• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendine zarar verme hastalığı (faça atma,saç yolma,tırnaklama vs.) olanlar buraya :(

bridgecropse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2011
8
0
36
İstanbul
birkaç senedir bu hastalıktan muzdaribim insanlara sölediğimde bana kızıyorlar kimse anlamaya çalışmıyo altta yatan nedenlere bakmayı denemiyo. ailemden gizliyorum ama bir bayanda özellikle kesinlikle kötü duruyor kolum bacaklarım.... yalnız olmadığımı bilmeye ihtiyacım var belki bu şekilde yapanlar ortaya çıkar paylaşırız bu yükü:(

Son düzenleme:
acilen psikiyatriste gitmen lazım

niye kendine zarar veriyorsun durup dururken kriz mi geliyor

yoksa bazı yaşadağın olaylara böyle mi tepki gösteriyorsun

sinirlendiğimde anca o yolla rahatlayabiliyorum.psikolğa gittim antidepresan verdi ama ailem karşı çıktı içmeme.onlar bilse bile yapmamak kendi elinde derler sadece. tek çoucuğum ailenin çok baskı yapıyolar çocuk gibi.f

ilaçla pek bi yere varılamaz bence uzman bi psikolojik danışmana fln görüşmelsn hangi şehrdesn?

başka bir doktora gidiyorum psikolog değil ama özel bir yöntemle ruhsal bozukluklarıda tedavi ediyor o passiflora veriyordu ama yetmedi sakinleşmeme.o doktora ailemde güveniyor. bu dr da antidepresan verdi daha dün başladım lustrol 100 mg karşılar ama mecbur kaldılar umarım o işe yarar.oan kendimi kaybedip yapıyorum sonra suçlu ve kötü hissediyorum kendimi:(

kolundaki bacağındaki izleri ailenden nasıl saklıyorsun

evde hiç mi şort tişort giymiyorsun

hem niye karşı çıkıyorlar ilaçlarını içmene görmüyorlar mı sorunlu olduğunu

sorunlu olduğumun farkında değiller beni asla öle birşey yapamaz sanıyolarki izleri hayvan tırmığı falan diye saklayabiliyorum belkide farkındalar ama korkup üstüme gelmiyorlar. birkere jiletle yapmıştım çok büyük bir yara açılmıştı dikiş atmışlardı 12 tane .ama diğerleri çok dikkat edince farkediliyor çizik sadece kesik değil.artık sadece törpüyle falan yapıyorum

başka bir doktora gidiyorum psikolog değil ama özel bir yöntemle ruhsal bozukluklarıda tedavi ediyor o passiflora veriyordu ama yetmedi sakinleşmeme.o doktora ailemde güveniyor. bu dr da antidepresan verdi daha dün başladım lustrol 100 mg karşılar ama mecbur kaldılar umarım o işe yarar.oan kendimi kaybedip yapıyorum sonra suçlu ve kötü hissediyorum kendimi:(

Sevgili bridgecropse,
Psikolog ya da psikiyatr olmayan birinin " ozel bir yontemle tedavi" dedigi uygulamalar size yarardan cok zarar verir. Kesinlikle konusunda uzmanlik egitimi almamis kisilere guvenmeyin. Bir avukat, cok okudu diye kalp ameliyati yapamaz... Ayni sekilde birkac kitap okuyarak, bir-iki gunluk egitim alarak da ruhsal tedavi yapilamaz.

Acilen bir psikiyatr ya da psikologa gitmenixi oneririm.
Sevgiler

psikiyatr yada psikologda anti depresan veriyor bir kere gittim. onu şuan alıyorum zatende bilmiyorum çok iyi psikolog bulmam gerek onadapara gerek henüz çalışmıyorum bile

Back