- 25 Temmuz 2022
- 108
- 672
- 19
-
- Konu Sahibi Sulukofte2000
26 olacağım en büyük pişmanlığım saçma sapan işlerde çalışmak keşke bunun yerine ya büyük şirketlere ya da kamuya girseydim diyorum. siz araştırın şartları kaç sene ne isteniyor. uzmanlık heedefleyin mesela. özel sektörde avukatlar iyi kazanır ama bi sene geçmesi lazım öyle az buz da değil o senelerTeşekkür ederim.Kamu avukatlığını zaten herkes öneriyor
26 yaş daha çok genç bence şimdi de istediğiniz yerlere girebilirsiniz26 olacağım en büyük pişmanlığım saçma sapan işlerde çalışmak keşke bunun yerine ya büyük şirketlere ya da kamuya girseydim diyorum. siz araştırın şartları kaç sene ne isteniyor. uzmanlık heedefleyin mesela. özel sektörde avukatlar iyi kazanır ama bi sene geçmesi lazım öyle az buz da değil o seneler.
Sanırım halk eğitim kurslarında öyle bir kurs görmüştüm.Bakacağım.güzel bir öneri teşekkürlerBulunduğunuz şehirde yatarici drama kursu var mı ?
Varsa gidebilirsiniz çok faydasını görürsünüz doğaçlama ve yaratıcılık konusunda.
Sadece tiyatro veya oyunculuğa ilgi duymaniza gerek yok bunun için ayrıca.
Davalara girmesem de sorun yok.Ben daha çok teori kısmini seviyorum.Kurumsal bir şirket yada özel bankalarda çalışabilirsiniz, hem maaşınız yüksek olur hemde davaya girmezsiniz ya da illa davalara girmek istiyorum derseniz deniz hukuku , AB hukuku gibi konularda uzmanlasin
Özgüven üzerine çalışıyorum.Gittikçe geliştiğini düşünüyorum.Umarım iletişim becerilerimde daha gelişirYazları bulunduğun şehirdeki bir ofiste çalışabilirsin, deneyim olur. Onun dışında sosyal becerilerini geliştirmek için bulunduğun yerdeki her türlü kursa, etkinliğe katıl. Okuldaki gruplar, topluluklara da katıl görev al.
Özgüven ve iletişim becerisi bence en önemli şey. Teorik bilgi de önemli ama bir noktadan sonra bunlar daha ön plana çıkıyor başarı için.
Teşekkürler tavsiyeleriniz içinMüvekkillerle diyalog pratiği ve adliye personeline meram anlatma pratiği açısından bir büroda öğrencilik döneminde de çalışmanızı öneririm. Müvekkil görüşmelerini gözlemlersiniz, adliyede ufak tefek iş halledersiniz, ya da yanında çalıştığınız avukat adliyeye gittiğinde ona eşlik edersiniz. Bolca duruşma izleyin boş vakitlerinizde adliyeye gidip. Öğrencilik döneminde büroda çalışırsanız yasal stajda da dilekçe yazım/uyap kullanımı vs konuları öğrenmekle zaman harcamazsınız, ruhsat aldığınızda da belki o büroda devam etme olanağınız olur, hem de birkaç üstat avukat tanıdığınız olur takıldığınız noktalarda fikir alabileceğiniz. Kurslara gidin, sosyal yönünüzü kuvvetlendirin.
EveeeettSuluköfte hukuk mu kazandın şimdi gördüm çooook tebrik ediyorum
Özgüveninizi nasıl geliştirdiniz?Özgüven üzerine çalışıyorum.Gittikçe geliştiğini düşünüyorum.Umarım iletişim becerilerimde daha gelişir
Üzgünüm gec cevaplıyorum.Insanlarla konuşmak için kendimi biraz zorladım ve her gün olumlamalar yaptım.Duzenli olarak psikologumlada bu konu hakkında gorustumÖzgüveninizi nasıl geliştirdiniz?
Merhaba geç cevap veriyorum üzgünüm.Dediginizde haklı olduğunuzu düşünüyorum bu nedenle ekpss ye çalışmaya başladım devlette avukatlık hakkında bilginiz var mı?Napacaksın kendini geliştirip avukat bürosunda asgari ücrete çalışacaksın gerek yok yani çabana değmez
Bim de filan çalış kafan yorulmaz en azından