Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Arkadaşlar benım oğlum normalde ayakda sallanarak uyur ama bugun mamasını içirdim ve yatağa yatırıp saçlarını oksarken uyudu kaldı.Çok sevındım.:dance:
Saatler ılerı alınınca düzenımız bozuldu bıraz öncede gunde 2 kere uyurdu artık 1 e düşürmeye karar verdım onun için biraz gec yatırdım öğle uykusuna.İycede uykusu gelmişti.
Şimdi sizce bundan sonra hep böylemı yapayım artık sallamasammı.Belkı bolelıkle zamanla kendı basına uyumayada alışır.
hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
haklısın ne kadar erken alışırsa sallanmamaya o kadar iyi olur senin için büyüdükçe vazgeçemiolar bu alışkanlıklarından 6 yaşında ve hala ayakta sallanmadan uyumayan çocuklar biliom ondan bu kadar emin konuşuom
6 yasında hala ayakta sallamakmı delikafadulden allah korusun. Benım oğlum aslında ılk 4 ay hıç sallama bılmezdı yatırır emziğinide verıp yuzune birşey örterdim uyur kalırdı.ama işte zamanla nasıl olduysa sallama işine alıştı. inşallah bırakırız
hazır başlamışken devam et bence. benim oğlumda kucakta sallayarak uyumaya alışıktı. yatağında pışpışlayarak uyutmaya başladım son 10 gündür. önce biraz mırın kırın etti ama şimdi daha rahatız.
kızlar banada akıl verin benim kızım daha 36 günlük ve sadece meme emerken uyuyo beşiğe koyar koymaz uyanıyo ayağımda sallıyorum yok ağlıyo beşiktede aynı bitek kucağımda.. geceleri uyku yok tabi 2 saat uyusa ne ala...
nasıl alıştırıcam beşikte uyumaya bilmiyorum..
kızlar banada akıl verin benim kızım daha 36 günlük ve sadece meme emerken uyuyo beşiğe koyar koymaz uyanıyo ayağımda sallıyorum yok ağlıyo beşiktede aynı bitek kucağımda.. geceleri uyku yok tabi 2 saat uyusa ne ala...
nasıl alıştırıcam beşikte uyumaya bilmiyorum..
canım benim bebeğimde uyumuyordu doğduğunda hatta onu babsıyla birlikte çöp bidonunu içine bırakmayı bile düşündükkaydirigubbakcemile3sonra yalancı memeye alıştırmaya basladık ve beişiğine koyduk salladık o sekild 3 ay uyudu.geceleride az kalkmaya basladı.yoksa mememden ayrılmıyordu yara yapmıstı sürekli azında meme olsun öyle uyusun istiyordu.emziği alınca sadece emmeden emmeye meme veriyordum.3 ay sonra müzkle kendi yatagında kendi basına uyumaya basladı.gece lambası bile koymadım basına geceyi gündüzü bilsin diye suanda 16 ayın içine girdi halada öyle uyuyor.bu arada emzik veriyormusunuz
ben verıyorum emzik ama uykudan uykuya
normalde pek fazla emmez gercı bu aralar bıraz arar oldu ama
huysuzlanmadıkca vermıyorum yınede gun içinde
canım benim bebeğimde uyumuyordu doğduğunda hatta onu babsıyla birlikte çöp bidonunu içine bırakmayı bile düşündükkaydirigubbakcemile3sonra yalancı memeye alıştırmaya basladık ve beişiğine koyduk salladık o sekild 3 ay uyudu.geceleride az kalkmaya basladı.yoksa mememden ayrılmıyordu yara yapmıstı sürekli azında meme olsun öyle uyusun istiyordu.emziği alınca sadece emmeden emmeye meme veriyordum.3 ay sonra müzkle kendi yatagında kendi basına uyumaya basladı.gece lambası bile koymadım basına geceyi gündüzü bilsin diye suanda 16 ayın içine girdi halada öyle uyuyor.bu arada emzik veriyormusunuz
emzik veriyorum canım ama emzirip beşiğine koyduktan sonra uyanıyo bende emziği veriyorum ama öyle hırslı emiyoki sonrada ağlıyo kendini sıkıyo mümkün değil kendi haline bırakmak.. gündüz sorun yok ama geceleri çok zor sinirlerim alt üst valla..
Emzirdikden sonra gazını cıkarıp mutlaka oyle yatır gazı oldugu için uyumuyo olabilir.Birde daha cok kucuk annesı zamanla alışacak oda sende sabırlı olmaya calış
bende ılk zamanlar uyumuyo dıye cok sınırlenırdım onada kızardım kendı kendıme
sabahda melek yuzunu görüp pişman olurdum. hepımız gecırdık bu evrelerı sabırlı ol bı gun duzelecek dıye dusun
hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
annesi daha çok küçük bebişin korkuo belki yatak ona senin verdiğin güveni vermiyordur belki de doymuyor olabilir bunu bi doktorunuza danış ek mama önerebilir
bazen kızıyorum uyumuyo diye ama o ağlayınca kıyamıyorum alıyorum hemen kucağıma ek mama mı sütüm mü yetmiyo acaba?senağlama
benim bebğimde 46 günlük sütüm olmadığından mama veriyorum ama yine de meme istiyor emziği bir türlü tutturamadım alınca geri çıkarıyor arkadaşlar siz nasıl alıştırdınız emziğe
ayrıca emzik gaz yapar diyolar dişleri çürük çıkar diye doktorlar önemiyo ama mecbur kalınca napalım
sallayarak uyumaya alıştırmayın bence...
karnı toksa,altı temizse,gazınıda çıkarmışsanız,
yatağına yatırın ve ona dokunun,inanın öyle güzel uykuya geçer ki...
ve öyle uyumaya alıştırın,sallamayı da unutun...
sevgiler...
hoşgeldin bebeğim
Kayıtlı Üye
ayrıca emzik gaz yapar diyolar dişleri çürük çıkar diye doktorlar önemiyo ama mecbur kalınca napalım
ya hangimizin annesi bizi emzikle büyütmemiş ki bence dişler çıkana kadar zararı yok
Aysima´nin Annesi:)
Kayıtlı Üye
emzigi her bebek tutmuyor galiba.benim kizima hastanede sutum gelmedigi icin 2 gunlukken vermisler tutmus..ondan beridir emiyor ..