Nikah kendi soyisminizide kullanmak istermiydiniz?

hayatimin_anlami

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2010
43
0
36
Almanya
evlenirken kiz isterse kendi soyisminide kullanabiliyormus. kizin soyismi erkegin soyisminin önüne geliyormus.
siz olsaydiniz sadece esinizin soyisminimi alirdiniz yoksa kendi soyisminizide kullanmak istermiydiniz?
evet yorumlarinizi bekliyorum

Şu anda sözlüyüm,evlenince sadece eşimin soyadını kullanıcam.O da bu şekil de olmasını istiyo. Zaten kendi soyadım uzun,2si birarada çok hoş durmaz :61:

ben kendi soyismimi kullanmak istiyorum canım, çünkü imzamda da soyismim var
ama sevgilimin soyadı çook uzun, malesef kullanamayacağım
senin böyle bir engelin yoksa kullan
ne güzel olur hem de..

Ben 2009 kasımında evlendim, kendi soyadımı da kullanıyorum; abim de nikahlandı (düğünü haziranda olacak) gelinimizde iki soyadını da kullanmayı tercih etti...
Ben memnunum, yani bu yaşıma kadar taşıdığım soyadımı bırakmak istemedim açıkçası... :-))

ben de her iki soyadımı da resmiyette aldım
hatta cogu yerde halen sadece kendi soyadımı kullanıyorum yeni eklenen soyadını kullanmıyorum
ama esim bi yere adımı yazdırıcaksa sadece kendi soyadıyla yazdırıo :)

benim zaten 2 ismim olduğu için 2 soyad birden kullanmayı düşünemiyorum. Destansı bir adım olabilir:)

Benim de uzun oluyor gibi geliyor. Zaten soyadımız lanetli gibi, taşıyan herkes boşandı!!! Evet batıl inanç gibi gelecek ama ben kesinlikle kendi soyadımı istemiyorum.:)

Ben de ekimde evleniyorum, kesinlikle kendi soyadımı da kullanıcam. Evlilik iki kişinin bir aile olması, madem ikimiz de yeni bir soyad almıyoruz o zaman ikimizin de soyadı kalmalı bence :9: Hatta ona da mı versem soyadımı napsam :66:

Bende resmiyette hem kendi soyismimi hemde kocamın soy ismini kullanıyorum çok da güzellll bence bu kişinin tercihi

hem bi arkadaşım demiş yaa ikiizde farklı soy isim alamayacağımıza göre onlarda bizim soyismimizi eklesin gül gibi geinip gidelim ne olacak sankim:):)

bende her iki soyadımı taşıyorum çokta hoşuma gidiyor biri eşim biri babam sonuçta ikisindende vazgeçemem:27:

ben şuan sözlüyüm evlenince eşimin sadece soyadını kullanmak isterim yani kendi soyadını kullanmak saçma geliyo bana benim görüşüm bu tabiki

temmuzda evlendim ve kendi soyadımı babamın istememesine rağmen aldım çünkü o benim 25 yıldır kullandığım soyadım vazgeçmek istemedim iyi ki de almışım almadan önce çok şey duymuştum işte sorun oluyor resmi işlerde falan diye ama hiç bi problem yaşamadım :nazar:

Ben de kendi soyadımı kullanmak istiyorum.
Hatta bana kalsa sadece kendi soyadımı kullanırım:68:
Gel gelelim nişanlım çok hassas bu konuda :31:
Sadece onun soyadını kullanmamı istiyor ve nasıl orta noktada buluşuruz hiç bilmiyorum:26:

ben 9 ay önce evlendim sadece eşimin soyadını kullanıyorum. kendi soyadımı kullanmayı birara çok düşünmüştüm ama sonradan gerek görmedim. belki bazılarına saçma gelebilir ama eşimin soyadını kullanmak yeni kurduğum aileme daha çabuk adapte olmamı sağladı sanki. hem eşim bile hala benim adımı söylerken kendi soyadını gülümseyerek söyler:69::69::69:

Back