• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendini bişey sanmak , havalanmak

Belkide ablanız da hayatı boyunca kendini hep şuan hissettiğiniz gibi hissetmiştir yani siz böyle davranmasanız da kendini hep işe yaramaz görmüştür içten içe illaki çalışan başka arkadaşları da olmuştur etkilenmiş Vs olabilir şuan ben bir bireyim mutluluğu ile belki sizi boğduğunun farkında bile değildir? Hatta belki kardeşi olduğunuzdan en çok Size anlatmaktan mutludur? Bence bir de böyle düşünün. Ben art niyetli olduğunu düşünmüyorum hanımefendinin

Siz şu an çalışmadığınız için bence kendinizi dolduruyorsunuz..Ben de çalışırken kardeşim evdeydi hep işyerini anlatırdım dinlerdi herseyimi bilirdi çocuklardan sonra ben çalışamadım kardeşim çalışıyor hep uçakla ilgili şeyler anlatıyor hicbir bilgim yok ama anlamaya paylaşmaya çalışıyorum kizkardesler etle tırnak gibidir bence tutumunuzu değiştirin.En yakın sürede işe girin lütfen.

Merhaba hanımlar.
Ben daha önce çalışıyordum evlendım cocugum oldu ısı bıraktım , 2 yasında oğlum var ve oglumla ve evımle ılgılenıyorum. Ablam ıse ev hanımıydı.

Sıkıntım şu ki , ben çalıştığım dönemler ablama çalışıyorum diye hiç işimle ilgili kendimi övmedim. Yani sanki dünyayı kurtarıyormusum gibi davranmadım. Sürekli işimden bahsetmedim. Normal muhabbet ediyorduk. Şimdi ben çalışmıyorum. Ablam ise eşine yardım ediyor alım satım vb. Ama bana sıkıntı olan tarafı ise ne zaman yan yana gelsek sanki dünyayı kurtarıyormus gıbı davranması. Sanki yıllardır bu işi yapıyormuşta havalı havalı konuşması. Sürekli işten bahsetmesi. Şunu aldık bunu sattık şu kadar kâr ettik , o ürüne bu fıyat verılırmı vb sürekli ama sürekli karı koca bu şekildeler. Artık yanyana geldıgımızde keyıf alamamaya basladım. Ve kendımı kötü hissetmeye basladım. Çünkü anlattıgı şeyler ile ilgili bilgim yok yorum yapamıyorum. O sadece anlatıyor. Kendımı eksik hissetmeye basladım çünkü ben çalışmıyorum. Ablamın bu sürekli kendini havalı havalı sanki şirket işletiyormuş gibi davranması benım kendmi eksik hissetmeme sebeb oldu. Inanın kıskanclık degıl. Ben calısdıgım zamanlar aynısını yapsaydım emınım oda böyle hissederdi , ben hiç bir işe yaramıyorum gibi.
Ben evimde çocugumla ilgilenirken neler yapabılırım kendımı gelıstırmek adına . Baya baya işe yaramaz hissediyorum kendımı lütfen fikirlerinizi bekliyorum.
Siz yıllardır çalıştığınız için sizin için rutin ancak ablanız ilk kez sanırım çalışıyor o yüzden heycanına verin çok rahatsız oluyorsanız yanyana geldiğinizde bırakın şu işi biraz sohbet edelim düye uyarabilirsiniz

Merhaba hanımlar.
Ben daha önce çalışıyordum evlendım cocugum oldu ısı bıraktım , 2 yasında oğlum var ve oglumla ve evımle ılgılenıyorum. Ablam ıse ev hanımıydı.

