• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi kaybetmeme bir adım kaldı :(

Sinem00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2010
414
0
0
İstanbul
Bu konuyu açma sebebim bana öneride bulunacak ,yol gösterecek insanların olduğuna olan inancım.. 18 yaşındayımm ama her sorun bende sanki çok ağır bir dönemden geçiyorum.Öss ye hazırlık sürecimdi bu yıl ve her türlü sorun beni buldu babam doğru düzgün işte çalışamaz sürekli iş değiştirir işten çıkar bu durumda bizi hem maddi hemde manevi olarak etkiliyor. Annemin huzursuzluğu benim de psikolojimi etkiliyor ne kadar takmamam gerektiğini bilsemde takmamaya çalışsamda bazen öyle bunalıyorum ki kendime engel olamıyorum.:çok üzgünüm: 8 aydır facebook aracılığıyla tanıştığım bi erkek arkadaşım var birbirimize hep destek olduk o da suan öss ye hazırlanıyor aynı yaştayız . Önceleri çok iyi arkadasken bu arkadaslık duygusal birlikteliğe dönüştü,ayrı şehirlerdeyiz uzağız her ne kadar acı versede özlemi alışmaya çalışıyorum 1 hafta önce ist.a geldi ve görüştük. Belki internetten güvenilmez diceksiniz ama ailesi çok inanclı o da cok iyi yetişmiş bu ortamda öle kız peşinde ufak düşünen biri değil. Buna rağmen basen gereksiz şüphelenere kapılıyorum ve o çok üzülüyo şüphe duyduğum için :gitme: Birde bu sene staj görüyorum ve işyerimde de mutsuz olduğum sinir olduğum insanlar var herkesten nefret ediyorum bazen. Bu yaşıma kadar hep umutlu oldum umudumla yaşadım morelim hep yüksek oldu çünkü umudumu kaybetmiyodum ama artık tüketiyorum o içimdeki şavaşa karsı mücadeleyi... 1 ay kaldı öss sınavına bu kafayla napıcamı bilmiyorum ders çalışmamı da etkiliyo napim ben nerden neyi toparlayım hiç bilmiyorum. Hep karamsar düşünen biri olmaya başladım psikiyatrise gitmek istiyorum ama ilaç kullanmayı asla istemiyorum kullanmıcamda.. Sadece konusmaya ihtiyacım var.. Bu tür sorunlar yaşamış atlatmış kişiler varsa lütfen paylaşsınlar benimle morele ihtiyacım var.. :sm_confused:

Yaşadıkların, karmaşaların sınav stresinden olabilir, sanırım lise sondasın, bilirim yorar insanı son sınıfta olamak. Sınav teleşı, bundan soonra ne olacak kaygısı, kendini boşlukta gibi hissetmek falan... Ama içini ferah tut sevdiğine güvenmiyorsan yolver ama güveniyorsan da aklına böyle şeyler getirmemen gerektiği gibi uyanık olmayı da bilmelisin. Ben netten ollan arkadaşlıkların güvenirliğine inanmam ama inş. mutlu edebilir seni...

bu dönemde öle aşkk meşk işlerine çok düşme cnm.çokk etkiler çünkü.birbirnize destek olun o aşamada kalsın.hele bir de arada mesafe var.aman diim.de ki ona da sınav bitene kdr aramızdaki duygusallığı konuşmayalım.az kaldı.sakin ol..şimdi sana herşey üstüste geliyor gibi geliyordur.ilaçla uyuşturma derim kendini.çünkü bu kdr güzel cümleler kuruyorsun çok ciddi sorunların yok bence.sadece sakinleşmeye ihtiyacın var.sıkıldıkça yaz burda.hepimiz atlattık öss strresini.ama bak hepimiz bi şekilde kazandık iyi kötü yolumuzu tutturduk.içini ferah tut.azcık bi zaman sora başka tatlı telaşların olacak.onu dşün.yeni okul arkadaşlar.ne güzel şeyler :)

bu arada ben de öss ye çalışırken ailecek hayatımızın en kötü maddi srounlarını yaşıyorduk.17 ıldır yaşadığımız evden kapı önüne konmuştuk.ama bu beni daha da hhırslandırdı.bunun konsantrosyonunu bozmasın izin verme.her ailenin olur böle dönemleri ama gecer.Allah sağlık versin önce.ama sen iyice derslerine asıl ki babacın da daha da umutlansın.tamam mı

