KENDiMİ UYKU HAPI GiBİ HİSSEDİYORUM !!!

S

SENACE

Ziyaretçi
KENDİMİ UYKU HAPI GiBİ HİSSEDİYORUM.

Hamilelikten dolayı benmi alınganım, yoksa insanlarmı değişti bilmiyorum.
Ben çalışan ve hamişliğinde 28. haftayı geride bırakmış, bir anne adayıyım.
İşyerim ve evimin arası otobüsle gidip gelirken epey zamanımı alıyor. ( Servisim yok )
Her sabah ve her akşam 3 aktarma yapıyorum…

Hamile olduğumda her halimden belli oluyor açıkcası, ( ne kadar kapatmaya çalışsamda)
Gelelim asıl konuya, kimse bana yer vermek zorunda değil…
Hamile olmakta, çalışmakta benim tercihim.
Fakat bir konu var ki, beni fazlasıyla rahatsız ediyor, beni gören saat kaç olursa olsun.
Zorla uyumaya çalışıyor.
Ya da dışarı bakmaya…
Birinin boynu tutulacak ondan korkuyorum :roflol::roflol:

Birde yeni moda bir şey var. Kimse çocuğunu kucağına almakta istemiyor, kendi ayakta kalmakta…
Bazen bayanlardan çocuklarını ( hepsi 6 yaş altıdır eminim ) aramıza almamı rica ettiğimde
Kadının bir beni dövmediği kalıyor. :mymeka::mymeka:

Aslına bakarsanız gözlemlerim daha çok…
Ama boş verin.
Acaba diyorum, biz dışarıya uyku hormonu mu salgılıyoruz? CADIARZU

fotoraf0092lx3.jpg
fotoraf0064bb8.jpg
fotoraf0067oi8.jpg

:S MaaLesef Turkıyenın Acı Veren Bır Gercegı.Bende 3 Aylık hamıleyım Karnımdan Acaba Dıyorum Gobek olarak mı Anlasılıyor =)) Zaten asla Otobuse bınmem Ama Dolmusa bındıgım Zamanlardada Ancak Tekerlek ustu kosede yer bulabılıyorum herkes okus gıbı durur bakar ama kımse yerınden kalkıpta Nezaketlık Durumunu gostermıo:KK43:

insanlar galiba yer vermek istemedikleri için seni görmezlikten geliyorlar aslında bu çok yanlış üstelik her yerde birde şhamile ve yaşlılara yer verin diye yazı asıyorlar madem uygulanmıyor ne diye yer kaplıyor bu yazı çıkarsınlar ...

katılıyom canım o gün bankaya gitim bi sürrü erkek vardı sadece genç bi bayan yer verdi sağolsun insanlar gerçekten duyarsız toplu taşıma araçlarında da aynı şey var yani yaşlıya hamileye yer verme nezaketi yok

:bbo::1closedeyes: :1closedeyes: ayy canım yazdıklarını okuyunca gülmedim desem yalan olur. aynı şeyleri bende yaşıyorum valla. türkiyenin yer yerinde aynı galiba bu... bende hergün toplam 4 dolmuş değiştirmek zorunda kalıyorum... bazen veriyorlar yer ama çoğu zamanda vermiyorlar. halbuki benim bildiğim ve zorunlu olan sey var. otobüslerde ön iki sıralardaki koltuklar yaşlılara, hamilelere vede gazilere aittir. ama kimse buna uymuyor... aslında otobüse bindiğin zaman kaldırcaksın insanları. kalk bakıyım orası benim yerim deyip ama olmuyor işte...
gecen başıma gelen biişeyi anlatıyım. dolmuşa bindim yine eve gidiyorum. dolmmuş tıklım tıklım... insanlar paket olmuş vaziyette tabi ben yine ayakta... neyse dolmuşta hiç abartısız 40 kişi varız. (normalde 14 kişiliktir biliyosnuz) söfor aldıkça alıyor aldıkça alıyor. yaşlı bi amcada sırtını bana dayadı, biraz öyle gittik bende dengemi sağlayamıyorum. artık dayanamadım. amcaya döndüm ilk(ama sonra utandım yaptığımdan :çok üzgünüm: uslubum hiç hoş değildi) sertçe amca biraz ileri gidermisin sırtını dayadın iyice rahatın yerinde galiba dedim... amcada hiç cvp veremedi tabi... toparladı kendini. sonra birde söfor ağzının payını aldı benden... çok sinirlenmiştim.. ilk defa sesimi çıkarttım... Ama ona rağmen kimse de istifini bozup yer vermedi inanırmısınız? :roflol:
ayy ne çok konuştum aaaa :bbo::bbo::bbo:

