• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Kendim ettim, kendim buldum diyenler...

Konu başlığını görür görmez saldırdım resmen=) içimi dökecek güzel bir topik hazırlamışsınız teşekkürlera.s.

Saçlarım 2 sene öncesine kadar çok güzeldi=( kendi rengim doğal sarı.Ama ben tutturdum siyahta siyah diye.Gözlerim de renkli olduğu için kanıma girdiler sana yakışır yap diye..Saçlarım belime kadar geliodu mavi siyah yapmıştım:çok üzgünüm:
2 sene kullandım öyle.Ama çok pişman oldum kendi rengim sarı olduğu için sürekli dip boya yapmam gerekiodu.Sarı saçlarıma geri dönmek istedim ve orealle açarken uçlar yandı doğal olarak..kestirmek zorunda kaldım falankafamçokkarıştı
Yeni yeni kendine gelmeye başladı saçlarım..İstediğim rengi de buldum çok şükür..
Ama ne yazıkki o upuzun saçlarım gitti bi kerebenneyaptımki

benimde siyah dümdüz saçlarım vardı tuttum sarı yaptım resmen saçımın yapısı bozuldu şimdi koyun tüyü gibi düzleştirmeden fönlemeden gezilcek gibi değil ve ıslakkende lastik gibi uzuyor sapsarı sağlıklı saçları onlalra hayranım nerde nasıl boyatıyorlarda yanmıyor çok merak ediyorum.en son kuaförümü değiştirdim kendisi çok övdü kendini yok ben çok güzel boyarım yok yakmam dip boya yaptırcaktım sarı yerine turuncu gibi bişey yaptı daha ne yaptın demeden birde düzeltcem diye cila yaptı üstne resmen yandı koptu eridi saçlarım ağla ağla eve gittim annem dayanamadı gel daha iii kuaföre gideli düzeltir o dedi gittik oda kesip koyuya boyadı düzeltme anlayışı üst üste şoka girdikten sonra sonuç sarı saçlarımdan oldum yanık kısa saç üstüste işlem ve giden param gelde üzülme

of of işte benim derdim de tam olarak bu.saçlarıma yaptıklarım yüzüznden uykularım kaçıyor :tomato: tamam hiçbir zaman upuzun saçlarım olmadı ama en azından simsiyah pasparlak çok gür ve dalgalı saçlarım vardı.ne kadar şanslıymışım da kıymetini bilememişim.evlenince birden sarı sevdasına kapıldım ve güya çok becerikli bir kuaförün ellerine teslim ettim kendimi.adam sarı yapıcam diye o gün iki defa saçıma oriel sürüp birer saat bekletti beni orielle.ve saçlarım anormal bir şekilde yandı.neredeyse kökünden kesti saçlarımı o gün.ama ben kısa saça alışkınım kesilmesinden o kadar etkilenmedim omuzlarımdan aşağıya inen saçlarımın.benim için öldürücü darbe sonraki günlerde oldu.saçlarım avuç avuç dökülmeye başladı.işte o zaman benim için kabus başladı.neredeyse kel kaldım diyebilirim.saçımın tam tepesi ise resmen ceviz büyüklüğünde bir alan tamamen kel kalacak şekilde açıldı.saçım biraz uzadığında topluyordum ama o kadar az oluyordu ki tüm tokalar saçımdan kayıyordu.aylarca yok yağları karıştır sür yok bitkisel şampuanlarla yıka yok ampulleri kır kullan yok zencefil suyu ısırgan suyu turp suyu kan ilaçları saç vitaminleri yapmadığım şey içmediğim ilaç kalmadı.sonuç koca bir hiç.giden gitti ben kel kaldım.kimseyi dinlemedin sarı sevdasıyla saçımı kaybettim.artık eski fotolarıma bakamıyorum bile o kadar kötüyüm.senağlama

