kendime yeni bir ben lazım

nzmyx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2016
17
7
35
beni alsak... yok etsek... çöpe atsak mesala... kendimi o kadar gereksiz ve kötü hissediyorum.
İyice kilo aldım hiç ama hiç kendime bakasim gelmiyor saçlarımdan boya iyice aktı beyazların çok ve kabak gibi görünüyorlar umursamiyorum bile. Yürürken gobegim sallaniyor artık :'( ne saçlarımı taramak geliyor içimden ne makyaj yapmak. İki yıldır alışverişe gidip kıyafet bile almıyorum. Gidip dolaşıyorum istediğim olmuyor. Olanı ben istemiyorum. Eve aynen geri donuyorum. En son tartildigimda 91 kiloydum su an kacim onu bile bilmiyorum. Artık böyle olmak istemiyorum. Ama içimden hiç bisey yapmak da gelmiyor. Çok yiyorum aklım hep yemekte. Artık yemek yemek zevk de değil. Yemeklerin tadını almıyorum sanki. Cigne ve yut o kadar. Sanki herşeyin tadı ayni. Su filmlerdeki gibi olsa çirkin kız bi anda guzellesse falan....
Öyle bi dünya olmadığına göre yavaş yavaş değişime razı olarak kendime gelmek istiyorum artık. Yoksa günden güne daha da dibe cokecegim. Sadece diyet değil kişisel bakım giyim kuşam sağlık herşey lazım bana... Dedim ya ışte kendime yeni bir ben lazım. Sil baştan. İyi olmak iyi hissetmek zorundayım. Bitanem oğlum için...

Spora nasıl vakit ayirabilirim ki bilmiyorum. Bi plan yapsam sporu koycak yer bulamıyorum. Sabah 6.30-7:00 gibi uyanıyorum bebisimin karnını doyur altını temizle kıyafetlerini değiştir oyna. Kendin hazırlan 7:45 evden çıkıyoruz anneme bırakiyoruz oğlumu. 8:30 -19:00 arasi ışteyim. Annemlere git çocuğu al eve gel saat oluyo sekiz. Yemek yap ye 21:00-21:30 evi topla iş güç camasir temizlik bulasik.... Bebisinle oyna bi bakiyorum bende pil coktann bitmiş saat olmuş 11:00 - 12 :00 yatiyorum artık. Gece iki üç kere uyanıp bebisi yarimsar saatten beslediğini de düşünürsek öyle 7 saat falan uyumus da olmuyorum. :'( spor şart olmasına şart da ne zaman yapabilirim bilmiyorum :'(

Bende neredeyse senin gibi olmaya başlamıştım, sonra eşim ciddi bir şekilde tansiyondan hastanede soluğu aldığı akşama kadar bu böyle devam etti... Eşim benden daha kilolu haliyle. Şimdi eşim ile birlikte diyetteyiz... Tabii iki kişi birden diyete girince daha iyi oluyor...

Bizim spor yapma gibi bir imkanımız yok, çünkü zamanımız yok.
Sabah 6:30 gibi kalkıyoruz hergün, bir ufak oğlumuz var. Onu annane veya babaanne (zaman zaman değişebiliyor) teslim edip evden çıkıyoruz ve gün başlıyor bizim için. Evde kahvaltı edebilmemizin herhangi bir imkanı da olmuyor haliyle.
Akşam 18:00-19:00 gibi evde olduğumuzdan ancak oğlumuza vakit ayırabiliyoruz. Çalışan ve çocuklu insanların malesef en büyük problemi zaman darlığı sanırım. En azından biz bunu yaşıyoruz.

Benim tavsiyem şu, kendimde uyguladığım ve sonuç aldığım için sana da tavsiye etmek istedim.