Canim benim dünya bu, derdi olmayan varmi bu dünyada?
Ama önemli olan o caresizligin icinde yinede güclenip yola devam etmek.
Hicbirsey bedava verilmiyor insana yada kimse diploma hediye etmiyor.
Eger gercekten istiyorsan, basarili olman senin elinde.
Ama pek istekli degilsen armudun sapi üzümün cöpü diye diye hic birseye ulasamazsin.
Yani bahaneler cok...
Bence o tanisitign gencle birbirinize gaz verip iyi bir öss sinavi gecirmen icin cabalamaniz.
Biribirinize destek olun, tiyolar verin, tek basina ders calismaktan daha iyidir. Motive eder sizi.

Teşekkür ederim düşüceleriniz için :1rolleyes: Sınav dönemim olduğu için belkide bu kadar takıyorumdur bunuda düşündüm hep.. Duygusal anlamda ise kendimi baya kaptırdım ona onun olmadığını düşündüğüm an mutsuz oluyorum zaten onun dersleri çok çok iyi ve kesin istanbulu kazanıcak biliyorum buraya gelirse daha çok görüşebiliriz diye hep ümit ediyoruz. Şüphe duymamaya çalışıcam ama kötü düşüncelerimden kurtulamıyorum kendi kendime şöyle diyorum ' ya ben şüphe duymaz kendimi daha da bağlar ve sonunda hüsrana uğrarsam 'acı cekmekten hep korkuyorum cevremdeki örnekler filan cok etkiledi beni aşk acısını öcü gibi görüyorum artık.. Farkındayım sorunlar beni erken olgunlaştırdı ve olgunlastırmaya devam ediyor cünkü bnim yasıtım birçok genç veya arkadaslarım olsun baska seylerin peşinde dünyadan haberi yok zevk,eğlence v.s. v.s.... And meslek lisesindeyim 2 senelik geçiş hakkım zaten var ama 4 yıllık için kasıyorum suan kendimi bu 1 ay ne kadar değiştiririm birşeyleri bilmiyorum inanıyorum değiştirebileceğime ama faaliyet lazım bu isteksizlikle ders çalışılmıyor,morel bozukluğuyla..

Bu arada ozzy_mim çok güzel söylemişsiniz saolun ama aramızdaki duygusallığı konusmayalım diyemiyorum çünkü yanlış anlıcak diye korkuyorum .. Anlayıslıdır yanlıs anlamasada aramız soğur bu kez , denedim birkez arkadas gibi olalım dedim hatta öyle devam edicektik daha kötü oldum tavır aldı bana karsı desteğini keser gibi hissettim psikolojim daha bi beter olmustu mide krampları filan 1 haftada atlattım o durumu .. :(

Teşekkür ederim düşüceleriniz için :1rolleyes: Sınav dönemim olduğu için belkide bu kadar takıyorumdur bunuda düşündüm hep.. Duygusal anlamda ise kendimi baya kaptırdım ona onun olmadığını düşündüğüm an mutsuz oluyorum zaten onun dersleri çok çok iyi ve kesin istanbulu kazanıcak biliyorum buraya gelirse daha çok görüşebiliriz diye hep ümit ediyoruz. Şüphe duymamaya çalışıcam ama kötü düşüncelerimden kurtulamıyorum kendi kendime şöyle diyorum ' ya ben şüphe duymaz kendimi daha da bağlar ve sonunda hüsrana uğrarsam 'acı cekmekten hep korkuyorum cevremdeki örnekler filan cok etkiledi beni aşk acısını öcü gibi görüyorum artık.. Farkındayım sorunlar beni erken olgunlaştırdı ve olgunlastırmaya devam ediyor cünkü bnim yasıtım birçok genç veya arkadaslarım olsun baska seylerin peşinde dünyadan haberi yok zevk,eğlence v.s. v.s.... And meslek lisesindeyim 2 senelik geçiş hakkım zaten var ama 4 yıllık için kasıyorum suan kendimi bu 1 ay ne kadar değiştiririm birşeyleri bilmiyorum inanıyorum değiştirebileceğime ama faaliyet lazım bu isteksizlikle ders çalışılmıyor,morel bozukluğuyla..

