• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları Kendi sınıfından bir öğrenciye özel ders vermek..

lunapiena

oğlunun yumuşak annesi
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
1.785
63
363
İstanbul
İkinci sınıfa giden bir yavrum var..Bu gün öğretmenimizin sınıfımızdan bir çocuğa oldukça iyi bir fiyata özel ders verdiğini öğrendim.Açıkcası beni biraz düşündürdü.:44:

İnsan kendi okuttuğu öğrenciye para anlamında bağlanmışsa,o çocuğu sınıf içinde ne kadar objektif değerlendirebilir..Ya da değerlendirebilir de ben mi yanlış düşünüyorum?...

Etrafında ve ya bizzat kendisi çocuğuna sınıf öğretmeninden özel ders aldıran veli var mı?...

Düşüncelerinizi benimle paylaşırsa çok sevinirim..Tşk..:71:

böyle bişey yasak yaaa.öğretmen kanuna aykırı davranıyo...:26:

Vallahi bilemiyorum..Ben tabii ki öğretmenle birebir konuşmadım,onun ağzından duymadım...
Ama geçmiş senelerde konu komşuyla vs..yaptığımız muhabbetlerde de kendi sınıfına ders veren kişileri duymuştum...Bence de yasak olması lazım,aklım almıyor böyle bir şeyi...

kanununu hukukunu bilmiyorum ama etik gelmedi bana:26:

Benim öğrenciliğimde yasaktı bu, iyi hatırlıyorum. Ama gizli gizli kendi öğrencisine özel ders verenler de vardı. Dedikodusu yayılırdı okula.

Mantıken düşünün, öğrenciye özel ders aldırıyorsunuz, ama sınavda kötü not alıyor. Özel dersin başarı ölçütü sonav notu ise eğer, o zaman bu otomatikman o öğretmenin özel ders vermedeki başarısızlığı oluyor.

E bunu bilen sınıf öğretmeni, özel ders verdiği öğrencisine kötü not vermez diye düşünürüm.

Ayrıca o çocuk zaten o öğretmenden anlayacak olsa sınıftayken anlar. Özel dersi de gene aynı hocadan aldırmak mantıksız.

Benim öğrenciliğimde yasaktı bu, iyi hatırlıyorum. Ama gizli gizli kendi öğrencisine özel ders verenler de vardı. Dedikodusu yayılırdı okula.

Mantıken düşünün, öğrenciye özel ders aldırıyorsunuz, ama sınavda kötü not alıyor. Özel dersin başarı ölçütü sonav notu ise eğer, o zaman bu otomatikman o öğretmenin özel ders vermedeki başarısızlığı oluyor.

E bunu bilen sınıf öğretmeni, özel ders verdiği öğrencisine kötü not vermez diye düşünürüm.

Ayrıca o çocuk zaten o öğretmenden anlayacak olsa sınıftayken anlar. Özel dersi de gene aynı hocadan aldırmak mantıksız.

Sevgili İpek düşüncelerime tercüman olmuşsun..Bir öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı mutlaka yakın ilgi ve destekle çok doğru orantılı,bunu kabul ediyorum ama sonuçta herkesin de bir kapasitesi var değil mi?...
Sınırlı kapasitesi olan bir çocuğa ne yaparsan yap,olduğunun bir adım önüne geçiremezsin diye düşünüyorum..Peki böyle bir çocuğu,ona özel ders veriyorum diye,haksız yere kayırmak zorunda kalmaz mı öğretmeni..Başarı çocuğun da,başarısızlık öğretmenin (!!!) değil midir bu durumda??..

Ben bu durumdan dolayı hala çok şaşkın ve rahatsızım:44:..

Son düzenleme:
Sevgili İpek düşüncelerime tercüman olmuşsun..Bir öğrencinin başarısı ya da başarısızlığı mutlaka yakın ilgi ve destekle çok doğru orantılı,bunu kabul ediyorum ama sonuçta herkesin de bir kapasitesi var değil mi?...
Sınırlı kapasitesi olan bir çocuğa ne yaparsan yap,olduğunun bir adım önüne geçiremezsin diye düşünüyorum..Peki böyle bir çocuğu,ona özel ders veriyorum diye,haksız yere kayırmak zorunda kalmaz mı öğretmeni..Başarı çocuğun da,başarısızlık öğretmenin (!!!) değil midir bu durumda??..

Ben bu durumdan dolayı hala çok şaşkın ve rahatsızım:44:..

