• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi kendi sutune bal karıştırıp bebegine veren komşu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

1mirac

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2016
5.090
4.169
173
arkadaşlar çok kafama takıldı geçen komsudaydik 7 aylık bebeğini emziriyor ama yaklaşık 2 aydır felan kendi sütünü sagip az bişe bal karıştırıp veriyormus bebeğinin gelişimide çok güzel maşallah. gerçi benim okadar sütüm çıkmaz ama bı zararı olmaz mı sizce ben ilk defa duydum böyle bişey ve komşumun adına sormak istedimm size.

Bal alerjiktir önerilmez. Ama reaksiyon göstermemiş demekki genede sindirim açısından ne kadar doğru .
Hiç böyle bir şeye gerek yokki anne sütünün kendine has tadı var , hani muhallebisine pekmez katsa anlarım da bal ısrarı gereksiz olmuş.

Tombiş bir bebek olmasına gerek yok. Bebeğiniz sağlıklı bir kilodaysa hiç böyle yollara başvurmayın derim.
Zaten 1 yaşından önce bebeklere bal önerilmiyor.

Bal allerjik olduğu icin degil, botulizm toksinini yapan mikroorganizma (internetten ne olduguna bakarsiniz) balda uredigi icin 1 yas alti bebeklere verilmez. Onerilmez degil, verilmez. Komsunuz hata yapiyor, uyarin. Botulizm cok tehlikeli ve ölüme sebebiyet veren bir hastaliktir.

Bal allerjik olduğu icin degil, botulizm toksinini yapan mikroorganizma (internetten ne olduguna bakarsiniz) balda uredigi icin 1 yas alti bebeklere verilmez. Onerilmez degil, verilmez. Komsunuz hata yapiyor, uyarin. Botulizm cok tehlikeli ve ölüme sebebiyet veren bir hastaliktir.
Bilgilendirme için teşekkürler..

1 yasından once bal verılmez
zaten sut tatlı tum bebekler sever
cok gereksız bırsey yapıyor

Bal 1 yasindan once bebegin beynine zarar veriomus doktordan ogrndim icindeki bi maddeyi sindremiomus ve felce veya olume sebeb verebiliomus sakin vermeyin

Peki 1 yaşındaki bebekler bal yiyebilir mi? Komsum 2 yaşına kadar vermeyecegini söyledi. Bu sebepten olabilir mi ki?

Yuh değişik şeyler yapacagım diye abartmış.
Bazı kadınlar var ya bir şeyler keşfetmeye çalışır işte ben de söyle yapıyorum gibisine.
Bal 1 yaşından önce verilmemeli.
ilk defa duydum hayret ettim

ayy hemen yarın okutucam yazdıklarınızi çok korktum. peki bu direk bal verildiği zaman oluyor değil mi. mesela ben ari mamanin veya hero babynin bal ve irmiklisini verecektim onlarda geçerli olamaz değil mi

Peki 1 yaşındaki bebekler bal yiyebilir mi? Komsum 2 yaşına kadar vermeyecegini söyledi. Bu sebepten olabilir mi ki?

Aslında bu mikroorganizma tabii ki 3 yasinda bir cocugu da bir eriskini de hasta edebilir ama orani cok düşük. Vakalarin nerdeyse %100 u 1 yas altinda oldugu icin tibbi olarak sınır deger 1 yas kabul ediliyor. Isterseniz verebilirsiniz yani.

ayy hemen yarın okutucam yazdıklarınızi çok korktum. peki bu direk bal verildiği zaman oluyor değil mi. mesela ben ari mamanin veya hero babynin bal ve irmiklisini verecektim onlarda geçerli olamaz değil mi

Evet direkt balda ürüyor. Yani tabii dogada da var olan bir mikroorganizma ama baldan ve konserveden zehirlenme daha cok oldugu icin bunlar yasak. Mamalarda sorun olmaz. Zaten besin degeri de yuksek bir yiyecek degil, 7 aylik bir bebege ihtiyaci olan hicbir seyi vermez. Bu kadar bal vermek icin zorlamaya ne gerek var.

Bizim doktorumuz 1.5 yaşına kadar dedi. Bu yüzden henüz vermiyorum. Kızım 13 aylık.

Allahım bazı insanlar neden bu kadar tuhaf ve cahil ..doktor var ,internet var, sosyal medya var ama cehalet yinede sınır tanımıyor:olamaz:

Back
X