moral bozacak ne var.sağlığın yerinde mi?evet.
hoşlandığın biri var?evet.
insan ilerde ya beni aldatırsa ya da ya ayrılırsak diye şimdiden mutsuz olmaz ki.saçmalama.olursa inşallah olmaz buraya bi konu açarsaın o zaman dertleşiriz.
bi de dediğim gibi bu bi ay duygusallığı çok öne koymadan sadece birbirnize destek olun.bunu oona da söle.bakarsın o kazanır gelir yollarınız kesişir.
ayrıca da en köötü 2seneliğe gecersin sora 2 sene sonunda dgs ye gecersin.ya benim arkadaşım 23 yaşında 2 senelik kazandı.bu sene bitiriyor.dgs yi de deneyecek.hiç vazgeçmedi.daha bu yaşta ne böle.
silkelen kendine gel cnm.moral bozacak hiççççççççççççççççç bi durumun yok.sadece stres var o kdr.o da olsun zate seni motive edera.s.

Bu arada ozzy_mim çok güzel söylemişsiniz saolun ama aramızdaki duygusallığı konusmayalım diyemiyorum çünkü yanlış anlıcak diye korkuyorum .. Anlayıslıdır yanlıs anlamasada aramız soğur bu kez , denedim birkez arkadas gibi olalım dedim hatta öyle devam edicektik daha kötü oldum tavır aldı bana karsı desteğini keser gibi hissettim psikolojim daha bi beter olmustu mide krampları filan 1 haftada atlattım o durumu .. :(

oyyyyyyy kıyamam ben sana.bu aşk olsa bi dert olmasa bi dert ya.cnm ona öle deme de mesela de ki.
biz hadi derslerimiz harici bişi konuşmayalım cnm tamam mı.1 ay sorasına konsantre olalım ki senin yanıma gelmen kesinleşssin.ben de seni sıkmıcam artık öle(hani güvensizlikten onu üzüyormussun ya)öle kapris fln yok bu 1 ay.sadece derslerimiz var tamam mı

falan gibi de.olmaz mı?

moral bozacak ne var.sağlığın yerinde mi?evet.
hoşlandığın biri var?evet.
insan ilerde ya beni aldatırsa ya da ya ayrılırsak diye şimdiden mutsuz olmaz ki.saçmalama.olursa inşallah olmaz buraya bi konu açarsaın o zaman dertleşiriz.
bi de dediğim gibi bu bi ay duygusallığı çok öne koymadan sadece birbirnize destek olun.bunu oona da söle.bakarsın o kazanır gelir yollarınız kesişir.
ayrıca da en köötü 2seneliğe gecersin sora 2 sene sonunda dgs ye gecersin.ya benim arkadaşım 23 yaşında 2 senelik kazandı.bu sene bitiriyor.dgs yi de deneyecek.hiç vazgeçmedi.daha bu yaşta ne böle.
silkelen kendine gel cnm.moral bozacak hiççççççççççççççççç bi durumun yok.sadece stres var o kdr.o da olsun zate seni motive edera.s.

