında kötülemem .Yani kötülemem derken iş yapmıyor vb.... gibi şeyleri söylemem .Sonra karşındaki insan yanlış anlayıp , bundan kendi çocuklarına övünç payı çıkarabiliyor .Bu da beni sinirlendiriyor .Ne mutlu annene senin gibi bir evladı var .En azından birşeyler yapmaya çalışıyorsun .O senin iyiliğini istediği için böyle davranıyordur .Ama bence üzüldüğünü annene söyle canım ŞenizŞeniz

büyük kızımda bende çok yaşadım bunu. çok zayıf çelimsiz bi çocuktu ve nerdeyse acıyarak bakarlardı:mymeka: oysa şimdi.. neyse sölemiyeyim şimdi övünüyo dersiniz:roflol::roflol:

Canım tabiki övüneceksin .Benim kızımda oğlumda çok zayıftı .Şimdi kızım manken gibi bir genç kız .Oğlumda 1 80 boylarında koca bir adam .Aman oğlum kilo alma diyoruz .Ama eskiden gerçekten çok canımı sıktılar .Şişman çocuklu annelere imrenerek bakardım .Birde insanlar öyle konuşuyorlar ki sanki ben beslemeyi beceremiyorum , çocuklar ondan zayıf . İnsanımız gerçekten çok işgüzar .İnsanların zayıf yönlerini acımasızca eleştirebiliyorlar .:1hug::1hug:

ben im çevremde ön planda olan yönlerimden biri mütevaziliğimdir bu yüzden sürekli teyzemden fırça yerim bana
çok mütevazi olma öyle sanırlar der tabiki kendini övmek hoş değil ama fazla mütevazilikte zaman zaman yanlış anlaşılabiliyor

bir insan kendinden çok bahsediyorsa ve çok övüyorsa kendini aslında ne kadar rahatsız olduğunu düşünürüm o insanın..
genelde de öyledir..
zaten kendiyle barışık olan insanın reklam yapmaya ihtiyacı yoktur.
her hali birbiriyle uyum içindedir..

Bu kadar övünenlerin aşağılık kompleksine sahip olduğunu düşünürüm..Çaktırmadan ufak ufak kaçarım o ortamdan!...

Birde mütevaziyim deyipte milleti aşağılayan karaktersizler vardır ki en gıcık olduğum tipler:mymeka:.Sahte mütevaziler yani..İkiyüzlülüğün son kademesine gelmiş bu şahsiyetlerle muattab olmamaya çalışıyorum:dilcikar: Etrafa melek imajı çizmeye çalışırlar ama başka bir ortamda kendilerini övüp karşılarındaki insanı aşağılamaya,iğnelemeye başlarlar.lülülülülülü

Kendime gelince.Her insanın kendini beğenmeye ihtiyacı var elbet.Ben mütevazi olduğumu düşünüyorum ancak kendi değerimin de farkındayım.Bunu dilime dolamam....
:enbuyukkk:

Son düzenleyen: Moderatör:
Yengemin en çok yaptığı şeydir..
Kendisiyle havadan sudan konuşulmaz..
Her konuyu evlatlarının yaptığı şeylere bağlayabilir..
Falanca çok güzel bir bayan denir,aynı benim küçük kızım gibi..
Falanca güzel bir yerde iş bulmuş denir,benim oğlumun işi mükemmel der..
Ama düşünmez ki bu kadar emsalsiz(!) başarılara imza atan evlatları insanlıktan bihaberdir..
Hakikaten ben bu kadar insanlıktan habersiz kimseler görmedim,inşaallah görmem de..
Yıllarca ekmeğini yedikleri dayıları kanser hastası olup aylarca hastanede yattı,bırakın ziyareti telefon edip geçmiş olsun demediler..
İşte bu durumda evlatlatlarını bu kadar öven annenin arkasından söylenenler sayesinde gülünç duruma düşüyorlar..İster istemez eleştiriyor insanlar..

neffret ettigim durumdur
bazen annemin arkadaşları geliyo
yahu bi başlıyolar ogullarından kızlarından gidene kadar virvir da virvir kafamçokkarıştı
öve öve bitiremiyolar
hayır goren de çok şahane mükemmel olaganustu bişi sancak cocuklarını yahu
sümüklü fatmayla sidikli ahmet altı üstü bilmiyoz mu yani :mymeka:
tabi ben o sırada anneme sinir oluyorum
üle hatun insan 2-3 güzel laf da benim için söyler
7/24 beni çekiştiriyo :mymeka:
kadın da haklı gerci övülcek bi tarafımı bulamıyo napsın :roflol: :lepi:

"kişinin sürekli kendisini ve ailesini övmesi ahmaklık alametidir"
diye bir söz duymuştum.böyle insanlar okadar çokki.
çok komik duruma düşüyorlar ne yazikki......

İş ortamlarında çok lazım oluyor aslında. Elalem ağzını bir açtı mı mangalda kül bırakmıyor. Kendini yukarı çıkarabilmek için seni bile eleştiriyor, aşağıya itmeye çalışıyor. Ben de başından beri beceremem bu işleri, ama böyle şeylere maruz kalınca sinir oluyorum.

Bir arkadaşımın annesi de kızını hep över. Özellikle annemle karşılaştıklarında. Ailemin böyle huyu yoktur. Garip aslında,çünkü düşününce arkadaşımın öyle ciddi boyutta eksik bir tarafı da yok. Akıllı, hoş, kariyerli. Ama niye bu özellikleri böyle gözüne gözüne sokar annesi bilmem.

Bizde durum eccük farklı..
Ben kendimi övmekten de birilerinin beni övmesinden de hazetmediğim gibi acayip utanırım üstelik...
Ama eşimin ve benim başarılarımla övünen birileri var elbet...
Küççük bi farkla... tatlicadiarzu
Kayınpederim bizim başarılarımız kendine mal ederek ben yaptım, ben ettim şeklinde kendisini över durur hiç ara vermeden..
Sanırım kendisi kompleks hususunda ihtisas yapmış.. laelaelaelaelae

X