• sabahları yağlı şeyler yemiyorum. çalışan biri olduğum için önceden işe gelirken poça, açma. simit vs. alır gelirdim ve ofiste kahvaltımı yapardım. Onun yerine müsli veya yarma buğday içeren sütle kahvaltıları yapıyorum. Abartmayacak şekilde tabii ki, koca bir kase değil. Daha normal ölçülerde ve light süt kullanıyorum.
  • öğle yemeklerinde abartmıyorum. Eskiden pilav, makarna, et, vs. bir sürü ıvır zıvır yerdim. Şimdi bir kase çorba yiyorum çoğu zaman. Veya zeytinyağlı tabağı oluşturuyorum (bir kaç yaprak sarması, çerkez tavuğu (ki daha kalorili aslında) zeytinyağlı salata tarzı şeyler. Eğer et yiyeceksem muhakkak ızgara olmasına dikkat ediyorum. Izgara köfte, ızgara tavuk vs. gibi ve yanında asla makarna, pilav, bulgur pilavı vs. gibi şeyler tüketmiyorum. Ve tabii ki sıfır ekmek.
  • akşam yemeklerinde de genelde bende illaki yemeğe birileri olur, sofrayı tas tamam hazırlamama rağmen kendim sadece çorba, varsa zeytinyağlıdan yarım porsiyon (bir kaç kaşık gibi) yiyorum. Eğer illa misafire ayıp olmasın diye yiyeceksem de yemeklerden çok az koyuyorum tabağıma. Sıfır ekmek tabii yine.
  • çok çok acıkırsam geceleri 1 elma veya var olan ne meyve varsa ondan tüketiyorum. Evde olmadığım zamanlarda çok acıktığımda ise Wasa'nın peynirli krakerleri var her yerde bulabilirsin (marketlerde) ondan alıp tüketiyorum. Çünkü doyurucu ve sağlıklı krakerler olduğu için. Onu da bulamazsam Form ürünlerini tüketiyorum.

Bu yöntemler ile şimdilik 4 - 5 kilo verdim. Ha birde unutmadan altını çizeyim, bol bol su tüketiyorum. Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı oluyor. aynı zamanda evde yaptığım salataların içine muhakkak (salatanın miktarına göre) 1-2 tatlı kaşığı sirke ilave ediyorum. Hem tadı baskın olmuyor (sirke çok sevilmiyor bizim evde) hem de gereken faydayı vücut almış oluyor.

Sadece bir örnek olması amacında yazdım. :) Umarım istediğin kiloya kavuşursun en kısa zamanda.

Bende neredeyse senin gibi olmaya başlamıştım, sonra eşim ciddi bir şekilde tansiyondan hastanede soluğu aldığı akşama kadar bu böyle devam etti... Eşim benden daha kilolu haliyle. Şimdi eşim ile birlikte diyetteyiz... Tabii iki kişi birden diyete girince daha iyi oluyor...

Bizim spor yapma gibi bir imkanımız yok, çünkü zamanımız yok.
Sabah 6:30 gibi kalkıyoruz hergün, bir ufak oğlumuz var. Onu annane veya babaanne (zaman zaman değişebiliyor) teslim edip evden çıkıyoruz ve gün başlıyor bizim için. Evde kahvaltı edebilmemizin herhangi bir imkanı da olmuyor haliyle.
Akşam 18:00-19:00 gibi evde olduğumuzdan ancak oğlumuza vakit ayırabiliyoruz. Çalışan ve çocuklu insanların malesef en büyük problemi zaman darlığı sanırım. En azından biz bunu yaşıyoruz.

Benim tavsiyem şu, kendimde uyguladığım ve sonuç aldığım için sana da tavsiye etmek istedim.

