Kendimi değerli hissedemiyorum

mslanlt

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2022
424
372
23
Evet benim sorunum bu.
Büyüdükçe böyle hissetmeye başladım.kucukken çok özgüvenli ve Çin gibi bir cocukmusum bunu çevremden ve fotoğraflardan ,video kayıtlarından gorebiliyorum.anliyorum..
Ama büyüdükçe birşeyler değişti.hic bir zaman koşulsuz sevgiyi hissedemedim annemden.sanki sadece ona göre hareket edersem degerliyim.yine de takdir göremiyorum.ama konu bu değil..çünkü bununla mücadele etmeyi öğrendim ve annemin benim için yaptığı fedakarlıklar, maddi yardımı, benim iyiligimi istediğini tabi ki biliyorum..

Ama bazı seyelr kodlamalar bilincime o kadar yapışmış ki atamıyorum onun bana soueldugi iğneleyici lafların gerçek olduğunu düşündürecek deneyimler yaşıyorum..erkek arkadaşım beni başka bir kız için terk etti.cok acı bir şekilde .. bana ettiği hakaretler asla seven bir erkeğin yapacağı şeyler değil..bense hep beni sevdiğini dusunmustum.
Kendimi geliştirmek için ,işimde ilerlemek için uğraşıyorum, ama bunu tam anlamıyla basaramiyorum.sanatla ilgileniyorum ama bireysel kalıyor kpss, hakimlik gibi sınavlara hazırlanıyorum.hukuk seminerlerine katılıyorum vs ama olmuyor. Yeterince arkadaşım yok.. var olanlar artık evli ve eskisi gibi olmuyor .vasıfsız biri olduğumu düşünmüyorum..ama annem ve sevgilim bana öyle söyledi ve nitekim başka bir kıza da gitti.annem de aynen böyle söylerdi "seni kim ne yapsın"boş işler müdürü" polyanna"
. halbuki gerçek bu değil.bunu hissediyorum o kız henim gibi keman calamiyor..belki benden daha güzel ama ben güzel resim yapabiliyorum.bunlar övünme sözleri değil, kendime söylüyorum senin de güzel yanlarin var diyorum..ama sevdiğim insanların da bunu görmesini istiyorum..
.diyeceksiniz ki siz önce kendinizi çok sevin ve deger verin..evet bunu yapmaya çalışıyorum..
Ama sonuçta sevgilim başka birine gidebildi demek ki o kişi benden üstün..beni ozlesin ve pisman olsun istiyorum..kendimi gerçekleştirebilmek, ozgurlesebilmek, kanatlanıp uçmak istiyorum..
Annemi ve beni üzen herkesi geride bırakabilmek , annemden "başardın ,harikasın"
Sevgilimden ."senin değerini bilemedim "sözünü duymak istiyorum...
Çünkü gerçek değişmiyor ki. Ben kendimi ne kadar svemeye çalısirsam çalışayim gerçek değişmiyor.ikisi de benden memnun değiller.ve hesap vermiyorlar.

Sürekli anneni veya sevgilini memnun etme hissini bırakmakla başla her şeye. Neden sen sürekli birileri seni onaylasin diye çabalayasınki sen kendini bil , başarını gör ve kendini sevgilinin senden ayrılıp gittiği kızlarla ,annenin sana övdüğü komşunun kızıyla vs kendini kesinlikle kıyaslama . Sen başarıya ulaş kendinden emin ol kimseye de kendini onaylatmak için çabalama zaten zamanı gelince pişman olan olur üzülen üzülür bu hırsla gidersen kendini yıpratırsın sadece , görmek isteyen senin başarını da iyiliğini de emeğini de görür , istemeyene ne yaparsan yap kördür

Sadece çevrende yanlış insanlar olmuş.Annen sen de nasıl etki bırakacağını bilmeden bomboş laflar etmis.Karsina seni gerçekten sen olduğun için seven biri çıkar umarım bu duygulardan kurtulursun.Cok klasik ama inan gerçek bu kii sen seni sevmez, değer vermezsen, boynunu büküp kalırsan celladın çok olur.Yarinlarda keşke kendime şunu yapmasaydim dememek için umutla yürü elbet güzellikler karşına çıkacak.Tek ihtiyacın YENİLİK

