• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi çok yanlız hissediyorummmmmmmmmmm istanbulda..!!!!

hazal_34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2014
196
4
46
34
İstanbul
Merhaba arkadaşlar kendimi çok yanlız hissediyorum. 3 yıl önce kasabada yaşayan biriydim şimdi istanbulda yaşıyorum çok sıkıldım büyük şehirde yaşamaktan insanları çok soğuk ...köyde çat kapı misafirliklerimiz vardı evimizden misafir eksik olmazdı şimdi ise kimse yok koskoca şehirde kalabalık içinde çok yanlızım.. Iyi bir dost arkadaş arıyorum kahve içebileceğim sohbet edebileceğim nasılsın diyebileceğimiz birileri olsa çok sevinirdim ama yok yok yok ..komşular var ama apartmanda çok yaşlı insanlar var onlarla ne konuşabilirimki dii.mi.. 28 yaşında evliyim...1.5 yaşında kızım var...ne yapmalıyım nasıl çevrem olur bilmiyorum fikri olan varmı evde dur dur psikolojim bozuldu..ben fatih deyim..

istanbula aşık olan eşimi bir türlü ikna edip tayinini aldıramadım zonguldağa nasıl ikna edicem başının etini yedim 3 yıldır:))) bana mısın demedi:(((
ya Allah aşkına burada insanlar kalmazki iş imkanları olmasa çünkü yaşanacak şehir değil insanların hapishane gibi 4 duvar arasında kala kala psikolojisi bozulmuş ...geçen gün emirgana gittik eşimle laleleri koklamaya :)) geçebilirmiyiz diye teyzenin birinden yooldan geçerken izin istedim kadın bana bağırıp çağırmaya başladı geççek başka yer bulamadınmı diye....burdan belii değilmi bu nasıl bir insalıktırki ben senden kibarca izin istedim ki bana ters laf sokuyorsun???

dünde emin önüne gittik arabaya bincez kolumda çoçuk hemen girdim sıraya girmeden tamam onlar belki bekliyordur bayadır ama sonuçta kucağımda kızım var ben orda yarım saat bekleyemem yaa hava soğukk geçtim diye sıraya girmedim diye bana bir ters laflar etti kızla tartıştık .dedimki sen kalkıp yerini bana vereceğine ettiğin lafa bak kes sesini dedim en sonunda çünkü çıldırttılar beni..yani bu kadar saygısız insanlar o kadar çokki uysam adımı attığımda insanlarla kavga etcem..insanlar kavga etmek için bahane üretiyorlar yıllardır ist yaşayan insanların psikolojisi de bu kadar olur herhalde dedim hapishane gibi evlerde ...kendi mutsuzluğunun acısını ışardaki insanlardan çıkartıyorlar sanırım...yani ben 3 yılda yoruldum saygısızlarla boğuşmaktan...boşuna dedemiş M.K.ATAATÜRK KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR DİYE sözüm meclisten dışarı çok iyi insanlarda var tabii..
ben sıcak kanlı insanları özlüyorum
insan diyebileceğim insanları özlüyorum...
arkadaşlarımı özlüyorum..
meger benim köyümdeki insanlar ne kadar anlayışlıymışlarda ben görmemişim ne kadar sıcakkanlı yardımsever iyimserlermişlerde ben görmemişim..
gittiğimde onlara teşşekkkürlerimi sunacağım bana insanlığı öğrettikleri için...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar kendimi çok yanlız hissediyorum. 3 yıl önce kasabada yaşayan biriydim şimdi istanbulda yaşıyorum çok sıkıldım büyük şehirde yaşamaktan insanları çok soğuk ...köyde çat kapı misafirliklerimiz vardı evimizden misafir eksik olmazdı şimdi ise kimse yok koskoca şehirde kalabalık içinde çok yanlızım.. Iyi bir dost arkadaş arıyorum kahve içebileceğim sohbet edebileceğim nasılsın diyebileceğimiz birileri olsa çok sevinirdim ama yok yok yok ..komşular var ama apartmanda çok yaşlı insanlar var onlarla ne konuşabilirimki dii.mi.. 28 yaşında evliyim...1.5 yaşında kızım var...ne yapmalıyım nasıl çevrem olur bilmiyorum fikri olan varmı evde dur dur psikolojim bozuldu..ben fatih deyim..

