Kendimi çirkin hissediyorum. Tükenmiş gibiyim. Ne yapmalıyım?

Bu düşüncelerle yaşamaya devam edersen ileride ciddi psikolojik sıkıntılar çekebilirsin. Makyajı, cildi antik kuntik şeylere para harcama ve elini yüzünü mahvetme.
Şu an öncelikli olan şey derslerin, okulun. Zaten yerleştiğinde herşey kolay.
Spor yap, arkadaş çevresi ve sosyalleşeceğim diye kişiliğinden kilometrelerce uzaklaşma. Kendin ol, ağırlık iyidir. Kitaplar oku, müzikler dinle otur bazen sessizliği ve kendini dinle.
Güzel değilim, güzelim, şöyleyim diyerek kendini kompleks sıfatına sokma. Kendinle barışık ol.
Mesleğini eline al, akademik kariyerinde başarılar sağla.
Fiziğine bak, spora git kendine bir saygın olsun.

Bak bende kusurlu buldugum yonumu estetikle duzelttirdim. Ama bu ameliyati 3 4 seneden beridir istiyordum. Daha bugun olmak nasip oldu. Bundan sonra sira yuzumdeki izlerde ama bunlari ne zaman yaptin diye sirarsan universiteyi bitirdim. Ekonimik ozgurlugumu elime aldim oyle sende suan bunlara gozunu kapa

Bu düşüncelerle yaşamaya devam edersen ileride ciddi psikolojik sıkıntılar çekebilirsin. Makyajı, cildi antik kuntik şeylere para harcama ve elini yüzünü mahvetme.
Şu an öncelikli olan şey derslerin, okulun. Zaten yerleştiğinde herşey kolay.
Spor yap, arkadaş çevresi ve sosyalleşeceğim diye kişiliğinden kilometrelerce uzaklaşma. Kendin ol, ağırlık iyidir. Kitaplar oku, müzikler dinle otur bazen sessizliği ve kendini dinle.
Güzel değilim, güzelim, şöyleyim diyerek kendini kompleks sıfatına sokma. Kendinle barışık ol.
Mesleğini eline al, akademik kariyerinde başarılar sağla.
Fiziğine bak, spora git kendine bir saygın olsun.

Aynen katiliyorum cok guzel yazmissiniz

Şu an aramızda çok fazla yaş farkı yok... Seni anlayabiliyorum. Fakat şu an önceliğin sınav olsun.
Sınava hazırlanırken ben kilo aldım, stresten ve sağlıksız beslenmeden dolayı çok fazla sivilce vardı yüzümde.

Üniversiteyi kazandığım yaz spor yapmaya, sağlıklı beslenmeye başladım. Spor ve sağlıklı beslenme ile hem kilo verdim hem yüzümdeki sivilceler geçti. Yüzüm oturmaya, güzelleşmeye başladı. Ben de hiç kendimi beğenmezdim. Gözlük kullanıyorum kaç yıldır ve kendimi gözlükle hiç güzel bulmazdım. Üniversiteye geçtiğim yaz gözlüğü de değiştirdim, yüzüme en yakışanı bulmuştum sonunda. Lisedeyken aşırı makyaj yapmazdım zaten yapsam da güzel olmazdı. Makyaj yapmaya başladım ama hafif ve bana yakışacak şekilde. Giyinme tarzımı değiştirdim. Daha özenli ve güzel giyinmeye başladım.

Beni uzun zamandır görmeyenler lunabrava ne kadar değişmişsin, güzelleşmişsin dediler. Fakat dediğim gibi bunları gerçekleştirmeye, kendime ağırlık vermeye üniversite sınavını kazandıktan sonraydı.

Şu an yürüyüş yapıp, süt ve yoğurt tüketimini arttırabilirsin. Hem hareket etmiş hem de sağlıklı beslenmiş olursun. Yoğurt ve süt tüketimini arttırınca cildinin değişmesine ve güzelleşmesine inanamayacaksın.

Son düzenleme:
Canim sen kendini neden sevmiyorsun önce onu bir cöz. Cünkü kendini o kadar kücümsüyorsun ki bunun altinda baska birsey oldugunu düsünüyorum.

Ortaokuldayken arkadaşım çirkinsin demişti. Aynaya baktım, gerçekten de çirkinim. 8. sınıfta da sevdiğim çocuk dedi çirkinsin diye :KK43: 2 sene diş teli taktım, dişlerim düzeldi. Cilt bakımına başladım, makyaj falan yapıyorum bazen ama hala çirkinim :KK43: Lisede 2 kişiyi sevdim. İkisi de beni istemedi, güzel olsaydım eğer isterlerdi. Bende güzel olmak istiyorum artık.