• sabahları yağlı şeyler yemiyorum. çalışan biri olduğum için önceden işe gelirken poça, açma. simit vs. alır gelirdim ve ofiste kahvaltımı yapardım. Onun yerine müsli veya yarma buğday içeren sütle kahvaltıları yapıyorum. Abartmayacak şekilde tabii ki, koca bir kase değil. Daha normal ölçülerde ve light süt kullanıyorum.
  • öğle yemeklerinde abartmıyorum. Eskiden pilav, makarna, et, vs. bir sürü ıvır zıvır yerdim. Şimdi bir kase çorba yiyorum çoğu zaman. Veya zeytinyağlı tabağı oluşturuyorum (bir kaç yaprak sarması, çerkez tavuğu (ki daha kalorili aslında) zeytinyağlı salata tarzı şeyler. Eğer et yiyeceksem muhakkak ızgara olmasına dikkat ediyorum. Izgara köfte, ızgara tavuk vs. gibi ve yanında asla makarna, pilav, bulgur pilavı vs. gibi şeyler tüketmiyorum. Ve tabii ki sıfır ekmek.
  • akşam yemeklerinde de genelde bende illaki yemeğe birileri olur, sofrayı tas tamam hazırlamama rağmen kendim sadece çorba, varsa zeytinyağlıdan yarım porsiyon (bir kaç kaşık gibi) yiyorum. Eğer illa misafire ayıp olmasın diye yiyeceksem de yemeklerden çok az koyuyorum tabağıma. Sıfır ekmek tabii yine.
  • çok çok acıkırsam geceleri 1 elma veya var olan ne meyve varsa ondan tüketiyorum. Evde olmadığım zamanlarda çok acıktığımda ise Wasa'nın peynirli krakerleri var her yerde bulabilirsin (marketlerde) ondan alıp tüketiyorum. Çünkü doyurucu ve sağlıklı krakerler olduğu için. Onu da bulamazsam Form ürünlerini tüketiyorum.

Bu yöntemler ile şimdilik 4 - 5 kilo verdim. Ha birde unutmadan altını çizeyim, bol bol su tüketiyorum. Vücuttaki ödemi atmaya yardımcı oluyor. aynı zamanda evde yaptığım salataların içine muhakkak (salatanın miktarına göre) 1-2 tatlı kaşığı sirke ilave ediyorum. Hem tadı baskın olmuyor (sirke çok sevilmiyor bizim evde) hem de gereken faydayı vücut almış oluyor.

Sadece bir örnek olması amacında yazdım. :) Umarım istediğin kiloya kavuşursun en kısa zamanda.

Cocuk ve iş bi arada çok zor gerçekten yeterince hareket var ama artık vücut için normal hareketler bunlar. Yemek kısmına dediğin gibi çok dikkat etmem lazım. Kendim için haftalık bi program hazırlayıp ona uymaliyim. Kimbilir belki esim de katılır bana paylaşımın için çok teşekkür ederim

Cocuk ve iş bi arada çok zor gerçekten yeterince hareket var ama artık vücut için normal hareketler bunlar. Yemek kısmına dediğin gibi çok dikkat etmem lazım. Kendim için haftalık bi program hazırlayıp ona uymaliyim. Kimbilir belki esim de katılır bana paylaşımın için çok teşekkür ederim

Evet gerçekten zor oluyor bazen benim için. akşamları yattığım yeri bilmiyorum mesela. Bunda zaten en büyük etken erken kalkıyor olmamız ve malesef ki geç yatıyoruz.

Ben haftalık bir program yapamıyorum tabii ki. Sadece tek dikkat ettiğim şey fazla yememek, yağlı yememek, şeker kullanmıyorum. Ben çikolata delisi bir insanım, önüme bir kilo koysunlar sonunu görene kadar durmam yerim ve yediğime de hiç pişman olmam o kadar severim yani. Fakat artık çikolata yemiyorum. Eve hiç bir şekilde abur cubur girmiyor zaten ve iş yerinde de tüketmediğim için kendimi tutmak kolay oluyor. Göz görmeyince can da istemiyor kısaca...

Bazen canım çekmiyor değil. Ama çok canım birşeyler çekince kendimi ufak birşeyler kandırıyorum o kadar.
Benim malesef ki tatlıya zaafım var ve o yüzden çok kilo alıyorum zaten..

Evet gerçekten zor oluyor bazen benim için. akşamları yattığım yeri bilmiyorum mesela. Bunda zaten en büyük etken erken kalkıyor olmamız ve malesef ki geç yatıyoruz.

Ben haftalık bir program yapamıyorum tabii ki. Sadece tek dikkat ettiğim şey fazla yememek, yağlı yememek, şeker kullanmıyorum. Ben çikolata delisi bir insanım, önüme bir kilo koysunlar sonunu görene kadar durmam yerim ve yediğime de hiç pişman olmam o kadar severim yani. Fakat artık çikolata yemiyorum. Eve hiç bir şekilde abur cubur girmiyor zaten ve iş yerinde de tüketmediğim için kendimi tutmak kolay oluyor. Göz görmeyince can da istemiyor kısaca...

