Kendimi baştan yaratmamda bana yardımcı olur musunuz?

elifey

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
210
4
merhaba kızlar..17 yaşında bi lise öğrencisiyim..ve takdir edersiniz ki etrafımda peekkk çok güzel çıtır kızlar var..hatta en yakın arkadaşım da onlardan biri..bende fazla kilolu , yüzünde sivilce izleri olan ,saçlarını boyamak isteyen ama bir türlü ne yapacağına nasıl yapacağına karar veremeyen , ve boyu kısa olduğu için bunu takıntı yapan bi kız olunca tadından yenmiyo doğrusu:KK43: yani birde şu aralar derslerimi de boşladım moralim sıfır ..sanki hayatta hiçbi işe yaramıyormuşum gibi hissediyorum..çok üzgünüm..eskiden güzel bi kızdım ama son yıllarda herşeyi boşladım..nasıl yapıcağımı nerden başlıyacağımı bilmiyorum..kendimi baştan yaratmamda bana yardımcı olurmusunuz? lütfen buna çok ihtiyacım var:KK43::KK43:

İyi bir dermatoloğa götürsün annen seni.Sivilcelerden 6 ayda kurtulursun.Yemene içmene dikkat et,zamanın varsa ya spor salonuna git,ya da evde pilates yap.Haftasonları sabahları birkaç km yürü.Gördüğün gibi her şeyin çaresi var boy dışında.Onunla da barışık olmayı öğren.Her şeyden önce bu durum psikolojini bozmasın,azimli olursan değişirsin.Çok kolay.Saç boyatmak demişsin,yaşın daha çok küçük onu da sonraya ertele ,derim.Bu yaşlarda her genç kız senin yaşadıklarını yaşıyor,emin ol ki...:KK34:

Tatlım sanırım bu tür seylerin en fazla kafaya takıldığı yaşlardasın
Bana göre ilk yapman gereken sey bi diyetisyenden yardım alıp kilo vermeye calısmak..
Boy kısalığını dert etme kilo verdikten sonra bide topuklu giyersen hic bi sorun kalmaz
Daha sonra sac boyası cilt kremleri vs derken diğer problemleri halledersin
ama önce diyet ve spor yaparak kilo vermeye calısmalısın bence

öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim..dermotoloğa kaç kere gittim.sivilcelerim yok kurtuldum Allaha şükür.ama lekelerim kaldı kırmızı kırmızı..onlardanda ne yapsam tam olarak kurtulamıyorum..yani hafifliyor sadce.sizce napiyim?:18:[/SIZE]

öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim..dermotoloğa kaç kere gittim.sivilcelerim yok kurtuldum Allaha şükür.ama lekelerim kaldı kırmızı kırmızı..onlardanda ne yapsam tam olarak kurtulamıyorum..yani hafifliyor sadce.sizce napiyim?:18:[/SIZE]

ah canım bendede lekeler kaldı ama zamanla geciyor kafana takma hic....saclarını tamamen boyamasanda aralar sarı ısıltılar attırabilirsin hos katlı bir kesim yaptırabilirsin percemli falan havalı durur....ben yuzume limon surerim sivilcelere cok faydası oluyor.....

Tatlım sanırım bu tür seylerin en fazla kafaya takıldığı yaşlardasın
Bana göre ilk yapman gereken sey bi diyetisyenden yardım alıp kilo vermeye calısmak..
Boy kısalığını dert etme kilo verdikten sonra bide topuklu giyersen hic bi sorun kalmaz
Daha sonra sac boyası cilt kremleri vs derken diğer problemleri halledersin
ama önce diyet ve spor yaparak kilo vermeye calısmalısın bence

ya evet aslnda herşeyi tetikleyen kilolarım:S onlardan kurtulsam az da olsa güvenim yerine gelicek..ama lekelerim benim için büyük bi sorun ya..tretin diye bir krem vermişti doktor.herşeyi kullandım işe yaramadı diye almamıştım acaba onu kullansam işe yarar mı bi bilginiz var mı?:44:

ah canım bendede lekeler kaldı ama zamanla geciyor kafana takma hic....saclarını tamamen boyamasanda aralar sarı ısıltılar attırabilirsin hos katlı bir kesim yaptırabilirsin percemli falan havalı durur....ben yuzume limon surerim sivilcelere cok faydası oluyor.....

