Kendimi çirkin hissediyorum

rainstarlol

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
170
3
merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum

Bu arada foto yazdığımda bir başkasının fotoğrafı çıkmış o resim benim değil şimdiden söyliyim

bence piskolojik sorunların var yani herkes sana güzel diyorsa güzelsinir buna takma kafana derslerine bak bence bu yaşta deers düşünülür güzellik çirkinlik değil .kimse mükemmel değil .

Bende senin gibiyim çirkin değilde cok güzel oldugumu düşünmüyorum sana oldugu gibi bana da birsürü iltifat geliyo sevgilim benım adriana limanın yanımda hiç kalacağını düşünüyo ama ben tabi inanmıyorum böyle olduguna :KK1: senınde kendine özgüvenın yok benım gibi bu sorunu burda çözemesin canım ne yazıkki resimde koysan bin kişi burda sana muhteşemsin de dese normal hayata döndüğünde yine kendine güvenmeyeceksin.. sanırım tek bilmemiz gereken kimse mükemmel değil bak kendini ne kadar güzel anlatmışsın dudaklarım minik dolgun fiziğim güzel vs aslında güzel oldugunun farkındasın sende yeterince kendine özgüvenin yok bunun çözümü için ne yapılmalı inan bende araştırmadayım :KK59:

Şu 'Çok çirkinim!' başlıklarından devamlı açılıyo da biz nasıl yardım edebiliriz? Görmeden etmeden çok güzel kızsın desek inanıcak mısın? Eğer gercekten kendini çok çok çirkin görüyorsan bu psikolojik bir hastalıktır ve tedavisi gerekir. Ama kendini yaklaşık 3 satır kadar övmenden gördüğüm kadarıyla böyle bir sorunun yok.

bence sende güzel olduğunu düşünüyorsun ve insanların sürekli sana iltifat etmesini bekliyorsun. ''O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.'' bu cümlelerin açıkça bunu eleveriyor :KK1: bir hoca karşındaki çirkin değilsin demiş daha ne desin makyajsız bile dünya güzelisin falan demesini mi bekliyordun?:KK14:

Şu 'Çok çirkinim!' başlıklarından devamlı açılıyo da biz nasıl yardım edebiliriz? Görmeden etmeden çok güzel kızsın desek inanıcak mısın? Eğer gercekten kendini çok çok çirkin görüyorsan bu psikolojik bir hastalıktır ve tedavisi gerekir. Ama kendini yaklaşık 3 satır kadar övmenden gördüğüm kadarıyla böyle bir sorunun yok.

Ben kendimi 3satır övmedim sadece yüz hatlarımı tasvir ettim ama gerçekten kendimi çirkin buluyorum yani okula makyajsız gitmek istemiyorum hatta sırf bu yüzden öğretmenden azar bile işittim utançtan yerin dibine girdim ve bu yüzden yarın okula gitmek istemiyorum.Çok mutsuz bir kızım ben,hergün ağlıyorum,sonra da sabah gözlerim şişiyor :KK43:

Allah aşkına kendini övmüşsün övmüşsün sonra da çirkinim demişsin.
ne bu dikkat çekme çabaları anlamıyorum.
bence sen sana iltifat edilmesini seviyorsun.
kahin miyiz resim koymadan anlayalım güzel olup olmadığını?

Ben kendimi 3satır övmedim sadece yüz hatlarımı tasvir ettim ama gerçekten kendimi çirkin buluyorum yani okula makyajsız gitmek istemiyorum hatta sırf bu yüzden öğretmenden azar bile işittim utançtan yerin dibine girdim ve bu yüzden yarın okula gitmek istemiyorum.Çok mutsuz bir kızım ben,hergün ağlıyorum,sonra da sabah gözlerim şişiyor :KK43:

güzellik yüzünden mi ağlıyorsun?
senin yerinde olsam okulu bırakırdım.
rezil olmuşsun gitmemen lazım tabii.
şükretmek dururken bu sebepler yüzünden ağlaman nasıl da saçma.
bi hastaneye git kal sabahtan akşama kadar.
yine ağlarsın ama bu sefer sağlıklı olduğun için şükrederek.

merhaba. Ben liseye giden bir genç kızım.sorun şu ki ben kendimi çirkin buluyorum.Oysaki çevremdeki herkes bana çok güzelsin diyor.166 boyunda ve 48 kiloyum ama dışarıdan bakıldığında 170 gösteriyorum.Beyaz tenliyim,ince telli açık kumral saçlarım,normal boyutta,hafif çekik siyah gözlerim,oval bir yüzüm,kalkık bir burnum ve küçük,dolgun dudaklarım var.Benim yüz ifademi Azra Akın'a benzetirler ama senin yüzün Azra Akından daha güzel derler(gerçi ben buna inanmam).Şu ana kadar çevremdeki herkes bana çok güzelsin dedi ama ben onların beni kandırdığını düşünüyorum.Çünkü aynaya bakıyorum ve çirkin bir surat görüyorum.Kendimde iyi bulduğum tek yerim fiziğim.Çünkü inceciğim ve her kıyafeti giyebiliyorum.Kendi güzelliğime güvenmediğim için göz kalemi çekiyorum.Annem bana göz kalemini hiç yakıştırmıyor ama ben okula giderken bile göz kalemi çekiyorum.Bir kereside makyaj yapmadan okula gitmiştim ve beden hocamız bana çok güzelsin ve çok zarifsin demişti.Ama rehberlik dersinde göz kalemi çektiğim gün sınıf hocası bana çok kızdı ve çıkışta konuşalım dedi.Ben de çıkışta ona kendimi makyajsız çok çirkin bulduğumu söyledim.O da bana dedi ki sen çirkin bir kız değilsin.Ama ben onun bu sözünden alındım çünkü bana çirkn değilsin dedi sadece.Yani demek istedi ki sen çirkin değilsin ama güzel de değilsin,sıradansın.Ve ben bütün sınıfa rezil oldum.Yarın da okula gitmek istemiyorum bu yüzden.Sizce ne yapmalıyım?Bu sorunumu nasıl çözebilirim?