Sevgilimden ."senin değerini bilemedim "sözünü duymak istiyorum...
Bu sözü duyduğunda emin ol beklediğin gibi hiç birşey olmayacak ki.
Bu beklentinle sadece kendi gözünde kendini değersizleştiriyorsun.
İnsanı değerli kılan kendi zihnidir. Sen kendini bukadar değersiz görürken bunu bir başkası değiştiremez.

Yaşın kaç ki 30 da hiçbiri kalmıyor

Çocukken herkes öyledir bu bir kıstas değil.

Kendini kendi düşüncelerin ile kandırmaktan lütfen vazgeç.

Silkelen, toparlan, derin bir nefes çek içine.

Çalışıyor musun bilmiyorum ama kendine bir hedef koy, ne güzel demişsin kpss hakimlik sınavları vs.

Hayat her zaman istediğimiz gibi gitmiyor bunu anlamanı istiyorum. Ama biz elimizden gelini yapmalıyız kendimiz için. Bizimle olmak isteyen bizimle kalır, sevgili vs buna takılma iyi ki gitmiş diyeceksin belli zaman sonra.

Önce iyi bir iş sahibi ol, kendine güven, bu dünya da kaç kişi keman çalabiliyor sen farkında mısın. Kimseye kendini beğendirmeye çalışma beğenen her halinle beğenir zaten.

Annenide olduğu gibi kabul et. Söylediklerini kafaya takma onu en iyi sen tanıyorsun sonuçta.

Kendini kimseyle kıyaslama. Kendi değerini kendin biç, kimsenin gözüyle kendine değer biçme sakın.

Kendi hayatına odaklan, başkalarının ki ne değil, sınavlarına odaklan ayaklarının üzerinde dur kendi paranı kazan ve seçilen olma sen seç.

Bırak ister pişman olsun ister olmasın zamanla onunla olmayacağını boşa üzüldüğünü anlayacasın. Ama şimdiyi kaçırma mesleğine işine odaklan herkesin iyi olduğu birşeyler var bu hayatta onları bul geliştir.

Buradan güzel haberlerini okuyalım. En çok kendine güzel davran.

Temel hataniz burda. Iyi bir hayat sürmeyi, mutlu ve basarili olmayi ilk ve tek kendiniz icin istemelisiniz. Hala aklinizda suna buna degerimi ispat etmek zorundayim diye düsünüyorsaniz o zaman ilk basta özgür degilsiniz. Ilk önce kendinize baskasinin gözlerinden bakmayi birakmaniz lazim. Anneniz kendini cocuklugunuzdan bu yana gelistirmemisse büyük ihtimalle hicbir zaman sizi begenmeyecek, dünyanin krali da olsaniz. O yüzden baskalarin düsüncelerinde bagimsiz var olmayi ögrenmeniz lazim

