Kendine yabancılaşma hissi

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
Kızlar, böyle bir şey yaşayan oldu mu? 3-4 gündür kendime ve etrafıma yabancılaşma hissi yaşıyorum. Annem kardeşim bile sanki yabancı gibi geliyor, yüzlerine bakıyorum yabancı birine bakıyor gibi hissediyorum. 1 ay önce de böyle bir şey yaşadım fakat hemen geçmişti üstünde durmadım. Kendi fotoğraflarında bile bu ben miyim gibi anlık düşünceler, hisler oluşuyor. Bulunduğum ortamdaki insanları uzaktan izliyormuşum gibi hisler oluyor.
Moralim yüksekken böyle bir şey olmadı, şu an pek istemediğim bir ortamdayım keyifsizim, mutlu değilim, acaba psikolojik olarak mı böyle hissediyorum? Yaşayan oldu mu?

Bu bende de ara ara oluyor. Ama kisa suruyor benim. Birine yabancilasiyorsam sadece ona yabancilasiyorum mesela, o gun onun yanindan gidene kadar oyle oluyor.
Daha bugun halam icin oldu.
Ben geçici bir durum diye düşündüm fakat bikaç gündür genel olarak çevreme böyle hissedince tedirgin oldum biraz.

Ergenlik döneminde çoks olurdu garip bi his
O kadar yabancılaşıyorsun ki kendine etraftaki herşey birden önemsiz ve anlamsız geliyor.eğer aynı şeyden bahsediyorsak tabi..ama epeydir yaşamıyorum bunu ergenlikten beri

Bende oyleyim şu an oğlum için bile diyorum benim oğlum mu diye daha inanasim gelmiyo evlendigime çocuğum olduğuna boş vaktin varsa belki ondandir bende çok yaşıyorum bunu tuhaf bi durum bende gidişatımı iyo görmüyorum

Bende oyleyim şu an oğlum için bile diyorum benim oğlum mu diye daha inanasim gelmiyo evlendigime çocuğum olduğuna boş vaktin varsa belki ondandir bende çok yaşıyorum bunu tuhaf bi durum bende gidişatımı iyo görmüyorum
Evet boşum şu sıralar, kendimi dinledim belki de çok.
Zaten moralim yüksekken olmadı hiç.
Ama geçmeyince tedirgin oldum.

Peki bir uzmana falan göründünüz mü?
Hiç geçmeyecek gibi hissediyorum bazen ya :dua:
Kaygıya sebep oluyor bu yüzden.
Uzmana değilde eşime çok göründüm :KK48: bende ki doğum sonrasında olan duygu durumuydu. Çok düşündüm gitmeyi bir doktora. Ama eşimin yardımıyla atlattım ben o Zamanı. Birde çok okudum bu konu üzerine. Günlük rutini etkiliyorsa ki öyle görünüyor diyorsunuz bir görünmekte fayda var tabi. Süreklilik sıkıntı.

Bayramda ailem memlekete götürmek istedi beni de, 2 haftadır falan evimden uzaktayım arkadaşlarımla geçirmek istemiştim normalde ailemle yaşıyorum.
O yüzden belki psikolojik olarak böyle oldu diye düşünüyorum.
Olabilir geçicidir inşallah benim çoğu zaman böyle oluyo belki güvenmiyorum kimseye ondan bi kazık yicem gibi geliyo

Çok fazla düşünmekten kendi içine dönmekten oluyor inanın, o hissi bilirim ama beni ele geçirmesine izin vermem. Hayatınızla ve geleceğinizle ilgili olumlu düşünmeye çalışın
Haklısınız düşündükçe daha tedirgin oluyorum zaten öyle hissetsem bile yok gibi davranıcam geçer umarım :)

Bende vücudum benim değilmiş hissi olurdu. Kolumu kaldırırım, bunu ben mi kaldırıyorum şimdi diye kendimi yabancı hissedersin bedenime. Bazen konuşurken sanki ben arkadan izliyorum gibi olurdu. Bunlar benim ağzımdan mı cikiyor, ben konuşabiliyorum felan derdim.
İlk buroyu açıp para kazandigimda da ben mi yaptım bunu, bana ait olamaz, ben beceremem diye aylarca yabancilasmistim. Yıllardır olmuyor.

Bende vücudum benim değilmiş hissi olurdu. Kolumu kaldırırım, bunu ben mi kaldırıyorum şimdi diye kendimi yabancı hissedersin bedenime. Bazen konuşurken sanki ben arkadan izliyorum gibi olurdu. Bunlar benim ağzımdan mı cikiyor, ben konuşabiliyorum felan derdim.
İlk buroyu açıp para kazandigimda da ben mi yaptım bunu, bana ait olamaz, ben beceremem diye aylarca yabancilasmistim. Yıllardır olmuyor.
Ya neden oluyor acaba :/ Ben çünkü böyle hissedince çok tedirgin oluyorum ne oluyor bana diye. Psikoloğa falan gittiniz mi?

Ya neden oluyor acaba :/ Ben çünkü böyle hissedince çok tedirgin oluyorum ne oluyor bana diye. Psikoloğa falan gittiniz mi?
Bunun için doktora gitmedim. Çok zor bir çocukluk geçirdim ben belki bunun yüzündendir diyeceğim ama çoğu insanda oluyor bu. Panik atak ya da anksiyete bozukluğuna yatkınlık varsa da oluyor ozellikle. Anladığım kadarıyla bu his sende panik duygusu yaratıyor. Kafani boşalt, sakinlesmeye çalış ve bunun üzerine yoğunlaşma, hastalık arama yani.

Ergenlik döneminde çoks olurdu garip bi his
O kadar yabancılaşıyorsun ki kendine etraftaki herşey birden önemsiz ve anlamsız geliyor.eğer aynı şeyden bahsediyorsak tabi..ama epeydir yaşamıyorum bunu ergenlikten beri
Evet bir de sanki gerçek değilmiş gibi geliyor umarım geçicidir :/

Panik atak varsa ya da ani duygu durum değişikliği yaşadı iseniz ondan olmuş olabilir..ben de 8 yıl önce çok sevdiğim Bi abimi kaybetmiştim haberini gece aniden almıştık şok gibi bir şey oldu ve yedi sekşz ay kendime gelememiştim.yalnız yalnız kalmamaya ve pozitif olan insanlarla vakit geçirmeye çalışın ben o şekilde atlattım ...

X