Hastalara yaşlılara hamilelere yer verin diye bişeyyy varr . anacığım bundan kimsenin haberi yok heralde..

size yer vermek zorundalar üstelik yasalar önünde de hamilelere her zaman öncelik tanınır.şişirin göbüşleri lütfen izin verirmisiniz oturayım deyin a.s.

canımcıgım sorun sende degıl karsındakılerde;
ben de aynısın yasıyordum.halada yasıyorum.eskıedenmıs o saygı yer verme.mecbur degıl dıye bırsey yok.toplu tasım araclarında yazıyorlar bıle hamıle bebeklı gazılere aıttır dıye koltuklarda.demekkı bu kural.kuralları cıgnemeye bayılırız zaten.
artık ınsanlıkta kalmamıs:KK43:((((
bırgun hamıleyım ve kızım 2yasında metroda gıdıyoruz.kımseden yer ıstemedım hatta veren ogrencılerdende almıyorum.sız dersten gelıyorsunuz gencler oturun dıye.cunku genclık benım ıcın onemlı.onlar gelecek:))))
adamın bırı yanımda neyse kımse yer vermedı.yanda ıkı tan egenc ders yapıyor kıtaplar cantalar kucagınsa sınavların zamanı oks.kafasını kaldırmıyor cocuklar.farketmedıler bıle benı.zaten beklentımde yoktu.yandakı adam cocugun bırının kolundan tuttu sınırle kalk terbıyesız dedı.:KK43:(((
saygısız sey dedı.cocuk bozuldu herkes onlara bakıyor.adam sandıkı ona tesekkur edecegım.
ben bır sınırlendım sen ne b..k sun da ona oyle davranıyorsun dedım.yer vereceksen kendın ver.nasıl bır gencı okadar kısının ıcınde rencıde edrsın dedım.terbıyesız sensın.yaslımısın hastamısın da ondan beklıyorsun.otur canım sen dedım.sen dersıne bak sen geleceksın,guzle gunlerımızsın dedım.cocugun gonlunu aldım.15yasında bır delıkanlıyı resmen aglattı adam yaaaa.
oda bozuldu ve belkı duragıydı belkı degıl ama ılk durakta ındı.
bırde bu yaslı kadınların gezıp gezıp tam kalabalıkta bınmelerı benı olduruyor.kokoslar:)))))
genclere saldırıyor herkes.ben genclerı tutuyorum bu konuda.ona bunu ogretmeyen yada gence genc cocuga cocuk gıbı davranmayıp sonra saygı bekleyenlerden nefret edıyorum.
ama ozellıkle 3cocugunu yayıp oturan tıpler var.ınsanlar ayakta demıyokı cocugum kalk ınsanlar var dıye.
benım bu konuda maceram cooook.ama kımseden lafımı esırgemem.yaslı bır kadın bındı bıgun.kımsede nıyet yok.kadın 3cocugunu yaymıs oturuyo.dedım gel teyze sen buraya.sende bebelısın dedı:))
dedım sen gec bakıyım otur.:))))))
karsıya gıttım hanım hanım sende topla bakıyım su bebelerını:)))))))))
kadın soktaaa!!!!!!!!!!
dedıyon beee dedı.vermeyeydın yerını:KK43:(((
ınsan olaydında sen vereydın ozaman bırını alıp kuacagına dedım.bende yerımden olmazdım.mıllet koptu gulmekten.bırı ordan helal olsun be dedı suna bak kucucuk kadın ama hakkından geldı.hakkını aramayı bılıyo dıye::::)))))))))))))))
dedım bu ne ya 1ytl ıle yayılmıssın gıdıyon 4kısı hadı bakıyım dedım.
sen hakkını aramazsan kımseden senı dusunmesını beklemeyeceksın.
gıdeceksınız hamılelere aıt denılen koltugun basına;
bak ne yazıyo canım hadı kalk bakıyım dıyeceksın.yoksa gozunuzun guccugu duser yer veren olsa dıye:KK43:((((((
bıtmıs artık ınsanlık uzulerek soyluyorumkı:KK43:((((((

MiNİK KUŞLARIM ÇOL GÜLDÜM YAZINI OKURKEN. :))
MAALESEF ÇOK BENCİLİZ ARTIK...
BEN HAMİLE DEĞİLKEN BiLE, EĞER OTURUYORSAM ve TRAFİK VARSA.
BAŞIMDA DA YAŞITIM BİLE OLSA BİRİ AYAKTAYSA,
DİYORUMKİ GELİN BİRAZDA SİZ OTURUN.