evet duymuştum limonu bende deniyim bakalım çok teşekkürler cevabın için..:KK34:

kesinlikle rejim yapmaya kalkma rejimden sonra daha fazla kilo alırsın bunun yerine yediin fazla kalorili şeyleri hayatından kaldır herşeyden ye ama abartmadan evde bile olsan vücudunu çalıştırabilecein çok fazla hareket var bir cildiyeciye gidersen o sana cildin konusunda yardımcı olur sivilcilerin çıkınca sakın koparma bunlar iz bırakıyor saçlarını daha boyama erken daha bu doğal rengi istesende yakalayamazsın yoksa ama herşeyden önce kendini sev gerisi hikaye kendini nasıl görürsen karşındakilerde öyle görür.

herseyın basında kılo vermessen bu durumu atlatamassın cunku fıt bır vucud esıttır özguven demektır canım...ogrencısın agır bır dıyete gırme ama ne bıleyım ekmegı kes bol su ıc ve sebze tuket vaktın oldukca spor yap hıcbılemedın muzıgı ac dans et....daha sonra kı asamalar ıcın bır fotonu gormem lazımkı sana sac konusundada yardımcı olayım tatlım:92:

cnm benim başta kendine baktığında ben bunu istiyorum ve başarıcam demelisin :KK3: herşeyin bir çözümü var :KK34:

canım benim bunları kafaya takman gayet normal çünkü tam genç kızlığa atılma yaşındasın
öncelikle benden sana tavsiye hergün düzenli plates yap
zaten yukardada sölemişler çok güzel sıkılaşırsın
lekelerine gelince oriflameda essential diye bi sabun var onu kullananlar çok memnun
denemelisin bence boy konusuna gelince kilolarından kurtulunca ve yaşın ilerlediğinde bunu gayet şık topuklularla halledersinki kısa olmanın avantajı istediğin kadar topuklu giyebilmen
derslerini aksatma ama kesinlikle lisedeydin dimi yanlış hatırlamıyorsam üniversiteye gitmeli ve
en başta kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmelisin bu zaten insana en büyük güveni veriyo

bence yaşın daha küçük hala bikaç cm uzayabilirsin. doktorların bu konuda dediklerini takma ben üniversite 2ye kadar uzadım. o yüzden bi diyetisyene gidip karbonhidrat ve yağların kısıldığı protein ve vitaminlerde zengince bi menü hazırlatabilirsin bir de üstüne haftada 2-3 kez olan pilatese yada daha iyisi salsaya fln yazıl. inan çok güzel zayıflatıyor hem yeni insanlarla tanışırsın hem sıkılmadan kilo vermiş olursun hem de havan olur:KK66: benim keşke vaktim olsa da gitsem. derslerini de asla boşlama öss (şimdiki adı ne bilmiyorum ama) bence hayatta çoooook önemli gerçekten tüm hayatını etkiliyor eğer kendinden emin, maddi olarak kendine yeten, saygı gören bir bayan olmak istiyorsan össde istediğin bölüme girerek bunu sağlayabilirsin. liseyi ise boşver ben ne kızlar gördüm yüzlerine bakmazdım şuan taş gibiler. ne populer kızlar gördüm bak ben 23 yaşındayım şuan hiç abartmıyorum sigara ve alkolden 40 yaşında gösteriyorlar. mühim olan insanın kendine bakması. kısa boyu da hiç dert etme liseden sonra topukluları giyer şıkır şıkır dolanırsın. ben de topukluya hasretim mesela giyince devasa oluyorum halbuki çok seksi bi ayrıntı bence.
bu ergenlik bunalımını üzerinden at akıllı genç bir bayan olduğunu hatırla ve hayata dört elle sarılıp keyfini çıkarmaya bak o yaşlar bir daha gelmiyor :)

17 yaşındayken kilolarından kurtulmaya bak derim ... ileride kilo vermen zorlaşacaktır. çnkü kilolar bir süre sonra oturuyor vucuda.. lekeleri de takma benm yüzümde de var. peelng yaptırmayı düşünüyorum..sorunların halledilemeyecek şeyler değil....

