Kendimi yeniden insa edebilir miyim ?

kivircik2005

🚫
Kayıtlı Üye
28 Mart 2025
174
63
13
20
Bana çok kızacaksınız ama bu sene de sınavda bi b*ok yapamayacagim. Sizce ne yapayım. Psikiyatri ve psikolog eşliğinde tekrar deneyip kendimi yeniden inşa edebilir miyim ? Zihnim bomboş. Aklımda hiçbir şey yok ... kendime çok üzülüyorum . Yoksa neresi gelirse gelsin gitmeli miyim. Hayata çok mu geç kaldım. Herkes bu sene git diyor ama ben çok stres yapıyorum. Ney yapmalıyım.. Kendimi iğrenç hissediyorum. Hickimseyi takmadan bir sene daha denemeli miyim ? Tedavi olarak bütün sorunlarımdan kurtulabilir miyim?

Son düzenleme:
Ne olmak istiyorsun bilmiyyorum ama benim bu tarz konular açanlara tavsiyem lise kpssye girip memur olmaları yönünde. Sonrasında üniversiteyi açıktan da okursun. Eğer “şu olmalıyım” diye kesin bir hayalin yoksa lise kpss girdikten sonra yapılabilecek memuriyetleri araştır derim.Sen dısarı vs de cıkamıyordun sanırım hayata erken atılman paranı kazanman daha iyi olur.

Hayir o konuları astım. Tek başıma uzaklara gidebilecek potansiyeldeyim. Ama ben üniversite okumak istiyorum .aklımda bir bölüm yok ama iyi bi üniversiteye girip iyi bir bölüm okumak istiyorum . Gençliğimi yaşamak istiyorum . Çok özeniyorum

Hayata çok mu geç kaldım.

O zaman İnsallah kazanırsın sınavı , iyi bir sekilde calısıp güzel bir puan alabilirsin. Üstelik daha çok gençsin , kendine güven hayata geç kalmış değilsin.

2 yıllık bir bölüm oku ataması iyi olan en kötü dgs yaparsın hedefin ne

özür dileyerek biraz gercekci konusacağım.

daha aklınızda bir hedef bile yok sadece özendiğiniz için iyi bir okul okumak istiyorsunuz. bu cümleyi bi kaç kez okuyun cünkü bir yere varamamanızın sebebi tam olarak bu. hedefiniz yok ki yürümeye hevesiniz olsun. önce gercekci bi hedef koyun kendinize. gercekci olsun ama. sayısaldan zerre anlamadan tıp hayali kurmayın örneğin. sonra da o amaca yönelik calisin ki emeklerinizin bir karşılığı olsun.

Ea bolumundeyim . Hedeflerim sık sık değişiyor o yüzden hedef söylemekten biraz çekiniyorum.ic mimarlik istiyorum şu anlık.dizayn işleri hoşuma gidiyor

Ea bolumundeyim . Hedeflerim sık sık değişiyor o yüzden hedef söylemekten biraz çekiniyorum.ic mimarlik istiyorum şu anlık.dizayn işleri hoşuma gidiyor
tamam işte eğer alanda geliştirilebilir düzeyde yeteneğiniz de varsa o alana yönelin. ama internette, cevrenizde va arastırın. eğitimi ve çalışma şartları size uygunsa ve kendinize inanıyorsanız yürüyün.

ama kesin bir hedef koyun kendinize. inanmadığınız bir hedef olursa zaten yarı yolda hevesiniz kaçacak ve yine aynı psikolojiye gireceksiniz

2 yıllık oku geç 70 75 puanla atanıyor. İnsan kaynakları büro vs. Sağlıkta okunur. Yine teknik bölümler kimya vs. Yaşadığın şehirde iş olanaklarına bak. Mesela benim şehrimde otomotiv teknolojisi okuyan biri işsiz kalmaz 60 üstü maaş alır. Arkadaşım zamanında özelde sivil havacılık okudu 2 yıllık uzattı ama işi çok iyi. Kuzenim diş protez teknolojisi okudu kendi iş yerini açtı diş labı. Yine veri analistliği siber güvenlik vs okunur. 4 yıl sosyoloji uluslararası ilişkiler okumaktan iyidir asla mezuna bırakma artık çekemezsin çünkü. İç mimarlık kötü meslek kanunu yok

Aşçılık nasıl sizce ? Yani gastronomi

Psikiyatristimle bu konuyu konuşsam beni yönlendirir mi acaba. Gerçi psikolog desteği de alacağım

Yurt dışı geçerliliği olan bir bölüm okuyup okurken erasmus yapıp sonrasında da orada kalmanı tavsiye ederim. Bence gastronomi makul bunun için. Saç tasarım da olur. Bunların puanı da düşük.

Dil ogrnemeye yatkınlığın varsa iki yılda dilini halledersin ve gidebilirsin çok güzel olur

Bende aynı durumdayım çalışmaya başlayacağım bundan önce ekran bağımlılık bırakmam gerekli günlük 7 , 8 saat oyun oynuyorum ilk ez 3 saat ekrana baktım
Yavas yavaş bırakıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…