Kendime güvenim çok az

Determined2201

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
905
0
96
İstanbul
Merhabalar kendime güvenim çok az sevgimde az saygımda..Ne yapabilirm bunun için mesela kuantum nlp eft gibi şeyler..Bu arada 27 yaşındayım..Ve iç huzurum az..

Son düzenleyen: Moderatör:
Canım bende de var kendine güvensizlik, zaten hep vardı ama sevgilimden ayrıldım üniversitede sınıfta kaldım ve bi dolu problem yaşadım , bunlar üstüste gelince ve salak gibi benden ayrılmak isteyen sevgilimin peşinde tin tin koşup ondan da "bukadar ezik olma" lafını duyunca bende bi yanardağ patlaması oldu herşeyin sorumlusunu bu pısırıklığım olarak gördüm.İlk yaptığım şey deliler gibi ağlamaktı depresyondaydım ve intihar etcektim bu kesindi, her gün ağlama nöbetlerine giriyodum.Psikolağa gitmeye karar verdim randevu almak için aradığımda telesekreter bana "telefonda doktorumuzla yarım saat görüşmek 60 tl " diyince hepten vazgeçtim doktorla telefonda görüşmek de neymiş göz teması olmadan ağlayamadan..Sonra psikolağa verceğim parayı kişisel gelişim kitaplarına verip hırsla okumaya başladım, moralimi azçok düzeltti biraz olsun cesaret verdi.Buarada en yakın arkadaşıma da ablama da içimdekileri döküp rahatladım hep onların da payı çok büyüktü kendimi aşmamda.Sonra hep kafa yordum neler yapabilirim pısırıklığımdan kurtulmak için diye en sonunda işe girmeyi ailemden uzak yeni eve çıkmayı kafama koydum, halbuki okulum yaşadığım şehirde ve ailemden izin almam çok zordu eve çıkmak için, çok mücadele ettim aylarımı aldı bunları yapabilmek ve sonunda ayrı eve çıkabildim daha sosyalleştim kendime güvenim geldi.Eskisinden daha mı güzelim değilim daha mı başarılıyım değilim ama iç huzurumu buldum kafama takmamayı öğrendim, şuan uğruna herşeyi göze aldığım sevgilim peşimden koşuyo ama umrumda değil.Her işte bi hayır varmış bunu anladım Allah bazı dertleri kulları adam olsun diye veriyo bize de sabretmek düşüyo.Ve ben geçmiş yıllarımda okulun en gözdesi en başarılısı iken kendimle hiç özgüven problemlerim yokken bunları yaşadım, insanın başına hayatta herşey gelebiliyo ve unutma ki her inişin bi çıkışı oluyo.Kendinle barışmalısın en önemlisi bu bence.

çok teşekkür ederim...
senin dediklerinden anlaığım kadarıla kendini zorlamak gerekiyor..evet zorlucam..

bnmde kendime guvenim çok az kndimi çirkin ve yeteneksiz buluyorum bu yüzden insanlarla ileşiimim hiç yok.

İnsan zihni o kadar mükemmel çalışan bir makinedir ki, kendimizi herşeyi başarabileceğimize inandırabildiğimiz gibi, hiçbir şeyi başaramayacağımıza da inandırırız.
Sonra da bütün seçimlerimizi buna göre yapıp gerçekten de başarısız oluruz.

Kendinizle ilgili yanlış düşüncelerinizi ve sizi engelleyen algılarınızı tespit edip düzeltmek gerekir.. Bunu kendi başınıza yapmak da mümkün olmakla birlikte oldukça zordur. Bir uzmandan destek almanızı öneririm. Ayağınız takıldığında elinizden tutup kaldıracak bir destek olması her zaman iyi gelecektir..

Yaşımız bile aynı. Ama ben bunun psikologla çözümleneceğini düşünmüyorum. Yani bu özgüvensizliğimin sebepleri kuru kuru lafla yok olacak şeyler değil. Bir de üstüne para alınması.. Yok yani mümkün değil. Sebeplerini ortadan kaldırmak için çabalıyorum. Bir de sanki bu, yaratılıştan gelen bir durum gibi. Öyle algılamaya başladım.

mrb . bende kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum bu sene ama bi destek alarak dersane vs. warmı bildigin weya önerebileceğinzz???

bnmde kendime guvenim çok az kndimi çirkin ve yeteneksiz buluyorum bu yüzden insanlarla ileşiimim hiç yok.

yanlış düşünüyorsun neden kendını çirkin ve yeteneksız buluyorsunkı bence kendınle barışık ol herkezin yetenegi farklıdır bazıları çok konusmayı sevmez ama çok iyi dinleyıcıdır buda bir yetenek degilmi kafana göre biri olursa belkı ıletısım kurmak daha kolay iletısımın olmadıgı ınsanlara dıkkat et mutlaka onlrda sana sevımsız gelen bısey vardır

Niye güveniniz az olsun genç insanlarsınız yav.Anlayamadım böyle hissetmenizin nedeni nedir ama bu kadar olumsuz düşünmeyin.Loreal reklamında ne diyordu "ben her şeye değerim"
miydi tam hatırlamıyorum.Tabi bu kadar egoist olmayalım ama ego şart!Loreal de gerekli bu arada Valla benim aslan burcu olarak egoya zındık ihtiyacım yok o açıdan şanslıyım.Kardeşlerimden çok duydum süper egolusun sözlerini tabii sinirli bir şekilde söylüyorlar o ayrı..Hem sevecen hem süper egoluyum.

Neyse çok uzattım sonuç olarak herkes farklı güzeldir birinin görünüşü güzeldir biri zekidir diğeri esprilidir diğeri anlayışlıdır biri güzel konuşur bazıları dayaklıktır ama atmamalıyız yani böööylee uzar.Kendinizde mutlaka sevecek bi şey bulursunuz.Resminize bakıp ülen ne tatlıymışım be dersiniz.İnsanların sizi üzmesine izin vermeyin çünkü siz buna değersiniz inanın!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…