• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi dibe batmış gibi hissediyorum nasıl çıkarım?

Arnicamontana

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2018
73
63
8
29
Merhaba hanımlar. Hayatımda kendimi bu kadar kötü durumda hatırlamıyorum inanın. Dünyada bin türlü dert var sağlığım yerinde çok şükür ama içim almıyor bunca haksızlığı dayanacak gücüm kalmadı.
Bir iki defa buraya konu açtım okuyanlar vardır birkaç ay önce en büyük derdim sevgilimle yürütmek zorunda olduğumuz uzun mesafe ilişkisiydi. 7-8 ay önce merkezi mesleki bir sınava girdim ve epey yüksek bir dereceyle kazandım, başka bir şehirde yerleştim ve işe başladım. Kendimle gurur duyuyordum hep üniversiteyi başarıyla bitirdim başka bir şehirde kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum dedim binlerce kez şükrettim. Ama gel görün ki birgün kurum bana "güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sebebiyle görevinizde devam etmeniz uygun görülmemiştir'' diye tebligat yolladı. Pılımı pırtımı toplayıp beş parasız memleketime dönmek zorunda kaldım. Şimdi hiç bilmediğim avukat, dava, hukuk, itiraz vb. şeylerin içinde buldum kendimi. Şimdi aranızdan bazıları diyecek istersen Türkiye birincisi ol demek ki devlet memuru olmak için sakıncalısın. Ama inanın işler öyle değil. Bir yıl boyunca afedersiniz eşşek gibi çalıştım. Arkadaşlarım iş ararken ben 40 derece sıcakta ders çalıştım. Annemin maddi özgürlüğü olmadığından babamın da bana vermeye değer görecek parası olmadığından sevgilimden ablamdan aldığım paralarla sınava girdim. Kazandım. Hayatımda hiçbir zaman yanlış kötü olabilecek, birinin gelip bana sen devlet memuru olamazsın diyeceği kadar bir şey yapmadım. Benim emeğimin karşılığı bu mu? Birkaç ay önce beni arayıp tebrik eden insanlar şimdi telefonlarımı açmıyor. İş arıyorum neden seni işe alalım sakıncalısın demek ki diyor. İş için lazım olan bir belgeyi cebimde para olmadığı için alamadım ve iş başvurusu yapamadım. Nasıl çıkacağım bu haksızlığın içinden gerçekten sabrım tükenmek üzere lütfen bana yol gösterin.

Canım istediğin kadar çalış. Eğer öncesinde güvenlik soruşturmasını geçemeyeceğin bir bağlantın olduysa devlet artık risk almıyor. 5 kişi alacak diyelim. 1. Sensin. 1-5'i alacagıma 2-6 yı alırım ama risk almam diyor devlet.
Güvenlik soruşturmasının ne konuda olduğu malum.

Canım istediğin kadar çalış. Eğer öncesinde güvenlik soruşturmasını geçemeyeceğin bir bağlantın olduysa devlet artık risk almıyor. 5 kişi alacak diyelim. 1. Sensin. 1-5'i alacagıma 2-6 yı alırım ama risk almam diyor devlet.
Güvenlik soruşturmasının ne konuda olduğu malum.
Hiçbir bağlantım yok. Adım kadar eminim.

Açıklama yapılması gerekmiyor mu?
Maalesef. Israrla hiçbir şey söylenmedi. Hayatınızda hiç olumsuz arşiv araştırması gördünüz mü bilmiyorum. Akla mantığa sığmayan şeyler yazıp eliyorlar sizi. 24 yaşındayım yeni üniversite mezunuyum. Hayatım okuldan eve evden okula ibaret oldu her zaman sosyal medya hesabım dahi yok. Üstteki arkadaşın yazdığına da cevap vereyim izniniz olursa sizin aracılığınızla. Yerleştiğim kadro yedeği olmayan bir kadroydu. Benim yerime başkasını alamazlar. ÖSYM tarafından yapılan sınavla ÖSYM tarafından yerleştirildim. Sırf bu yüzden açıktan akademik atamalara veya özerk kurumlara başvurmadım hakkım yenilmesin diye ama ne fayda :(

benim bir tanıdığıma sözce çok yakın arkadaşı kimlik fotokopisini gizlice çekip onun adına hat çıkartmıştı ve o malum işlerde kullanmıştı o hattı.sonra çook iyi konumdaki işinden bu sebeple bir gün çağırdılar sebep asla göstermeden bir sabah istifa kağıdı imzalattılar.arkadaş direkt avukata gitti yaklaşık 9 ay sonra aklandı ve geri döndü.

Back