istanbula aşık olan eşimi bir türlü ikna edip tayinini aldıramadım zonguldağa nasıl ikna edicem başının etini yedim 3 yıldır:))) bana mısın demedi:(((
ya Allah aşkına burada insanlar kalmazki iş imkanları olmasa çünkü yaşanacak şehir değil insanların hapishane gibi 4 duvar arasında kala kala psikolojisi bozulmuş ...geçen gün emirgana gittik eşimle laleleri koklamaya :)) geçebilirmiyiz diye teyzenin birinden yooldan geçerken izin istedim kadın bana bağırıp çağırmaya başladı geççek başka yer bulamadınmı diye....burdan belii değilmi bu nasıl bir insalıktırki ben senden kibarca izin istedim ki bana ters laf sokuyorsun???

dünde emin önüne gittik arabaya bincez kolumda çoçuk hemen girdim sıraya girmeden tamam onlar belki bekliyordur bayadır ama sonuçta kucağımda kızım var ben orda yarım saat bekleyemem yaa hava soğukk geçtim diye sıraya girmedim diye bana bir ters laflar etti kızla tartıştık .dedimki sen kalkıp yerini bana vereceğine ettiğin lafa bak kes sesini dedim en sonunda çünkü çıldırttılar beni..yani bu kadar saygısız insanlar o kadar çokki uysam adımı attığımda insanlarla kavga etcem..insanlar kavga etmek için bahane üretiyorlar yıllardır ist yaşayan insanların psikolojisi de bu kadar olur herhalde dedim hapishane gibi evlerde ...kendi mutsuzluğunun acısını ışardaki insanlardan çıkartıyorlar sanırım...yani ben 3 yılda yoruldum saygısızlarla boğuşmaktan...boşuna dedemiş M.K.ATAATÜRK KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR DİYE sözüm meclisten dışarı çok iyi insanlarda var tabii..
meger benim köyümdeki insanlar ne kadar anlayışlıymışlarda ben görmemişim ne kadar sıcakkanlı yardımsever iyimserlermişlerde ben görmemişim..
gittiğimde onlara teşşekkkürlerimi sunacağım bana insanlığı öğrettikleri için...

İnsan kendi gibi bilirmiş karşıdakini...

Maalesef buyuk sehirlerde insanlar vicdan merhamet paylasma iyimserlik vb vasiflari yitirebiliyor.
Sen köyünden geldin bunaldin.biz napalim?dogdugumuzdan beri mucadele ediyoruz.
Dunya geri donulmez bir yozlasma yolunda.Allah sonumuzu hayretsin.cok
da takma kafana.esini de bunaltma. O da birgin bikar bu sehirden.merak etme.

inşallah canım dua edin bana...
çok değil bir tane candostum diyebileceğim biri olsa belki onla vakit geçerdi çat kapı birbirimize gidebileceğimiz biri...

Valla sıraya girmeyip bir de üstüne kavga etmeniz dışındaki kısımlara katılıyorum. Ben de nefret ediyorum büyük şehirden ve soğuk insanlarından. Ama dediğim gibi kızınız var diye kimse size sırasını vermek zorunda değil, üstüne kıza terbiyesiz demişsiniz:19: Keşke düzgünce durumunuzu anlatıp rica etseydiniz. Kimse problem etmezdi muhtemelen o zaman

İstanbulluların 4 duvar arasında yaşadığını da nerden çıkardın :)

Bir şehrin yaşayışına uyum sağlamazsan,şehir de seni kucaklamaz.
Sadece İstanbul için değil,mesela yurtdışına giden bazı üyelerin de konuları oluyor.
Gidip evde oturuyorlar,kendilerini kapatıp şehirle kaynaşmıyorlar.Böyle yaparsan alışamazsın.
İstanbul'da sıkılan heryerde sıkılır diye düşünüyorum.Buradaki imkanlar diğer büyük şehirlerde bile daha az bulunuyor.
Biraz kendi başına çıkmaya alışsan,en azından çarşı pazar gezsen,çocuğunu parka götürsen oyalanırsın.

Sokakta karşılaştıkların maalesef biraz şehrin stresiyle biraz eğitimle alakalı.
Aslına bakarsan o kişiler de başka şehirlerden gelmiş olabilirler.

