Kendime engel olamıyorum

birpalyaco

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
38
0
36
Malatya
Arkadaşlar ben kendimi sürekli gergin hissediyorum mutlu olmadığımı hissediyorum. Eskiden çok neşeli biriydim ama şu an çok gerginim eskiden cıvıl cıvıl insanlarla konuşmaya doyamayan ben insanlara tahammül edemiyorum kimseyle konuşmak istemiyorum sadece kendim olayım istiyorum. Bi bilgisayar bi ben bana çoğu zaman yetiyor. Anneme-babama ve kardeşlerime karşı da asiyim. Herkesin en ufak bi davranışı bazen batıyor. Şimdi gülerken,mutluyken 2 dk sonra içimden resmen insanlara kan kusmak geliyor. Mesela karnım acıkıyor karnım acıkınca sinirleniyorum yemek istemiyorum sonra iyice acıkınca gidip yemek zorunda kalıyorum. Yiyince de pişman oluyorum kendime kızıyorum. Bi şey sorduklarında konuşasım bile gelmiyor çoğu davranıslar gözüme mantıksız gözüküyor. Annemler çok endişe duyuyorlar çünkü ben çok hayat dolu bir kızdım sürekli güler ve neşe saçardım şimdi ise çok durgun asık suratlı ve gerginim. Okulda daha iyiyim arkadaşlarımla falan mutluyum ama eve gelince, kapıdan içeri girer girmez tabiri caizse nevrim dönüyor odama girip kapıyı kapatıyorum. Eve girdiğim an herşeye herkese daha fazla sinir olmaya başlıyorum. Bazen durduk yere bağırıp çağırasım geliyor ağlamak istiyorum yatağa uzanıp ses çıkmasın diye yastığı ağzıma basıp bağırdığım zamanlar bile oldu. Ama böyle olsun ben de istemiyorum. Mesela kilo konularına hiç takılmazdım şimdi kilo almaktan korkuyorum yediğim bir elma bile acaba kilo aldım mı ki diye düşündürüyor. Sürekli halsizim ve gözaltım şiş kendime de sinir oluyorum vücudumundan nefret ettiğim zamanlar oluyor ben ne yapmalıyım doktora gitmek de istemiyorum. Ders de çalışamıyorum hiçbir şey olmuyor

nedenini bulursan bana da haber ver ki bende kurtulayım artık işkence gibi geliyor artık herşey.

Arkadaşlar,sizi çok iyi anlıyorum,bende ne sıkıntılar çekmiştim bir zamanlar,resmen dünya boğuyordu beni,nefes alamıyordum sanki,hiçbirşey yapmak istemiyordum,anlatılamaz o günlerim,ne konuşmak ne yemek ne de bi aktivite yapmak cazip gelmiyordu bana,sonrasında panik atağa da yakalanmıştım ben ve bitkisel hayatta gibiydim,doktor geçeceğini söylüyordu ama ben sadece sinirleniyordum öyle söyledikçe,kimse beni anlamıyordu,imkansız geliyordu artık mutlu olmak...kullandığım ilaç sonrası tam 2 ay sonra bende müthiş bir değişim oldu Allah'ın izniyle..günlük tutuyordum bu sayede iyileşim sürecimi takip edebiliyordum,2 ay sonra eskisinden çok çok daha iyi bir ben geldi,nasıl neşeliyim nasıl iyimserim :)) imkanı yok üzülemiyordum hiç birşeye...
ben Rabbimin izniyle ilaç yardımıyla mucize diyeceğim ama gerçekten öyle mucizevi bir şekilde iyileşmiştim..sizin yazdıklarınızı görünce gittim o günlerime...o sıkıntıları ben o kadar iyi bilirim kii yazmak istedim,illaki de bir yolu vardır yeniden mutlu olmanızın,ben onca takıntının,depresyonun,panik atağın arasında yapabildiysem,başarabildiysem herkes yapabilir,süreç belki kısa belki daha uzun olur ama illaki de olur,sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum size,paylaşmak isterseniz her zaman buradayım,sevgilerimle.

işin garip yanı ani sinirlenmeler oluyor. Birden dünya tersine dönüyor çevremde ne varsa kırıp dökmek istiyorum resmen bağırıp çağırmak istiyorum

geçmiş olsun canım, depresyonayakalananların aşağı yukarı hisettiği aynı şeyleri yaşıyorsun, hikayemiz aynı sayılır durumun dahada kötüleşmeden doktora gitmeni tavsiye ederim en azından hafif dozda başlayacağın ilacın yüksek dozzda olabilir.
allah şifa versin.

bende de öfkemi kontrol edememe var maalesef
bi daha sinirlenmicem bu kadar tepki vericek bişi yok aslında diyorum her seferinde ama sinirlilik anında kendi kendime verdiğim sözleri yerine getiremiyorum,kendime çok kızıyorum bu yüzden..

Sürekli uyku isteği var mıydı peki?

canım benim durumum 6 ay önce başladı sebepsiz ağlamay başladım 3 gün durup durup ağlıyordum, sonrasında sürekli uyku elimi kaldıramaz hale gelmiştim yataktan ıkamıyordum sonra doktora gittim hafif dozda antidepresan verdi 2 ay süperdi sonra anksiyete(sebepsiz kaygı endişe) başladı 1 ay dayanabildim sonra aynı doktoru ziyaret ettim dozajı yükseltti, şimdi daha iyiyim ama benim eşim sürekli şehir dışına çıkar çıkacağı günlerde yalnız kalmak istemiyorum hafifden endişelerim başlıyor o yüzden annemi çağırıyorum o geliyor yanıma.

ilaç içtiğim dönemde uyku durumu vardı,beynimde uyuşukluk oluyordu,şimdi sanırım yine depresyon belirtileri göstermeye başlıyorum,canımı sıkan şeyler olduğunda kendi kendimi üzmekten yine başa sarıyorum...bazen sürekli uyumak istiyorum mutsuzlıktan kaçmak için yada düşünmekten yorulduğum için ama çare mi tabii ki değil.

çağın hastalığı kızlar bu depresyon, ben maneviyata yöneldim huzur buldum, duanın gücüne inanın, insanın çektiği sıkıntılar günahlarına kefaretmiş.

konu beni özetlemiş.şu an bende aynıyım.bi bu kadınlar kulübü ne kafayı taktım başkada birşey yapamıyorum.ilaç alıyorum ben yüksek dozda.bencede çağın hastalığı bu.herkes yaşıyo belli etmesede.kimisinki anlaşılıyo kimisi ise baya gizli tutmaya çalışıyo.üzülme arkadaşım bende sendenimmmmmmm yeterr diyorum bazen

canım sen kaç mg ve hangi ilacı alıyorsun, dışardan baktığında nasıl anlıyorsun ki, ben anksiyeteye yakalanmadan önce hiç bilmezdim ne zaman bu hastalık beni buldu herkes meğer böyleymiş ilaç alan alana....

faverin 300 mg.100 dü etkisi olmayınca 300 e çıkardı.artık kaça kadar çıkar bilemiyorum.valla dışarıdan baktığımda anlayamıyorum bazen ama tecrübelerim hep onu gösterdi.ben anlaıtorum bazen işte şöyleyim böyleyim ama millet nasıl gizli tutuyo.deli demesinler diye.valla evet ilaç alan alana.millet hep aynı yaa şimdi hayat dahada zor.hırsızlıklar,ölümler,psikolojik nedenler,ailevi nedenler,maddiyat nedenleri,işyerinde sorunlar...... heryerde bi sorun var.eskiden böyle değildiii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…