Haklısınn çokk saol, denicem söylediklerini yapmayı a.s.

oyyyyyyy kıyamam ben sana.bu aşk olsa bi dert olmasa bi dert ya.cnm ona öle deme de mesela de ki.
biz hadi derslerimiz harici bişi konuşmayalım cnm tamam mı.1 ay sorasına konsantre olalım ki senin yanıma gelmen kesinleşssin.ben de seni sıkmıcam artık öle(hani güvensizlikten onu üzüyormussun ya)öle kapris fln yok bu 1 ay.sadece derslerimiz var tamam mı

falan gibi de.olmaz mı?

Olur bunu da söylicem o zaten hep ders çalışma taraftarı yani şimdi gülüceksin ölse yine ders calısmayı bırakamıyo bağımlısı :D Evet aşk olsa bir dert olmasa bir dert :( sürekli geleceği düşünmem karamsarlığımdan kaynaklanıyo farkındayım .. :kedi:

:1hug:
Olur bunu da söylicem o zaten hep ders çalışma taraftarı yani şimdi gülüceksin ölse yine ders calısmayı bırakamıyo bağımlısı :D Evet aşk olsa bir dert olmasa bir dert :( sürekli geleceği düşünmem karamsarlığımdan kaynaklanıyo farkındayım .. :kedi:

oooo enişte baya çalışkan ha.ne güzel işte.sen de bırak karamsarlığı çnkü bunu gerektirecek bi durumun yok.herşey güzel olacak diye şartla kendini

sorunlar yüzünden öss ye adapte olamıyorum diyosun ........ama kendin bir sorun daha ekliyosun ...şimdi bunlara kafa yorma zamanı değil dersini çalış hayatını kurtar ...

sorunlar yüzünden öss ye adapte olamıyorum diyosun ........ama kendin bir sorun daha ekliyosun ...şimdi bunlara kafa yorma zamanı değil dersini çalış hayatını kurtar ...

Sanırım hiç duygusal bağ yaşamadın yada beni avutmak istiyosun adı üstünde duygusal engel olamıyosun .. Zaten mantığının önüne geçen su duygusallık olmasa deha olucaz da işteee ....

Ben öss'ye hazırlanırken babamın işleri bozulmuştu ve evimizden çıkartılmıştık ayrıca üvey annem babamın durumunun daha kötü olacağını öngörerek terk etmişti evi. Babannem büyükbabam babam ve ben kaldık, ben haftanın 3 günü staj, 2 günü okul, 2 günü dersane olmak üzere hiç boş vaktim olmadan çalışıp bir yandan da evin işlerini yapmaya çalışıyodum, okuldan gelince yemek yapıyodum evi süpürüyodum, alışverişe çıkıyodum. Çünkü babannem yaşlı bir insan ona yaptırmak istemiyordum. Ayrıca okula aylık proje ve rapor yetiştirmem gerekiyordu ve mezun olabilmek için beceri eğitim sınavlarımız vardır bir yandan da ona çalışıyodum. Bu kadar kendimi sıkmamın sonucu noldu tabiki kazanamadım, kendimi üzüp sıkmamın hiç bir şeye fayda etmeyeceğini tecrübe etmiş oldum o kadar.
Demem o ki beterin beteri var diye düşün gelecek günlerine sıkı sarıl ve hayatın için savaş. Moralini bozacak her şeyi kafandan uzaklaştır çünkü zaten bu yaşında elinden gelecek bir şey yok. Sen kendi geleceğine odaklan ve ne olursa olsun daha kötüsü de olabilirdi diye kendini motive et. Kendini üzüp kafanı dertlere takıp salma herşeyi. Elinden geleni yap Allah yardımcın olacaktır =)