Valla sıraya girmeyip bir de üstüne kavga etmeniz dışındaki kısımlara katılıyorum. Ben de nefret ediyorum büyük şehirden ve soğuk insanlarından. Ama dediğim gibi kızınız var diye kimse size sırasını vermek zorunda değil, üstüne kıza terbiyesiz demişsiniz:19: Keşke düzgünce durumunuzu anlatıp rica etseydiniz. Kimse problem etmezdi muhtemelen o zaman

canım sen yanlış anladın ben kıza terbiiyesiz demedim ki...üstelik ben onla kavga etmedim o benle etti bi anda bağıra çağıra sırasını alıyorum diye ...
emin ol o bana düzgünce söyleseydi bende ona güzel söylerdim...
üstelik araba bomboştu biz bindiğimizde sanki sanırsın koltuğunu alıyorum..

.

İstanbulluların 4 duvar arasında yaşadığını da nerden çıkardın :)

Bir şehrin yaşayışına uyum sağlamazsan,şehir de seni kucaklamaz.
Sadece İstanbul için değil,mesela yurtdışına giden bazı üyelerin de konuları oluyor.
Gidip evde oturuyorlar,kendilerini kapatıp şehirle kaynaşmıyorlar.Böyle yaparsan alışamazsın.
İstanbul'da sıkılan heryerde sıkılır diye düşünüyorum.Buradaki imkanlar diğer büyük şehirlerde bile daha az bulunuyor.
Biraz kendi başına çıkmaya alışsan,en azından çarşı pazar gezsen,çocuğunu parka götürsen oyalanırsın.

Sokakta karşılaştıkların maalesef biraz şehrin stresiyle biraz eğitimle alakalı.
Aslına bakarsan o kişiler de başka şehirlerden gelmiş olabilirler.[/QUO

eşim çalışıyor cumartesi veya pazarları dışarı çıkıyoruz zaten...ama sadece sürekli eşimle gezmek zorunda kalıyorum oda benden şikayet ediyor beni rahat bırak diyor...ben kızımı alıp çıkıyorum ama o yarım saatten fazla dışarda durmak istemiyor alışverişe gitsem beni rahat bırakmıyor çok yaramaz arabada durmak istemiyor anneysen bilirsin çok zor sürekli çoçukla dışarı çıkmak hele birde yerinde durmuyorsa benim kız gibii..
evet doğru çok imkanlar var ama bunu yapmak içinde imkanlar olmalı değilmi???

canım sen yanlış anladın ben kıza terbiiyesiz demedim ki...üstelik ben onla kavga etmedim o benle etti bi anda bağıra çağıra sırasını alıyorum diye ...
emin ol o bana düzgünce söyleseydi bende ona güzel söylerdim...
üstelik araba bomboştu biz bindiğimizde sanki sanırsın koltuğunu alıyorum..

.

Ben de sıraya girmeden dolmuşa falan binenlere sinirleniyorum da ondan biraz hassas cevap verdim sanırım:1: Ya işte büyük şehirlerde günlük hayat o kadar stresli ki insanlar çıkaracak yer arıyor. Ben de iki ay önce kasaba tarzı bir yerde bulundum iki haftalığına, hayatımın en güzel iki haftasıydı sanırım. Ne kavga ne gürültü. Büyük şehirde yanlışlıkla birine çarpsan bile azar işitiyorsun. Ama uyum sağlamaya çalışmak gerek. "Ben burada ne yapacağım her şey çok kötü" diye düşünürsen zaten hiç sevemezsin ki hep üzülürsün. Aslında birçok aktivite var, onlara katılsanız? Konserler, sinema, tiyatro, müzeler, balık tutmak vs? Eminim bir yerden sonra alışacaksınız:) Arkadaş edinmek de zor değil aslında, küçük kızınız varmış belki ama haftada bir gün bile bi kursa falan gitseniz birileriyle tanışsanız çok hoş olabilir:)

ingilizce kursuna gideyim diyorum hafta sonu eşim evde durup kızına bakmak istemiyor valla bir aydır diyorumm....
konserlere çoçukla almadılar kaç kez gitmek istedim..sinemalarada:(((

aynen ben çok üzülüyorum...burdan çok sıkıldım...nefret ediyorum artık burda yaşamaktan...

Son düzenleme:
ingilizce kursuna gideyim diyorum hafta sonu eşim evde durup kızına bakmak istemiyor valla bir aydır diyorumm....
konserlere çoçukla almadılar kaç kez gitmek istedim..sinemalarada:(((

aynen ben çok üzülüyorum...burdan çok sıkıldım...nefret ediyorum artık burda yaşamaktan...