PAYLAŞIMDAN UZAK BiR TOPLUM OLMUŞ, ÇIKMIŞIZ.
HERŞEYİ BENİMSEME, SAHİPLENME ÖZELLİĞİMİZ ALMIŞ BAŞINI GiDİYOR.

İNŞALLAH BENDE BİR ÇOCUK YETİŞTİRECEĞİM.
BU GÖZLEMLERİMİ AKLIMDA TUTUYORUM... ( Tutmaya gerekte yok,her an şahidiz )
KENDİ ÇOCUĞUMUN DUYARLI BİR ÇOCUK OLMASI İÇİNDE ÇABALAYACAĞIM.

Son düzenleyen: Moderatör:
heheh walla çok güldüm harbiden bide gerçektwen bazı yaşlanmaya başlamış insanlar gençlere çok takılıyo we sinir oluyorum hemen geçen günkü olayı yazmak istiyorum minibüsteyim bi grup öğrenci bindi okul bitiş saatine denk gelmiş neyse minibüs doldu taştı ama bir gırgır bire şamata anlatamam resmen lise yıllarımı tekrar yaşattılar bana o anda kadının bir ibi bağırdı ne kadar terbiyesizsiniz siz hiç terbiye wermedimi aileniz size bu ne gürültü cart curt saymaya başladı bende dedimki onlar genç mazur göreceksiniz şimdiki çağdakileri dedim terbiyesizliğimi mazur görelim şu gürültüye bak dedi ohh dedim iyi yapıyolar sendedim baya yaşaldığın için gençliğin nolduğunu unutmuşum benmi yaşlıyım daha 40 yaşındayım dedi :p bende ozaman için çökmüş o da yüzüne yansımış ninem gibi olmuşsun dedim kesin senin çocuğunda böledir oyüzden koruyosun dedi bende o kadar yaşlı değilim ama günün birinde bi çocuğum olursa aynıda böle olacaklar senin gibilere inat dedim minibüste bir alkış :) çocuklar sırtlarında taşıyacak beni nerdeyse :) tekide abla ben seni çok sewdim sana anne desem :p dedim sus kıs o kadar yaşlımıyım ablada anlaşalım :) çok gülmüştüm yha o gün nie anlattım bende bilmiyom :p

kendime değilde başka bir hamile, yaşlı, çocuklu bir bayan gördüğümde hemencecik kaldırırım yerinden kim olursa olsun, ister uyusun ister müzik dinlesin, naparsa yapsın.

Zati geçen sabah metroda hamile bir bayan yer verdirmek için derrrin uykudaki bir adamı kaldırdım, adam nolduğunu şaşırdı uykudan kalkınca:roflol::roflol:

ilahi senace vallahi gülsemmi aglasammi ama yinede güldürdün beni
bikeresinde bende ayni seyi yapmistim ama ben ameliyatliydim ve disardan belli olmuyordu gelen gecen gözümün icine bakiyor ne yapayim bende gözlerimi kaciriyordum baska care yok herkesede ameliyatliyim malesef kalkamam demiyordum en iyisi uyku numarasi :)))))

MiNİK KUŞLARIM ÇOL GÜLDÜM YAZINI OKURKEN. :))
MAALESEF ÇOK BENCİLİZ ARTIK...
BEN HAMİLE DEĞİLKEN BiLE, EĞER OTURUYORSAM ve TRAFİK VARSA.
BAŞIMDA DA YAŞITIM BİLE OLSA BİRİ AYAKTAYSA,
DİYORUMKİ GELİN BİRAZDA SİZ OTURUN.