Sıkıntım şu ki , ben çalıştığım dönemler ablama çalışıyorum diye hiç işimle ilgili kendimi övmedim. Yani sanki dünyayı kurtarıyormusum gibi davranmadım. Sürekli işimden bahsetmedim. Normal muhabbet ediyorduk. Şimdi ben çalışmıyorum. Ablam ise eşine yardım ediyor alım satım vb. Ama bana sıkıntı olan tarafı ise ne zaman yan yana gelsek sanki dünyayı kurtarıyormus gıbı davranması. Sanki yıllardır bu işi yapıyormuşta havalı havalı konuşması. Sürekli işten bahsetmesi. Şunu aldık bunu sattık şu kadar kâr ettik , o ürüne bu fıyat verılırmı vb sürekli ama sürekli karı koca bu şekildeler. Artık yanyana geldıgımızde keyıf alamamaya basladım. Ve kendımı kötü hissetmeye basladım. Çünkü anlattıgı şeyler ile ilgili bilgim yok yorum yapamıyorum. O sadece anlatıyor. Kendımı eksik hissetmeye basladım çünkü ben çalışmıyorum. Ablamın bu sürekli kendini havalı havalı sanki şirket işletiyormuş gibi davranması benım kendmi eksik hissetmeme sebeb oldu. Inanın kıskanclık degıl. Ben calısdıgım zamanlar aynısını yapsaydım emınım oda böyle hissederdi , ben hiç bir işe yaramıyorum gibi.
Ben evimde çocugumla ilgilenirken neler yapabılırım kendımı gelıstırmek adına . Baya baya işe yaramaz hissediyorum kendımı lütfen fikirlerinizi bekliyorum.

hiiiç bu düşüncelere girmeyin bile. siz kendi halinizden memnun musunuz? ablanız böyle konuşuyor olmasa kendinizi yetersiz hisseder miydiniz? cevabınız hayırsa konu bitmiştir.

Aileniz bile olsa kimsenin sizin enerjinizi düşürmesine, kendinizi kötü hissettirmesine izin vermeyin.

Ben ablanızın kötü bir niyeti olduğunu düşünmüyorum. Pek arkadaş çevresi yoksa size anlatıyordur yaptıklarını. Sonuçta insanlar yaşamlarında çok saat harcadıkları şeyleri anlatma eğilimindedirler. Belki siz çalışırken arkadaş çevreniz vardı, belki çalıştığınız yer daha sosyal bir yerdi. Bu sebeple iş muhabbeti yapma gereksinimi duymamış olabilirsiniz. Siz de çalışma yaşantısından sonra evde çocukla oturmaktan dolayı bir iç sıkıntınız olabilir. Belki hayatınız monotonlaştı. Belki dışarı çıkabilme özgürlüğüne özlem. Ev hanımlığını insanlar kolay sanıyor ama değil. Sürekli olarak aynı illeri yapmak ve 7/24 eve bağımlı olmak sıkıntı. Sizi bu sebeple anlıyorum ve asla yargılamıyorum. Sadece ablanızı anlamalısınız. Belki de gerçekten kendini bir şey sandı. Olabilir. Ev hanımlığı dışında bir iş yapmak onun hayatında büyük bir değişiklik olsa gerek. Bu değişiklikten ötürü de yaptığı iş gözünde büyümüş olabilir. Bu da size bunları anlatırken kendini bir şey sanatak, havalanarak anlatıma neden olmuş olabilir yine de bunları kötü niyetli yaptığını sanmıyorum. O yaptığı işin büyüsüne kapıldı.

İşe yaramaz değilsin insan yetiştiriyorsun. Oku kardeşim bol bol oku. Ben bir anne olarak delirmenin eşiğinden ancak okuyarak kaçıyorum. Eline ne geçerse oku. Çocuğu uyut oku, akşam kahve içerken oku. Bu zamanlar nimet aslında. Çalışırken kendine ayıracak vakti olmuyor insanın.

Sonra mutlaka sana keyif veren bir aktiviten olsun. Ben mesela hobi olarak üniversite okuyorum. Bir sürü üniversitenin uzaktan be açıktan programı var. İlgini çeken bir bölüme kaydını yaptır ve oku. Bir şekilde hayata karış.

Spor yap sonra. Ara verdim ben ekimde başlıyorum yeniden. Maddi durumum yok dersen belediyelerin Ücretsiz spor aktiviteleri var. Eskiden ismeklerde de vardı hala var mı bilmiyorum. Belediye spor merkezlerinde çocuk gelişimciler de var. Çocuğu oyalıyorlar bir saat. Yanında götürebilirsin.

Ülkeler hakkında kısa videolar var nette. Kültürleri, yönetim şekilleri, insanları hakkında çok güzel bilgiler veriyor. Ben çok seviyorum sen de izleyebilirsin.

Oku, araştır, geliş. Bir annenin hayatının evde olmak zorunda olduğu döneminde yapabileceği bir sürü şey var. Bırak boşver ablanın alım satımını. Hayat çok kısa, başkalarını düşünerek geçmeyecek kadar kısa.

Back