Ohooo eşiniz de hem kendi istediği şehirde yaşanacak hem de ne çocuğa bakacak ne bi şey... Bence açıkça söyleyin böyle psikolojim bozuluyor diye. Eğer beni böyle eve kapayacaksan iste tayinini diyin yani.

yazdıklarınıza katılıyorum ben 3 sene önce semt değiştirdim şuan oturduğumuz yerde hiç akrabamız yok.Bir buçuk sene öncesine kadar çalışıyordum bırakın arkadaşı kapı komşumu dahi tanımıyordum doğumdan sonra apartmanda iki komşumla samimiyet kurdum ama candostu bulmak çok zor malesef.İstanbul insanı streslidir, gençleri ise baya ukaladır.Yedi aylık hamileyken halk otobüsü ile işe gidip geldim bana yer veren olmadı kalabalıkta görmezden geldi çoğu en sinir olduğum ise kulaklıkla müzik dinleyen liseliler.Şimdi kızım 14 aylık toplu taşıma ile yola tek başıma kesinlikle çıkmıyorum çünkü ayakta kalma ihtimalimiz çok yüksek insanlarda terbiye kalmamış oysa tüm toplu taşımalarda ön koltuk üzerinde uyarı var hamile, çocuklu bayanlar vs yer veriniz diye kaldı ki ne sırası olursa olsun hamile,yaşlı,engelli yada çocuklu bayanlar her zaman önceliklidir

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

aynen bende ona kızıyorumyaaa insan da biraz saygı olsa kalkıp gençsin kendi yerini verirsin çoçuklulara hamilelere vs..
ben de hamileyken toplu taşıma aracını kullandım bütün yaşlı teyzeler bana yer verdi kalktılar beni hamile hamile görünce ama o ukala gençler kulaklarında müzik dinleyen gençler den bir tanesi kalkıpta yer vermediiii YAZIKLAR OLSUN bu saygısızlara....ne varsa eskilerde var diye boşuna demiyorlar...saygıda vicdanda terbiyede eski insanlarda kalmış..(bizim gibiler hariç)

Son düzenleme:
Ben de İstanbula gittiğimde bu toplu taşımalarda yer verilmemesini garipserdim. Küçücük çocuklar otruyor yaşlı insanlar ayakta... garip gelmişti. Bir gün otobüste giderken adamın biri söylendi yaşlılara yer verilmiyor diye. Onunla yaşıt başka ir adam ise cevap verdi "yahu emekli yaşlı başlı adamsın, insanların iş çıkış saatini m buldun gezecek. 10-12 saat çalışıyor bu insanlar kim bilir ne stresler çekiyorlar senin için kaç saat ayakta tmek zorundalar mı? Ben de bu yaşlıların işe gidiş ve işten geliş saatlerinde çıkmalarını anlamıyorum, bekle bi saat geç çık" diyerek cevabı yapıştırdı :)
Yani büyük şehirin sanırım stresi sıkıntısı çok, kimse kendinden başkasını düşünmüyor ki. Herkes gergin, herkes bi koşturmacada...

O kadar cok abartmışssınız ki gören de taksimde taşa tutmuşlar zannedecek.

Otobüste sıra beklemeyip insanların yerini alırsanız onlar da haklarını ararlar tabi bunda şaşılacak bir durum yok.

Bence siz kendi kendinizi soğutuyosunuz şehirden.

ne oldu yaranmı varda bu ne tepki böyle.. sendemi onlardansın yoksa...

hem konu dışına sapmasana sen..
..benim derdim başkaa ben orda takılı kalmadım zaten insanları değiştircek değilim çünkü insan 7 sinde neyse 70 dede odur....

otobüslerde sıra beklemediğimide nerden çıkarıyorsun...gerektiğinde 1 saat bile bekledim olldu..ama kucağımda kızım vardı ve uyumak üzereydi bu durumu sende yaşada gör o zaman .....kim haklı...neyse ben tartışmak istemiyorum sizinle ..bunu tartışmak için açmadım ..

