Kendini korumayı öğretmek...

nscckts

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2014
47.409
127.870
37
Merhabalar...

Bugun kızımla başımızdan geçen bi mevzu sonucu kendimde eksikliği farkettim, akıl almak istedim sizlerden...

Kızımı parka götürdüm (18 aylık) hep başında durarak kendı kendıne oynamasını gözlemledim. Kaydırak ıcın merdıvenlerden cıkarken dıger taraftan koşa koşa çocuk geldi ( 4 yaslarında ) ve merdivendeki kızımı ''burası benim'' diyerek itti. Kızım düştü tabi cok ters bir sekilde ve ayağı incidi.Neyseki merdivenin hemen yanındaydım ve daha kötü bir sonuç olmadan yakalayabildim.

Orda çoçuğa refleks olarak bi anda '' neden ittin ? burası sadece senın degıl hepınızın.'' dedim . Dönüp annesine çok ters bi şekilde baktım. Hıc oralı olmadı. Bekledım kusura bakmayın çocuk işte desin ya da bırseyı yok ya kızınızın? desin diye bekledim oralı bile olmadı.

Eve çıktık ve benim aklımdakiler... kızım kendısıne yapılanı aynen baska cocuga uygulamaya kalkar mı ? Bunu normallestırır mı ? Malum cocuklar hemen bırbırlerının hareketlerını besımsıyorlar. Ona kımseye zarar vermeden kendısını bu gıbı durumlardan korumasını , hakkını savunmasını en doğru nasıl ogretebılırım ?Hakkını savunmayı karsılıgında iterek ogrenmesını ıstemıyorum .

Ben de şöyle bir şey yazayım,
Benim oglumda 4 yaşında biz de dün parka gittik , aynı şekilde kaydırakta oynuyordu oğlum bir kız çocuğu 2 3 yaşlarında sürekli oğlumu tahrik etti önüne geçti geçemezsun dedi , birincisinde bir iki bir şey demedi oğlum sonra kıza vurumaya başladı, ben kostum aynı şekilde kızın annesi de , kız ağlamaya başlayınca benimki de ağlamaya başladı oğlumu aldım yaptığının yanlış bir şey olduğunu söyledim , ama dönüp kadına kusura bakmayın demedim , çünkü ikisi de çocuk , 4 yaşındaki de gayet çocuk, bu tür olayları büyültmemek gerekiyor, çünkü bugün vuran çocuk yarın başkası tarafından itekleniyor her zaman biz yanında olmıycaz , yapmamız gereken yanlış davranışlarını uygun bir şekilde düzeltmek

Demek istediğim şey aynen de bu
Kadın yerinden bile kalkmadı eve giderken yanından geciyorduk bı dönüp çocuk işte kusura bakmayın demesini bekledim çünkü yanından geçerken dar alan birbirimize değerek geçiyoruz
Doğrusu oğlunun yanına gidip yanlış yaptığını soylemekti kardeş kardeş oynayın demeliydi

Sizde de asıl suçlu o kızın annesi yapma kızım düzgün oynayın demek bukadar mi zor anlamadım ki

O günden beri kızımın ayağı sis ve mor yürürken sendeliyor incitmis .. gördükçe sinirim bozuluyor . Ayağını kirsaydi n'olacak o çocuk yüzünden

O kadının çocuğunu itseler dünyayı ayağa kaldırır

Dünde çarşıda yemek yediğimiz yerde kızımı tanımadığımız insanlar ay ne şirin diye sapır şupur öptü

Biz hoslanmiyoruz bundan dedim . Adam benim için sorun yok dedi öptü terbiyesiz

Akıl tutulması yaşıyorlar

Bebisiniz hayırlı olsun bu arada ... Sağlıkla sıhhatle...

nasıl tanimadiginiz insanlar öper sapur şupur, niyeti iyi de olsa başkasının cocuguna yaklasilmaz! kucağınıza alin cekin çocuğu tavrinzi anlasinlar. Cocuk da baskalarinin öpmesini normal karşılayarak öğrenmesin. Lanet serefsizler yüzünden bebeği çocuğu kalmadi artık. Doğumdan itibaren korumak gerekiyor yavruları

Aynen öyle ve bu konuda okadar hassasim ki çok haklısınız .

Nasıl bı cesaretle başkasının çocuğunu böyle öpebilir bı insan hayret ediyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…