Saçlarım düzleştirilmekten ötürü çok fazla kırılmıştı.Şubat ortalarındaydım.Hem saçlarım düzgün olur,hem de kırıklarım gider düşüncesiyle kuaför koltuğuna oturdum ve katlı kesimimi bozdurup saçlarımı düz kestirdim.Tabi hafif dalgalı saçlarımda berbat durdu,ben de yine düzleştiricime sarıldım.Sonuç:daha ilk ayında saçlarım daha beter kırıklarla dolmuştu çünkü saçımı kullanamıyordum.24 mayıs'ta bir daha kuaför koltuğuna oturdum,bu sefer arkaları kısacık önleri hafif uzun bıraktırdım.Ama kendime bir söz verdim,düzleştiriciden uzak duracaktım.Tüm kırıklarım gitti ve saçlarım kısa ama canlı oldu.Düzleştirici de kullanmadım :) Fakat saçlarımın daha gür ve daha çabuk uzamasını istediğimden şöyle bir kür hazırladım:
Göz kararınca (tahminen 4 yemek kaşığı) mayonez (saça çok iyi geldiği söyleniyor)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Bir çay kaşığı bal
1 yumurta sarısı
hepsini karıştırıp saçımda 1 saat bekledim.Saçım kalıp gibi oldu ama yıkayıp duruladığımda gayet yumuşaktı.Daha bir kere uyguladım,haftada 1 sürekli uygulayacağım fakat yumurta sarısı acayip koku yapıyor,gelecek sefere onu katmadan deneyeceğim.Aldığım sonuçları buraya yazarım :)
(NOT:Yeni saçımı düzleştirmiyorum,akşam uyumadan önce yumuşak balık sırtı şeklinde örüyorum,sabah kalktığımda kabarmamış,nefis dalgalı bir saç buluyorum :)Tavsiyemdir!)