Bazen canım çekmiyor değil. Ama çok canım birşeyler çekince kendimi ufak birşeyler kandırıyorum o kadar.
Benim malesef ki tatlıya zaafım var ve o yüzden çok kilo alıyorum zaten..
çikolataya bende dayanamıyorum. sınırsız yiyebilirim. abur cubur için iş çıkışı markete gitmeyi alışkanlık etmiş durumdayım. üstelik iş yerindeki arkadaşlarımda sürekli abur cubur yiyor. hep birlikte yiyoruz yani.... ama onlar kilo almıyor olan bana oluyor :KK43: gece asla yemek yemezdim. son bir haftadır gece yemelerim de başladı. iyice kaçtı ipin ucu açıkçası. plan program yapınca kendimi buna uymak zorunda hissediyorum. en azından alışana kadar yemeyi içmeyi planlamalıyım. bebeğim henüz 5,5 aylık. onun da yavaş yavaş düzene girmesi lazım. ev işlerinde de ipin ucu kaçıyor. adapte olamadım tam daha. hamilelik lohusalık depresyonu yok bende olmadı derken son bir aydır iyice kopmuş durumdayım. artık toparlamam lazım. silkinip kendime gelmeliyim

çikolataya bende dayanamıyorum. sınırsız yiyebilirim. abur cubur için iş çıkışı markete gitmeyi alışkanlık etmiş durumdayım. üstelik iş yerindeki arkadaşlarımda sürekli abur cubur yiyor. hep birlikte yiyoruz yani.... ama onlar kilo almıyor olan bana oluyor :KK43: gece asla yemek yemezdim. son bir haftadır gece yemelerim de başladı. iyice kaçtı ipin ucu açıkçası. plan program yapınca kendimi buna uymak zorunda hissediyorum. en azından alışana kadar yemeyi içmeyi planlamalıyım. bebeğim henüz 5,5 aylık. onun da yavaş yavaş düzene girmesi lazım. ev işlerinde de ipin ucu kaçıyor. adapte olamadım tam daha. hamilelik lohusalık depresyonu yok bende olmadı derken son bir aydır iyice kopmuş durumdayım. artık toparlamam lazım. silkinip kendime gelmeliyim
Olur olur, hepsi olur inan bana... Yeterki motivasyonunu yüksek tut.
Ben şimdi eski halime bakıyorum (oğlum 1 yaşına gelmeden önceki) inanılmaz kiloluydum ve kendimi nasıl taşıyormuşum diyorum doğrusu...
ama hiç birşey birden olmuyor, zaman istiyor biraz.
Önemli olan zaten kendinizi adapte edip hedefe ulaşmak.

güzel bir başlangıç için....
bugün diyetisyeni aradım. önce dahiliyeye gidip bazı tahliller yaptırmam gerekiyormuş. pazartesi sabahı için randevu aldım. çıkan sonuçlara göre bir program uygulayacakmış. hayatımda ilk defa gideceğim diyetisyene. umarım faydasını görürüm. doktor kontrolü iyi gelir belki. sürekli kontrol edilmek, her randevuda bir nevi sınav sonucunu görecekmiş gibi olmak belki azimli yapar beni. yani öyle umuyorum :confused:

gidemedim doktora. pazartesi sabahı çok acil işim çıktı. işe gelmek zorunda kaldım. bi daha da arayıp randevu almadım. dünden beri diyetteyim.
sabah kahvaltı yapamadım. midem bulanıyodu.
öğlen : salata,cacık,patlıcan közlemesi
akşam: ciğ karnabaharı yoğurda rendeleyip yedim bi kase. baya tok tuttu.
gün içinde 2 lt su
1 fincan yeşilçay
1 fincan kiraz sapı çayı
şekerisz kahve

yarım saat kondisyon bisikleti, 20 dk yürüyüş,

30 günlük mekik programını yapmak istedim ama dikiş yerlerim çok acıdı devam edemedim (6 ay önce sezeryan doğum yaptım)