Son düzenleme:
artık kadınlar çalışıyor.. akşam 6 7 de evine gelincede, ne kimseyi ağırlamak ister, nede kimsenin evine gelmesini ister(özel arkadaşlıklar akrabalıklar dışında)

sizde farklı şeylerle ilgilenin, bir hobi edinebilirsiniz. mesela keçe:) yada bol bol kitap okuyabilirsiniz.. üniversite okumadıysanız bunu okuyabilirsiniz..

eşinizde bidaha konuşmayı deneyin.. akrabalarınız varmı zonguldakta..?

dünde emin önüne gittik arabaya bincez kolumda çoçuk hemen girdim sıraya girmeden tamam onlar belki bekliyordur bayadır ama sonuçta kucağımda kızım var ben orda yarım saat bekleyemem yaa hava soğukk geçtim diye sıraya girmedim diye bana bir ters laflar etti kızla tartıştık .dedimki sen kalkıp yerini bana vereceğine ettiğin lafa bak kes sesini dedim en sonunda çünkü çıldırttılar beni.

insanların saygısız olmasını buna bağlayamazsın.. hava yağmurluysa ve çocuğunuz varsa evdemn çıkmamayı tercih edebilirdiniz.. büyük şehirlerde ki insanlar işten çıkmıştır onlarda beklemek istemiyordur. ayakları karnı başı ağrıyordur.. kimse size sıra vermek zorunda değilki.. böyle birşey yapacaksınızda bence rica etmeniz lazım. çocuğum rahatsız, üstelik yağmur yağıyor önünüze geçebilirmiyim diye..

Son düzenleme:
ne oldu yaranmı varda bu ne tepki böyle.. sendemi onlardansın yoksa...

hem konu dışına sapmasana sen..
..benim derdim başkaa ben orda takılı kalmadım zaten insanları değiştircek değilim çünkü insan 7 sinde neyse 70 dede odur....

otobüslerde sıra beklemediğimide nerden çıkarıyorsun...gerektiğinde 1 saat bile bekledim olldu..ama kucağımda kızım vardı ve uyumak üzereydi bu durumu sende yaşada gör o zaman .....kim haklı...neyse ben tartışmak istemiyorum sizinle ..bunu tartışmak için açmadım ..

Tartışmak istemeseydiniz şu cümleyi yazmazdınız değil mi?

Neyse ben ne deseme siz sıcrayacak bir yer bulacaksınız zaten, selametle

evet kitap okuyorum....sürekli kitap okumakla zamanmı geçer yahuu:)) canım akşamları gitmek zaten bende istemem..
ama burda ne komşu ilişkileri var nede başka bişey benim apartmanda ve karşı apartmanda çalışan hiç kişi yok ama ne geliş var ne gidiş ...çok tuhaf insana merhaba bile demiyorlar ...

canım eşim dün izinliydi 1 haftadır evdeyim söylermisin ne zaman çıkacam dışarı da çıkmasam kafayı yerim dimi..üstelik çıkmam gerekiyordu işlerim vardı yapmam gereken..sende bana bu şekilde diyemessin dimi çıkmasaydın dışarı vs..
ayrıca taktınız sıra yaa insanların saygısız olmasını şuna bağlıyorum zaten bana fırsat vermeden beni bir terslemeler saydırmalar .. benim hoşuma gitmeyeceği dille söylemesiydi o zaman güzel bir dille söyleseydi insan gibi söyleseydiii lütfen sıranıza geçermisiniz vs.. diyee ben buna karşıyım anlamakmı istemiyorsunuzzz????

Son düzenleme:
Yasadiginiz yere alisamamis olabilirsiniz. Ama insanlara bahane bulmaniz tuhaf. Cogu arkadas gibi ben de otobus meselesine takildim mesela. Sira beklemeyecekseniz cocugunuzla yagmurlu havada cikmayacaksiniz. Yer verme meselesine gelince orta yasli teyzeler ya da calismayan hamile bayanlar keyfi gezmeden gelirken o saygisiz(!) gencler okuldan dersaneden isten geliyor. Bende hamileyim 8.ayima girdim ama hic bi ogrenciyi ya da genci yerinden kaldirmadim kalkmak isteyenlere de gerek yok dedim.
Ben gezmek icin cikiyorsam kendime guvenip cikiyorum, bana yer verecek ayricalik gosterecek insanlara guvenip degil.

Gezme meselesine gelince cocugunuz kucuk sinemeya konsere gitseniz de rahat edemezsiniz ya evde ugras bulun ya da avm lere, parklara gidip kizinizin eglenmesiyle mutlu olmaya calisin. İlla insan olmasi sart degil

Back