Okul başarısı da önemli, ama sonuçta artık liselere giriş sınavlarla oluyor. (sistemde hergün değişiyor, ama en son böyleydi sanırım.)
Öğretmen nereye kadar özel ders verdiği öğrencinin durumunu farklı yansıtabilir ki, eninde sonunda patlak verecek ülke genelindeki sınavlarda.
Çocuğa kötülük bile etmiş olur, ailenin çocuktan beklentisini boş yere yükselterek.

her zaman matematigi çok sevmiştim ama ortaokulda bi dönem bikaç hocam değişince zorlanır oldum ve hocamın özel ders verdigini duyup ondan ders almıştım..

ama gerçekten iyi ki almışım şimdi olsa yine alırdım..

sanki sınıftaki ögretmenimle özel ders hocam farklı kişilerdi..

her ikiside ögrencisine deger veren ve ögretmeyi amaç edinmiş kişilerdi..

tabi benim hocam böyleydi..eger sizin hocanızında kişiliği buysa amaç daha fazla para kazanmak için değilse bencxe aldırın özel ders ilerde benim ghiibi cocugunuzda yarar görür:)

Bazı öğrenciler kalabalık ortamda başarısız olup, bire bir ders alınca gerçekten umulmayan başarıyı gösterebiliyor. Çünkü öğretmen kendini öğrencinin hızına göre seviyesine göre ayarlıyor. Sonuç iyi olur genelde. İlköğretim çok mühim, birebir ders ihtiyacı olduğundan dolayı bazı öğrenciler okuma yazma öğrenemiyor.

Bence öğretmeniniz hakkında hemen kötü düşünmeyin .

Kendi çocuğunuzun bir sebepten dolayı sınıfın gerisinde olduğunu düşünün, imkanınız varsa özel ders aldırmaz mısınız, ilk tercihiniz eğer güveniyorsanız sınıf öğretmeni olmaz mı? Gerçek şu ki bazı çocukların ihtiyacı var. Sınıflar çok kalabalık.

Alacaksa zaten ilköğretimdeki bir öğrencinin kendi öğretmeninden ders alması gerekir. Dersle paralel gitmesi açısından.Lisede amaca göre durum değişir. Öğretmen de fazladan mesai yaptığına göre ücretini alır.

okulların çoğunda kurs etüt yapılıyor. Sonuçta bunlara da her öğrenci katılmıyor ve ücret ödeniyor. Öyle ise katılanlar ayrıcalıklı mı?

Kuaförüm öğretmenlerinin 5-6 kişilik etüt grupları oluşturduğunu haftada iki gün çocukları çalıştırdığını, kendisinin de çocuğunu takip ettiğini çocuğunda gerçekten ilerleme olduğunu söylüyor. Bu kötü bir şey değil . Ben çocuğumun böyle bir öğretmeni olmasını isterim.

Eğer o çocuklara ayrıcalık yapıyorsa çocuğunuz size zaten söyler. Öğretmenim onları daha çok seviyor, hep onları tahtaya kaldırıyor gibi şikayetlerde bulunur.

kendi sınıfında öğretemediğini özel derste öğretebileceğini hiç düşünmüyorum
öyle olursa eğer ben bunda art niyet ararım
çok gerekliyse başka öğretmenle görüşün sonucta bir sürü öğretmen var

Öncelikle cevap yazan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum...

Sevgili nilang76 elbette çocuğumun özel derse ihtiyacı olup olmadığını en doğru şekilde saptayacak ve bunu dile getirecek kişi öğretmenidir ve bence de birebir ilginin çocuğa yararı tartışılamaz.Fakat istediği ücret o kadar astromik ki.Şöyle söyleyeyim bu ücreti aylık bazda hesapladığımda çocuğumu rahatlıkla özel okulda okutup,aylık taksitlerini ödeyebilirim,inan abartmıyorum..(Okulda alınan etüdlü derslerin ücretleriyle,özel ders ücretleri yan yana dahi getirilemez bence..)

Bir de ben ve babamız üniversitede sayısal ağırlıklı okuduk.Bize göre oğlumuzun matematik dersi ile ilgili herhangi bir sıkıntısı yok,böyle bir şey olduğunu düşünsek zaten önlemini fazlasıyla alırız ki yıl sonunda aldığı karnesi de bu dersten başarılı olduğunu bize gösterdi.(Bu karneyi yazan da aynı öğretmendi)

Bu durumda ben bu öğretmenin asıl amacı konusunda nasıl tereddüte düşmem.