herseyın basında kılo vermessen bu durumu atlatamassın cunku fıt bır vucud esıttır özguven demektır canım...ogrencısın agır bır dıyete gırme ama ne bıleyım ekmegı kes bol su ıc ve sebze tuket vaktın oldukca spor yap hıcbılemedın muzıgı ac dans et....daha sonra kı asamalar ıcın bır fotonu gormem lazımkı sana sac konusundada yardımcı olayım tatlım:92:

evet valla duygularıma tercüman olmuşsun ya ne diyim:KK70: vücudum fit olsa tamamdır benim için..:KK70: artık düzenli beslenme kararı aldım 2 gündür iyi gidiyorum sayenizdee:KK70: fazla kilolarımdan birazda olsa kurtulunca ve foto. yüklemeyi öğrenince atarım foto mu çoook sağolun hepinizz:KK66:

canım benim bunları kafaya takman gayet normal çünkü tam genç kızlığa atılma yaşındasın
öncelikle benden sana tavsiye hergün düzenli plates yap
zaten yukardada sölemişler çok güzel sıkılaşırsın
lekelerine gelince oriflameda essential diye bi sabun var onu kullananlar çok memnun
denemelisin bence boy konusuna gelince kilolarından kurtulunca ve yaşın ilerlediğinde bunu gayet şık topuklularla halledersinki kısa olmanın avantajı istediğin kadar topuklu giyebilmen
derslerini aksatma ama kesinlikle lisedeydin dimi yanlış hatırlamıyorsam üniversiteye gitmeli ve
en başta kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmelisin bu zaten insana en büyük güveni veriyo
evet hayatımda en önemli şey okulum zaten ..oriflame deki sabunu da denicem çok sağol önerilerin içinn:KK71:

bence yaşın daha küçük hala bikaç cm uzayabilirsin. doktorların bu konuda dediklerini takma ben üniversite 2ye kadar uzadım. o yüzden bi diyetisyene gidip karbonhidrat ve yağların kısıldığı protein ve vitaminlerde zengince bi menü hazırlatabilirsin bir de üstüne haftada 2-3 kez olan pilatese yada daha iyisi salsaya fln yazıl. inan çok güzel zayıflatıyor hem yeni insanlarla tanışırsın hem sıkılmadan kilo vermiş olursun hem de havan olur:KK66: benim keşke vaktim olsa da gitsem. derslerini de asla boşlama öss (şimdiki adı ne bilmiyorum ama) bence hayatta çoooook önemli gerçekten tüm hayatını etkiliyor eğer kendinden emin, maddi olarak kendine yeten, saygı gören bir bayan olmak istiyorsan össde istediğin bölüme girerek bunu sağlayabilirsin. liseyi ise boşver ben ne kızlar gördüm yüzlerine bakmazdım şuan taş gibiler. ne populer kızlar gördüm bak ben 23 yaşındayım şuan hiç abartmıyorum sigara ve alkolden 40 yaşında gösteriyorlar. mühim olan insanın kendine bakması. kısa boyu da hiç dert etme liseden sonra topukluları giyer şıkır şıkır dolanırsın. ben de topukluya hasretim mesela giyince devasa oluyorum halbuki çok seksi bi ayrıntı bence.
bu ergenlik bunalımını üzerinden at akıllı genç bir bayan olduğunu hatırla ve hayata dört elle sarılıp keyfini çıkarmaya bak o yaşlar bir daha gelmiyor :)

ahh ya ne güzel demişsin keşkee uzayabilsem biraz daha. ama evet topuklulara şimdiden hastayım ilerde hep giymeyi düşünüyorum.:d ve tabiki sölediğim gibi okulum,üniversite hayallerim, istediğim meslek benim için herşeyden önemli..ona daha çok ağırlık veriyorum tabiki..ama şu var 1 yıl sonra Allah nasip ederse üniversiteye gidicem ve bu halde gitmek istemiyorum.o yüzden bu ruh halindeyim..dersleri boşladım dedim ama öle bi kaç ay çalışmadım anlamında değil bi hafta falan rahat gezdim tozdum anlamında..ama yinede hem güzel hem akıllı bi kız olarak üni.ye gitmeyi kim istemez ki dimi?

bunu istediğim içinde önerilerinizi kulak ardı etmicem ..çookk teşekkür ederimm:KK66:

merhaba kızlar..17 yaşında bi lise öğrencisiyim..ve takdir edersiniz ki etrafımda peekkk çok güzel çıtır kızlar var..hatta en yakın arkadaşım da onlardan biri..bende fazla kilolu , yüzünde sivilce izleri olan ,saçlarını boyamak isteyen ama bir türlü ne yapacağına nasıl yapacağına karar veremeyen , ve boyu kısa olduğu için bunu takıntı yapan bi kız olunca tadından yenmiyo doğrusu:KK43: yani birde şu aralar derslerimi de boşladım moralim sıfır ..sanki hayatta hiçbi işe yaramıyormuşum gibi hissediyorum..çok üzgünüm..eskiden güzel bi kızdım ama son yıllarda herşeyi boşladım..nasıl yapıcağımı nerden başlıyacağımı bilmiyorum..kendimi baştan yaratmamda bana yardımcı olurmusunuz? lütfen buna çok ihtiyacım var:KK43::KK43:

Tatlıımm bu yaşta böyle takıntılar yapman çok doğal bende senin yaşındayken aynı hatta daha fazlasıı şeyleri takıntı haline getiriryordum :KK1:
Ama bu kadar takıntı yaparak yalnızca kendini üzüyorsun ve buna hiç gerek yok daha 17 yaşındasın hayatın baharında yanii :KK16:
Ve takıntı yaptığın şeyler çözümü olmayan sorunlar değil
Mesela arkadaşın söylediği gibi öncelikle bir dermatologa görünüp yüzündeki sivilce izlerinden kurtulabilirsin. Saçını boyatmak içinde biraz erken sanki ama yinede kendini mutlu hissedeceksen yaşına ve tenine uygun doğal bir tona boyatabilirsin.
Kilonuda hiç sorun etme eminim çok tatlı görünüyorsundur :KK69:
Boya gelincede boy biraz genetik ama basketbol oynayarak standart boyunun üstüne çıkabilirsin
Şahsen benimde boyum pek uzun sayılmaz ama topuklular sağolsun derdime çağre oluyor..
Yanii dediğim gibi daha küçük sayılırsın hiçbişeyi düşünmeden hayatını yaşamak en güzelii :KK1:

ne kadar tedavi gördün bilmiyorum.. bende de cilt sorunu vardı.. zaten önce sivilceler gidiyor sonrasında lekelerinde kaybolur.. bana doktorumun dedigi sabırlı olucaksın.. birazcık sabır et.. kendiliginden gecerler emin ol..
boy konusunda kendinle barısık ol derim? benim boyum 1.57 dir.. lise yıllarında bende problem yapardım ama daha sonra herkesten daha şirin göründüğümü farkettim. :KK34::KK34:
boyuna göre kilonu ayarlarsan bi problem kalmaz.. bu yaşta cok özenilir ama saç boyama ve makyaj olayına cok girme derim..
en önemliside kendine güven :KK34::KK34:

Canım bak şimdi benim kız kardeşim aynı senin gibiydi sen nasılsın bilmiyorum ama aşırı kiloluydu çok takıyodu kendine sonra bi gün tak etti ve gerçekten karar verdi zayflamaya öyle diyetisyenede gitmedi bütün diyetsyenlerin doktorların dediği gibi sık sık ama az yemeğe başladı. 2 saatte bi yemek yiyordu mesela ; sabah kalkıyo kahvatı yapıyo şekersz cay peynir zeytin domates filan sonra 2 saat sonra 1 bardak süt içiyo öğle yemeğinde ya etli yemek ya bakliyat sebze yemeği yiyo 2 saat sonra atıyorm 1 muz yiyo vee acıktıkça istediği kadar salata yiyo. ama akşam en geç 7de yeme işini bitiriyo ve şimdi iiinceciiik biliyo musun tam 26 kilo verdi hemde çok sağlıklı şekilde hee bide günde 3 litre su içti:) seninde yaşın genç istersen çoooook kolay kilo verebilirsin sadece fastfoodtn uzak durucaksın ve inan sürekli yemekten bıkıcaksın hiç aç kalmıyosun:KK70:

sivilce izleri için yüz soydurma diye birşey duymuştum.çeşitli kimyasallar yüze sürülüp bir çeşit peeling yapılıyormuş.bir araştır istersen artısı eksisi nedir bilmem.mustafa sandal seneler önce böyle birşey yaptırmıştı yanlış hatırlamıyorsam hatta yumurta gibi çocuk yorumları olmuştu.onunda yüzü sivilce izleriyle doluydu önceden.
kilo azim gerektiren bir iş ona birşey diyemiycem ama arkadaş olarak daha neşeli daha kıpır kıpır birileriyle takılırsan seninde havan değişir.karamsar kararsız ve umutsuz arkadaşlar senide karamsarlığa iter.
bak bahar geliyor kalk silkin bi kendine gel.daha 17 yaşındasın hayatının baharındasın.gençlik gibi bir hazine var elinde kıymetini bil.herşeyi kafaya takma hayatın tadını çıkar.:nazar:

X