Ben öss'ye hazırlanırken babamın işleri bozulmuştu ve evimizden çıkartılmıştık ayrıca üvey annem babamın durumunun daha kötü olacağını öngörerek terk etmişti evi. Babannem büyükbabam babam ve ben kaldık, ben haftanın 3 günü staj, 2 günü okul, 2 günü dersane olmak üzere hiç boş vaktim olmadan çalışıp bir yandan da evin işlerini yapmaya çalışıyodum, okuldan gelince yemek yapıyodum evi süpürüyodum, alışverişe çıkıyodum. Çünkü babannem yaşlı bir insan ona yaptırmak istemiyordum. Ayrıca okula aylık proje ve rapor yetiştirmem gerekiyordu ve mezun olabilmek için beceri eğitim sınavlarımız vardır bir yandan da ona çalışıyodum. Bu kadar kendimi sıkmamın sonucu noldu tabiki kazanamadım, kendimi üzüp sıkmamın hiç bir şeye fayda etmeyeceğini tecrübe etmiş oldum o kadar.
Demem o ki beterin beteri var diye düşün gelecek günlerine sıkı sarıl ve hayatın için savaş. Moralini bozacak her şeyi kafandan uzaklaştır çünkü zaten bu yaşında elinden gelecek bir şey yok. Sen kendi geleceğine odaklan ve ne olursa olsun daha kötüsü de olabilirdi diye kendini motive et. Kendini üzüp kafanı dertlere takıp salma herşeyi. Elinden geleni yap Allah yardımcın olacaktır =)

Saol tatlım kendimi bırakmamak için elimden geleni yapıyorum, çok büyük sabır gösteriyorum. Dün staj yerimden geldiğimde ağlamak üzereydim yemek yiyemiyorum artık yediğim yemekten birşey anlamıyorum . Ama noluyo kendimi üzdüğümle kalıyorum kimseye birşey olduğu yok. Bide bu stajı nerden cıkarıyorlarsa yaşımız az bucuk küçük diye herkes kendini birşey sanıyo ezmeye calısıyo bu stresin içinde birde onlarla uğras işin yoksa..........

Bilirim malesef bir de özel sektörde yapıyorsan stajını fena ezerler. Sen şükren seni sadece eziyorlar, beni şirket iflas ediyor diye işten çıkardılar senenin ortasında ve açıkta kaldım her yer stajerini almıştı bütçe ayıramayız maaş veremeyiz dediler, ben de dersane masrafımı kendim ödüyordum aldığım maaşla yani, açıkta kalınca aksadı taksitlerim bir sürü dert, okulda devam ettim bir ay stajıma ama tabi okul maaş vermiyordu onca sıkıntı arasında bir de iş aradım Allah'tan sonra halam buldu belediyede yeniden çalışmaya başladım. Dediğim gibi beterin beteri var arkadaşım. Sen boşver ezmeye çalışanları onlar hep var piyasada malesef. Şimdilik kulaklarını tıka az kalmış zaten bitecek yakında diye düşün. Hiçbirşeyi takma kafana her acı bir tecrübedir unutma =)

Bilirim malesef bir de özel sektörde yapıyorsan stajını fena ezerler. Sen şükren seni sadece eziyorlar, beni şirket iflas ediyor diye işten çıkardılar senenin ortasında ve açıkta kaldım her yer stajerini almıştı bütçe ayıramayız maaş veremeyiz dediler, ben de dersane masrafımı kendim ödüyordum aldığım maaşla yani, açıkta kalınca aksadı taksitlerim bir sürü dert, okulda devam ettim bir ay stajıma ama tabi okul maaş vermiyordu onca sıkıntı arasında bir de iş aradım Allah'tan sonra halam buldu belediyede yeniden çalışmaya başladım. Dediğim gibi beterin beteri var arkadaşım. Sen boşver ezmeye çalışanları onlar hep var piyasada malesef. Şimdilik kulaklarını tıka az kalmış zaten bitecek yakında diye düşün. Hiçbirşeyi takma kafana her acı bir tecrübedir unutma =)

Bitmicek bu çile 3 ay çalışıcam aynı yerde devamm... Hem aileme katkıda bulunurum hem kendi masrafımı cıkarırım die. Zaten üni.ye yerleşsem de çalışmayı düşünüyorum bi yandn, babamla olmucak bu aile artık yüküm arttı yaşım ilerledikçe anlıyorum ki..

Back