(Bir de bu durumun etik tarafı var tabii.Ben ısrarla kendisini böyle meblalarla bir veliye bağlayan öğretmenin,özel ders verdiği öğrencisi konusunda (istese de) objektif olamayacağı kanısındayım.)

Dediğiniz gibi astronomik bir ücret ise böyle bir durumda, bir öğretmen olarak diyebileceğim, malesef haklısınız. Bu insanın amacı sadece para. Koleje gönderin daha iyi.Bu insanların varlığı bizim için utanç verici.

Dediğiniz gibi astronomik bir ücret ise böyle bir durumda, bir öğretmen olarak diyebileceğim, malesef haklısınız. Bu insanın amacı sadece para. Koleje gönderin daha iyi.Bu insanların varlığı bizim için utanç verici.

Sevgili nilang aslında ben paralı eğitime ve fırsat eşitsizliğine çok karşı olan bir insanım fakat maalesef içinde bulunduğumuz sistem bizi bu yola ister istemez itiyor..Buraya bu konuyu açtığım günden okullar kapanana kadar o kadar çok üzücü şeyler yaşadık ki aslında buraya yazma fırsatım bir türlü olmadı..

Öğretmenin bu meblalarla özel ders verdiğine inanamadım önce,sonra verdiği çocuğu
öğrendim ve velisi de ders aldıklarını onayladı.Sonra öğretmen mevcut gerekçelerle
(çocuğun matematiği çok geri diye) bize de açıkca özel ders verebileceği konusunda
teklifte bulundu,biz kabul etmedik,bu tavrımızdan sonra baktık ki bizim çocuğumuz okulda
hiçbir şey öğrenememeye başladı,herşeyi evde biz öğretir olduk..
Allah,Allah nedendir acaba deyip,aldık psikiyatriste gittik,o da bizi psikoloğa yönlendirdi.
Çocuğumuzda herhangi bir sorun çıkmadı.Bir sürü testler yapıldı,sorundan ziyade,duygusal
zekası oldukça iyi ve sayısal yeteneği yaşıtlarından ileri çıktı.
Öğretmene götürdük bu sonuçları.Bıyık altından gülerek,onlar mı daha iyi bilir,ben mi diye,
bize abuk subuk,cevabını veremeyeceğimiz,saçma sapan sorular sordu (Çok bozuldu tabii).
Anladık ki biz bu adamla sorunlarımızı (sorun var mı yok mu hala karar verebilmiş değilim)
halledemeyeceğiz biz de oğlumun kaydını o okuldan özel bir okula aldırdık.Bakalım hayırlısı olur iyişallah..

Yalnız bütün bu olanlardan şunu öğrendim ki kesinlikle ve kesinlikle velilerin okul değil,
öğretmen araştırması gerekiyormuş.Şimdi ince eleyip sık dokuyorum.Öğretmenin çocuğun
ruhsal dünyasına hitap etmesinin,onun diliyle konuşabilmesinin,hangi yöntemlerle öğrenme
kabiliyetini daha da geliştirebilirim çabası içinde olmasının ne kadar çok önemli olduğunu anladım.
Kafam inan hala allak bullak,insanların bu kadar paradoymaz hale geldiklerine inanamıyorum.
Bu çocukların hayatlarının temel taşları bu yıllarda atılıyor ve bu yılların tekrarı,telafisi yok.
Allah herkese akıl ve vicdan ihsan etsin ne diyeyim..

(Offf amma içimi döktüm değil mi.Sevgiyle kalın)

Ne diyeyim iyi yapmışsınız.

Ben bir eğitimciyim, fakat 4 yaşındaki kızımı okula gödereceğim diye stres altındayım. Keşke imkanım olsaydı da özel okula gönderseydim.

Okul iyi semtte olmalı çünkü iyi semtlerde iyi veliler ve çocuklar var. Küfür etmenin, arkadaşına saygısızlık etmenin kötü olduğunu bilir. Aileler bir dergi parası için kıyametleri koparmaz. Çocuğumun bu öğrencilerle aynı sınıfta olması bana güven verir.

Kötü semtlerde bir ailede bakılamayacak kadar çocuk, okula gitsin de rahat edeyim anlayışı, okuldan hiç bir şey istemesinler, devlet ödemiyorsa kitap, dergi alınmasın söylemleri.

Okulu seçtik diyelim bir de ortaya böyle öğretmenler çıkmıyor mu.Ben bile nefret ediyorum.İşin içinde olmayan ne düşünüyor acaba.

Benim hiç kimseye güvenim kalmadı bu ülkede. Herkes ben amacıma(para) ulaşayım da gerisi önemli değil hayallerinde.

Back