ben de kendim ettim kendim buldum.mayıs ayında siyaha boyadığım saçlarımı aralık ayında l'orealin açıcılı boyasıyla boyadım.sonuç felaketti.yarısı siyah yarısı açık renk oldu.o rengi kapatabilmek için normal kınanın içine kına taşı koyup tekrar boyadım.tutmadı dipleri çok açık kızıl oldu.daha sonra da hint kınasıyla boyadım.rengi koyulaştı ama saçım da mahvoldu.bunların hepsini 1 hafta içinde yaptığımı da belirtmek istiyorum.ama bakım yaparak saçımı düzelttim şükürler olsun:Saruboceq:

tam bana göre bi alanmış bende saçlarımı boyamak istemezken arkadaşım ne yapıp etti beni ikna etti kızıla boyucaktık saçşarımı o boyadı kafa derimide boyamış ayrıca kzıl değil kırmızı oldu bende öyle okula gidemeyeceğim için tekrar boyadım ahverengine direk siaha boyasam daha az zara görürdü 3-4 boya işleminden sonra siyaha boyamayı akıl ettim ama bu seferde iğrenç bi siyah oldu saçlarım döküldü mahvoldu saçlarımı kestirmek zorunda kaldım artık yavaş yavaş düzelsede hala esksi gibi güzel değil saçlarım :(

:1no2: off offf . . . saçlarım maf oldu benimde maleseff. . . gttm delüü gibi röfle yaptırdm . bide kuaförüm dioki yaptırma mafolur ben dinlemedim :oklava: şimdik saçlarımı taramaya korkuorumm .tutam tutam dökülüo . bazı yerlerden koptu bayağı .5 ay sonrada düğünm var. böle çirkin saçlarla gelinmi olunurmuş yaw -tatlicadiarzu- ben kaşındm ama

ya arkadaşlar ben de saçıma perma yaptırdım 2 ay kadar oldu. bu akşam saçlarımı düzleştirecem. ne olursunuz bana dua edin :(

ben de kendim ettim kendim buldum.mayıs ayında siyaha boyadığım saçlarımı aralık ayında l'orealin açıcılı boyasıyla boyadım.sonuç felaketti.yarısı siyah yarısı açık renk oldu.o rengi kapatabilmek için normal kınanın içine kına taşı koyup tekrar boyadım.tutmadı dipleri çok açık kızıl oldu.daha sonra da hint kınasıyla boyadım.rengi koyulaştı ama saçım da mahvoldu.bunların hepsini 1 hafta içinde yaptığımı da belirtmek istiyorum.ama bakım yaparak saçımı düzelttim şükürler olsun:Saruboceq:

ne gibi bir bakım. yardımcı olur musunuz bana da :)

Bende koyu kahveden karamele dönmek için saçımın rengini açtırmayı düşünüordum uzadığında ama korktum okuyunca :1shok:

18-02-2009 Da en son mesajı ben yazmışım ve saçımı açtırmakdan korktuğumu söylemişim. Ben geçen ay dayanamadım saçımı kuaföre açtırdım. Çünkü palett renk açıcı alıp kullandığımda açılmadı saçımın rengi. Kuaförde ise korktuğum gibi olmadı yani saçım yanmadı. İlk boyamada rengi güzelde oldu. Sonra tabiiki çabuk aktı renk ben onu göze almıştım zaten. Tekrar boyatmaya gittim ama aynısını yapamadı. Olmadı dedim tekrar boyadı... Oda olmadı vaktim olmadığı için ertesi gün gittim tekrar boyadı yine ilk verdiği ve benim katalogda beğendiğim renk olmadı :kızgın: Bu sefer ben birkaç hafta sonra loreal profosyonel boya alıp evde boyadım. Renk daha canlı oldu ama aktı yine bakır kızılı tutmak zor sanırım. Saçım yanmadı ama alakasız bir kabarıklık var saçımda sanırım 1 ay içerisinde 1 açma + 4 boya işlemi yaptırmakdan dolayı yıprandı azda olsa. Şimdi yine boya aldım, zaman geçsin diye sabretmeye çalışıyorum çünkü hemen boyamak istiyorum. Bu arada kuaförün ilk boyadığı boyadan aldım nasıl bir renk olacağınıda merak ediyorum açıkcası... :1closedeyes:

oryalle açılan saçlar mutlaka yıpranıyo..ya da başka ürünle açılan saçlarda öyle..onu da yaşadım...ama hiç biri perma yaptırmak kadar yıpratmıyo saçı senağlama

ağlamak istiyorumm..canım saçlarım öldü resmen..sadece ölse iyi..kestirmek kesinlikle istemiyorum..bu şekil almayan permamsı saçlarla gezerim ..ama asla kestirmem..

sizce ne yapabilirim..zeytinyağı? badem yağı ? çam yağı ?.. :teselli:

oryalle açılan saçlar mutlaka yıpranıyo..ya da başka ürünle açılan saçlarda öyle..onu da yaşadım...ama hiç biri perma yaptırmak kadar yıpratmıyo saçı senağlama

ağlamak istiyorumm..canım saçlarım öldü resmen..sadece ölse iyi..kestirmek kesinlikle istemiyorum..bu şekil almayan permamsı saçlarla gezerim ..ama asla kestirmem..

sizce ne yapabilirim..zeytinyağı? badem yağı ? çam yağı ?.. :teselli:

Sana iyi bir tavsiyem olacak. Sen en iyisi Bademyağı ve zeytinyağını karıştır bakım yap. Çam esansınıda şampuanına koy..

off offff kızlar bende aynı hataya düşenlerdenim...röfleye dönmeye kalktım koyu kahveden açıldı hemde bitkisel orealle ne mi oldu tabi püskül püskül,yandı naylon gibi oldu uzadı koptu telleri off kestirdim berbat şimdi bile kafamda zeytin yağı oturmuş bekliyorum 2 saattir ama baya ii geldi zeytinyağı şükür....bende kısa saça alışık değilim aksi gibide çabuk uzayan saçım uzamıyo :((((((((((( moralim hala çok bozuk ya

Asimetrik kesmek benim neyime, salak kadin oyle bi kesmiski sacim alttan ayni boy olmasina ragmen ustten yolunmus tavuk gibi mubarek sırnaşık şey .. zaten kesimide hos yapmadi, bandajla dolastim durdum ve ne hikmetse farkli bi imaj yarattim kendime simdide vazgecemiyorum mesela.. =)))

18-02-2009 Da en son mesajı ben yazmışım ve saçımı açtırmakdan korktuğumu söylemişim. Ben geçen ay dayanamadım saçımı kuaföre açtırdım. Çünkü palett renk açıcı alıp kullandığımda açılmadı saçımın rengi. Kuaförde ise korktuğum gibi olmadı yani saçım yanmadı. ılk boyamada rengi güzelde oldu. Sonra tabiiki çabuk aktı renk ben onu göze almıştım zaten. Tekrar boyatmaya gittim ama aynısını yapamadı. Olmadı dedim tekrar boyadı... Oda olmadı vaktim olmadığı için ertesi gün gittim tekrar boyadı yine ilk verdiği ve benim katalogda beğendiğim renk olmadı :kızgın: Bu sefer ben birkaç hafta sonra loreal profosyonel boya alıp evde boyadım. Renk daha canlı oldu ama aktı yine bakır kızılı tutmak zor sanırım. Saçım yanmadı ama alakasız bir kabarıklık var saçımda sanırım 1 ay içerisinde 1 açma + 4 boya işlemi yaptırmakdan dolayı yıprandı azda olsa. Şimdi yine boya aldım, zaman geçsin diye sabretmeye çalışıyorum çünkü hemen boyamak istiyorum. Bu arada kuaförün ilk boyadığı boyadan aldım nasıl bir renk olacağınıda merak ediyorum açıkcası... :1closedeyes:

Fazla merak iyi değil diye boşa dememişler. Aldığım boya saçımı kahverengiye dönük bir renk yaptı. Anlamadım kuaför'de saçımı INDOLA 6.4 le boyamıştı bende aynını aldım alakasız bi koyu bi koyu... :kızgın: Neyseki boyar boyamaz farkettim rengin çok koyu ve kahverengi tonları olduğunuda 20 dakkadan fazla bekletmeden yıkadım. Sonuç yine kendim ettim kendim buldum :1no2: Sonrasında kaç gün boyunca aksın diye beyaz sabun ve ne varsa sürdüm yıkarken ve yıkamalarımda sabah-akşam en az 7'şer sabun ve şampuan şeklindeydi. Evvelsi gün baktım artık saç ne taranıyo ne bişeyy... Birkaç saç bakım ürünü aldım ve hemen faydasını gördüm diyebilirim en azından elektrıklenmeler yok oldu ve aşırı kabarık hali kalmadı. Bu arada rengide onca yıkarken yıpratmalarım neticesinde azda olsa açıldı naniknanik

kızlar ben saclarını bozdura bozdura sımdı rengıme kavusmus bırı olarak renk konsuunda yardımcı olabılırım

O zaman ben geldim kaydirigubbakcemile4 Hoşbulduk....
Nerden başlasam nasıl anlatsammm... Özetle 2 sene kullandığım çikolata kahveyi açtırdım ve bakır yaptırdım. O halim ekde... Sonra tabi boya aktı doğal olarak. İkinciye gittim hevesle, bu kez boya daha iyi oturur diye düşünürken farklı bir ton oldu, kumrala dönük bişey oldu ve boyattığım bile belli olmadı. Üstüne 2 kez daha boyadı söylendiğim için ama yine olmadı olmadı :bbo: Sonra ben evde Loreal profosyenel tüp boya aldım 7.44 dü sanırım... Evet bu kez kızıllık daha fazla oldu ama beraberindeki sıvıyı % 20'lik vermiş bakmamıştım ondanmı bilmem renk istediğim gibi olmadı biraz koyulaştı ton çok iyi oturmadı. Sonra tabi oda akdı... Bende kuaförün boyadığı ilk boyayı aldım eminönü'nden... Indola 6.4.. kataloğa baktım, kuafördeki katalogdan farklıydı ama yenilendi falan filan dediler, numarası aynıysa içerik aynıdır dediler aldım geldim boyadım bi baktım renk koyulaşıyor ve kızıllıkla bakırla alakası yok resmen kahve oluyor :kızgın: hemen farkettimde 20 dakika geçmeden yıkadım... tabi saç koyulaştı, çok spot altında biraz kızıllık farkedilsede normal ışıkda kahverengi oldu. Sonrası yıka yıka yıka saçı mahfettim elektrıklendi taranmadı açılmadı vs... Şu günlerde sık yıkamayı kestim vede bakım ürünleriyle toparlanma oldu büyük ölçüde....
saadete gelmem gerekirse ben bakır istiyorum ama resimdeki gibi kendini belli eden bir bakır hatta turuncuya yakın güzel bir renk istiyorum. madem saç rengimi:kızgın: açtırmıştım heveslendiğim o renkleride kullanmak istiyorum. Şimdi saç rengim son boyanın etkisinden kısmen kurtulmak üzere denilebilir ama tam açılmadı. Kuaföre dahada gitmek istemiyorum, buda en güvendiğim kuafördü rengi tutturamadı... Ne yapabilirim acaba istediğim gibi bir rengi direk boyayabileceğim bi boya varmı. rengi tekrar kuaföre açtırtırsam kalan saçlarda elinde kalıcak :kızgın:fisfisfis
Çok uzunmu yazdım... Durum vahimmi... :1ninca:

Eklentiler

• $İlk boyama-.jpg
    $İlk boyama-.jpg
    90,5 KB · Görüntüleme: 69
Son düzenleme:
Back