Merhabalar, öncelikle kendimden biraz bahsetmem gerek. 20 yaşındayım, 1.70 boyunda 165 kiloyum. Obeziteyle uzun zamandır cebelleşiyorum. Kendimi bildim bileli kiloluyum. Zayıf olmanın, yürürken on adım attıktan sonra yorulmamanın, koşmanın nasıl bir his olduğunu hatırlamıyorum. En son ne zaman istediğim güzel bir kıyafeti giyebildiğimi zaten bilmiyorum. Yıllardır kontrolü elimde tutamadığım için vücudumu çok fazla bozdum. Psikolojimden bahsetmiyorum bile. Yeni yıla girdiğimizden beri kendime kilo vermek istediğimi, hayallerim için çabalamayı hatırlatıp duruyorum. Ama bugün 25 Ocak ve ben hala hiçbir şey yapmıyorum. Ben kendimi çok yorgun hissediyorum, bıkkın hissediyorum. İçimde bir gram bile azim, irade yok. Planlar yapıyorum, bazen 2-3 gün uyup bırakıyorum bazen hiç başlamıyorum. Yürüyüşe çıkmayı deniyorum ama çok yorulduğum için yapmak istemiyorum. Evde egzersizler yapmayı deniyorum ama iki dakika içinde nefes nefese kalıyorum ve hemen vazgeçiyorum. Yemek yeme alışkanlığım zaten çok kötü. Sağlıklı besin adına tükettiğim hiçbir şey yok. Psikiyatriste git, diyetisyene git demeyin çünkü gittim. Dediklerinin hiçbirine uymuyorum. Kilo vermek, sağlıklı olmak istiyorum ama sanki sürekli bir duvar örüyorum önüme. Aşamadığım bir isteksizlik ve yaşamaktan bıkma durumu var. Kendimde o aradığım enerjiyi bir türlü bulamıyorum. Ne yapacağımı, nerden başlayacağımı bilmiyorum. Sizden ricam eğer buna benzer bir durumdan geçenler varsa lütfen bana tavsiyede bulunun. Çünkü ben artık dayanamıyorum bu hallerime.