not:Aslında siz de fikrinizi söyleyin diye foto koyucaktım ama ben hiç fotojenik değilim ve fotoğraaflardaa çirkin çıkıyorum.Hatta e-okul'daki fotom o kadar çirkin ki öğretmenlerin o fotoma baktıklarını düşündükçe utançtan yerin dibine giriyorum

o nedemek yaaa 166 ama 170 gösteriyorum ne o DOĞAN GÖRUNUMLU ŞAHİN misin yani

Çok yersiz Bir Konu olmuş ,ayrıca resim felan koymamışsın ,bence psikiyatriye git bu konuya buraya bu şekilde yansıtığına göre

bence bu durum ego ile ilgili iltifat duyunca egosunu tamamlıcaksın da bu böyle olmaz arkadaşım bir uzman tedavisi lazım

Sen bu kadar kendini övdükten sonra bizim boyum senden kısa, yüzün yuvarlak, saçlarım berbat bir renk deyip de egonu okşamamızı mı bekliyorsun?

Eğer öyleyse söyleyeyim;

1.57 boyum var, kendimi 1.60 diye kakalıyorum. Yüzüm yuvarlak, kilom da 60. Saçlarım eskide sarıydı şimdi koyu kahverengi, porselen tabak gibi suratım var, gözlerim eyeliner çekince tamamen çizgi oluyor :KK1:

Yine de çok güzelim. :KK76:

Senin yaşındayken de boyum 1.55 kilom 75'ti. Saçlarım kendi renginde, siyahtı. Ama yine güzeldim. Sadece kiloluydum. Hala da öyleyim ve bu beni çirkin yapmıyor.

Dertsiz başına dert mi arıyorsun Allah aşkına?

Bu arada belirtmemişim, burnumun garipliği Gülse Birsel'le yarışır. :KK76:

Son düzenleme:
yuzune maske gıbı durmayan fondaten al,ınnovayı onerırım cok dogal duruyor,goz altı kapatıcını dogal tonlarda uygula,kırpıklerıne cok hafıf rımel sur,alt kırpıgınede uygula ama waterproof olsun hanı suda aklamayanlardan, maybelınede krem allık var cok dogal duruyor
bunları yazdım cunku dogal gorunen makyaj yapıp okula gıdebılırsın,uzulme donem donem herkes kendını cırkın hısseder,psıkolojık nedenı olabılır ama gecıcı,guzellıgının dorugunda oldugun bu yas bır daha gerı gelmeyecek sakın kendını ota b.ka uzme.derslerın daha onemlı olmalı bıraz dısını sık derslerıne asıl.

Sen mi soruyorsun ki ben güzelmiyim diye..Onlar durduk yere söylüyorlarsa demek ki gerçekten güzelsin..Bu güzellik konusuna fazla takmışsın heralde ondan böyle düşünüyo olabilirsin bak aklıma geldi bende önceden öyleydim hee :KK1: hatta kıyaslama yaptırırdım benmi güzelim omu diye :KK1: Ergenlik döneminde oluyo heralde :KK1: Bazende çirkin hissetmediğim olmuyo değil hani :KK1:

Son düzenleme:
herkezin ayrı bir güzelliği vardır ,güzelik göreceli bir kavramdır başkası sana güzel gelir bana gelmez

Bu yüzden boşuna takma kafaya ayrıca egrenliktesin

tübee tübee :KK1: Sen mi soruyorsun ki ben güzelmiyim diye..Onlar durduk yere söylüyorlarsa demek ki gerçekten güzelsin..Bu güzellik konusuna fazla takmışsın heralde ondan böyle düşünüyo olabilirsin bak aklıma geldi bende önceden öyleydim hee :KK1: hatta kıyaslama yaptırırdım benmi güzelim omu diye :KK1: Ergenlik döneminde oluyo heralde :KK1:

Lise döneminde hep biz yapıyoduk benin gözüm ondan güzel onun dudakları bende güze bıdıbıdı

canim senin kendini begenenmeme sorunun yok... sen kendini begeniyorsun ama neden istedigin ilgiyi bulamiyorsun? seni uzen bu .. henuz cocuksun sikma canini, eger tasvir ettigin gibiysen ileride. iltifat almaktan slkllmaya baslarsin... cocuk yaslarda. cocuklarin psikolejileriyle oynayip, onlari simartmamak icin fizikleri icin cok yorum yapilmaz.. yoksa ileride cekilmez biri haline gelebilirsin...

hem herkes sana iltifat etmek icin yasamiyor ya.. boyle benmerkezci olma.. kendine focus olmaktan vazgec, etrafindaki. insanlarla ilgilen biraz.. emin ol seni daha cok seviceklerdir..guzel bir insan olmak , iyi bir insan olmaktan degerli degil ..

Kızlar azıcık olumlu yorum yapsanz bişey kaybetmezsnz sanırım. Muhatabımız henüz 17 yaşında. Yok pskoloğa git yok tedavi ol. Bu yaşlarda çok normal böyle şeylere takılması. Bunu dert etmeyecek te neyi dert edecek? Ay sonunu nasıl getrrm kirayı nasıl denkleştirirm dye düşünemez ya.

Kendini çirkin hissediyorsan çirkinsindir.
İnsanlar kırılma diye güzelsin diyordur...

X