gece bebiş için uyandığımda elim hep abur cubur dolabına gitti. eveettt öyle bir dolabım var benim :KK23: ama yemedim hep geri döndüm. o dolabı yok edip sağlıklı yiyecekler dolabına çevirsem iyi olur. bitki çayları kayısı incir fındık ceviz... böyle şeyler koysam daha iyi. tabi onları da kararında yemek şartıyla

bi de dün tartıldım. 90,2 kgydim. bakalım nasıl gidicek kilolar. uzun zaman sonra tartıya çıkabilme cesaretini gösterdim

iki gün önce bi resmimi gördüm. otorup ağlayacaktım nerdeyse. ne kadar da zayıf ve bakımlıymışım. sanki o resimdeki ben değildim. saçlarım dümdüz at kuyruğu makyaj tam. takmışım takıştırmışım. incecik belim. ve o zamanlar bile kilolu görürdüm kendimi. 59 kiloydum o zaman 1,70 boyum var.

şimdi ne oldu da böyle saldım diye kızdım kendime. sallayıp duruyordum diyeti takrar başladım.
dün sabah tartıldım tam 90 kiloydum. bu sabah tartıldım 88,6 kiloydum. bir günde ki değişim. tabi bu ödem falan ama olsun çok mutlu oldum :KK37: yıllar sonra bulduğum o fotoğrafı gözümün önünden ayırmayacağım. o benim. yine öyle olacağım.
ve aylar sonra ilk kez bugün makyaj yaptım. çok çok hafifti ama olsun :) benim için bi başlangıç olsun bu da.

gelelim menüme :
dün sabah yok (canım hiçbirşey istemedi
öğlen : 3 kaşık zeytinyağlı barbunya , 2 kaşık yoğurtlu semizotu
17:00 şekersiz sütlü nescafe (gerçek sütten)
15 dk. bisiklet bindim.
2 lt su

bugün:
sabah omlet (1 yumurta 1 domates 1 parça tavuk etinden)
öğlen : adana kebabı (sadece etinden) ayran
birazdan yine sütlü nescafe içip günü kapatacağım.

birde bi çay demliyorum kiraz sapı biberiye yeşil çay ve karanfilden. 2 fincan da ondan içiyorum.

bu sefer olacak. başka yolu yok. kilolu sıfatından çıkmak istiyorum artık. çok sıkıldım.

Kizlar yaaa ayni bensiniz
Calisan anne olmak ZOR
Bende kendimi cok afallamis hissediyorum herseye yetismek kendine bakmak cok zor sizi takipte olacagim

iki gün önce bi resmimi gördüm. otorup ağlayacaktım nerdeyse. ne kadar da zayıf ve bakımlıymışım. sanki o resimdeki ben değildim. saçlarım dümdüz at kuyruğu makyaj tam. takmışım takıştırmışım. incecik belim. ve o zamanlar bile kilolu görürdüm kendimi. 59 kiloydum o zaman 1,70 boyum var.

şimdi ne oldu da böyle saldım diye kızdım kendime. sallayıp duruyordum diyeti takrar başladım.
dün sabah tartıldım tam 90 kiloydum. bu sabah tartıldım 88,6 kiloydum. bir günde ki değişim. tabi bu ödem falan ama olsun çok mutlu oldum :KK37: yıllar sonra bulduğum o fotoğrafı gözümün önünden ayırmayacağım. o benim. yine öyle olacağım.
ve aylar sonra ilk kez bugün makyaj yaptım. çok çok hafifti ama olsun :) benim için bi başlangıç olsun bu da.

gelelim menüme :
dün sabah yok (canım hiçbirşey istemedi
öğlen : 3 kaşık zeytinyağlı barbunya , 2 kaşık yoğurtlu semizotu
17:00 şekersiz sütlü nescafe (gerçek sütten)
15 dk. bisiklet bindim.
2 lt su

bugün:
sabah omlet (1 yumurta 1 domates 1 parça tavuk etinden)
öğlen : adana kebabı (sadece etinden) ayran
birazdan yine sütlü nescafe içip günü kapatacağım.

birde bi çay demliyorum kiraz sapı biberiye yeşil çay ve karanfilden. 2 fincan da ondan içiyorum.

bu sefer olacak. başka yolu yok. kilolu sıfatından çıkmak istiyorum artık. çok sıkıldım.
Merhaba canım
sen çok yeni anne olmuşsun öncelikle Allah bebeğini bağışlasın..
Sen yapacağına inan ve kafanda bitir bu işi .
Yapacaksın tatlım yeter ki bir programın olsun ve pes etmeden devam et bende aylar önce çok mutsuzdum ve çok şükür şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.Istersen seni etiketleyim bizim sayfamızı da ziyaret et.Senin gibi bebeği olanlar var ellerinden geleni yapıp kilolarını veriyorlar.

