Böyle dememin nedeni okulda ingilizce olarak ''yes, no'' hariç hiçbir şey öğrenmememe rağmen, kendi başima 3 dil biliyor ve +3 dil daha öğreniyor olmam.
Örneğin ingilizce, hayran olduğum insanlarin şarkilari, sözleri ve tweetlerini sürekli anlama isteğim sayesinde ingilizceyi 2 buçuk yil önce başlayip 1 buçuk yil önceye kadar yani neredeyse 1 yil kadar bir sürede tüm bunlari anlayip çevirip cevap yazma isteğim ve bu yüzden farkli farkli çeviri sayfalari kullanmamla şuan kendim çeviri yapiyor ve okulda öğretmenlere ingilizce eğitiminde yardim ediyorum. TABİİ Kİ MÜKEMMEL DEĞİLİM!! Ancak türkçeye çeviri yapmadan aklimdan anlamak bana yetiyor
Basit değil biliyorum ancak ben hirslandiğimda gözüm hiçbir şey görmez, 6. sinifta ingilizcem 3'tü (o da hocanin kopyalari sayesinde) 7. sinifta (yaklaşik 5 ay sonra) ilk yazilimdan 90 ve ondan sonra da hep 90'in üstünde ve 100 aldim (çok dikkatsiz olduğum için hatalarim olabiliyordu) Özellikle dediklerini ve aksanlarini anlamayi çok istediğim için amerikan, ingiliz ve hatta hint aksanlarini öğrendim. (Hatta okulda ingilizce konuşurken aksan kullandiğim için insanlar hep bir şey anlamadiklarini söyleyip üstüme geliyorlardu, ancak dilim alişmişti, elimde değildi -,-) Şimdi ise şarki çeviri videolari tarzi şeyler yapiyorum unutmamak için..
Annem ve babam türk olsa da Almanya'da yaşadiklari için (baba tarafinda almanlar var) ben de Almanya'da doğdum ve direk Almanca öğrendim. Ancak yillarca süren ve 6 (neredeyse 7) yaşimda son damlayş taşiran aile sorunlari yaşandiği için annemle ben Türkiye'ye anneannemlerin yanina geldik. Türkçe bilmediğim için 1 yil geç yazildim okula (türkçe öğreniyordum) ve ''r'' harfini telaffuz edemiyordum TT (TT=ağlama işareti) Ancak 8 yil oldu ve hiçkimse ile almanca konuşmadiğim için unuttum. Tuhaf ancak denilen şeyleri türkçeye çevirmeden anliyorum ancak konuşamiyorum. Cümle kurmakta zorlaniyorum. (3. okulumda Almanca eğitimi veriyorlardi)
Şimdi de korece ve japonca öğreniyorum. Hangeul, Hiragana ve Katagana alfabeleri (öğrendim) kolay olsa da Kanji alfabesini öğrenebileceğimi sanmiyorum TT Çooook uzun (yaparim ama üşeniyorum) Annem fransizca, rusça, ingilizce ve arapça öğrenmek istiyor bana da ingilizce öğret ve sen de bu dilleri öğren diyor ancak ben sadece öğrenmek istediğim, hirsim olan dilleri öğrenmeyi seviyorum. Ne yapmaliyim
Dil öğrenmeye devam etmem benim için yararli mi