Aynaya baktığınızda anneniz yada erkek arkadaşınız mı görüyorsunuz? Hayır
Siz kendinizi görmezseniz, kendinizi ilk önce olduğunuz kişi olarak kabullenmezseniz, kimse sizi kabullenmez, değer vermez.
Hem neden başkaları bana değer biçsin? Pardon ben eşyamıyımda, bir başkası benim değerimi biçecek, nasıl olur bu hakkı bir başkasına verirsiniz.
Herkesin durması gereken bir sınır vardır, siz o sınırları, ailenize, erkek ark, çevrenize çekmemişsiniz. Onlarda bunun rahatlık seviyesiyle atıp tutuyorlar.
Siz değerlisiniz, siz özelsiniz, aynaya bakın ve kendinizi görün, sizden Birtane daha yok, kendinize farkına varın, kimse için değil, kendiniz için,istekleriniz için çabalayın uğraşın, yada çabalamayın, uğraşmayın, ben buyum, şuanki kişiden mutluyum, kendimi seviyorum deyin ve yola çıkın.
Bu hayat sizin tekrarı yok, başkaları ne düşünür, ne hisseder, ne der aman bırakın konuşsunlar, konuşsunlar siz kendi hayatınıza, kendi önünüze bakın.
Erkek ark aldattımı kendi karaktersizmiş, o konuşmaya başladığında dinlemicektiniz, ben karakteri bozuk insanlarla muhattap olmam deyip kestirip atacaktınız, nokta, kendi değerinizi kendiniz belirleyin.
Annen lafmı söylüyor, daha güzel, daha olumlu konuşan annenelerde var, seninle muhattap olmak bana iyi gelmediğini düşünmeye başladım, beni sen büyüttün, beni eleştirirken kendinide eleştiriyorsun farkındasınız değin. İletişimi azaltın.
Benim annem temizlik takıntılı ben diyorum benim evim, benim eşyam, bize yardımcı olan abla hakkında bile sakın yorum yapma, sen böylesin diye biz böyle olmak zorunda değiliz, beğenmiyorsan habersiz gelme nokta.

ah keşke bunu başarabilsem. Bazen kendimi iyi hissediyorum ama sonra yeniden kendimi batakta hissediyorum.Sanki hiçbir zaman birşey yolunda gitmeyecek gibi..

Söylediklerinizi yapmak için çaba göstereceğim.. Ama başaramadığım zamanlar oluyor. İşe giderken yada yolda eski sevgilimi ve yeni kişiyi görürsem diye korkuyorum. Çünkü kendimi yine kötü hissedeceğim. Sanki benim de yanımda birisi olsa o zaman daha iyi hissedeceğim. yanlış ama bu düşünce nedenişyle işe giderken hep korkuyorum. Daha güçlü olmaya çalışlacağım..

ayaklarım üzerinde durmaya çalışıyorum. Kendimi bazen çok güçlü hissediyorum ama çoğunlukla güçsüz.. Ya ben kendimi gerçekleştirsem bile hayatım boyunca kimse beni gerçekten sevmezse? ya hep ittirilen , atılan ben olursam ? ya hiçbir şey değişmezse ..

ah keşke bunu başarabilsem. Bazen kendimi iyi hissediyorum ama sonra yeniden kendimi batakta hissediyorum.Sanki hiçbir zaman birşey yolunda gitmeyecek gibi..

Iyilesmek öyle dümdüz giden bir yol degil ki. Danimarkali bir yazar bir kitabinda "Cocuklarimiza konusma seklimiz ilerde onlarin ic sesi olur" demisti. O ic sesi degistirmek de basta zor. Iyi hissediyorsun, birden icinden bir ses "Sen beceriksizin tekisin" diyor. Ama o ses zannettigimiz gibi aslinda bizim kendi öz ic sesimiz degil. Kücüklükten ic sesimis bastirilmis ve üstüne kayit edilmis bütün bize söylenmis olumsuz yorumlar. Bazen benim aklima da hala geliyor, ama artik neyin kendi görüsüm olup olmadigini daha iyi ayirt edebiliyorum. Sizin akliniza öyle düsünceler gelince kendinize bu gercekten sizin düsünceniz mi diye sorun. Ve bu negatif düsüncene olma ihtimali ne kadar oldugunu da sorgulayin.
Ek olarak: Travma sadece bize yapilanlar degil, yapilanmayanlar da.

ya hayatım boyunca hep böyle olursa ? kimsesiz kalırsam..Kendimi çok sevmeyi ve değer vermeyi öğrensem bile yalnız yaşlanmak istemiyorum.