Kizlar yaaa ayni bensiniz
Calisan anne olmak ZOR
Bende kendimi cok afallamis hissediyorum herseye yetismek kendine bakmak cok zor sizi takipte olacagim

Evet canım çalışan anne olmak gerçekten çok zormus kendini hep arka plana atiyormus insan. Hep arka planda kalınca da bi yerden sonra çöküntü yaşamaya başlıyorsun. Ne çocuğuna yetisiyorsun ne kendine. Ben bi şeyleri değiştirmeye çalışıyorum su an. Umarım senin için de herşey en güzel şekilde olur

Merhaba canım
sen çok yeni anne olmuşsun öncelikle Allah bebeğini bağışlasın..
Sen yapacağına inan ve kafanda bitir bu işi .
Yapacaksın tatlım yeter ki bir programın olsun ve pes etmeden devam et bende aylar önce çok mutsuzdum ve çok şükür şimdi kendimi daha iyi hissediyorum.Istersen seni etiketleyim bizim sayfamızı da ziyaret et.Senin gibi bebeği olanlar var ellerinden geleni yapıp kilolarını veriyorlar.

Desteğin için çok teşekkür ederim. Sayfanizi ziyaret etmek isterim tabi.
Kimler neler yapıyor görmek çok iyi olur

Bugun itibariyle 87.9 kgyim. Toplam giden 2.1 kg. :KK49:

Bugun saçlarımı açık bıraktım. Hep topuz yapardim ya da orerdim. Böyle hoşuma gitti. Farklı hissediyorum. Giden 2 kilo bile bana özgüven veriyor.

Pazarı evde iyi geçirdim. Oğlum atesliydi. Çıkamadık dışarı. Yemek yemedim kendimle gurur duyuyorum :KK76:

Sabah : 1 yumurta omlet domates peynir(9:30)
Oglen : 100 gr kadar kavurma 2-3 çatal makarna (15:30)

Ara : 2 kuru incir 1 kupa özel karışım çağından

Normalde evde olsam yer dururdum aksama kadar aralıksız. İyi atlattım :-)

selam

bugün kendimi daha da iyi hissediyorum. Etek giydim :) saçlarımı saldım. makyaj yaptım. küpe taktım. ve hatta topuklu ayakkabı giydim :) saçlarımı düzleştirebilseydim çok daha iyi olcaktı ama şimdilik bu bile çok çok büyük gelişme benim için.

dün tam bir sınavdı.
öğlen işyerinde doğum günü kutlaması vardı. akşam annemle babamın evlilik yıl dönümü kutlaması. yemedim bişey yemedim işte. herkes yedi ben baktım ama mutluyum :)

sabah : kahvaltı yok. sadece özel karışım çayımdan içtim.
öğlen menemen , semiz otu yoğurtlu
akşam 3 kaşık taze fasulye 2 kaşık bulgur pilavı yoğurt

2 lt su. yarım saat yürüyüş. hepsi bukadar. spor az oldu biraz sanki. bugun telafi etmeliyim.

dünü güzel atlattım. darısı bugunun başına. şimdilik iyi gidiyor. içtiğim çay sayesinde de baya bi ödem atıyorum. şişkinliğim azaldı.

dünkü menüm. kahvaltı yok. (sabah işte çok yoğundun fırsatım olmadı)
öğlen : 3 yk kapuska, cacık
aksam: 2 çatal makarna, 2 çatal et kavurma
ara 2 kuru incir 1 kupa çayımdan

2 lt su, tüm gün o kadar yoğundum ki spor yapmaya halim kalmadı maalesef :KK43:

X