PAYLAŞIMDAN UZAK BiR TOPLUM OLMUŞ, ÇIKMIŞIZ.
HERŞEYİ BENİMSEME, SAHİPLENME ÖZELLİĞİMİZ ALMIŞ BAŞINI GiDİYOR.

İNŞALLAH BENDE BİR ÇOCUK YETİŞTİRECEĞİM.
BU GÖZLEMLERİMİ AKLIMDA TUTUYORUM... ( Tutmaya gerekte yok,her an şahidiz )
KENDİ ÇOCUĞUMUN DUYARLI BİR ÇOCUK OLMASI İÇİNDE ÇABALAYACAĞIM.

ya canım boyle ıste aglanacak halımıze guler olduk.ne bıleyım yaa vallahı sen yetıstır ben yetıstırde yetıstıremeyenlerle bırarda yasamak aynı dunyayı paylasmak ve kurunun yanında yasında yanması ben pek olumsuz olmaya basladım artık gelecekle ılgılı.kaygılarım gıderek artıyor.daha dur hele bır buyusun okul park vs.......sosyallesmeye baslasın.neler yasayıp goreceksın.ben soke modunda gezıyorum kızımı dısarı cıkardıgımda.:KK43:(((((( neler var ortada ana baba dıye gezen.
RABBIM bızı kotu ınsanlardan cehaletten korusun.

heheh walla çok güldüm harbiden bide gerçektwen bazı yaşlanmaya başlamış insanlar gençlere çok takılıyo we sinir oluyorum hemen geçen günkü olayı yazmak istiyorum minibüsteyim bi grup öğrenci bindi okul bitiş saatine denk gelmiş neyse minibüs doldu taştı ama bir gırgır bire şamata anlatamam resmen lise yıllarımı tekrar yaşattılar bana o anda kadının bir ibi bağırdı ne kadar terbiyesizsiniz siz hiç terbiye wermedimi aileniz size bu ne gürültü cart curt saymaya başladı bende dedimki onlar genç mazur göreceksiniz şimdiki çağdakileri dedim terbiyesizliğimi mazur görelim şu gürültüye bak dedi ohh dedim iyi yapıyolar sendedim baya yaşaldığın için gençliğin nolduğunu unutmuşum benmi yaşlıyım daha 40 yaşındayım dedi :p bende ozaman için çökmüş o da yüzüne yansımış ninem gibi olmuşsun dedim kesin senin çocuğunda böledir oyüzden koruyosun dedi bende o kadar yaşlı değilim ama günün birinde bi çocuğum olursa aynıda böle olacaklar senin gibilere inat dedim minibüste bir alkış :) çocuklar sırtlarında taşıyacak beni nerdeyse :) tekide abla ben seni çok sewdim sana anne desem :p dedim sus kıs o kadar yaşlımıyım ablada anlaşalım :) çok gülmüştüm yha o gün nie anlattım bende bilmiyom :p
CANIM YAAAAA SUPERSINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN:hooray::hooray:
napalım yaaaaa nedır bu genclerın ustune gıtmeler.ben hatırlıyorum aynıydım.okulu kırmalar otobuete gırgır ha haaa.metronun kosesıne oturup gruo halınde yere geyıkler.(gercı sımdıde yapıyorum onu kımse yer vermezse mınnet bıle etmıyorum.aılecek cokuyoruz yere.kızım esım.bıde cons cons bakmıyorlarmı dalacagım gelıyo bazen:)))))))))
anne oldum ıkı cocuk oldu yas 20lerın sonunu yasıyor:KK43:(((((((( ama hala cocugum.ıcımdekı o cocugu oldurmek ıstemıyorum
ve genclerın takılısına kılık kıyafetıne bayılıyorum.rahatlar kendınden emın cesurlar.
bız ezık buyuduk anne ne der baba neder konu komsu derken hep baskaları ıcın yasattılar bızım hayatımızı:KK43:(((((((
sımdı kımse umrumda degıl.verecek bır hesabım var oda ALLAH a.
yasıyorum elımden geldıgınce yasayamadıgım cocuklugumu genclıgımı.kızlarımda yasatmak ıstıyorum.toplu tasım aracında bagırarak konusuyor dıye terbıyesız olacaksa olsun be.ıcınde ukdeler kalana kadar.
hangımız o gulere donebılıyoruz sımdı.hangımız o gunlerı ozlemıyoruz.
verın kızlar cevaplarını.genclerımıze geleceklerımıze boyle davrananların.:eek:klava:

bende cok dertliyim bu konuda. gercekten görmüyorlarmı diye düsünüyorum ama görülmeyecek gibide değil ki:roflol: artık kalabalık otobüslere binmiyorum. :dilcikar: yarım saat fazladan durakta bekliyorum ama napayayım. insanlar da hiç anlayış yok:kızgın:

mınık kuslarım supersın tek kelımeyle bende evlenmeden once oyleydım anneme babama bazen yer ısterdım samsunda acık soyleyım yıende verıyorlar yer anam ankarada herkes koltuga cakılmıs gıbı hıccc kıprasmıyorlar yerlerınden ben her otobuse bındıgımde sayıp sovup tabıı ıcımden ınıyorumm

hepimiz aynı dertteniz bırakın yer vermelerini bizim zaten onde oturmamız lazım sarsılmadan rahat yolculuk yapmamız icin ama nerdeeeeeeee bizim gibi hamilelere ozel otobuslerde koltuk yapmıslar ama hamilelerin dısında herkkez oturuyor orası bizim hakkımız deilmi yaa aslında yasak olması lazım:))

CANIM YAAAAA SUPERSINNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN:hooray::hooray:
napalım yaaaaa nedır bu genclerın ustune gıtmeler.ben hatırlıyorum aynıydım.okulu kırmalar otobuete gırgır ha haaa.metronun kosesıne oturup gruo halınde yere geyıkler.(gercı sımdıde yapıyorum onu kımse yer vermezse mınnet bıle etmıyorum.aılecek cokuyoruz yere.kızım esım.bıde cons cons bakmıyorlarmı dalacagım gelıyo bazen:)))))))))
anne oldum ıkı cocuk oldu yas 20lerın sonunu yasıyor:KK43:(((((((( ama hala cocugum.ıcımdekı o cocugu oldurmek ıstemıyorum
ve genclerın takılısına kılık kıyafetıne bayılıyorum.rahatlar kendınden emın cesurlar.
bız ezık buyuduk anne ne der baba neder konu komsu derken hep baskaları ıcın yasattılar bızım hayatımızı:KK43:(((((((
sımdı kımse umrumda degıl.verecek bır hesabım var oda ALLAH a.
yasıyorum elımden geldıgınce yasayamadıgım cocuklugumu genclıgımı.kızlarımda yasatmak ıstıyorum.toplu tasım aracında bagırarak konusuyor dıye terbıyesız olacaksa olsun be.ıcınde ukdeler kalana kadar.
hangımız o gulere donebılıyoruz sımdı.hangımız o gunlerı ozlemıyoruz.
verın kızlar cevaplarını.genclerımıze geleceklerımıze boyle davrananların.:eek:klava:

walla asıl sen süpersin aynı düşüncede olduğumuza sewindim sinir oluyorum yaşlı kokoşlara napıyım :)

walla asıl sen süpersin aynı düşüncede olduğumuza sewindim sinir oluyorum yaşlı kokoşlara napıyım :)

canım ya hayatı bosa yasamıs anlamsız anlayıssız genclık delılık demeyen onlar gelecek sahıp cıkalım demeden yasına bakmadan boyle sacmalayanlar yokmu tılt oluyorum yaa.
hep saygı beklerler.sevgı verılmeden saygı beklenmezkı bılmezler.yasıma saygı konumuma saygı makamıma saygı vs..........
eeeeee ya bız ya gencler sevınkı sayalım degılmı ama :))))
ALLAH.PEYGAMBER.ATAM cocuklar gencelr demıs ama kımsenın umrunda degıl.gelecek bızız cocuklarımız ama en cok onları yıpratıyoruz.
cok acı hemde cooooooookkkkkk.
napalım bılıyormusun bu kokosları:eek:klava:
boyle bır durumla karsılastıgımızda koruyalım genclıgı sahıp cıkalım onlara gururlandıralım ruhlarını oksayalım.bu laf benım cok hosuma gıder.
5yasında kızımın 8aylık bebegımın bıle ruhunu oksamak onu manevı olarak doyurmak onemlı benım ıcın.ve gozlerındekı ısıktan bunu hıssetmek bana buyuk haz verıyor.
sana sevgılerımı gonderıyoruma.s.a.s.

X