Benim öğrenciliğimde yasaktı bu, iyi hatırlıyorum. Ama gizli gizli kendi öğrencisine özel ders verenler de vardı. Dedikodusu yayılırdı okula.
Mantıken düşünün, öğrenciye özel ders aldırıyorsunuz, ama sınavda kötü not alıyor. Özel dersin başarı ölçütü sonav notu ise eğer, o zaman bu otomatikman o öğretmenin özel ders vermedeki başarısızlığı oluyor.
E bunu bilen sınıf öğretmeni, özel ders verdiği öğrencisine kötü not vermez diye düşünürüm.
Ayrıca o çocuk zaten o öğretmenden anlayacak olsa sınıftayken anlar. Özel dersi de gene aynı hocadan aldırmak mantıksız.
Sevgili İpek düşüncelerime tercüman olmuşsun..Bir öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı mutlaka yakın ilgi ve destekle çok doğru orantılı,bunu kabul ediyorum ama sonuçta herkesin de bir kapasitesi var değil mi?...
Sınırlı kapasitesi olan bir çocuğa ne yaparsan yap,olduğunun bir adım önüne geçiremezsin diye düşünüyorum..Peki böyle bir çocuğu,ona özel ders veriyorum diye,haksız yere kayırmak zorunda kalmaz mı öğretmeni..Başarı çocuğun da,başarısızlık öğretmenin (!!!) değil midir bu durumda??..
Ben bu durumdan dolayı hala çok şaşkın ve rahatsızım:44:..
Dediğiniz gibi astronomik bir ücret ise böyle bir durumda, bir öğretmen olarak diyebileceğim, malesef haklısınız. Bu insanın amacı sadece para. Koleje gönderin daha iyi.Bu insanların varlığı bizim için utanç verici.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?