Ortaokuldayken arkadaşım çirkinsin demişti. Aynaya baktım, gerçekten de çirkinim. 8. sınıfta da sevdiğim çocuk dedi çirkinsin diye :KK43: 2 sene diş teli taktım, dişlerim düzeldi. Cilt bakımına başladım, makyaj falan yapıyorum bazen ama hala çirkinim :KK43: Lisede 2 kişiyi sevdim. İkisi de beni istemedi, güzel olsaydım eğer isterlerdi. Bende güzel olmak istiyorum artık.

Canim burdaki yorumlari okuyup keske boyle yorum yapmasaydin.

Guzel olsaydim o erkekler beni isterdi demissin ama bir hastalik gecirsen ve guzelligin gitse senin yaninda durmazlar.

Sen anlamak istemiyorsun galiba Adriana Lima bile aldatildi senin mantigina gore bunun olmamasi lazim degil mi ama oldu.

Guzel olmak dezavantaj da olabilir.Bazi yerlerde cocuk yasta kizini para karsiligi satan insanlarda var guzel diye. Sen okuma sansina sahipsin ve buna herkes sahip degil.Onlara sorsan keske guzel olmasaydim der.

Guzelliginden dolayi tecavuz edilen dunyada bircok kiz var.Bunlari gormuyor musun???

Son düzenleme:
Canim burdaki yorumlari okuyup keske boyle yorum yapmasaydin.

Guzel olsaydim o erkekler beni isterdi demissin ama bir hastalik gecirsen ve guzelligin gitse senin yaninda durmazlar.

Sen anlamak istemiyorsun galiba Adriana Lima bile aldatildi senin mantigina gore bunun olmamasi lazim degil mi ama oldu.

Guzel olmak dezavantaj da olabilir.Bazi yerlerde cocuk yasta kizini para karsiligi satan insanlarda var guzel diye.Onlara sorsan keske guzel olmadaydim der

Guzelliginden dolayi tecavuz edilen dunyada bircok kiz var.Bunlari gormuyor musun???

Dogru aslında, üniversiteyi kazanıp kendime yeni elbiseler falan alacağım. Ama bazen canım sıkılıyor :KK43:

Kendimi hiçbir zaman güzel bulmadım. Çünkü güzel değilim. Arkadaşlarım falan herkes güzelsin diyor. Ama değilim. Benim kalbimi kırmamak için güzelsin dediklerini düşünüyorum. Burnum kemerli, yüzüm büyük. Cilt bakımı yapıyorum, makyaj yapıyorum ama olmuyor. Hala çirkinim :KK43: Üstelik kullandığım cilt bakımı ürünleri yüzünden yüzümde tüylenme ve sivilce oluştu.
Bu sene üniversite sınavım var. Aylardır çalışıyorum ama bazen kazanamayacakmışım gibi geliyor. Elimden geleni yapıyorum halbuki. Geceleri uyumayıp çalıştığımı biliyorum. Bir daha üzülmemek adına aşk meşk işlerini tamamiyle bıraktım. Geçen sene de çok sevdiğim bir akradaşımdan kazık yemiştim. Bu olaylardan sonra artık hiç kimseye güvenmiyorum, aşka da inanmıyorum.
Bende artık güzel olmak istiyorum. Sevdiğim tarafından sevilmek istiyorum. Çevreme bakıyorum herkes çok güzel. Ben niye çirkinim? Güzel olmak adına neler yapabilirim?
Pozitifkız, o sen misin?????!

Evet ben pozitifim ama bazen canım çok sıkılıyor. Genelde güleryüzlüyümdür
Cok karamsar geldin bana. Gecmise takilmissin beni istemediler falan diye. Bak canim simdi sen boyle dış gorunusune odakli kalirsan kendi zamanini calmis olursun. Bosver dıs gorunusunu dusunecek zaman degil. Guzelce derslerine odaklan. Gelecegi dusunerek basarili olmaya gayret et. Ben de lise yillarimda cirkindim :)) yüzüm sivilceden gecilmiyordu. Sadece yuzum olsa iyi boyun cevresi de oyle. Normalde beyaz tenliyim ama kipkirmizi gorunuyordum sivilcelerden. Burnumda yamuktu :KK70: universiteye baslayinca sivilcelerden kurtuldum tamamen. Yamuk olan burnumu da duzelttirdim. Gayet guzel oldugumu dusunuyorum :) yani diyecegim o ki bunlar hic problem degil. Halledilmeyecek seyler degil. Asil problem zamani iyi degerlendirememek. Cunku zaman gidince geri getiremezsin. Takma simdi boyle seylere

X