ya hayatım boyunca hep böyle olursa ? kimsesiz kalırsam..Kendimi çok sevmeyi ve değer vermeyi öğrensem bile yalnız yaşlanmak istemiyorum.
Bakin bende hep olumsuzu kötüyü düşünürüm ama size önerim gerçekten böyle düşünerek kendinizi soyutlarsınız olmayacağı varsada kendinizden dolayı yalnız kalırsınız, bu düşünceleri bırakın akışına her şey beklediğinizden farklı olcak belki , üstelik sürekli yanınızda birisi birileri olsun diye de kendinizden bu kadar taviz verip hep başkaları için bir şeyler yapamazsınız ki bu daha çok zarar verir size insanlar doyumsuzlaşir yapmasaydin derler bu sefer diyecek bir şey bulamazsınız, sizi seven yanınızda olmak isteyen her şekilde olur bu sizin başarınıza falan bağlı bir durum değil

Siz sevgilinizi terk etmemiş miydiniz sizi kullandığını düşündüğünüz için?
Önceki sevgiliniz de iyiydi aslında.
Ne zamanki sevgiliden bahsediyorsunuz sizi başkası için terk eden?
Ben konuları mı birbirine karıştırdım ki

Hem birileri sadece sizin çabanızla
sizin zorlamanızla yanınızda olsa bunun gerçekliğine inanır mısınız kalben ?

Kaygılarınızdan kurtulun bu çok önemli. Akışına bırakın. Siz çok ama çok değerlisiniz. Bir insan yavrusu kolay yetişmiyor. Hayatın başındasınız. Başardıklarınıza odaklanın. Düşünceler duygulara dönüşüyor. Düşüncelerinizi güzelleştirin ki bu güzel düşünceler hayatınıza yansısın. Kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil hep bir aşama hep bir mücadele var. Bu zamana kadar yaşadıklarınızdan doğru dersleri çıkartıp cebinize koyun ve yola devam edin arkanıza bakmayın aynı hataları tekrarlamayın.

Siz beni kimse sevmezse düşüncesinden bunun gibi kötü düşüncelerden kurtulun. Bakın öyle düşündüğünüz için anlattığınız gibi sizi sevmeyen iten bir kişiyi sevmeyi seçmişsiniz yapmayın bunu kendinize.

Hayatınıza hayallerinize sahip çıkın. Kimse sizin değerinizi belirlemez. Siz belirlersiniz karakteriniz belirler, sınırlarınız, kırmızı çizgileriniz belirler.

Güçlü olduğunuz zamanlara bakın. Kendinizi şımartın mutlu edin. Yaş aldıkça herşeyi daha iyi anlıyor yorumluyorsunuz ve hepsi geride kalıyor, şimdiyi kaçırmayın, kendinizin ilacı sadece sizsiniz dışarıda aramayın, hepsi içinizde.

evet ben terk etmiştim burada konu açmıştım , bna deger vermeyen biriydi.. İlişkimiz boyunca başkalarını bana övüyor ve kıayaslıyordu . ve biz ayrıldıktan hemen sonra onlardan biriyle ilişkisi olmuş , bana resim attı. ben kendimi aldatılmış hissediyorum. ayrılalım , biz ayrılmalıyız diyen bendim evet, ama onların konuşmalarını biliyordum , beraber başbaşa tatil planları , kalpli emojiler.. hala ''acaba arkadaşlar mı ben mi yanşlış anlıyorum'' diye sorguluyordum içimden ve ayrıldıktan sonra da burada konu açtım, doğru mu yaptım diye. . biz ayrıldıktan sadece 2 gün sonra beraber Almanya planları yapmışlar. o yüzden o benden önce gitti aslında.. onunla flörtleşiyordu ama sevgilisi bendim.. beni bırakmasının yakın olduğunu düşünüyordum , bir yandan da arkadaşıma danışıyordum ben mi yanlış anlıyorum diye..ve pek tabi seni sevmiyor dedi. son kavgamızda da o senden daha akıllı daha güze bir kız dedi ve beni ittirdi..o günden beri görüşmüyorduk.. sonra bana onunla resimlerini ve mesaj içeriklerinin ekran görüntüsünü attı. .
bunu hazmedeiyorum iste.. bunu hak etmedim. isteyen istediğyle olsun , ama bunlara gerek yoktu. kendimi daha kötü hissetmeme neden oldu bu durum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…